bialyikar Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Chciał bym kupić zestaw Phenom II X4 955 + płyta + pamięć, ale nie interesuje mnie kręcenie procesora (może jakoś w przyszłości, choć mało prawdopodobne to jest), za to interesuje mnie jej cena. Chciał bym coś w miarę taniego, ale żeby nie ciąć kosztem stabilności. Dobrze gdyby płyta miała 3 gniazda PCI oraz port Fire Wire. Chciał bym też w tą płytę włożyć kartę "SB Audigy 1 [sB0090] (rev.3)", ale jako, że karta jest już dość wiekowa, zastanawiam się, czy lepszym wyborem pod względem dźwięku nie będzie czasem Karta wbudowana. Grafiki nie chcę zmieniać, mam zamiar włożyć moją dotychczasową, GF 7900GS, chyba, że wbudowana grafika będzie wydajniejsza. Dodam jeszcze tylko, że zestaw będzie działać na Linuxie. Znajdzie się coś dla mnie? Mam jeszcze pytanie, czy taki zasilacz "Rasurbo DLP45.1" starczy do tego procesora? Od roku posiadam taki zasilacz i nie miałem z nim żadnych problemów. Znalazłem nawet opinie, że trzymie dość dobrze napięcia. Przypominam, że zestaw nie będzie kręcony, a na pewno nie na tym zasilaczu. Edytowane 22 Lutego 2011 przez kari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 MSI 870A-G54 albo Gigabyte GA-870A-UD3. Ciężko znaleźć coś z 3 PCI i FireWire ;) Zasilacz nie najgorszy (jeśli patrzeć na parametry). Szkoda nie kręcić takiego procka ale jeśli nie robisz nic konkretnego na Linux'ie to może zostać na def :) Szczerze mówiąc chyba integra będzie lepsza od tego Audigy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 MSI 870A-G54 albo Gigabyte GA-870A-UD3. Ciężko znaleźć coś z 3 PCI i FireWire ;) Zasilacz nie najgorszy (jeśli patrzeć na parametry). Szkoda nie kręcić takiego procka ale jeśli nie robisz nic konkretnego na Linux'ie to może zostać na def :) Szczerze mówiąc chyba integra będzie lepsza od tego Audigy :) Za późno, dziś w nocy zamówiłem. Gigabyte GA-MA770T-UD3 i be quiet! Pure Power L7-430W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...