kepa416 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam posiadam w/w płytkę i procesor, chciałem go lekko podkręcić ale niestety jest niestabilny przy FSB lekko większym FSB niż standardowym 333. Potem nie włącza się monitor i jest klapa, jedynie ratuje mnie zmiana PCI Exprees Frequency ze 100 na wyżej ale ponoć to może być zabójcze dla grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Podnieś napięcie mostka północnego i procesora o oczko-dwa i próbuj dalej. Częstotliwość PCIe ustawia się na ~102MHz w większości przypadków tylko dlatego, żeby nie resetowało się z x16 do x1 przy bardzo mocnym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Tylko u mnie wygląda to tk że mam SB V i NB V i do tego CPU Vcore co niby odpowiada za zintegrowaną grafikę której nie ma.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Te rzeczy to sam wywnioskowałeś, czy jakiś domorosły informatyk po technikum ci wcisnął? Krótko: SB - mostek południowy; NB - mostek północny. CPU Vcore to napięcie rdzenia procesora. I nie, twój procesor nie ma zintegrowanej karty graficznej. Odsyłam tutaj: Jak podkręcić procesor - Poradnik | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Powiem że z tym Vcore CPU wcisneli mi na innym forum ale dość znanym ale chyba nie bd robił anty reklamy z czego 3 osoby to potwierdziły. A dokładniej wygląda to tak : FSB 346 SB 1.6 V NB 1.45 Vcore 150mv też nic nie zmienia. Edytowane 5 Lutego 2011 przez kepa416 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Obniż dram frequency, żeby cię taktowanie pamięci nie ograniczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Dlaczego podwyższasz tak mocno napięcie mostka południowego! On nie ma ŻADNEGO wpływu na podkręcanie (chyba że chcesz USB podkręcić). Czytałeś ten poradnik? Widzę, że nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Taktowania pamięci już nie jestem w stanie zmniejszyć. bo jest tylko Auto niżej. Dwa że zmieniłem na SB na 1.5 żeby nie było wartości auto i ustawiłem najniższą możliwą. Chodzi ci o podkręcanie ram i procka jednocześnie? Jeśli ustawię 1.85 też nic niestety to nie daje. A reszta wartości jest możliwie najniższa nie licząc CPU Vcore bo mogę tam ustawić 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...