Skocz do zawartości
sasek

Wymiana Athlon II x4 na Phenom II x4 555

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, jak w temacie.

Czy warto wymieniać Athlona II x4 640 na Phenoma II x4 55BE?

Moja grafa to HD 4870 jednak za jakiś rok na pewno ją zmienię. Jednak przez około 3 lat nie chce wymieniać procka ani płyty, dlatego zastanawiam się nad zmianą mojego athlona.

Czy warto go zmienić patrząc na brak przyszłej rozbudowy w dziedzinie CPU i MOBO?

Mój konfig:

hd 4870

4gb ddr3

msi 870-c45 am3

fortron everest 500W 80+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc plany się nieco zmieniły.

Zastanawiam się teraz co do wymiany hd4870 na GTXa 460. Czy z tym GTXem mój athlon będzie mnie ograniczał?

Dodam tylko że athlon jest podkręcony do 3.4ghz.

Próbowałem odblokować L3, ale bez skutku.

Phenom będzie kręcony, oczywiście na maxa jego możliwości. Czy bardziej opłaca mi się zmiena procesora i późniejsza modernizacja grafy, czy od razu zmienić grafę nie zmieniać w ogóle proca?

To nie jest wymiana, po prostu chcę sprzedać tego athlona na allegro za ~ 300zł i dołożyć 150 zł ze swojej kasy.

Czy opłaci mi się to? Czy jest to przyszłościowa zmiana czy mój Athlon II x4 spokojnie wystarczy żeby cieszyć się grami przez conajmniej dwa lata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niczym nie będzie Cię Athlon ograniczał, no poza pkt w benchmarkach i ilością klatek np.zamiast 60 będziesz miał 55:)

Wrzuć te 150zł do skarbonki i czekaj na to co pokaże Bulldożer.

Edytowane przez Gr3gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi