Witchhunter Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 no ale skoro robi to szybciej to powinien nagrzewać bardziej wode; a skoro chłodzenie jest takie samo, to woda powinna być cieplejsza; No własnie Witchhunter sam powiedziałeś, ze wraz ze wzrostem odbieranego ciepła tempratura wody rośni. Czyżby jakieś tegoz owegoz na rzecz nukleona :wink: Skoro tak wowczas owo tegoz owegoz byloby przeciwko nukleonowi, bo w jego przypadku odczytano najmniejsza temperature wody, czyli tak jakby odbieral mniej ciepla, co jest oczywiscie bzdura. Wszystkie bloki odbieraja wzglednie tyle samo ciepla, ale niektore robia to troszeczke szybciej. Ten test nie jest w stanie pokazac ktory i ile szybciej, bo jest za malo dokladny, roznica miedzy poszczegolnymi sa zbyt male, a przyrzady pomiarowe sa conajwyzej "sredniej" klasy a sam wykres jest tendencyjny (taki pro mateowy rzeklbym). mech!n o ktory podpis tez ci moze chodzic :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Berkut cos twoj link nie chodzi. Wszystkie bloki odbieraja wzglednie tyle samo ciepla, ale niektore robia to troszeczke szybciej. Czyli jedne bloki posiadają lepszy współczynnik przenoszenia ciepło a inne gorszy, teraz dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Jakbyś zauważył nad rdzeniem są 2 grube finy, które zabierają i rozpraszaja ciepło z rdzenia. Woda nie moze od razu być wypuszczona z bloku ponieważ drastycznie zmiejszyłoby to powierzchnie oddawania ciepła. Pomysl sobie ze cały blok sie nagrzewa i ciepło nie ma gdzie sie rozproszyc. Chiba proste. :wink:Tak, zauważyłem i dlatego mi się ten blok podoba. Odpowiadałem na pytanie, dlaczego wlot nie jest nad rdzeniem. Co do powierzcni - to by się nie zmieniła, chodziło tylko o umiejscowienie wlotu. A tak w ogóle, to chętnie bym zobaczył porównanie takiego np. orbitala czy WW w zależności od tego, w którą stronę puszczona jest woda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 ja mam propozycje, highlander wywal zdjecie i info o maze4, zmien nazwe tego topicu na zwiazana z tym testem, a topic o maze4 zaloz oddzielnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Wawelski powierzchnia zmieniła by sie o 2 finy czyli zaokrąglająć 2 graniastosłupy o podstawie (no powiedzmy) prostokąta. Gdyby wlot nad rdzeniem był bezpośrednio nad finami opór byłby straszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja mam propozycje, highlander wywal zdjecie i info o maze4, zmien nazwe tego topicu na zwiazana z tym testem, a topic o maze4 zaloz oddzielnie :P Ok zalozylem, zatem opinie o Maze4 niech laduja tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Bede szczery. Odniosłem wrażenie ze cały ten test porównawczy napisany jest po to aby zachecic do kupowania nukleona i z tego co wyzej pisałem -- śmierdzi komercją. Bez urazy to moje zdanie. Tia, nie wiem jaki mialbym w tym interes. Jakby mi wyszlo ze nukleon jest 10C gorszy to bym o tym napisal bez owijania w bawelne. Kazdy moze sobie zrobic testy przeciez. Reasumujac, mozna tylko dojsc do wniosku ze testowanie w domu nie ma najmniejszego sensu - zbyt wiele jest zmiennych do opanowania, no i w domku brak specjalistycznego sprzetu pomiarowego - przynajmniej w moim :) No ale to byl test uzytkownika, 2 bloki mam na wlasnosc nikt mi ich nie dal w prezencie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Bede szczery. Odniosłem wrażenie ze cały ten test porównawczy napisany jest po to aby zachecic do kupowania nukleona i z tego co wyzej pisałem -- śmierdzi komercją. Bez urazy to moje zdanie. ja tez testowalem nukleona i Mate mogdy nie sugrowal zeby zanizyc temperatury albo cos takiego, watpie zeby Highlander robil ten test zeby zachecic do kupna Nukleona Reasumujac, mozna tylko dojsc do wniosku ze testowanie w domu nie ma najmniejszego sensu - zbyt wiele jest zmiennych do opanowania, no i w domku brak specjalistycznego sprzetu pomiarowego no to w tej sytuacji jescze dlugo nie doczekamy sie "porzadnego" testu blokow mnie tylko w tescie przeszkadza jedno: brak odczytow temp otoczenia ktora NA PEWNO zmienila sie w ciagu tych 2h, nawet jesli tylko o 1 czy 2 stopnie to przy tak niewielkich roznicach miedzy blokami jest to bardzo wazny punkt odniesienia (na przyklad temp wody jest tez wypadkowa temp otoczenia) i nie powinno go zabraknac w tescie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Kurde, trzeba sie ostro sprzeciwic takiej praktyce, ze jak ktos robi na ile sie da obiektywny test i wygra jedna lub druga firma to zaraz jest, ze jest pro-costam. Gosc, zrobil jak mogl, na ile mu mozliwosci pozwolily. To ze wygral Nukleon to nie oznacza, ze od razu Mate odpali mu zaraz 10 darmowych bloczkow, albo da rabat 50% na wszystkie rzeczy. Takie sa wyniki, tak u niego bylo i ja mu wierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Kazdy moze mieć swoje zdanie. Ja odniosłem takie wrażenie po przeczytaniu testu w rzeczywistości moze być inaczej. Po to jest forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 W tescie jakis blad raczej jest (temperatura wody i procesora), ale nie koniecznie wynika on z tego, ze gosc od razu zostal kupiony przez Mate'a. Jesli kazdemu jak zrobi jakis test od razu bedzie sie zarzucalo brak obiektywizmu to nie ma to zadnego sensu. Czort go wie dlaczego tak wyszlo. Porponowalbym powtorzyc caly test jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 W tescie jakis blad raczej jest (temperatura wody i procesora), ale nie koniecznie wynika on z tego, ze gosc od razu zostal kupiony przez Mate'a. Jesli kazdemu jak zrobi jakis test od razu bedzie sie zarzucalo brak obiektywizmu to nie ma to zadnego sensu. Czort go wie dlaczego tak wyszlo. Porponowalbym powtorzyc caly test jeszcze raz. Zawsze tak jest na tym forum, wystarczy zareklamowac wyrob Mate i zaraz podnosza sie glosy : co z tego masz ? ile ci Mate placi itp. Szlag moze czlowieka trafic. Zapewne zaraz tez sie ktos odezwie ze bronie Mate. :x Rece opadaja normalnie. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 reed - bronisz mate :-PPPPPPPPP a tak serio to ludzie są przeczuleni na wszelkiego rodzaju reklamy, szczególie w testach a my polacy mamy to do siebie że zawsze szukamy intrygi, obojętnie gdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 reed: dokładnie to samo działo sie z miko... tylko dlaczego nikt sie nie burzy jak jakis zagraniczny sprzet wygrywa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Bo chyba jeszcze nie wierzymy, ze polskie moze byc tez dobre. Moim zdaniem jesli ktos robi testy w miare obiektywnie to ja mu wierze. Oczywiscie sa na Forum osoby bardzo mocno powiazane z pewnymi firmami, ale na to juz kazdy jest uczulony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ja tam patryjotom i uwarzam że polak potrafi zawsze lepiej szczegulnie biorąc pod uwage warunki i sam zastanawiam sie nad nukleonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 reed - bronisz mate :-PPPPPPPPP a tak serio to ludzie są przeczuleni na wszelkiego rodzaju reklamy, szczególie w testach a my polacy mamy to do siebie że zawsze szukamy intrygi, obojętnie gdzie Niestety, chyba masz racje. Tylko jezeli cos jest dla mnie za drogie, to powinienem to olac, a nie czepiac sie producenta dlaczego tak drogo. Jest tak i juz ! Ze niektorzy tego nie qmaja. Zawsze zostaje tanie jak barszcz cpc :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ja tam patryjotom i uwarzam że polak potrafi zawsze lepiej szczegulnie biorąc pod uwage warunki i sam zastanawiam sie nad nukleonem Mistrzu! Proponuje poczytac slownik ortograficzny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ja tam patryjotom i uwarzam że polak potrafi zawsze lepiej szczegulnie biorąc pod uwage warunki i sam zastanawiam sie nad nukleonem Mistrzu! Proponuje poczytac slownik ortograficzny :? on tak niestety ma, przeczytaj inne jego posty. w jednym z nich obiecal pisac ze slownikiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...