Skocz do zawartości
kilgur

Jaka plyta pod Athlon XP 1600+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem laikiem jesli chodzi o AMD potrzebuje zlozyc kilka kompow na Athlon XP 1600+, nie bedzie nic podkrecany. Chodzi mi bardziej o cene niz o mozliwosci oveclockerskie :) bo kompow bedzie kolo 10 wiec jest to dosc wazne :) zastanawiamlem sie nad zlozenim kompow na celku 1200 bo bardziej w Intelu zawsze siedzialem :) ale chcialbym sobie porownac cenowo oba warianty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci proponuje epoxa 8kha+

nie jest tak tani jak ECS ale jest naprawde dobra płytą!!ja puszczałem kiedys posta prawie takiego samego co pod xp no i wiekszość radzila albo solteka ale najlepiej epox!!! kupiłem i jak na razie nie żałuje!! jeszcze kompa nie podkręcałem ale łatwość i możliwości są na niej duże!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem laikiem jesli chodzi o AMD potrzebuje zlozyc kilka kompow na Athlon XP 1600+, nie bedzie nic podkrecany. Chodzi mi bardziej o cene niz o mozliwosci oveclockerskie :)  bo kompow bedzie kolo 10 wiec jest to dosc wazne :) zastanawiamlem sie nad zlozenim kompow na celku 1200 bo bardziej w Intelu zawsze siedzialem :) ale chcialbym sobie porownac cenowo oba warianty :)

Zdecydowanie lepiej złóż kompa na athlonie bo napewno jest dużo

wydajniejszy od celerona(fakt jest też troszke droższy) a płytke do tego

to epoxa 8kha+ bardzo dużo osób poleca tą płyte ,a mój kumpel

ją miał i nienarzekał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy swoje chwali, więc i ja pochwalę swojego SOLTEK'a SL75DRV4.

Żadnych zwisów, ma ciekawą opcyjkę dla początkujących o/clockerów : RedStorm - spokojnie FSB 150 MHz łyka bez zająknięcia (więcej nie wycisnę, bo DDRy mam kiepskie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...