Pinki Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam Prolink GF4Ti4200 64MB i chcialbym zamontowac radiatorki na pamiatki. 4 sztuki po obu stronach. Gdzie moge jakies dostac? W jakiej sa cenie? Jakie polecacie? Jak je montowac? Klej czy co? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja u siebie na GF2 MX pociąłem radiator od pentiaka na 4 czesci, szlifnołem pdłoże i przykleiłem na pamieci za pomocą kleju do kasetonów i pasty przewodzącej ciepło - tzn na kość pamięci w srodku posmarowałem pastą a na rogach postawiłem kropelki leju i docisnolem radiator, po 2 minutach sie trzymało. Próbowałem i odrywa sie bez efektow ubocznych :). Dzięki temu pamięci 7ns podciągnołem na 190MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 To najtansza metoda. Znajdź radiator od proca gęsto użebrowany i potnij go na jak największe części. I klejenie j.w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 ja wyjolem wiatraczek z zasilacza 386.... zalozylem radiatorki na pamieci z radiatora celka, ktory pociolem na 4 czesci.... wyszlifowalem na lusterko :) i jakos jedzie :twisted: .... wiadomo.... zdazaja sie zwisy co jakies 30 minut grania w gta 3 :) ale praktycznie mi sie nie stopuje GTA 3 :) wiadomo... jak ludkow qpa :)... czy pada deszczyk to czasem stanie.... lub wisnie :) moze ktos wie jak podniesc napiecie na Rivie TNT 2 m64?? :D albo moze inaczej... czy jest mozliwosc zmiany napiecia na Rivie TNT 2 m64 :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 PS...... aaaaaaaa i do tego oczywiscie RivaTuner :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 na 4max.com.pl mozna kupic po 5.5 za sztuke+wysylka. Ja kupilem w sklepie elektronicznym za 1,5 za sztyke i troche spilowalem. I mam 207 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 a ja mam radia z zestawu termaltake'a na ram, nie dosc ze niebieskie czyli fajne z punktu widzenia wygladu to jescze masz blaszki do chlodzenia ramu kompa, ale na obie strony karty to rzeba 2 zestawy na spole z kumplem kupic 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Teraz max stabilne mam 320/610, powyzej male artefakty. Ile dadza te radiatorki za 5,5PLN na kazdej kostce , 4x2 http://www.4max.com.pl/sklep/dzial3d.htm O ile wrozsna mozliowsci podkrecania? Czy oplaca sie montowac radiatorki? I jak z gwarancja na karte :) Jak karta sie przegrzeje lub cos i oddam ja z radiatorkami to czy beda sie czepiac :twisted: Ile daja takie radiatorki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Kupowanie tego zestawu Thermaktek'a jest bezsensowne i polecam tylko leniom. Ja osobiście znalazłem na giełdzie proca P100 z iedealnym radiatorem większe żebera niż w zestawie T a ak samo gęsto umieszczone. Za 10zł czylli za 1/8 ceny zestawu + klej na cięzkiej midzi 6zł i komplet już masz na pamięci to proponyuje to samo *2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ale czy te za 5,5PLN sa cos warte i w jakim stopniu obnizaja TEMP i zwiekszjaja mozilowsci podkrecania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja zrobiłem radiatorki z radiatora od Durona :) Ładne prawda? Szczerze mówiąc to nic nie zyskalem, ale wygląda fajnie :))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 tylko nie mów że na tym nawet kilku mhz nie zyskałeś bo w to nie uwierzę. A może zły klej termoprzewodzący dałeś??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 To tylko Prolink czego się spodziewałeś? Bez radiatora na pamiątkach wyciągał 472MHz i tak zostało :? Zły klej? Nie zdaje mi sie, z 4max tez miedziany chyba THERMOPOX80. Ładnie trzyma a radiatorki się grzeją... Te pamieci same z siebie mało się grzeją więc tylko dla kitu je nakleiłem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 JA uzyskałem dodatkowe 9MHz bez artefaktów (właściwie do 18 do DDR). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Kupowanie tego zestawu Thermaktek'a jest bezsensowne i polecam tylko leniom. Ja osobiście znalazłem na giełdzie proca P100 z iedealnym radiatorem większe żebera niż w zestawie T a ak samo gęsto umieszczone. Za 10zł czylli za 1/8 ceny zestawu + klej na cięzkiej midzi 6zł i komplet już masz na pamięci to proponyuje to samo *2. uwazasz e jestem leniem???, juz wczesniej pocialem radiator ale mi sie nie podobalo , a 1 zestaw TT i tak mialem wiec dolozylem odestawu kumpla i bardzo fajnie wyglada, TT wystarczy , nie trzeba 5 cm radia na ram zakladac bo i po co, i tak wyzej niz maja granice nie pojda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Qrna maciej ty to masz z******* pomysły i ich wykonanie. Gdy bym ja tak potrafił............ :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja mam te radiatorki z 4max za 5.50, w sumie dalo mi to 5Mhz, czyli nieiwele w stosunku do poniesionych kosztow(4 sztuki + wysylka..) Chyba dopiero wodne chlodzenie, albo pociety miedziany radiator wraz z jakims nawiewem by cos mogl dac. Albo podniesienie napiecia, tylko jak......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam Prolink GF4Ti4200 64MB i chcialbym zamontowac radiatorki na pamiatki. 4 sztuki po obu stronach. Gdzie moge jakies dostac? W jakiej sa cenie? Jakie polecacie? Jak je montowac? Klej czy co? :twisted:Heh a ja mam dwa opakowania Radiatorków TTA1092 ale coś mi się nie opłaca ich sprzedawać... a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo Jak nie Thermopoxem tio czym :?: Jest cioś lepszego, a może inaczej : Jest jakaś dobra alternatywa dla Thermopoxa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo Jak nie Thermopoxem tio czym :?: Jest cioś lepszego, a może inaczej : Jest jakaś dobra alternatywa dla Thermopoxa :?: Thermopox jest świetny w tym co ma robić klei zarąbiście że tylko kluczem francuskim mi się udało zerwać radiatory :) ale za nic w świecie nie zmyjesz tego co zostanie na pamieciach z żyletką w ręku straciłem 4 godziny na oczyszczenie 4 chipów i jeszcze w zagłebieniach pozostał nie do usunięcia osad że nazwa pamieci jest teraz czerwona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 no chyba lepeij wysmarowac pasta term. i dac kropelke kropelki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 a co myslicie o tym: kolega dawnio polecal mi czysty silikon sam tak ma i dziala i jest ok ewentualnie mozna by THERMOPOX 75 AGS a w srodek kropelke tego silikonu ?? co o tym myslicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 A duże radiatorki Alu będą lepsze od mniejszych miedźianych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts :twisted: :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo : 1. Nie chce uwierzyc ze moja karta tak malo pociagnie 2. Dziwne dla mnie jest ze ustawiam freq. pamieci na 192 i puszczam marka i patrze 4 900 artifacts i zmieniam freq. na pamieciach spowrotem na 166 a tu ZERO, czy mozliwe jest ze karta tak szybko odzyskuje stabilnosc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 u mnie roznica jest po 2-5MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 a co myslicie o tym: kolega dawnio polecal mi czysty silikon sam tak ma i dziala i jest ok ewentualnie mozna by THERMOPOX 75 AGS a w srodek kropelke tego silikonu ?? co o tym myslicie Z tego co pamiętam to silicon nieźle izoluje więc raczej odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts :twisted: :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo : 1. Nie chce uwierzyc ze moja karta tak malo pociagnie 2. Dziwne dla mnie jest ze ustawiam freq. pamieci na 192 i puszczam marka i patrze 4 900 artifacts i zmieniam freq. na pamieciach spowrotem na 166 a tu ZERO, czy mozliwe jest ze karta tak szybko odzyskuje stabilnosc ? jasne ze mozliwe, stabilnosc zalezy tylko od mhz w danym momencie i temp w zasadzie, twoja karta rzeczywiscie bardzo slabo ciagnie,ale jesli to no name to nie masz co sie dziwic, ja na moim asusie ge 2 mx 400 zrobilem z 175/166 - 220/205 rock stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ale czy te za 5,5PLN sa cos warte i w jakim stopniu obnizaja TEMP i zwiekszjaja mozilowsci podkrecaniaU mnie na Rivie TNT2 Pro ze 140 doszedlem do 194. Jak zalozylem radiatorki na pamiatki(pasta za srebrem i kropelka super gluta) to doszlo do 207, czyli 12Mhz. Ale dzieki temu Sacrifice mi sie nie tnie :) :D :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 ja pamiętam że POwer Color Vanta 16mb ram z 110/111 bez żadnych radiów na 203/195 pizgłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts :twisted: :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo : 1. Nie chce uwierzyc ze moja karta tak malo pociagnie 2. Dziwne dla mnie jest ze ustawiam freq. pamieci na 192 i puszczam marka i patrze 4 900 artifacts i zmieniam freq. na pamieciach spowrotem na 166 a tu ZERO, czy mozliwe jest ze karta tak szybko odzyskuje stabilnosc ? Mam karte firmy Dream., jest ro firma referencyjna przez nVidie, wedlug mnie powinna dac z siebie wiecej ale to moje osobiste zdanie 8) . jasne ze mozliwe, stabilnosc zalezy tylko od mhz w danym momencie i temp w zasadzie, twoja karta rzeczywiscie bardzo slabo ciagnie,ale jesli to no name to nie masz co sie dziwic, ja na moim asusie ge 2 mx 400 zrobilem z 175/166 - 205/220 rock stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...