Skocz do zawartości
pioked71

Nero nie nagrywa DVD.Prośba o sprawdzenie logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i mam nadzieję że piszę w odpowiednim dziale.

Mój problem powstał nagle,przy nagrywaniu DVD.Do Nero Vision wrzucam pliki avi,po kodowaniu,gdy ma nastąpić wypalanie na płycie,pojawia się "Proces zapisu nie powiódł się" i płyta się wysuwa.Czasem pojawiała się informacja o przepełnieniu bufora.Podobna sytuacja jest z Nero Express podczas nagrywania danych na DVD. Nagrywam na płytach Maxell i Verbatim z prędkością x4 lub x8,kodowanie jednoprzebiegowe.Sprawdzałem ustawienia nagrywarki oraz Nero i wydaje się wszystko w porządku.Używam Nero 7 Essentials a nagrywarka to Lite-on podpięta pod pierwszy kanał,master,DMA włączone.Twardziel na drugim kanale,master,DMA włączone. Windows XP 5.1 z sp 3.

Bardzo proszę o sprawdzenie logów.

Nero Vision: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: ocUWZ

Nero Express: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: BgL6r

I jeszcze jeden log z Nero Vision: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: DpMmA w którym,o ile dobrze mi się wydaje,jest wpis dotyczący błędu w buforowaniu.

Z góry dziękuje za pomoc i poradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1.Brak miejsca na dysku C odpada,jest jeszcze ponad 90Gb.

ad.2.Nie wiem jak z wirtualnymi napędami,ale z Nero jest zainstalowany ASPI.

ad.3.Właśnie nagrywałem w programie "1Click DVD Movie" i wszystko jest w porządku.Płytę czyta w stacjonarnym Dvd.

Więc co z tym Nero? Trochę mi go szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już wszystko wróciło do normy.Po raz kolejny zainstalowałem Nero 6.Wcześniej przeskanowałem kompa Avirą,Spybotem i jv16 Power Tools.Znalazło kilka wirusów.Może to właśnie one były przyczyną tych błędów w Nero.Tak więc na dzień dzisiejszy wszystko działa. Dziękuję za okazaną chęć pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi