Gość dawciobiel Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam, Mój sprzęt/OS/oprogramowanie: mainboard: ASUS A8NE-E (zintegrowana k.dźwiękowa) Windows 7 x64 EN Skype TeamSpeak v3.0.. Opis problemu: Od 2ch dni nie mam możliwości używania mikrofonu. Nie działa w programach w których działał (TeamSpeak, Sound_Recorder z Windowsa) za to działa pod Skype. Dodam, że mikrofon działa pod innym systemem (linux) zainstalownym na tym samym komputerze. Próbowałem przeinstalować sterowniki do karty muzycznej. Próbowałem zmieniać ustawienia w regulacji głośności Windows'a itp - wszystko tam jest tak jak było dawniej czyli: jako urządzenie nagrywające domyślne wybrany jest "microphone". Mikrofon oczywiście jest podpięty fizycznie do karty muzycznej do wyjścia na mikrofon a nie do "line-in". Jak doszło do "niedziałania"? Siedziałem sobie i gadałem na TeamSpeaku, po czym odpaliłem Skype, pogadałem na nim troche, po czym ponownie odpaliłem TeamSpeaka - i w tym momencie mic na TeamSpeak'u już nie działał. Jest to na pewno wina Windowsa lub jego ustawień, bo mikrofon sam w sobie działa poprawnie i jest fizycznie dobrze podłączony. Jak to naprawić? Bo przecież nie będę przeinstalowywał całego systemu dlatego, że Windows ma "złe dni". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawciobiel Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Problem został rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...