Skocz do zawartości
Pinki

Radiatorki na pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Prolink GF4Ti4200 64MB i chcialbym zamontowac radiatorki na pamiatki. 4 sztuki po obu stronach. Gdzie moge jakies dostac? W jakiej sa cenie? Jakie polecacie? Jak je montowac? Klej czy co? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie na GF2 MX pociąłem radiator od pentiaka na 4 czesci, szlifnołem pdłoże i przykleiłem na pamieci za pomocą kleju do kasetonów i pasty przewodzącej ciepło - tzn na kość pamięci w srodku posmarowałem pastą a na rogach postawiłem kropelki leju i docisnolem radiator, po 2 minutach sie trzymało. Próbowałem i odrywa sie bez efektow ubocznych :). Dzięki temu pamięci 7ns podciągnołem na 190MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wyjolem wiatraczek z zasilacza 386.... zalozylem radiatorki na pamieci z radiatora celka, ktory pociolem na 4 czesci.... wyszlifowalem na lusterko :) i jakos jedzie :twisted: .... wiadomo.... zdazaja sie zwisy co jakies 30 minut grania w gta 3 :) ale praktycznie mi sie nie stopuje GTA 3 :) wiadomo... jak ludkow qpa :)... czy pada deszczyk to czasem stanie.... lub wisnie :) moze ktos wie jak podniesc napiecie na Rivie TNT 2 m64?? :D albo moze inaczej... czy jest mozliwosc zmiany napiecia na Rivie TNT 2 m64 :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam radia z zestawu termaltake'a na ram, nie dosc ze niebieskie czyli fajne z punktu widzenia wygladu to jescze masz blaszki do chlodzenia ramu kompa, ale na obie strony karty to rzeba 2 zestawy na spole z kumplem kupic 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz max stabilne mam 320/610, powyzej male artefakty.

Ile dadza te radiatorki za 5,5PLN na kazdej kostce , 4x2 http://www.4max.com.pl/sklep/dzial3d.htm

O ile wrozsna mozliowsci podkrecania? Czy oplaca sie montowac radiatorki? I jak z gwarancja na karte :) Jak karta sie przegrzeje lub cos i oddam ja z radiatorkami to czy beda sie czepiac :twisted:

Ile daja takie radiatorki :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie tego zestawu Thermaktek'a jest bezsensowne i polecam tylko leniom. Ja osobiście znalazłem na giełdzie proca P100 z iedealnym radiatorem większe żebera niż w zestawie T a ak samo gęsto umieszczone. Za 10zł czylli za 1/8 ceny zestawu + klej na cięzkiej midzi 6zł i komplet już masz na pamięci to proponyuje to samo *2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko Prolink czego się spodziewałeś?

Bez radiatora na pamiątkach wyciągał 472MHz i tak zostało :?

Zły klej? Nie zdaje mi sie, z 4max tez miedziany chyba THERMOPOX80.

Ładnie trzyma a radiatorki się grzeją... Te pamieci same z siebie mało się grzeją więc tylko dla kitu je nakleiłem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie tego zestawu Thermaktek'a jest bezsensowne i polecam tylko leniom. Ja osobiście znalazłem na giełdzie proca P100 z iedealnym radiatorem większe żebera niż w zestawie T a ak samo gęsto umieszczone. Za 10zł czylli za 1/8 ceny zestawu + klej na cięzkiej midzi 6zł i komplet już masz na pamięci to proponyuje to samo *2.

uwazasz e jestem leniem???, juz wczesniej pocialem radiator ale mi sie nie podobalo , a 1 zestaw TT i tak mialem wiec dolozylem odestawu kumpla i bardzo fajnie wyglada, TT wystarczy , nie trzeba 5 cm radia na ram zakladac bo i po co, i tak wyzej niz maja granice nie pojda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam te radiatorki z 4max za 5.50, w sumie dalo mi to 5Mhz, czyli nieiwele w stosunku do poniesionych kosztow(4 sztuki + wysylka..) Chyba dopiero wodne chlodzenie, albo pociety miedziany radiator wraz z jakims nawiewem by cos mogl dac. Albo podniesienie napiecia, tylko jak.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Prolink GF4Ti4200 64MB i chcialbym zamontowac  radiatorki na pamiatki. 4 sztuki po obu stronach. Gdzie moge jakies dostac? W jakiej sa cenie? Jakie polecacie? Jak je montowac? Klej czy co?  :twisted:

Heh a ja mam dwa opakowania Radiatorków TTA1092 ale coś mi się nie opłaca ich sprzedawać... a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo

Jak nie Thermopoxem tio czym :?: Jest cioś lepszego, a może inaczej : Jest jakaś dobra alternatywa dla Thermopoxa :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do klejenia broń boże nie Thermopoxem 85CT wywalić za okno to cholerstwo

Jak nie Thermopoxem tio czym :?: Jest cioś lepszego, a może inaczej : Jest jakaś dobra alternatywa dla Thermopoxa :?:

Thermopox jest świetny w tym co ma robić klei zarąbiście że tylko kluczem francuskim mi się udało zerwać radiatory :) ale za nic w świecie nie zmyjesz tego co zostanie na pamieciach z żyletką w ręku straciłem 4 godziny na oczyszczenie 4 chipów i jeszcze w zagłebieniach pozostał nie do usunięcia osad że nazwa pamieci jest teraz czerwona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts :twisted: :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo :

1. Nie chce uwierzyc ze moja karta tak malo pociagnie

2. Dziwne dla mnie jest ze ustawiam freq. pamieci na 192 i puszczam marka i patrze 4 900 artifacts i zmieniam freq. na pamieciach spowrotem na 166 a tu ZERO, czy mozliwe jest ze karta tak szybko odzyskuje stabilnosc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myslicie o tym:

kolega dawnio polecal mi czysty silikon

sam tak ma i dziala i jest ok

ewentualnie mozna by THERMOPOX 75 AGS a w srodek kropelke tego silikonu ?? co o tym myslicie

Z tego co pamiętam to silicon nieźle izoluje więc raczej odpada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts  :twisted:  :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo :

2. Dziwne dla mnie jest ze ustawiam freq. pamieci na 192 i puszczam marka i patrze 4 900 artifacts i zmieniam freq. na pamieciach spowrotem na 166 a tu ZERO, czy mozliwe jest ze karta tak szybko odzyskuje stabilnosc ?

jasne ze mozliwe, stabilnosc zalezy tylko od mhz w danym momencie i temp w zasadzie, twoja karta rzeczywiscie bardzo slabo ciagnie,ale jesli to no name to nie masz co sie dziwic, ja na moim asusie ge 2 mx 400 zrobilem z 175/166 - 220/205 rock stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy te za 5,5PLN sa cos warte i w jakim stopniu obnizaja TEMP i zwiekszjaja mozilowsci podkrecania

U mnie na Rivie TNT2 Pro ze 140 doszedlem do 194. Jak zalozylem radiatorki na pamiatki(pasta za srebrem i kropelka super gluta) to doszlo do 207, czyli 12Mhz. Ale dzieki temu Sacrifice mi sie nie tnie :) :D :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie ostatnio pocialem radiator od Celerona BOX'a i sobie walnalem na karte i mam 1/3 podstawy radiatora wysmarowana pasta a reszta to tasma dwustronna, pewnie guwno daje ale zawsze cos ;=} , moze jeszcze cos wykminie, ale raczej mi nic nie daly te radiatory, artefakty jak byly tak sa gupie szmaty ale przestalem im wierzyc i jade ostro 3d marka z przeszlo 4 000 artifacts  :twisted:  :twisted: , a czemu przestalem wierzyc, bo :

Mam karte firmy Dream., jest ro firma referencyjna przez nVidie, wedlug mnie powinna dac z siebie wiecej ale to moje osobiste zdanie 8) .

jasne ze mozliwe, stabilnosc zalezy tylko od mhz w danym momencie i temp w zasadzie, twoja karta rzeczywiscie bardzo slabo ciagnie,ale jesli to no name to nie masz co sie dziwic, ja na moim asusie ge 2 mx 400 zrobilem z 175/166 - 205/220 rock stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...