Skocz do zawartości
raavv

LGA1366 - jak zamontować ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno zakupiłem zestaw kilku części i wynika z tego, ze nie mam do czego przykrecić chłodzenia procesora. Chłodzenie jest firmy CoolerMaster jednak nie mam pojecia jaki jest to model, ponieważ pisze tylko numer czesci (HP 463981-001). Doradzcie mi jak to najlepiej zamocować i jaki zestaw montazowy do tego kupic bo domyslam sie ze bez tego pewnie sie nie obejdzie.

Poniżej załaczam zdjecia. Dzieki za jakiekolwiek sugestie

zdjecie1

zdjecie2

Edytowane przez raavv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest plyta HP model fmb-0902 z procesorem Xeon W3520 wiec na 100% LGA1366

Czesci sa ze stacji roboczej HP Z400

Jak proponujecie roziązać ten problem?

Pozatym tak patrze na chłodzenia to np. takie intela tez nie ma dołączonej tylnej blaszki..

Edytowane przez raavv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to ja nie widzę tutaj zbytniego problemu, chyba że chodzi o zły rozstaw otworów montażowych. A jeżeli pasują, to smarujesz cepa pastą, celujesz mocowaniem coolera w otwory, przykręcasz z tyłu mobo i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to ja nie widzę tutaj zbytniego problemu, chyba że chodzi o zły rozstaw otworów montażowych. A jeżeli pasują, to smarujesz cepa pastą, celujesz mocowaniem coolera w otwory, przykręcasz z tyłu mobo i gotowe.

Szczerze to w Twoim poście nie widzę inteligencji albo zdolności czytania ze zrozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Ci dziekuje za podpowiedz w sumie może i będzie pasować. Najgorzej, że cieżko to dostac z tego co widze bo wszedzie towar niedostepny ale moze gdzies znajde.

Zastanawia mnie tylko tez czy od drugiej strony płyty wszystko wejdzie jak nalezy ponieważ jest tam blaszka zdjecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera to troche mnie zmartwiłes...

Jak uważasz jak najrozsadniej to zamontować? Kupic tamten zestaw co mi sugerowałes?

Popatrz tez na to chlodzenie link w sumie identyczny montaz jak u mnie..

Właśnie przegladnałem płyty główne i w sumie nie widze tam backplate standardowo montowanych..

Edytowane przez raavv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi