Dimek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Ja mam 2x512 OCZ Rev.2 PC3200 w ABIT NF7-S. Jak narazie to nie idzie mi dobrze. najlepsze timingi jakie mam w tej konfiguracji to CAS2 7-3-3. Jakiekolwiek inne konfiguracje powoduje duze problemy dla mnie. Jak narazie nie jestem nawet w stanie wyciagac 200FSB na pamieci i na procku bo pada mi system. Mysle ze jedna z kosci jest inna od drugiej i dlatego sie tak dzieje. Mam takze problemy z PRIME95 poniewaz wywala mnie z programu co chwile.A masz te kostki w Dualu czy w Single Mode :?: Ja w Dualu (co prawda na 8RDA) mialem max FSB=190 >>> wyzej wszystko sie sypalo :? Niezaleznie od timingow i napiecia dla pamieci (w granicach rozsadku pfkoz :wink: ) W Singlu jade jak w podpisie na 2,7V i jestem z tego zadowolony 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lt.Powell Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 eee tam , nie ma cie podskoku do mnie :0 moje kingstonki (266MHz) na 2,63V idą na 290 Mhz .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ale gdzie idą :?: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyR Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Ja mam 2x512 OCZ Rev.2 PC3200 w ABIT NF7-S. Jak narazie to nie idzie mi dobrze. najlepsze timingi jakie mam w tej konfiguracji to CAS2 7-3-3. Jakiekolwiek inne konfiguracje powoduje duze problemy dla mnie. Jak narazie nie jestem nawet w stanie wyciagac 200FSB na pamieci i na procku bo pada mi system. Mysle ze jedna z kosci jest inna od drugiej i dlatego sie tak dzieje. Mam takze problemy z PRIME95 poniewaz wywala mnie z programu co chwile. na stronie internetowej OCZ napisano " This product is not guaranteed to work at CAS 2 in two modules load.", to by znaczylo, ze w dualu nie pracuja przy CL2 JerzyR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 2 x 512MB, OCZ PC3200. chodzą na 200MHz (3-3-3-cl2) @ 2.77V w dual channel co prawda ustawiłem je teraz na 6-3-3-cl2 (nie uwierzycie, ale i sandra i aida pokazała lepsze wyniki), a przy takich ustawieniach spokojnie poszły na 210MHz i to chyba nie wszystko, co potrafią. Ustaw na 11-3-3-CL2 - dopiero zobaczysz jak Ci wyniki w górę pójdą - to świetne kostki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Ja mam 2x512 OCZ Rev.2 PC3200 w ABIT NF7-S. Jak narazie to nie idzie mi dobrze. najlepsze timingi jakie mam w tej konfiguracji to CAS2 7-3-3. Jakiekolwiek inne konfiguracje powoduje duze problemy dla mnie. Jak narazie nie jestem nawet w stanie wyciagac 200FSB na pamieci i na procku bo pada mi system. Mysle ze jedna z kosci jest inna od drugiej i dlatego sie tak dzieje. Mam takze problemy z PRIME95 poniewaz wywala mnie z programu co chwile. Rev 2.0 ma to do siebie, że muszą być kupowane albo razem w komplecie do duala, albo chociaż z tej samej partii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Ja mam 2x512 OCZ Rev.2 PC3200 w ABIT NF7-S. Jak narazie to nie idzie mi dobrze. najlepsze timingi jakie mam w tej konfiguracji to CAS2 7-3-3. Jakiekolwiek inne konfiguracje powoduje duze problemy dla mnie. Jak narazie nie jestem nawet w stanie wyciagac 200FSB na pamieci i na procku bo pada mi system. Mysle ze jedna z kosci jest inna od drugiej i dlatego sie tak dzieje. Mam takze problemy z PRIME95 poniewaz wywala mnie z programu co chwile. Rev 2.0 ma to do siebie, że muszą być kupowane albo razem w komplecie do duala, albo chociaż z tej samej partii. Ciekawe tylko na jakich MOBO kostki przeznaczone do duala są sprawdzane, tzn. czy może (a i pewnie) zdarzyć się tak, iż RAMy sprawdzone w parze jako dual na jednym MOBO - na drugim nie pójdą. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...