Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Chce kupić mały komputerek przenośny do uniwersalnych zastosowań. Co najlepiej wybrać? Nie znam zbyt dobrze tematu i nie chce się wkopać, gdzie zapłacę za estetykę kosztem np wydajności. Budżet do 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Jeżeli nowe: Jak zależy nam na 2GB ram: MSI Wind U135 N455 2G 250G BT 6 cell srebrny +ETUI (1449577551) - Aukcje internetowe Allegro Jak zgodzimy się na 1GB ram ale w zamian Windows7 + usb 3.0: Eee PC 1015PD N455 250GB BT/USB 3.0 10h Win7 +ETUI (1431153681) - Aukcje internetowe Allegro Ogółem z nowych dorwać z mocniejszym Atomem i tak będzie ciężko, 2GB ram to max w serii; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Windows 7 .. wole chyba XP. O atomach wiele złego się słyszy. Nie ma innych procesorów? A co z niewielkimi laptopami? Jak wygląda sprawa z rozbudowywaniem netbooków? Można dokupić ram i wsadzić? Albo większy dysk później. Co myślisz o tym?: http://allegro.pl/acer-5720zg-t2310-15-4-1gb-120gb-dvd-gf8400-vhp-i1437376073.html Edytowane 7 Lutego 2011 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Co złego słyszałeś o atomie? Poza dość umiarkowaną wydajnością? Po sprzęcie który pobiera ok 20-30W z wyświetlaczem spodziewasz się wydajności mocnego quada? Do i3 musisz dołożyć dwukrotnie więcej. W konkurencji 7 starter vs. XP popieram wybór XP. Ps Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, myszek i klawiatur, monitorów, tunerów TV itp edit: co do acera, ten gf8400 jest dość gorącym układem, przekłada się to na czas pracy na baterii oraz na awaryjność. Luty pod chipem graficznym puszczały u znacznie wyżej notowanych producentów niż Acer, min. Dell. Edytowane 7 Lutego 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Czemu nie można pisać na forum komputerowym o laptopach czy monitorach, a można ogłaszać oferty sprzedaży ubrań czy samochodów? O atomach słyszałem, że są wolne. Nie wiem czego się spodziewam, nie chce po prostu kupić bubla. Edytowane 7 Lutego 2011 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Kto Ci natłukł takich głupot, że nie można pisać na tym forum o laptopach czy monitorach? Są odpowiednie działy i w nich się porusza przypisaną im problematykę. Nie wiem z czym masz problem. Określ może bliżej co ma się mieścić w ramach uniwersalnych zastosowań. Atom z www, mp3, divx, office daje radę. Oczywiście, że chciałoby się aby był szybszy. Jadnak za i3 w 12 calach trzeba dać dużo więcej. Poniższe jest nagłówkiem działu co kupić, to nie moje słowa jak coś. Jednak wypada się stosować. Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, myszek i klawiatur, monitorów, tunerów TV itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Nie mówie o i3. Ale ponoc w urzadzeiach mobilnych w cenie okolo 1000zl mozna dostac procesor 2-3x szybsyz od atoma. W ogole jakas nagonka w tym topicu. Nie znam się, proszę o wskazanie dobrych nieduzych urządzeń mobilnych w cenie do 1000zł (bez smartfonów ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 No nie wiem, wynika z tego, że to ja robię te nagonkę... Zdecyduj się, ma to być tylko urządzenie mobilne (post 7) czy mały komputerek przenośny (post 1). Mobilny będzie lapek z matrycą 15 cali, przez mały komputerek rozumiem coś 10, maź 12 cali. W używanym lapku 15 cali znajdziesz pewnie znacznie szybszy procesor niż atom. Nie określiłeś czy może być używany. Z nowych urządzeń to chyba tylko atom do 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Ten Acer proponowany przez Ciebie: - ma wadliwą grafikę - w porównaniu z netbookiem na niewiele wspólnego z mobilnością - do XP i przeglądania internetu nawet atom styknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 No mobilny.. ale jak 10" cosia maja byc 2x wolniejsze od 15" cosiów, za 70% ceny, to nie wiem czy nie lepiej wziąc coś takiego: Acer ASPIRE LX.R7Z0C.001 AS5736Z-452G32 (1442534475) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...