lordaadik Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam was, niedawno coś mi sie stało z routerem firmy Netgear. Przez caluśki rok było wszystko pięknie ok. aż tu nagle jak by to powiedzieć nie wyszukało mi internetu na laptopie mimo iż miałem go na komputerze. Więc postanowiłem zrobić restert i wtedy on nie pomógł. Mimo wielokrotnych prób niestety nie wyszukało nadal mojej sieci, więc zrobiłem reinstalacje sieci, mianowicie zresetowałem wszystko co mogłem i oczywiście uruchomiłem stera z płytki. Gdy przechodzą 3 kroki instalacyjne dochodzi do konfiguracji routera i nie kończy tego. Więc niestety jak mam internet podłączony przez router teraz to i na komputerze i na laptopie nie mam internetu. Co może być tego powodem?? Mogło coś się stać z routerem że odrzuca instalacje jego czy coś? już sam nie wiem. Pozdro i help me :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 moze po prostu padl, nie pamietam ile czasu obejmuje gwarancja, pisz do supportu, sprobuj uzyskac informacje na forum netgear (netgearclub.pl) tam facet powie ci co i jak dokladnie ze sprzetem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordaadik Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 W dniu 13.02.2011 o 23:13, obiGC napisał(a): moze po prostu padl, nie pamietam ile czasu obejmuje gwarancja, pisz do supportu, sprobuj uzyskac informacje na forum netgear (netgearclub.pl) tam facet powie ci co i jak dokladnie ze sprzetem. Ok dzięki sprawdzę to info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Radio zawsze może paść, ale zdarza się to stosunkowo rzadko. Na początek sprawdziłbym na innym laptopie albo karcie sieciowej, bo może to ona jest winna. Instalację routera proponuję wykonać ze strony konfiguracyjnej (http://192.168.1.1). W praktyce trzeba tylko ustawić zabezpieczenia i sklonować adres MAC karty sieciowej, na którą mamy podpisaną umowę z dostawcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 no tak to prawda, zawsze lepiej pierw sprawdzic z innym kompem, ale jak juz nie ma mozliwosci to czym predzej trzeba napierac do serwisu aby samemu czegos jeszcze nie spieprzyc bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Najpierw niech sprawdzi z innym komputerem, bo często winę ponosi karta sieciowa, a router jest sprawny. Później twardy reset routera i ustawienie wszystkiego od nowa. Jak to nie pomaga to wtedy oddajemy na gwarancję. Akurat z Netgearem cały proces jest w miarę szybki i dostajemy całkiem nowy sprzęt w ok. 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam, i jak mam od jakiegoś czasu problem z tym routerem... wydaje z siebie bardzo wysokiej częstotliwości pisk (najbardziej słyszalny w momencie podłączenia do prądu, kiedy wcześniej jest zupełna cisza; po pewnym czasie ucho się przyzwyczaja). Niemniej jednak, zawsze po odpaleniu komputera stacjonarnego, internet nie zaskakuje od razu... gdy uruchamiam jakąś stronę, muszę kilka/kilkanaście raz ją odświeżyć i wtedy już jest ok. To nie wszystko... z ruterem, bezprzewodowo działa laptop, w którym siedzi karta PCMCIA Netgear WG511v2, jednak działa w promieniu zaledwie 3-5 m - dalej, laptop już nie ma sieci. Wydaje mi się, że coś jest nie tak... albo z routerem (ew. z tą kartą). Niestety sprzęt już po gwarancji. Wiem, że to niewłaściwy temat, ale może moglibyście doradzić jakiś inny router w cenie ok. 150 (max 200) zł + ew. karta PCMCIA? (chyba, że ta, którą mam może współpracować z routerem innej firmy...) . Przyznam, że w temacie sprzętu sieciowego w ogóle się nie znam... Z góry dzięki, Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam ponownie, chciałbym przypomnieć się z powyższą sprawą... ;) Łukasz Edit: - może dodam, że obecnie mam internet z osiedlowej kablówki, przez modem CISCO 2100. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez luko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...