Skocz do zawartości
Sylwek

SDI i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, jak zamawia się sdi np. to co się dostaje? dostaje się tylko modem? jak on wygląda? wchodzi on do kompa czy jest na zew? To raz. Mam 4 kompy, każdy oddalony o ok 120 metrów czystego terenu z asfaltówką. W gre wchodzi sieć radiowa. Teraz druge pytanie, jeżeli tam gdzie 1 komp czyli u mnie w chacjęcie jest sdi to co musze zrobić tz. kupić aby 3 pozostałe kompy i mój miały dostęp do sdi nawet wtedy kiedy mój komp nie chdzi. tamte kompy napeno karty radiowe pci a czy ja też?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz już pierwszą część wiem a co do drugej. Pod to wyjście DB9 co idzie do kompa coś się podłacza czy tak? np AP i 4 kompach karty pci? czy tak? Czy pomiedzy ericsonem a Ap coś jeszcze przychodzi? Czy to ma być jakiś specjalny AP z roterem np?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz zeby komp byl wylaczony, to musisz sie rozgladnac za acces pointem z funkcja routera i mozliwoscia podpiecia standardowego typu modemow. mozna tez zlozyc jakies stare pentium i postawic na nim maskarade i do tego zwykly acces point na rjtke plus oczywiscie tyle radiowych sieciowek ile chcesz. w kazdym razie sdi na kilka osob, to sie bedzie strasznie wloklo. ja mam sam dla siebie sdi i czasem marudze ze to wolne :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz już pierwszą część wiem a co do drugej. Pod to wyjście DB9 co idzie do kompa coś się podłacza czy tak? np AP i 4 kompach karty pci? czy tak? Czy pomiedzy ericsonem a Ap coś jeszcze przychodzi? Czy to ma być jakiś specjalny AP z roterem np?

http://www.klubin.hrleon.com/sdi.php3

ten modem nie jest/afaik nie moze byc routerem

[...]2x1700@2400 jest o ile szybsze od 1x1700@2400?

dokladnie o jednego procka ;]

a tak naprawde to zalezy w czym chcesz porownywac

aplikacje ktore maja zaimplementowana obsluge smp dzialaja szybciej o ok. 70-80%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Słuchajcie ostatnia ma prośba, Podajcie mi jakiś przykład ap z tym roterem ale prosze nie chce aby był to jakiś wyczynowy! Zasieg na zew 300 lub lepiej, przesył 2mbs to starczy bo i tak odbiorcy będą mieli karty z prętkością 2mbs za 169 zł. Co do anteny to jeszcze zobacze bo może bedę miał jakąs od kumpla bo w kabłowce robi i może coś skołuje. Naprawde nic wyczynowego, zaięg <300 przesył najlepiej 2mbs a co do reszty to nie wiem, tak aby podpiąć pod to sdi i aby u wszystkich był interek to pierwsza propozycja a druga to to samo z możliwością podzielenia między odbiorców sprawiedliwą prętkość a nie zeby jak jeden zap€sci sciągani z intra to zeby reszta nie musiała cały dzień czekać aż sie stronka otworzy :) No, to jeden AP taki i Drugi taki troche lepszy co by miał możliwośc takiego dzielenia prętkości (mam nadzieje że taki jest :) )

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qzwa!!! Ludzie!! czy to prawda że tpsa ma zakaz sprzedawania sdi? Dziś dzwoniłem i tak mi powiedzieli że nie spredawają już sdi na żecz neo. A o neo w tym roku moge zapomieć u mnie bo nawet w tym mieście gdzie biuro to jeszcze wszyscy nie mają. I co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi