rollex Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Mam takie krótkie pytanie, sam używam płyty MSI Big Bang XPOWER pod s1366 i procesor i7, ale znajomy ostatnio poczytał trochę na forach i chciałby złożyć zestaw na platformie AMD z socketem AM3 i włożyć tam procesor AMD Phenom X2 550 BE (Black Edition z odblokowanym mnożnikiem) z opcją odblokowania dodatkowych 2 rdzeni. Pytał mnie o zdanie i poleciłem mu coś z MSI - ja jestem zadowolony. Z racji tego, że ma już starą grafikę GeForce GTS250 i chcę dokupić coś nowszego (jakiegoś Radeona, może 6850 / 6870) to zaproponowałem mu model MSI 870A Fuzion z układem Lucid Hydra (opcja łączenia kart nVidii i ATi AMD, podobno z nowymi sterownikami wydajność jest naprawdę dobra), poza tym widziałem, że płyta ma dobre recenzje co do możliwości OC (OC Genie ew. Easy OC Switch). Na sekcji zasilania jest radiator (DrMOS) poza tym ma też APS. Co wy myślicie o tej płycie ? Bo cena jest dość wysoka P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Ja bym wybierał między płytami z polecanych zestawów - po co przepłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...