Battleguese Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam Mam nastepujacy problem. Komputer wogole sie nie uruchamia. Gralem sobie w gre i nagle komputer sie wylaczyl i nie chcial sie potem juz wlaczyc. Myslalem ze to wina bios poniewaz wczesniej komputer samoczynnie sie wylaczal po ok 2 godzinach, po aktualizacji biosa ten problem zniknal i wszystko dzilalo jak zloto. Od czasu aktualizacji minely dobre 3 miechy. Teraz co zrobic z tym fantem ?? Po wyjeciu karty graficznej komp sie wlacza kiedy jednak ona jest w srodku nic nie chce zaskoczyc, zero reakcji. Ponizej konfig kompa : Obudowa CoolerMaster ELITE 330 Pl. Glowna : Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AMD 790X Socket AM3 (2x PC) Procesor : AMD Phenom II X3 720 Triple CORE Zasilacz : CoolerMaste eXtreme Power 500W HDD: Seagate 500 GB Ram: Geil DDR3 4 GB Karta Graficzna : ATI Radeon HD 4890 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Sprawdz GPU w innym kompie, jak nie bedzie dzialalo to uszkodziles karte graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 A płyta nic nie sygnalizuje dźwiękiem przy uruchamianiu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Przecie napisał, że komp botuje jak wyciągnie kartę i piszczy... A jak jest w środku to nic się nie dzieje. Czytać ze zrozumieniem proszę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Battleguese Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 A płyta nic nie sygnalizuje dźwiękiem przy uruchamianiu? Przy wyjetej karcie graf. : jedno dlugie (pip) i dwa krotkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Wygląda na uszkodzoną kartę. Jak masz inną kartę to ją włóż i zobacz czy komputer zabotuje. I sprawdź tego Radka w innym kompie, ok? Wszystko będziemy mieli klarowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Battleguese Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Karta graficzna jednak poszła. Pożyczyłem kartę od kuzyna i znowu wszystko działa jak złoto. Karta jest jeszcze na gwarancji więc nie jest tak źle. Jakoś przeżyje te kilka tygodni bez gierek. Dzięki za pomoc. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Przecie napisał, że komp botuje jak wyciągnie kartę i piszczy... A jak jest w środku to nic się nie dzieje. Czytać ze zrozumieniem proszę. To chciałem mu zasugerować. Aby spojrzał w instrukcję do płyty, gdzie ma oznaczenia sygnałów. Jak miałem walniętą grafikę to miałem od razu sygnał z płyty, że to ona. Tak swoją drogą to zaczyna mnie momentami irytować to forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 A jesteś w błędzie. Nie zawsze komp piszczy jak GPU jest uwalone. Często gęsto jest, że się włącza, czarny ekran i to by było na tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...