Skocz do zawartości
kaka

jak odblokowac mnoznik?? (uwaga duze zdjecie)

Rekomendowane odpowiedzi

mam athlona tb 1333 serji ayhja i on ma juz standardowo polaczone mostki l1 ale na wszelki wypadek jeszcze raz polaczylem je olowkiem ale nic to nie dalo mnoznik jak byl niedostepny tak jest dalej co robic??

aha dolanczam zdjecie bigosu -uwaga duze(nie chcialo mi sie juz zmniejszac :oops: 8)

Dołączona grafika

(jesli sie nie otwozy to tez jest tu http://strony.wp.pl/wp/wckomp/IM000659.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temu to dobrze..... regulacja fsb, napiecia, mnoznik, dzielnik..... itp, itp... to moze krecic :twisted: a jak ja mam tylko regulacje fsb i mnoznika?? a po jaka cholere mi mnoznik skoro celki maja go zablokowany?? :( w tej chwili mam fsb 103 :) a dzielnikow nie moge przestawiac :) bo sa auto :) a standardowe fsb to 66 mhz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) Chodzi oto, że producenci niektórych płyt głównych nie pozwalają użytkownikom na modyfikowanie tego parametru. Przykładem jest tutaj choćby ECS k7S5A, gdzie oryginalny bios nie daje żadnych możliwości overclocking'u - dopiero załadowanie nieoficjalnej wersji biosu pomaga. Tak może być i w twoim przypadku. Poszukaj czegoś o biosach nieoficjalnych. Ja do mojego Epoxa ściągam biosy z Aoafiles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy mozliwe jest aby servis mogl zablokowac to??

bo kiedys oddawalem plyte razem z procem do serv (z procem juz sie nie dalo nic zrobic) to probowalem im wkleic kita ze nie podkrecalem ale chyba nie uwiezyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...