Skocz do zawartości
virue

i7 920 czy i5 2500k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam propozycje zakupu za okolo 1300zl i7 920 + EVGA X58 + 6 GB 1600 Mhz (3x2 GB) (uzywane)

Czy w podobnej cenie nowego i5 2500k + plytka + pewnie podobna ilosc ramu?

Dziekuej za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście szedłbym w Core i5 2500K - OC wysokie, wydajność bardzo dobra, platforma nowa i rozwojowa (LGA 1366 sie kończy) - jeśli cena będzie podobna, to polecam LGA 1155 gdy już do sklepów trafi nowa rewizja płyt głównych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak juz tak bedzie. Tylko niestety bede chyba na raty zakupowal graty cos tam sie zawsze odlozy i jakos to pojdzie. I tak mysle tak jak ida propozycje i5 2500k + Asrock p67 tylko nie wiem czy pro czy extreme czy hmm co. No i ramy jakies i reszta to sie juz pokombinuje pewnie pierw pojdzie slabsza grafika i tyle hmm

PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX

AsRock P67 PRO3 /intel P67/ [P67 PRO3]

GoodRAM 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

i do tego mysle zeby dorzucic,

Radeon 5670 albo moze 5750

Fractal Integra 400w/500w

i dysk pewnie 0,5 - 1 TB (mam zewnetrzny wiec sadze ze 500gb powinno wystarczyc) + oczywiscie jakis neped.

Tylko czy da to rade?

Oczywiscie potem byla by rozbudowa grafiki zasilacza no i moze ramow poprzez dorzucenie kolejnego 2x2 GB.

Edytowane przez virue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz narazie to siedze na lapku z grawa x1300 mobility i jakos moge w to co gram pograc :) Jestem przyzwyczajony do grania na nie koniecznie full detalach ale z czasem to sie moze zmieni :) A poprostu zalezy mi zeby to byla stacjonarka i z jakas mozliwoscia rozbudowy ;) Bo czesci sie strasznie zmieniaja tanieja i w ogole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też przez jakiś czas grałem na radku X1400M nawet Wiedźmina na tym przeszedłem ;) ale apetyt rośnie w miarę jedzenia spróbowałem na czyś lepszym i ... Nie wiem jakiej rozdzielczości masz monitor ale kup przynajmniej jakąś używaną HD5770 albo GTX260 bo obecnie można to tanio wyrwać i na jakiś czas wystarczy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myśląc i myśląc złożył bym coś takiego jak uważacie?

Samsung SH-S223C SATA (black)

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX

AsRock P67 PRO3 /intel P67/

Sapphire Radeon HD5750 512MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP

GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

Fractal Design Integra 500W Fractal Design Integra 500W

Grafika na pewno będzie jakoś zmieniana kiedy nie wiem, więc nie wiem czy nie wziąć jeszcze może tańszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co pakować do takiego proca jeszcze słabszą grafikę. Zwłaszcza jak myślisz o wyższych rozdzielczościach. Jak już to tylko 5770 lub GTX 460 768 MB. Ew. dozbierać coś lepszego. Jak komp tylko do gier to nawet i na Am3 coś by się dało złożyć + lepsza grafa.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to poczekam trochę zacznę składanie od proca, płyty, dysku i reszty a grafikę odłożę na sam koniec wjedzie pewnie znowu coś nowego i ceny w dół pójdą czy coś to się zobaczy. Ale reszta podzespołów jest ok? I powinno dać radę?

Tylko czy na tej płycie będzie to możliwe? A nie musi być przypadkiem inny chipset?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi