berkut Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Cytat Cytat No gdyby to tylko odemnie zalezalo to w tej chwili Portal zegnalby sie z nami bananem...Tylko tyle umiesz powiedziec ? i ty zostales moderatorem ? dla mnie twoja wypowiedz przypomina sie z dzicinstwa i zabaw w piaskownicy -typu ...jak nie dasz wiaderka lub lopatki to pojde do mamy na skarge... A gdy by to ode mnie zalezalo to bys nie byl moderatorem - cale szczescie ze to nie od nas nalezy bo forum stracilo by na wartosci. Gdzie ty tu widzisz scene jak z piaskownicy ? To ty wszczynasz burde nie ja, potrafie sie zachowac w przeciwienstwie do ciebie... Mozesz sobie myslec co chcesz, to od marco i Liska zalezy czy nim jestem czy nie, jak ci sie nie podoba to popros ich zeby mi go zabrali, nie bede sie stawial... Cytat A gdy by to ode mnie zalezalo to bys nie byl moderatorem - cale szczescie ze to nie od nas nalezy bo forum stracilo by na wartosci Swiete slowa, gdyby tacy jak ty odpowiadali za nominowanie moderatorow albo sami nimi byli to bylby tu burdel i kabaret... Cytat To jest zabronione i Abit krzyczal by wtedy ze nie wolno. A tak popo to Vmody sa w dziele "podkrecanie" - tak to jest jak nawet moderator nie wie co powinno byc w jakim dziale. To w takim razie zabroniony jest overclocking, oszukujemy intela i amd !! Ale z nas zlodzieje, no patrz! Nie wolno w takim razie tuningowac samochodow bo to takze przestepstwo ! To ze zrobimy Vmod'a nie jest zabronione, to my kupilismy sprzet od np. Abita KUPILISMY, mozemy zrobic z ta plyta co tylko chcemy, spalic palnikiem, pociac pila, zlamac, wytrzelic w kosmos, ona jest NASZA... Nie wzielismy jej na licencji ! Przestepstwem bedzie to jak zrobimy vmod'a, spalimy i oddamy na gwarancji probojac oszukac... A to ze uprzejmie by podali info o tym. (jak np. programisci Ati na forach rage3d infa o catalkach daja) jak zrobic vmod'a byloby bardzo milym gestem z ich strony... Cytat ale ty kochany moderatorze masz w glowie jeden wielki Vmod - wielkie ubolewania z tej strony. buehehehehehhe, n/c Cytat Oprocz Vmodow i banow sa takze inne sprawy w zyciu. Samymi Vmodami i banami nie poradzisz sobie w zyciu. Tak a jakie ? No powiedz mi mistrzu co ty robisz bo tak jak teraz slucham tego co mowisz to chyba pracujesz na jakims podrzednym stoisku na gieldzie gdzie handlujesz uzywanym/kradzionym towarem, polecasz "klientom" "rudeona 9000 jako karte wspierajaca dirikt ix dziewiec kropka zero", zaslyszales opinie ze IC7 padaja i natychmiast trabisz o tym... ja stwierdzam fakt ze powienienes za zachowanie dostac bana a ty przechodzisz do obrazania... Uwierz mi, ja takze umiem zjezdzac ludzi ale nie znize sie do twojego poziomu... Cytat Oprocz fachowych porad czasami trzeba takze cos innego.................cos co sprawi ze warto kupic cos , zaufac komus itp. Tak, te zdanie takze ma niezwykle gleboki sens... Cytat Czasami trzeba sprowokowac jedna ze stron aby dowiedziec sie prawdy, wydusic cos od kogos, zmusic do rozmowy itp - taka jest polska rzeczywistosc:) Abit jako firma sama wie ze czasami trzeba ostro aby potem bylo oki - bo sama walczy o rynek - takie sa prawa rynku:) Ja uwazam ten temat za zakonczony gdyz powiedzane w nim bylo wszytsko co powiedziec mozna bylo - teraz jak ktos kto nie zna firmy Abit a bedzie chcial kupic plyte to bedzie wiedzial ze na servis abita zawsze mozna polegac - a jezeli jest plotka to abit zawsze ja skomentuje jako chyba jedyna firma w Polsce. PS: DO panow z ABITA : Super sie spisaliscie , bylo ostro ale sami wiecie ze dzieki temu pokazaliscie ze firma Abit........... ( niech tu kazdy pomysli sam) Mysle ze dla wielu osob niezdecydowanych te wasze wypowiedzi pomoga w decyzjach dotyczacych srzetu , moze niektorych nieprzekonanych przekona ze plyty Abit warto kupowac. buehheheh znowu n/c.... gdzie twoja hardosc sprzed kilku dni ? :lol: Cytat Mysle ze takze malo osob poslucha moderatora i nie bedzie robic Vmodow na waszch plytach a dzieki temu wy bedziecie mieli wiecej czasu na bardziej przyjemne sprawy niz naprawa , diagnozowanie itp plyt. Poczytaj kilka linijek wyzej, narawde warto... Dla mnie nie reprezentujesz swoim zachowaniem zadnych wartosci... GL HF... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Cytat [B]A teraz pytanie do któregoś z panów od Abita Witam, Zarówno IS7 jak i IC7 nie obsługuje procesorów Celeron z jądrem Williamette, trzeba korzystać z celków 0,13 - nie pozwalają na to wykorzystane chipsety. No to szkoda...... Ale dlaczego na stronie Solteka płyta 86SPE-L obsługuje procesory 0,18 na fsb400?? Czy to jest jakiś błąd, oszustwo czy może jest to możliwe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalandah Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Cytat Cytat [B]A teraz pytanie do któregoś z panów od Abita Witam, Zarówno IS7 jak i IC7 nie obsługuje procesorów Celeron z jądrem Williamette, trzeba korzystać z celków 0,13 - nie pozwalają na to wykorzystane chipsety. No to szkoda...... Ale dlaczego na stronie Solteka płyta 86SPE-L obsługuje procesory 0,18 na fsb400 Czy to jest jakiś błąd, oszustwo czy może jest to możliwe? Przyznam, że trochę z rozpędu napisałem o obu chipsetach, bazując na informacjach dotyczących chipsetu 875 - w przypadku IC7 jest oczywiście prawdą to co napisałem wyżej, natomiast w przypadku 865PE rzeczywiście opis płyty 86SPE-L, o której piszesz sugerowałby, że pracuje ona również z procesorami wykonanymi w technologii 0.18. Jest to dla mnie o tyle zaskakujące, że Intel w specyfikacji opisuje ten chipset jako stworzony do pracy wyłącznie z procesorami wykonanymi w technologii 0.13 oraz przyszłym Prescottem. Tak czy inaczej - jeśli chodzi o IS7 w grę wchodzą wyłącznie procesory 0.13, jeśli chodzi o płyty Solteka - proponowałbym dopytać bezpośrednio producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronus Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Witam Wszystkich ... Mam pytanie do Panów Fachowców z firmy ABIT. W związku z tym, iz przymierzam się do kupna płyty głównej ABIT seri IS7 "opartej' o chipset i865 , mam kilka pytań: Czym tak naprawdę różni się model IS7 od IS7-E ??? Czy tylko brakiem raida i złącza FireWire IEEE-1394 ze strony IS7-E???, czy czymś jeszcze ?? Mam nadzieje że IS7-E nie jest wersją i865 P (bez obsługi dual ddr i magistarli 800 MHz, którą zapewnia wersja i865PE). Pytam poniważ gdzieś takową informację czytałem, ale juz nie pamiętam gdzie. Poza tym dość liczne informacje przestrzegaja przed kupnem tanich płyt z chipsetem 865PE, które czasami okazują się wspamnianą wersją 865P pomimo iz spzredawane są przez nieuczciwych sprzedawców jako pełno wartościowe wersje PE. Generalnie prosiłbym o wskazanie gruntownych różnic pomiędzy tymi modelami (IS7 vs IS7-E). Ach i jeszcze coś mi się przypomniało :))) Czy istniej mozliwość podłączenia do portu SATA urządzeń IDE (np, za pomącą jakieś przejściówki itp.) ?? Pytam poniewaz nie ma narazie nic co pozwoliłoby skorzystać z dobrodziejstw SATA, za to posiadam 5 urządzeń korzystających z IDE :))) Z góry bardzo dziekuję za wyjasnienie i chęć odpoweidzi :)) Witam Wszystkich ... Mam pytanie do Panów Fachowców z firmy ABIT. W związku z tym, iz przymierzam się do kupna płyty głównej ABIT seri IS7 "opartej' o chipset i865 , mam kilka pytań: Czym tak naprawdę różni się model IS7 od IS7-E ??? Czy tylko brakiem raida i złącza FireWire IEEE-1394 ze strony IS7-E???, czy czymś jeszcze ?? Mam nadzieje że IS7-E nie jest wersją i865 P (bez obsługi dual ddr i magistarli 800 MHz, którą zapewnia wersja i865PE). Pytam poniważ gdzieś takową informację czytałem, ale juz nie pamiętam gdzie. Poza tym dość liczne informacje przestrzegaja przed kupnem tanich płyt z chipsetem 865PE, które czasami okazują się wspamnianą wersją 865P pomimo iz spzredawane są przez nieuczciwych sprzedawców jako pełno wartościowe wersje PE. Generalnie prosiłbym o wskazanie gruntownych różnic pomiędzy tymi modelami (IS7 vs IS7-E). Ach i jeszcze coś mi się przypomniało :))) Czy istniej mozliwość podłączenia do portu SATA urządzeń IDE (np, za pomącą jakieś przejściówki itp.) ?? Pytam poniewaz nie ma narazie nic co pozwoliłoby skorzystać z dobrodziejstw SATA, za to posiadam 5 urządzeń korzystających z IDE :))) Z góry bardzo dziekuję za wyjaśnienie i chęć wypowiedzi :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedrap Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Z takiego niewinnego pytania zrodziła się taka gorąca dyskusja. No, no. :? A swoją drogą czy na polskich forum takie personalne wycieczki to norma? Brzmi to trochę dziwnie. Ale ad rem: Mam pytanie do Panów z Abita'a. Jestem bardzo niezadowolonym użytkownikiem mobo Asus P4G8X Delux. W kombinacji którą mam płyta jest mocno niestabilna (z zawieszania się co 30 minut "uspokoiłem" ją do 1-2 razy na dzień), a dział Customer Service Asus's można by podawać jako przykład w podręcznikach ekonomii w dziale "jak utracić na zawsze ważych klientów". Dlatego też po dwóch miesiącach pracy podziękujemy firmie Asus za współpracę i poszukuję, dobrej, solidnej i STABILNEJ płyty. Moim wyborem na dzień dzisiejszy jest Abit IC7-G. Czy płyta ta jest na pewno stabilna z Radeonami? W niedługim czasie będę zmieniał mojego Radeona 9700 na 9800 Pro 256 MB. Czy na pewno nie będę miał problemów ze stabilnością? Drugie pytanie: na forum w Stanach czasami pojawiały się wątki o problemach z IC7 i niektórymi rodzajami pamięci (Corsair). Czy coś Panom na ten temat wiadomo? Czy Kingstone DDR 400 jest chodzi bez problemów? Ked Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Nie mam jeszcze Abita IC7 (niebawem ja kupuje :D ) ale wiem jedno pamieci Corsair chodza na tej plycie rewelacyjnie (jedyne pamieci ktore pracuja z timingami 2-2-2-5 :!: ). Dokladnie chodzi o moduly Corsair LL (Low Latency) TwinX DDR400. Zeby nie bylo ze jestem goloslowny jest b.ciekawa recka w ktorej przetestowano markowe moduly pamieci (OCZ, Corair, Twinmos) we wspolpracy z plytami gl. opartymi o chipsety 875/865. Znajdziesz ja tutaj :arrow: Abit IC7 + Corsair Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalandah Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Cytat Czym tak naprawdę różni się model IS7 od IS7-E ??? Czy tylko brakiem raida i złącza FireWire IEEE-1394 ze strony IS7-E???, czy czymś jeszcze ?? Mam nadzieje że IS7-E nie jest wersją i865 P (bez obsługi dual ddr i magistarli 800 MHz, którą zapewnia wersja i865PE). Pytam ponieważ gdzieś takową informację czytałem, ale juz nie pamiętam gdzie. Jeśli chodzi o mostek północny - w obu płytach jest dokładnie ten sam i865PE, różnią się natomiast mostki południowe - w przypadku IS7-E wykorzystano ICH5. Nie mamy więc Firewire i raida Cytat Ach i jeszcze coś mi się przypomniało :))) Czy istniej mozliwość podłączenia do portu SATA urządzeń IDE (np, za pomącą jakieś przejściówki itp.) ?? Pytam poniewaz nie ma narazie nic co pozwoliłoby skorzystać z dobrodziejstw SATA, za to posiadam 5 urządzeń korzystających z IDE :))) tak, za pomocą Seriller, niestety nie jest on dostepny w zestawie z IS7-E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 IS7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Cytat IS7pewnie kolega janusz mógłby dac najnowszy bios i tyle -albo to lamer a wojtasl - po sposobie wypowiadania to kolejny oszołom <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wiedzący o płytach głównych-tez pewnie swą zajebista "wiedze" ma ze słyszenia tyle o kolezkach z wgk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 niewiem czy janusz to lamer nieznam goscia,,moze nie wpadl na ten pomysl, poprostu nie przypuszczal ze nowa plyta bedzie mu sprawiala jkies klopoty i nawet nie wziol pod uwage flashowania :roll: .... sytlacja staje sie nieco bardziej klarowna jak sie zdaje cale zamiesznie z tymi plytami to niedopracowany bios ?? bo jesli tak to mozna powiedziec ze ludzi ktory twierdza ze plyty sa uwalone sa LAMERAMI ? ale wcale sie niedziwie klientowi co kupil nw kompa a tu taki zonk i mamy rozwiazanie ale to tylko hipoteza iz ktos ma plroblem dajmy na to z IC7 oddaje do servisu ci flasciach!a nw bios i po sprawie, plyta nie trafia do dystrybutora bo robi to servis sklepu na miejscu i krag sie zamyka [niemam zadnych pewnych informacji wiec w zasadzie do gadamy do [gluteus maximus] maryny,, plotka ma w sobie troche prawdy, niemozna oprzec jakiekolwiek opinji o powietrze :wink: ] ps. rozumiem ze z wgk byly juz jakies zatarczki :P fakt klient malo rozgarniety :wink: ale dobrze chyba wiesz ze na forym tweaka tez tacy sie trafiaja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Cytat Cytat Cytat [B]A teraz pytanie do któregoś z panów od Abita Witam, Zarówno IS7 jak i IC7 nie obsługuje procesorów Celeron z jądrem Williamette, trzeba korzystać z celków 0,13 - nie pozwalają na to wykorzystane chipsety. No to szkoda...... Ale dlaczego na stronie Solteka płyta 86SPE-L obsługuje procesory 0,18 na fsb400 Czy to jest jakiś błąd, oszustwo czy może jest to możliwe? Przyznam, że trochę z rozpędu napisałem o obu chipsetach, bazując na informacjach dotyczących chipsetu 875 - w przypadku IC7 jest oczywiście prawdą to co napisałem wyżej, natomiast w przypadku 865PE rzeczywiście opis płyty 86SPE-L, o której piszesz sugerowałby, że pracuje ona również z procesorami wykonanymi w technologii 0.18. Jest to dla mnie o tyle zaskakujące, że Intel w specyfikacji opisuje ten chipset jako stworzony do pracy wyłącznie z procesorami wykonanymi w technologii 0.13 oraz przyszłym Prescottem. Tak czy inaczej - jeśli chodzi o IS7 w grę wchodzą wyłącznie procesory 0.13, jeśli chodzi o płyty Solteka - proponowałbym dopytać bezpośrednio producenta. A może wie ktoś, gdzie można popytać o płyty solteka po polsku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 To moze panowie z Abit Polska powiedza mi kiedy w koncu Abit wyda bios w ktorym beda porawione nastepujace opcje: - odczyt temp procka - odczyt napiec Bo jak mi wiadomo to jest dosc duze zamieszanie ( od ponad miesiaca ) na forum Abita o to ze plyta zle odczytuje temp procka i napiecia na plycie co powaznie utrudnia overlocking. Oczywiscie Abit nic nie robi w tej kwestii - na dniach wyszedl nowy Bios ( juz drugi , czy nawet trzeci ) ale oczywiscie nie ma poprawy :( - czyzby jednak bylo prawda ze cos jednak nie dopracowanego jest ? bo moze to nie Bios tylko jednak elektronika na plycie ? - a skoro elektronika to prawda moze byc ze jednak plyty IC7 maja wade fabryczna ? Sam mam plyte IC7 i przy nie kreconym procesorze plyta podaje mi ze mam 52 C a przy obciazonym komputerze okolo 80 C ( prz kreconym podaje mi ze max 92 C - dawno procesor powinien pasc jezeli byla by to prawda) - o napieciach juz nie bede wpominal bo nie ma sensu podac jakie bzdury podaje Bios. Do osob zamierzajacych kupic owa plyte - poczekajcie az cos sie wyjasni az ktos z Abita wypowie sie konkretnie w tej sprawie - bo te zle doczyty sa utrudniajce przy podkrecaniu procka bo nie wiadomo jak naprawde jest temp procesora Portal ostrzegl i podal to co slyszal - ja zas podaje to co mam w domu oraz to co przeczytalem na forum ABIT ( gdzie jest kilkadziesiat postow w tej sprawie oraz w innych dotyczacych inych problemow z nowymi plytami Abit). I to na tyle z moich spostrzezen - teraz poczekajmy na wypowiedz ABIT POLSKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Cytat To moze panowie z Abit Polska powiedza mi kiedy w koncu Abit wyda bios w ktorym beda porawione nastepujace opcje: - odczyt temp procka - odczyt napiec Bo jak mi wiadomo to jest dosc duze zamieszanie ( od ponad miesiaca ) na forum Abita o to ze plyta zle odczytuje temp procka i napiecia na plycie co powaznie utrudnia overlocking. Oczywiscie Abit nic nie robi w tej kwestii - na dniach wyszedl nowy Bios ( juz drugi , czy nawet trzeci ) ale oczywiscie nie ma poprawy :( - czyzby jednak bylo prawda ze cos jednak nie dopracowanego jest ? bo moze to nie Bios tylko jednak elektronika na plycie ? - a skoro elektronika to prawda moze byc ze jednak plyty IC7 maja wade fabryczna ? Sam mam plyte IC7 i przy nie kreconym procesorze plyta podaje mi ze mam 52 C a przy obciazonym komputerze okolo 80 C ( prz kreconym podaje mi ze max 92 C - dawno procesor powinien pasc jezeli byla by to prawda) - o napieciach juz nie bede wpominal bo nie ma sensu podac jakie bzdury podaje Bios. Do osob zamierzajacych kupic owa plyte - poczekajcie az cos sie wyjasni az ktos z Abita wypowie sie konkretnie w tej sprawie - bo te zle doczyty sa utrudniajce przy podkrecaniu procka bo nie wiadomo jak naprawde jest temp procesora Portal ostrzegl i podal to co slyszal - ja zas podaje to co mam w domu oraz to co przeczytalem na forum ABIT ( gdzie jest kilkadziesiat postow w tej sprawie oraz w innych dotyczacych inych problemow z nowymi plytami Abit). I to na tyle z moich spostrzezen - teraz poczekajmy na wypowiedz ABIT POLSKA ale poza tymi wadami co napisales plyta jest ok sadzac po twoim podpisie niezle sie kreci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Oczywiscie dobrze sie kreci , nawet bardzo dobrze ale wiesz robisz to na wlasne ryzyko bo nie wiesz jak naprawde jest temp a to bardzo duza wada przy kreceniu procesora szczegolnie jezeli nie znasz dokladnych specyfikacji procesorow Intel oraz nowego trybu pokazywania temp przez ABIT Ufff , w koncu doszedlem ( tak mysle ze doszedlem) czemu na plytach Abit IC7 oraz innych sa pokazywane wysokie wartosci temp procesora - wedlug mnie to wielka glupota firmy Abit , dodajac jeszcze ze trzeba stracic xxxxx czasu aby samemu poszukac i dowiedziec sie skoro taka informacja moglaby byc ( powinna byc ) umieszczona w instrukcji obslugi , stronie www , itp. Miejmy nadzieje ze jednak Abit wyjdzie z tego projektu i zacznie pokazywac temp tak jak wszyscy producenci albo wszyscy producenci pokazywac tak jak abit :) Inna wada jest to ze ten wentylator na plycie ( niebieski ) zaczyna juz buczec po kilkunastu godzinach pracy Innych wad narazie nie zauwazylem - jak zauwaze to napewno podziele sie nimi z wami uzytkownikami tego cudownego forum :) - bo lepiej jest ostrzec innych niz pozniej rozpisywac sie i pomagac komus w problemie ktorego nie da sie rozwiazac :( - bo jak narazie zebys na glowe nawet stanal to problemu z pomiarem temp i napiec nie rozwiazesz jezeli sam nie dowiesz sie co Abit nowego wymyslil :( Ja doszedlem o co chodzi z tymi temp ale moze ABIT POLSKA dokladnie i po polsku wyjasni je wszytskim swoim klientom bo przecierz nalezy im sie to Niestety pomiar napiec jest zly i to juz wina samego BIOSU PS. Czy nasmarowanie wentylatora ( tego niebieskiego )wlasnych olejem powoduje utrate gwarancji ? - takze prosze o odpowiedz na to pytanie panow z Abit Polska bo napewno tysiace uzytkownikow chetnie by uslyszalo ta odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boox Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Moze panowie z abitu pomaga mi z plyta IC7 bo mam kilka problemow : z płytą abit ic7 mam dysk( sagate baracuda V 120 gb , 8 mb cashu ) SATA transfer na nim wynosi max 14000 kb/s przy kopiowaniu z partycji na partycje , przy kopiowaniu na dysk ide jest troche lepiej ale niewiele w testach mojego dysku nyło wyniki o wiele wieksze rzędu 36000-38000 kb/s , ustawienia w biosie są niby dobre dostałem wskazówki od przedstawicieli abitu http://fae.abit.com.tw/eng/faq/qa/2003/SATA_IC7-G.pdf po zastosowaniu sie do nich dysk przestał być wykrywany jako normalny dysk ide ale nie jest pokazane jak teraz zostal wykryty . Windows wykrywa dyski SATA jako SCSI ale niewiem gdzie to sprawdzic , niewiem czy brakuje mi jakis sterowników czy jeszcze ma zle ustawienia w biosie . Stery do SATA instalowalem przy instalce windowsa F6..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 widziałem i pracowałem na tej płyci i zapewniam ,że wad nie ma. to Abit a nie ECS. W ogóle kto ma dowody na wadliwość tej płyty skoro nikt z was jej nie ma ? ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 P.S Dostane tą prace w firmie Abit mr.Abit ??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Cytat W ogóle kto ma dowody na wadliwość tej płyty skoro nikt z was jej nie ma ? ? - Popatrz na moj podpis ( konfig) - zajrzyj na forum Abita i popatrz jak ludzie maja problemy z ta plyta ( w Polsce jest ona malo jeszcze znana ale za granica ma ja sporo osob). - popatrz na testy tej plyty i na obrazki z Biosu , szczegolnie tam gdzie podawane sa napiecia , obroty , temp itp. Z plyta nie ma problemow bo pracuje bezawaryjnie - problem kwi prawdopodobnie w Biosie gdyz zle podaje wartosci napiec , temp - a to bardzo utrudnia overlocking gdyz nie wiesz czy nie przekraczasz temp , nie wiesz czy zwis spowodowany jest za malym napieciem ( slaby zasilacz) czy moze za duza temp ( za slaby cooler) itp. - Abit wydal juz kilka poprawek Biosu ale w zadnej nie umieszcza poprawek dotyczacych odczytu napiec i temp chociaz na forum Abit az goraco od tych tematow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Cytat Moze panowie z abitu pomaga mi z plyta IC7 bo mam kilka problemow : z płytą abit ic7 mam dysk( sagate baracuda V 120 gb , 8 mb cashu ) SATA transfer na nim wynosi max 14000 kb/s przy kopiowaniu z partycji na partycje , przy kopiowaniu na dysk ide jest troche lepiej ale niewiele w testach mojego dysku nyło wyniki o wiele wieksze rzędu 36000-38000 kb/s , ustawienia w biosie są niby dobre dostałem wskazówki od przedstawicieli abitu http://fae.abit.com.tw/eng/faq/qa/2003/SATA_IC7-G.pdf po zastosowaniu sie do nich dysk przestał być wykrywany jako normalny dysk ide ale nie jest pokazane jak teraz zostal wykryty . Windows wykrywa dyski SATA jako SCSI ale niewiem gdzie to sprawdzic , niewiem czy brakuje mi jakis sterowników czy jeszcze ma zle ustawienia w biosie . Stery do SATA instalowalem przy instalce windowsa F6..... A czy masz wgranego najnowzszego Biosa do tej plyty 7.14 ? usuwa on jakies tam bledy z Serial ATA Na ogol gdy kopiuje sie z partycji na partycje to transfery sa slabe - sprobuj przetestowac dysk programem HD-tach o ile nie testowales im.( podczas testow wylacz antyvira) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boox Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 nie jeszcze nie mam zamiar wlasnie zabrac sie do fleshowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Cytat P.S Dostane tą prace w firmie Abit mr.Abit ??????????? Jak cie maja zatrudnic jak ty nawet bledow nie umiesz znalesc na plycie ktorej pracowales ( o ile pracowales) - a bledow jest duzo jak to z nowymi plytami - ale wychodzace Biosy poprawiaja nie ktore bledy. Pracowales na plycie ktora jest okrzyknieta "super overlocking" i nie zauwazyles zlych pomiarow napiec i temp ? - no coments Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Cytat nie jeszcze nie mam zamiar wlasnie zabrac sie do fleshowania Jak wgranie nowego biosu poprawi ci dzialanie dysku to napisz to w tym watku - moze innym to szybciej pomoze w rozwiazaniu podobnego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boox Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 sfleszowalem biosa doszlo pare funkcji ale transfer pozostal taki sam niewiem juz moze jakies stery sa jeszcze potrzebne albo cos. Musze cos znalezc do SCSI bo tak system ma wykrywac dysk SATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boox Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 predkosc w hd tach max = 56758.0 kps a srednia 45192.7 to chyba duzo ale faktyczny zapis pokazuje o wiele mniej przy kopiowaniu przez total copy max 13000 kb/s a srednio 9000kb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Cytat predkosc w hd tach max = 56758.0 kps a srednia 45192.7 to chyba duzo ale faktyczny zapis pokazuje o wiele mniej przy kopiowaniu przez total copy max 13000 kb/s a srednio 9000kb/s I to jest bardzo dobry wynik w HD Tach - taki wynik to prawidlowy wynik , a to ze z partycji na partycje idzie wolniej to juz zdajsie normalne - przecierz ta sama glowica w dysku musi najpierw odczytac a potem przesunac sie i zapisac w drugim miejscu dane wiec i transfer jest maly. A jezeli chcesz zobaczyc na co naprawde stac twoje dyski i plyte glowna to podlacz drugi dysk Serial ATA i kopiuj cos pomiedzy dyskami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boox Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 no dobra jesli to nomalny wynik przy kopiowaniu z partycji na partycji , to dlaczego w moim starym dysku ibm .... IDE mialem lepsze transfery ? Z innegi dysku IDE na SATA jest lepiej ale też nie za rewelazyjnie i to samo z SATA na IDE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Cytat Jestem bardzo niezadowolonym użytkownikiem mobo Asus P4G8X Delux. W kombinacji którą mam płyta jest mocno niestabilna (z zawieszania się co 30 minut "uspokoiłem" ją do 1-2 razy na dzień), a dział Customer Service Asus's można by podawać jako przykład w podręcznikach ekonomii w dziale "jak utracić na zawsze ważych klientów". Dlatego też po dwóch miesiącach pracy podziękujemy firmie Asus za współpracę i poszukuję, dobrej, solidnej i STABILNEJ płyty. Bezzasadnie zwalasz wine na Asusa. Patrzac na twoj konfig wiem w czym lezy problem. Winna jest karta graficzna. Zapewne problem polega na tym iz po kilku chwilach ekran przeskakuje w tryb VGA z reaportem o bledzie. Mialem to samo i rozpisywalem sie na forach i po roznych producentach. Nikt mi nie pomogl a ichnie porady nic nowego nie wnosily bowiem sam dawno juz to uczynielem. Musisz poprostu przestawic karte graficzna w tryb AGP4x ale... musisz to zrobic sprzetowo blokujac AGP 8x na karcie graficznej zaklejajac jej 3 i 11 pin AGP. Zaklejasz i problemu nie ma. Ten sam problem byl na plycie MSI i Gigabyte. Zmiana grafy z rev 1.1 na 3.0 nie pomogla. Dopiero powyzszy chwyt dal rezultat pozytywny. Gdy obsadzilem ta plyte Radekiem 9800 nie mialem z AGP 8x juz zadnego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Uwaga !!! Wyszedl nowy bios do plyt IC7 w wersji IC 7.1.5 - moze poprawiac bledy ktore do tej pory wystepowaly u posiadaczy - niestety pomiar temp oraz napiec nadal nie zostal naprawiony :( Oto link do biosu : Bios IC7 ver 7.1.5 Abit wez sie do roboty i napraw odczyty czujnikow temp i napiec bo to duzo utrudnia przy overlockingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Czy ten problem z pomiarem temperatury tyczy się również IC7-G? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalandah Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Cytat Czy ten problem z pomiarem temperatury tyczy się również IC7-G? Odpowiedz na Twoje pytanie znajduje sie w innym wątku: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=348...8&highlight=ic7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...