Grego83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zaczne od tego ze jakis czas temu zaczely mi wyskakiwac Blue Screeny o kodach: d1, 1a, 50, itd..., wiec przetestowalem kosci RAM programem Memtest 86 4,0+, nie znalazl zadnych bledow, a testowalem je w roznych slotach i pojedynczo. W koncu zrobilem format, i dalej wyskakiwaly, instalowalem najnowsze sterowniki do karty graficznej - nic i na jakis czas sobie to odpuscilem. Ostatnio znow sciagnalem i zainstalowalem najnowsze sterowniki do mojej karty i o dziwo [prez 5 dni byl spokoj - 0 bs. Do ostatniej soboty. Wtedy wyskoczyl mi BS z info o Memory Menagement. Gdzies na jakims forum ktos napisal zeby wczytac Load Default Settings. Tak zrobilem od tej pory komp nie chce sie uruchomic ;/, wentylatorki sie kreca ale nie laduje sie system, nawet do Biosa nie moge wejsc. Wyjalem bateryjke z plyty - nie pomoglo, przelozylem zworke - nie pomoglo, probowalem kombinowac z ram, przekladalem je, wkladalem osobno nie pomoglo. Czy cos jeszcze moge zrobi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Prawdopodobnie pamięć RAM ma za małe napięcie. Pożycz od kogoś na chwilę kość, która uruchomi się przy standardowym napięciu, np dla DDR2 wynosi ono 1.8V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Moje pamieci to: Pamięć OCZ 4GB DDR3 1333 Platinum AMD CL7 1,65V Dual (2 x 2GB) (OCZ3P1333LVAM4GK) w Morele.net Ich napiecie to 1,65V wiec jak piszesz ze standardowe napiecie to 1,8V wiec komputer powinnien sie wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Zauważ tylko, że twoje pamięci to DDR3. Standardowe napięcie dla DDR3 to 1.5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Czyli radzisz zebym wlozyl jakies ddr2, wszedl do biosa, ustawil napiecie na 1,65V i z powrotem wlozyl ddr3 ? Jeszcze jak mi komputer dzialal to w programach takich jak specy czy aida64 (dawniej Everest) pokazywalo napiecie ram 1.5V, natomiast w bios 1.65V bylo ustawione. Czy te wartosci nei powinny byc takie same ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Niby jak chcesz włożyć DDR2? No chyba, że masz płytę Asrock, która wspiera te dwa rodzaje pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Wlasnie sprawdzilem, moja plyta obsluguje tylko ddr3, a z moich znajomych nikt nie ma takich ddr3 co wymagaja tylko 1.5V To co mam teraz zrobic ? A jak w serwisie sobie radza z takim problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 To, że pamięć jest na napięcie 1.65V nie koniecznie oznacza, że nie ruszy przy 1.5V. Pożycz pamięć to będziesz miał okazję się przekonać. Przy okazji będziesz mógł też sprawdzić swoje pamięci u znajomego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) A mogla sie np karta graficzna spalic po Load Default Settings ? W tym problem ze nikt z moich znajomych nie ma ddr3 ;/, wszystko ma stare kompy ;/ Edytowane 20 Lutego 2011 przez Grego83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 A mogla sie np karta graficzna spalic po Load Default Settings ?Prawdopodobieństwo tego jest mniej więcej takie jak trafienie szóstki w totolotka. W tym problem ze nikt z moich znajomych nie ma ddr3 ;/, wszystko ma stare kompy ;/To pozostaje serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...