zaemon Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) Witam, Mój stary wysłużony 17" CRT-ek zaczyna się sypać więc najwyższa pora zrzucić go z biurka :). Przymierzam się więc do zakupu nowego sprzętu, który w głównej mierze ma być przeznaczony do gier i filmów. Jak dotąd moją uwagę przykuły dwa modele: DELL ST2420L DELL Monitor panoramiczny WLED ST2420L firmy Dell o przekątnej 61 cm (24") z technologią Full HD oraz złączami VGA, DVI-D i HDMI — czarny : Części zamienne i do rozbudowy | Dell Polska Acer V243HLAObmd Product Model Wydaje mi się, że matryca TN powinna mnie zadowolić z racji tego, że posiadam dość ograniczony budżet (800zł,a obydwa monitory można spokojnie zakupić za około 770zł), osobiście jestem zwolennikiem LED-owego podświetlenia (mały pobór prądu itp.) oraz 24". Proszę więc o radę, co wybrać,a może zaoferowanie czegoś lepszego w tej cenie. Edytowane 8 Lutego 2011 przez zaemon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Za 800zł masz już monitor na matrycy IPS np.: - LG W2220P albo - LG IPS226V z podświetlaniem LEDowym (zapewne krawędziowym). Między 22 a 24-ma calami różnica wynosi dokładnie 5,08 cm przy proporcji obrazu 16:9. Wziął bym także pod uwagę: Dell 2209wa (proporcja 16:10) oraz u2211H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaemon Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Przyznam, że LG W2220P prezentuje się bardzo interesująco. Stosunek jakości do ceny wydaje mi się w tym przypadku świetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...