mmx166 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam chcialbym kupic zasilaczy wyzej wymieniony i co sadzicie o tym **CORSAIR** ZASILACZ CX 430W MOCNY GW 5-LAT,F-VAT (1452238703) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy czy warto Crosair czy OCZ ?do 500watt ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 lepiej corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Właśnie interesuje się tym CORSAIRem bo jest tanio do kupienia w komputroniku. W każdym razie ludzie nie za dobrze się o nim wypowiadają. Podobno to jeden z gorzej zrobionych zasilacz wydanych przez Korsarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 W ostatnim czasie ten zasilacz uzyskał certyfikat 80plus co trochę poprawia obraz tego produktu. Zagadką jest sprawa gwarancji na ten zasilacz. Na stronie Corsair jest info o gwarancji dwu letniej, na stronach sklepów często widnieje info o gwarancji 5-cio letniej. Nie wiem co jest zapisane w karcie gwarancyjnej, trzeba się jednak liczyć z tym, że po 2 latach mogą być trudności z wyegzekwowaniem gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Brałem komuś tam tego korsarza w Komputronie właśnie, dostałem paragon z wyraźnie wpisanymi 60-cioma miesiącami gwarancji. Szczegółowo go nie testowałem, ale jakiegoś szczególnie rzucającego się w oczy spadku jakości wykonania nie zauważyłem (sam mam 520HX). Edytowane 1 Marca 2011 przez D3T3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Właśnie interesuje się tym CORSAIRem bo jest tanio do kupienia w komputroniku. W każdym razie ludzie nie za dobrze się o nim wypowiadają. Podobno to jeden z gorzej zrobionych zasilacz wydanych przez Korsarzy. To w takim razie co, kupic Fortrona 400W za 120zl zamiast Corsaira, ktory "ma gorsze bebechy" ? Gorzej zrobionych to napewno - jest to nizsza polka i nie bedzie mial w srodku "polutowanych bajerow" jak seria HX (tez mam 520HX) - jest tez tanszy. Tylko wlasnie, to jest dalej zasilacz zrobiony dobrze jakosciowo jak na Corsaira przystalo. Ludzie chcieliby te same bebechy co w HX1000 w zasilaczu za 200zl. Nie ten target. W ostatnim czasie ten zasilacz uzyskał certyfikat 80plus co trochę poprawia obraz tego produktu. Zagadką jest sprawa gwarancji na ten zasilacz. Na stronie Corsair jest info o gwarancji dwu letniej, na stronach sklepów często widnieje info o gwarancji 5-cio letniej. Nie wiem co jest zapisane w karcie gwarancyjnej, trzeba się jednak liczyć z tym, że po 2 latach mogą być trudności z wyegzekwowaniem gwarancji. Corsair oficjalnie daje na ta serie 2 lata. Brałem komuś tam tego korsarza w Komputronie właśnie, dostałem paragon z wyraźnie wpisanymi 60-cioma miesiącami gwarancji. Szczegółowo go nie testowałem, ale jakiegoś szczególnie rzucającego się w oczy spadku jakości wykonania nie zauważyłem (sam mam 520HX). Jesli komputronik daje 60 miesiecy to nic tylko gratulowac. Gwarantem jest Komputronik i to oni beda sie bujac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...