Skocz do zawartości
Sh4dow99

Straż Miejska - skandal

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wlasnie chodzi o to ze pan zorro IMO wylewa swoja frustracje zyciowa na straz miejska, jakby nie bylo strazy to by sobie kogos innego znalazł. Tak jak on nie zachowuje sie rozsadny czlowiek, jesli by chcial moglby rownie skutecznie dzialac w tym samym kierunku a bez zbednych emocji i frustracji. Przeciez on przychodzi ich wkur**ac dzien w dzien z tego co widze, mi na ich miejscu tez by nerwy puscily. Ja tez dostalem nieslusznie mandat od strazy miejskiej kiedys za parkowanie w miejscu, gdzie to było dozwolone, no ale trudno, zdarzaja sie wpadki. Skoro sie zdarzaja za czesto, to trzeba cos z tym zrobic, nie mowie ze trzeba byc biernym. Ale zachowanie tego goscia jest dla mnie dziwne.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo za co ich lubic. Odrzut ludzi ktorzy nie dostali sie do policji. O powody nie pytam.

Mnie najbardziej razi to ze najchetniej to zajmuja sie ludzmi z malymi straganami ktore tak naprawde nikomu nie przeszkadzaja. Lecz jak przejdzie obok nich gromadka nawalonych kiboli to wnet znikaja...

Dla mnie osobiscie jest to zbedny organ

Te pieniadze wolalbym poswiecic na wieksza ilosc policji

W sumie jeśli rola SM ogranicza się do wypisywania mandatów za parkowanie oraz pouczanie "straganiarzy" to nie mam nic przeciwko. Gorzej jeśli próbują "pilnować porządku" na ulicach, stają się ordynarni lub zwyczajnie chamscy. Tam, gdzie policjant umiałby się zachować strażnik miejski robi sobie co najwyżej wstyd. Zresztą, tak jak napisałeś - co to za służba porządkowa która ucieka na widok bandy chuliganów ;p

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na TVN teraz było jak to strażnicy miejscy przy atakowali źle zaparkowaną karetkę i założyli blokadę na koło.

Fakt kierowca źle zaparkował, nawet wyszło że to mieszkańcy wezwali straż.

Ale w/g mnie straż mogła załatwić to w inny sposób jak zakładanie blokady, zresztą po tym jak widziałem zakładanie blokady do samochodu który stał na środku skrzyżowania to już pytań do tej formacji nie mam.

No i 2 przypadek jak gość dostał mandat z fotoradaru za prędkość a że na zdjęciu nie widać czy ma sygnały i syrenę włączoną tak więc... bez komentarza. Kierowca usprawiedliwia się że jechał z pacjentkę do szpitala, sprawa podobna jak wyżej mogli to normalnie załatwić a nie jak jełopy.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim mieście straż wiejska to psy Urzędu Miejskiego, zakładanie blokad wszystkim innym z pominięciem pracowników i grubych ryb UM to normalność, nawet jak taki ważniak zaparkuje auto przy albo wręcz na pasach, oczywiście wtedy to powinni auto brać na lawetę ale nie w przypadku szczególnych person... Już szkoda nawet wspominać o tym że codziennie wyznaczeni przez szefa SM podwożą jego dziecko do szkoły. W sumie to się nie dziwię tej patologii jaka istnieje w Wałbrzychu, jak oni potrafią się wspólnie bawić na balach "charytatywnych"-jak ostatnio, w Zamku Książ mordę zalewają ludzie z UM z prezydentem na czele, najwyżsi rangą z policji i oczywiście szefuńcio sm. Ten kraj przez takich ludzi jest zgniły do obrzydzenia.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi