pioked71 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam i mam nadzieję że piszę w odpowiednim dziale. Mój problem powstał nagle,przy nagrywaniu DVD.Do Nero Vision wrzucam pliki avi,po kodowaniu,gdy ma nastąpić wypalanie na płycie,pojawia się "Proces zapisu nie powiódł się" i płyta się wysuwa.Czasem pojawiała się informacja o przepełnieniu bufora.Podobna sytuacja jest z Nero Express podczas nagrywania danych na DVD. Nagrywam na płytach Maxell i Verbatim z prędkością x4 lub x8,kodowanie jednoprzebiegowe.Sprawdzałem ustawienia nagrywarki oraz Nero i wydaje się wszystko w porządku.Używam Nero 7 Essentials a nagrywarka to Lite-on podpięta pod pierwszy kanał,master,DMA włączone.Twardziel na drugim kanale,master,DMA włączone. Windows XP 5.1 z sp 3. Bardzo proszę o sprawdzenie logów. Nero Vision: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: ocUWZ Nero Express: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: BgL6r I jeszcze jeden log z Nero Vision: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: DpMmA w którym,o ile dobrze mi się wydaje,jest wpis dotyczący błędu w buforowaniu. Z góry dziękuje za pomoc i poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Przyczyny/możliwości: 1. Brak miejsca na dysku C. 2. Sterownik ASPI - zainstalowany z jakimś wirtualnym napędem lub innym programem. 3. Zmień program na XPBurner/Burn4Free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioked71 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 ad.1.Brak miejsca na dysku C odpada,jest jeszcze ponad 90Gb. ad.2.Nie wiem jak z wirtualnymi napędami,ale z Nero jest zainstalowany ASPI. ad.3.Właśnie nagrywałem w programie "1Click DVD Movie" i wszystko jest w porządku.Płytę czyta w stacjonarnym Dvd. Więc co z tym Nero? Trochę mi go szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Niestety czasem Nero gryzie się z innym softem i ciężko znaleźć przyczynę. Szczerze mówiąc po wersji 6.x to jest muł a nie program do wypalania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioked71 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Dziwne tylko że nagle po bez mała trzyletnim użytkowaniu taki problem.Ale trudno,widocznie czas na zmiany i poszukanie innego programu do nagrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioked71 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Chyba już wszystko wróciło do normy.Po raz kolejny zainstalowałem Nero 6.Wcześniej przeskanowałem kompa Avirą,Spybotem i jv16 Power Tools.Znalazło kilka wirusów.Może to właśnie one były przyczyną tych błędów w Nero.Tak więc na dzień dzisiejszy wszystko działa. Dziękuję za okazaną chęć pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...