Skocz do zawartości
Grego83

Problem z uruchomieniem kompa po Load Default Settings

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczne od tego ze jakis czas temu zaczely mi wyskakiwac Blue Screeny o kodach: d1, 1a, 50, itd..., wiec przetestowalem kosci RAM programem Memtest 86 4,0+, nie znalazl zadnych bledow, a testowalem je w roznych slotach i pojedynczo. W koncu zrobilem format, i dalej wyskakiwaly, instalowalem najnowsze sterowniki do karty graficznej - nic i na jakis czas sobie to odpuscilem. Ostatnio znow sciagnalem i zainstalowalem najnowsze sterowniki do mojej karty i o dziwo [prez 5 dni byl spokoj - 0 bs. Do ostatniej soboty. Wtedy wyskoczyl mi BS z info o Memory Menagement. Gdzies na jakims forum ktos napisal zeby wczytac Load Default Settings. Tak zrobilem od tej pory komp nie chce sie uruchomic ;/, wentylatorki sie kreca ale nie laduje sie system, nawet do Biosa nie moge wejsc. Wyjalem bateryjke z plyty - nie pomoglo, przelozylem zworke - nie pomoglo, probowalem kombinowac z ram, przekladalem je, wkladalem osobno nie pomoglo. Czy cos jeszcze moge zrobi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli radzisz zebym wlozyl jakies ddr2, wszedl do biosa, ustawil napiecie na 1,65V i z powrotem wlozyl ddr3 ?

Jeszcze jak mi komputer dzialal to w programach takich jak specy czy aida64 (dawniej Everest) pokazywalo napiecie ram 1.5V, natomiast w bios 1.65V bylo ustawione. Czy te wartosci nei powinny byc takie same ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że pamięć jest na napięcie 1.65V nie koniecznie oznacza, że nie ruszy przy 1.5V. Pożycz pamięć to będziesz miał okazję się przekonać. Przy okazji będziesz mógł też sprawdzić swoje pamięci u znajomego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogla sie np karta graficzna spalic po Load Default Settings ?

Prawdopodobieństwo tego jest mniej więcej takie jak trafienie szóstki w totolotka.

W tym problem ze nikt z moich znajomych nie ma ddr3 ;/, wszystko ma stare kompy ;/

To pozostaje serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi