Skocz do zawartości
larslars

DDR3 do ASUS P7P55D PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje za szybka odpowiedz.

Jeszcze nie kupiłem, ale tam gdzie mieszkam nie mam dostępu do (Goodram-ów), a do tego posiadam talon( voucher ) do zrealizowania w jednym tylko sklepie. Wybór mam następujący:

- Mushkin

- Corsair

- Kingston

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszą być to koniecznie Goodramy. Są w asortymencie bodajże Kingstona. Wybierz 2x4GB 1333MHz bo są w podobnej cenie, jak zestawy 2x2GB taktowane wyżej. Lepiej mieć chyba więcej ramu, nie? :) Poza tym, różnica na rzecz szybszych ramów jest wręcz pomijalna.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się pewnie zorientowałeś jestem dość zielony :sad: .

Jeszcze jedno pytanie a co sadzisz o takich pozycjach

- 4GB Kingston HyperX (2x2GB) PC3-10666C9 1333MHz

- 4GB Corsair XMS3 (2x2GB) DDR3 PC3-10600C9 1333MHz

A może coś jeszcze w zbliżonej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność każdej pamięci DDR3 (zresztą nie tylko) z tą samą częstotliwością i timingami będzie identyczna więc jeśli nie masz możliwości, jak pisał kolega wyżej, kupić zestawu 2x4GB w podobnej cenie jak te co wymieniłeś to w zasadzie nie ma znaczenia co weźmiesz

Tu masz podane jakie pamięci łyka Twoja płyta (dajesz Memory/Device Support i ściągasz plik)

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=j02KziJq95KbCQNm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi