pretor_rmr Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 jaki dysk kupić, w miarę szybki i cichy, dobry na postawienie systemu!! skłaniać się ku Samsung SpinPoint, czy może WD Caviar?? (oczywiście 7200 obr/min, 32MB cache i SATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Samsung = Grzechotnik. WD Green = Cisza. Po drugie, kolego takich tematów było miliard. Proszę używać opcji "szukaj";) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja mam 3 samsungi (co prawda 2 to seria green) i nie zauwazylem zeby byly glosne. Jedynie na starcie jedno/dwa cykniecia i tak to cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretor_rmr Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Samsung = Grzechotnik. WD Green = Cisza. Po drugie, kolego takich tematów było miliard. Proszę używać opcji "szukaj";) tak właśnie patrząc na forum to nie wiem czy na system lepszym rozwiązaniem nie był by Dysk SSD, z tego coś polecicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) SSD Intela? Dosyć w normalnej cenie można używany wyrwać. Ale to i tak są duże koszta. @Edit: Jak chcesz mieć cicho i chłodno to polecam WD Green + Scythe Quiet Drive 3.5";) Edytowane 18 Lutego 2011 przez s3bx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 WD z aam na performance będzie dudnił głowicami, samsung wibruje. Wydajność podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Samsung jest grzechotnikiem, wiem bo miałem taki. WD Green używam bez AAM w ogóle mam w scythe schowane i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Może i grzechotnik, ale w idle szum talerzy jest najmniej dokuczliwy. WD może mniej grzechocze, ale szum talerzy wyraźnie bardziej dokuczliwy (nawet przy 5400) niż u Szajsunga :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...