ZATOICHI Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam Tak się składa że sprzedałem znajomemu swoja karte w podpisie (planuję wymienic wszystkie wazniejsze podzespoły) , ze względu na ograniczone fundusze na razie wymieniłem kartę, wybór padł na Radeona 6850 1GB Direct CU v2. Oczywiscie zdaję sobie sprawę że mój procesor i płyta nie nadają się do w/w karty , dlatego mam pytanie. Przy jakim procesorze karta ta osiągnełaby pełną wydajność (nie patrzcie na moją starą płytę, ją też planuję wymienić) pytam o procesor pod kątem gier i grafiki 2D (Photoshop i Illustrator) , myślę że co najmniej 4 rdzenie. Przy okazji gdybyscie mogli poradzić jaką płytę główną ze sredniego pułapu cenowego (z dobrym chłodzeniem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pikko Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 jaki fundusz mniej więcej ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 powiedzmy ze około 1500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 AMD Phenom II x4 955 AM3 Black Edition ASRock 870 EXTREME3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Jeśli 1500zł nie licząc karty graficznej to MSI C45/AsRock Pro3, 2500k, 8GB DDR3. Jeśli 1500zł z kartą graficzną to M3A770DE/770 Extreme3, 8GB DDR3, X4 955. Ewentualnie dołóż do X6 jeśli programy, które używasz potrafią wykorzystać 6 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maqs Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 x6 jest nieopłacalnym procesorem - bardzo mało aplikacji wspiera 6 rdzeni, już lepiej w tym układzie się zdecydować na wydajniejsze 4 rdzenie i5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...