Jabar83 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Widziałem to już z miesiąc temu i od początku byłem sceptycznie nastawiony do tej gry z przyczyn oczywistych. Zmiana czasów w jakich rozgrywa się historia. I niestety moje nastawienie nie uległo zmianie. Do dziś pamiętam filmik jak autorzy zachwalają grę.. Po co oni wydali takiego gniota. Już lepiej było zostać w realiach dzikiego zachodu i wymyślić nową historię lub zaczerpnąć od któregoś autora. Samemu nie trudno coś wymyślić. A tak to gra zrobiona tanim kosztem ze słabą grafiką i cienką fabułą. To jeszcze większy krok wstecz niż w COJ2. . COJ 1 jednak wygląda najlepiej. Przynajmniej bardziej kolorowo. Grałem w to u kogoś na X360 i na pierwszy rzut oka 5/10. Może i jest troszke grywalnie. Ale fabula taka sobie. Grę zaczynamy ciekawą misją z paleniem pól konopi. I w sumie tyle pograłem i włączyliśmy co innego. Szkoda kasy IMO. Ale nieco więcej co zaobserwowałem. Można normalnie prowadzić auto. Oczywiście brak tu jakiegokolwiek realizmu jeśli chodzi o model jazdy. Po prostu dajemy do przodu i auto jedzie ze stałą prędkością. Brak licznika etc. Oczywiście to nie jest GTA i nie ma co tu do tego nawet porównywać ;) Gra ma podobny styl dosyć co poprzednie. Jedziemy gdzieś i mamy załatwić paru oprychów. Schemat i sposób walki jest podobny. Chowani się itd. Co niestety przeciwnikom jak i sojusznikom średnio wychodzi, więc AI też słabe. Ogólnie podobnie jak w poprzednich tylko zamiast kowboi i Indiańców mamy członków gangu/ kartelu narkotykowego. Scenerie jak i muzyka nawet w stylu dzikiego zachodu. Bo są pustkowia z tego co się później dowiedziałem. Nie wiem czy są tu pojedynki, ale raczej wątpię ;) Szkoda oj szkoda tak dobrego tytułu. COJ 1 był naprawdę świetny. Sprzedał się dość dobrze w innych krajach i dość dobrze został przyjęty. COJ 2 też niezły. Bardziej filmowy, ale równie grywalny. Oczywiście są gusta i guściki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Oceny odzwierciedlają jakość produktu - 4-5/10 to takie max co można tej produkcji dać; Jedyny plus - lokacje poza miastem nawet schludnie wyglądają; Ale modele, lokacje w mieście, różnorodność, mechanizm rozgrywki - wszystko kuleje i przywodzi produkcję sprzed lekko 5-6 lat... Sama fabuła też dość nieskładnie prowadzona, do końca nie wiadomo po co tak naprawdę gramy... Niestety znana marka to nie wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Coraz czestrze nawyki developerow , malo robic i max zarobic wiekszosc dzisiejszych gier technologicznie lezy i kwiczy , mozna by powiedziec ze wiekszosc gier z tego roku moglaby wyjsc ponad rok temu , zastuj technologiczny ,brak pary ,brak jaj itp swiat gier sie cofa :/ i bedzie tak pewniakiem do cz\asu wyjscia nowych konsol :/ czyli kolejny roku posuchy i gier dla odmozdzonych malolatow ( bez gustu i bez smaku ) w tym roku licze tylko na dwie gry BF3 i Skyrim no moze i Rage tez Edytowane 4 Września 2011 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Gra jest tak słaba, że nawet nigdzie nie mówi się o tym, że wyszła :-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) A wystarczyło zrobić kolejną grę na prawdziwym dzikim zachodzie i była by co najmniej dobra, bo IMHO CoJ 1 i 2, były grami bardzo dobrymi. Wprawdzie nie grałem jeszcze, ale też nie widziałem jeszcze pozytywnych odczuć co do gry(nie tylko tu) więc nie spodziewam się zbyt wiele, właściwie niczego się po niej nie spodziewam. @Mario2k: Co do tego, że w tym roku liczą się tylko 2-3 gry to nie jest tak źle, nie przesadzajmy. Jest jeszcze oprócz tego co wymieniłeś: Hard Reset, Batman Arkham City, Thief 4, Diablo 3, Max Payne 3, I Am Alive, oczywiście wiem, że to było tylko twoje skromne zdanie, ale tak cię pocieszam:) Oczywiście wiadomo, że premiery mogą się przesunąć, ale bądźmy dobrej myśli. A jeśli chodzi o gry które już wyszły, to albo nie wyszło nic wybitnego, albo mnie pamięć zawodzi. PS: Co do tytułów które podałem to nie interesuję się wszystkimi, więc jeśli coś nie ma szans wyjść w tym roku, to nie zabijcie mnie:P Edytowane 5 Września 2011 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 No choćby Max Payne 3 nie ma szans wyjść w tym roku, bo nie pokazali nic poza paroma obrazkami. Jak w przyszłym roku wyjdzie to bedzie cud. Poza tym ciężko sie nastawiać na tą grę skoro nic o niej nie wiadomo, a robi ją ktoś inny niż poprzednie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Poleciałem po datach premier, a Max Payne 3 czy Thief 4 się w ogóle nie interesuję, ale że znane serie to wiążę duże nadzieje. A że MP3 robi ktoś inny niż 1 i 2 część to między innymi dlatego nie wiedziałem. Taki lekki OT, chyba się moderacja nie obrazi, bo o CoJ i tak prawie nikt nie piszę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Wypowiadajcie się Panowie w kwestii tej gry. W sumie nie jest najgorsza. Pierwsza misja w lesie jest dość klimatyczna :). Optymalizacja bdb - poniżej 100FPS nie spada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 (edytowane) Zaczęliśmy dziś (w sumie wczoraj) gre ze znajomym, jesteśmy po czterech rozdziałach, i bardzo ok. Sporo glitchy graficznych, fabuła troche dziwna, nie do końca jasna, ale gameplay nawet ok. Jak to już było mówione, największy crap w co-opie będzie spoko. Do Dead Island jednak startu nie ma, to była rewelacja, mimo swoich wad. Fajny motyw z indywidualnymi rozmowami telefonicznymi, i specjalnymi zadaniami dla konkretnych postaci. No i nawet jakieś znajdźki są. Jak na 18 zł to raczej nie moge narzekać. Optymalizacja fakt ok. U mnie na low-endzie 1360x768 25-30 FPS na High z MLAA, u znajomego Full HD z różnymi AA i stałe 60 FPS na GTX 560. Edytowane 8 Maja 2012 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) na jakim low-endzie? Więzy krwi śmigały na 9600gt w fullhd bardzo dobrze (prawie wszystko na max), więc ciekawe jak cartel by chodził na takim czymś. W końcu to ten sam silnik. Myśle czy by nie kupić za 19zł ale pod warunkiem, że będzie to chodzić jakos na lapku. Edytowane 9 Maja 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Pentium G6950 i HD 6570. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...