Immortally Insane Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Podczas gry występuje u mnie zawieszanie się (z zapętlonym dźwiękiem) na kilka minut samej gierki lub systemu, tak czy inaczej podczas zwisu mogę ruszać tylko kursorem. Kombinacja Alt + Ctrl + Delete działa lecz nie od razu, dopiero po ładnych kilku minutach mogę włączyć menadżera zadań. Zwis nie prowadzi zawsze do twardego resetu, zwykle mogę wyłączyć gierkę, ale bezpośrednio po tym zawiesza się system lub muli przez chwilę, w sumie nie wiem czy nazywać to zjawisko zwisami czy muleniem… Jednak czasem po twardym resecie nie uruchamia się win 7 lecz XP który jest zainstalowany na drugim dysku i na którym ww. problemy nie występują. W kompie ostatnio nie zmieniałem żadnych ustawień i nie wymieniałem niczego oprócz dysku twardego na którym działa win 7, zaznaczam że zaraz po dodaniu HDD wszystko działało bez zarzutu. Pełny config: Asus P5N-E SLI E8400 @ 4GHz 4x1 GB Patriot 800MHz GeForce GTX 460 2xHDD Flopp Wypalarka Enermax liberty 620W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Odkręć procesor, spróbuj na niepodkręconym. Jeśli nie będzie występować, to znaczy, że OC jest niestabilne i trzeba podnieść Vcore i/lub obniżyć taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Czy problemów ze strony procesora nie wyklucza że wszystko chodzi na XP ? Poza tym CPU mam podkręcony od dawna, a problemy zaczęły się jakieś parę dni temu. P.S. Ponieważ osobiście myślałem że wina jest w nowym HDD zrobiłem mu error scan, benchmark i sprawdziłem S.M.A.R.T. w HDtune, wszystko wygląda dobrze. Edytowane 11 Lutego 2011 przez stalowy sracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Na jakim napięciu trzymałeś tego procka? Możesz jeszcze przeskanować pamięci za pomocą goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Dokładnie Ci nie powiem bo teraz coś ściągam i nie chcę przerywać żeby sprawdzić to w BIOSie, ale coś koło 1.38V. Co do pamięci to zawsze sprawdzam memtestem, ale znowu nie wydaję mi się żeby to była wina pamiątek ani jakiegokolwiek innego hardware'u dlatego że XP chodzi bez problemów dokładnie na tej samej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 To jest marny argument, bo Siodemka inaczej reaguje na OC niz XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Z CPU na defie zwiechy są krótsze i występują rzadziej, ale nadal są :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Sprawdź konfigurację na innym zasilaczu (także markowym). Jesteś w stanie pożyczyć od kogoś procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Nie bardzo mam skąd wziąć zasilacz i procesor, zasilacz to jeszcze mam ale to noname 550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...