hayett Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam, Zakupiłem kamerkę wspomnianą w temacie ale niestety nie chce działać na moim PC. Na laptopie chodzi bez problemu; instalacja na obu maszynach przebiega tak samo z tymi samymi komunikatami tylko na końcu na PC po instalowaniu włącza się aplikacja do obsługi kamerki i zaraz potem wyskakuje błąd: Przepraszamy ale wystąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Żadnych szczegółów odnośnie natury błędu. Po ściągnięciu najnowszych sterowników przy próbie instalacji czegoś co się nazywa " firmware update" pojawia się zapytanie czy na pewno mam podłączona kamerkę i zaraz po tym jak potwierdzę że mam pojawia się: unexpected error i sugestia żebym sprawdził czy na pewno jest podłączona kamera. Kilka faktów: - odpalanie poprzez różne aplikacje włącznie z próbą sprawdzenie przez mój komputer/ eksploruj urządzenia; nie daje żadnych rezultatów : nie ma żadnego obrazu z kamerki - samo połączenie kamerki z kompem działa; czasem zapala się niebieskie światło oznaczające prace kamerki(przy starcie programu potem gasnie); guzik na kamerce startujący massangera (taki skrót do aplikacji massanger dodany przy kamerce przez producenta) działa - kamerka działa bez zarzutu na laptopie - próbowałem wszystkie możliwe porty usb jakie mam - inne urządzenie pod usb działają mi normalnie tzn wszelkiego rodzaje pendrive i dyski zewnętrzne; drukarka, myszka, aparta fot. - w menadzerze urządzeń nie wyświetla się żaden błąd; klik prawym na właściwości urządzenie też nie wykazuje błedów; - mój komp jest oparty na płycie Asus P5K-E WIFI-AP; z grafiką PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out; i kartą dźwiękową Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer - przeinstalowałem kompa i zaraz po zainstalowaniu oprogramowania do płyty głównej; antywirusa Avast i sterowników grafiki zainstalowałem soft do kamerki; rezultat ten sam - nie działa - oprogramowanie kamerki dodane do wyjątków z zapory windows Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo coś z napięciem na usb (nie znam się i nie wiem na ile można to regulować) albo jakiś konflikt z płytą główną help... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...