pomidorr Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam! Po kilku już latach „zabawy” w LC przyszła pora na coś nowego. Nie jest to do końca nowe w zasadzie bo klocki (prawie) pozostają te same także , powiedzmy , że będzie to odświeżenie mojego zestawu. Będzie to bardziej fotolog więc pytania mile widziane. Zacznijmy od nieśmiertelnej konfiguracji opartej na C2D: Core 2 Duo E6420 @ 3.2GHz Gigabyte EP35-DS3 OCZ ReaperX 800Mhz 2x2GB @ 1000Mhz cl5 Nvidia Asus 285GTX 1GB To by było na tyle. Dalej bloczki i chłodnice ;p Black Water 3x120mm Ultimate Black Water 2x120mm Advanced D-Tek dB-1 Phobya Balancer 250 Nickel Black MNP Posejdon MNP Channel Pro Taki smaczek , kupiłem tą sprężynkę z czystego srebra co zabija glony oraz barwnik Mayhems (kolor tajemnica ;p ) Chwila retrospekcji : Obudowa jaką wybrałem to Cooler Master Stacker STC-T01 Wszystko teraz będzie w środku :D Paczuszka dotarła po jakimś czasie , odsłaniając przede mną tą piękna obudowę ;p Pierwszą modyfikacją było pozbycie się ohydnego koszyka na Psu. Bez rozkręcania także się nie obyło Otwory montażowe (brak na 4-pin który zrobiłem później) Oto top i miejsce na 3x120mm Obudowa wróciła z zakładu , jako ,że moja ostatnia była cała czarna i wszyscy suną masowym trendem na właśnie czarny postanowiłem ,że moja będzie niebieska ;p Czyż nie pięknie się prezentuje „prawie” w całej okazałości ? Zasłonięcie „podłogi” wyszło tak jak chciałem ;p No i natrafiła kosa na kamień , za szybko chciałem żeby było fajnie i teraz zostałem z karta 285GTX (która de facto kupiłem okazyjnie pozbywając się 4870) i blokiem koolance ale niestety na pierwszą rewizje tego PCB , karta posiada rev.2 ;/ (jak by ktoś się chciał wymienić na rev.1 karty , czy miał blok do rev. 2 PCB potrzebny kontakt gg 8268914 ) Do zrobienia : Na pewno wodowanie całości (tylko ten nieszczęsny blok na 285GTX ;/ ) Przedni Cover na 5.25 Okno ( możliwe ze po prostu standardowa „dziura” będzie wypełniona plex`ą Top malowany proszkowo na czarno (może jakiś grill 3x120mm) Zobaczymy co przyszłość przyniesie ;p , prace będą kontynuowane. Na razie dajcie znać jak wam się to widzi ;p no i zestaw na dzień dzisiejszy : 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 W sumie wiem, że to chwilowe, ale te dwa wentylatorki (CPU i tylny) są trochę niefortunnie ustawione. Ja bym dał ten z chłodzenia na przeciwległą część radiatora, by na niego dmuchał. Docelowo i tak ma być Lc, więc w sumie nie musisz nic z tym robić. Poza tym fajnie się zaczyna. Ciekawa obudowa i nietypowy kolor malowania. Czekam na kolejne fotki i relacje. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Obudowa daje rade, dzisiaj jest już naprawdę mało spotykana wiec oryginalność gwarantowana. Trochę zastanawiający jest fakt ze chcesz inwestować w chłodzenie stosunkowo "starego" configa. Jeżeli ktoś chce się bawić to czemu nie, ale jednak rozsądek by wskazywał najpierw upgrade do możliwie najnowszej generacji hardware, a potem wodowanie tego. Bo paradoksalnie za podobną kasę mógłbyś zmienić platformę, puścić ją pasywnie na jakichś małych radiatorach AC, i mieć lepszą wydajność niż z tego co masz z WC :wink: Zapowiada się dobrze, biorąc pod uwagę jak wyglądała poprzednia rewizja i w jakich czasach została ona poskładana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidorr Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Updejt: Top budy poszedł do malowania proszkowego , całość wyszła nader dobrze. Zainstalowałem fillport od bitspower. Powoli wszystko zaczyna się klarować jednak dalej nie wiem co zrobić z moją nieszczęsną karta graficzną. Poluje na allegro na jakiś tańszy blok do 285gtx ale nic się nie pokazało więc prawdopodobnie sprzedam ją i kupie coś pokroju 5850 i potem dołożę jakiś blok. Na razie jednak przemierzam się do instalacji układu CPU + nb , co z tego wyjdzie czas na pewno pokaże a teraz dalsza cześć fotologu : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Czekam na dalsze efekty Twoich prac , bo zapowiada sie ze z tej okropnej obudowy moze powstac cos naprawde ladnego ;) Szkoda tego bloczku na gtx'a bo naprawde fajnie wyglada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Trzeba na duży plus zaliczyć staranność z jaką zostały wycięte otwory na wyprowadzenie kabli zasilających oraz pod chłodnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Zapowiada się nieźle. Czekam na więcej. U mnie też będą zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidorr Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Mały "traszer" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Niezłe cacko będzie... Stacker wchłania trochę sprzętu... Tak patrzę i chyba coś pomodzę przy mojej maszynce w końcu... Lato idzie, czas na zmiany... Choć na razie na WCta się nie piszę, komp jest formalnie dzieci :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Kiedy update jakiś? Bo mam tą samą budę i czekam na pomysły do skserowania ;) A tak na serio, to zapowiada się bardzo dobrze. Osłona piwnicy i tej dziury w tacce, będą malowane, czy zostają srebrne? Btw, ile cię kosztowało malowanie budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Pomysl na stackera? Az sie prosi o chlodnice 3x120 i wentylatory na froncie. Po takim zabiegu mamy przeciag w budzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exon Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Koniec z projektem czy inna buda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Raczej bym rzekł zmiana forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...