jabes Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam, pytanko do posiadaczy od A7N8X-E mam taką płytkę, do tego jest: Barton 3000+ AXDA3000DKV4D Y851094205518 AQXEA 0402MPMW kość pamięci Geil 512MB, jest tylko jedna na razie DDR400 2,5-6-3-3 (to jest na kości) wszystko jeszcze w proszku, czy będę mógł puścić tego procka na 200Mhz, żeby było synhro z pamięcią ? jeżeli tak, to czy muszę mu podwyższyć napięcie ? o ile ? czy pamięci zostawić na standardowych ustawieniach, czy zmienić ? np najwyższą wartość na 11, biegałem po forum i wiele osób tak ma. może ktoś ma te kostki i z nimi jakieś doświadczenie. Wreszcie, który Bios byście polecili, bo opcje jak widzę też są różne, 1008(mod3) ? czy jakiś inny czy ten, który jest na stronach ASUSa 1013, to jest z nim coś nie tak ? Bo oznaczeń wynikałoby, że jest nowszy, czyli mysląc logicznie w czymś tam doskonalszy od swoich porzedników. Pytań dużo, będę wdzięczny za każdą podpowiedź. latam po forum, ale mam powoli mętlik i nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi na swoje pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Raczej wątpliwe by procek poszedl na FSB 200MHz. Mozliwe, ze zwiekszenie napiecia pomoze, choc nawet to nie gwarantuje sukcesu. Musisz po prostu sprobowac. Nie wiem, czy przegladales te tematy, jesli nie to na pewno pomoga ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29395 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26983 Najlepiej gdyby udalo ci sie ustawic pamieci na 2-2-2-6, ale to raczej niemozliwe. Pokombinuj - ustaw 2-3-3-8; jezeli nie uda sie na CL2 to posprawdzaj inne mozliwosci i wybierz najwydajniejsze ustawienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ale barton 3000 ma standardowo 200fsb! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zależy jaki. Były DWA - na FSB 166 (13x166) i FSB 200 (10x200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabes Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 z opisu procka wynika, ze mam niestety ten 13 x 166 i kicha... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 z opisu procka wynika, ze mam niestety ten 13 x 166 i kicha...No o 13 X 200 będzie trudno :( Ale troszku podkręcić możesz spróbować. Przynajmniej się nie będziesz martwic, że pamięci tego nie uciągną :) P.S. A w podpisie masz inny procek, czemu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike3 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Nie będe zakładał nowego tematu więc: Brać A7N8X czy A7N8X-X. Na dual chanel tak bardzo to mi nie zależy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 jak Ci ne zalezy to bierz z dwoma x ale ja bym wybral z jednym x te p[are zlotych i ma sie bardziej na przyszlosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike3 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 A tak ogólnie która jest nowsza? Może i głupie pytanie, ale chce wiedzieć. A i która jest wydajniejsza (oczywiście przy ustawieniu single ddr dla A7N8X). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 wiecej nowszych biosow jest chyba na A7N8X zobacz moj podpis! plyta jest wydajna! a tak wogole to z dualem bedzie Ci latwiej sprzedac! co to z norce bez duala! przeciez tym sie szczyci wlasnie nf2!!!! A i tak o predzej czy pozniej i tak dokupisz druga kosc i bedize szybciej chodizlo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike3 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Jeszcze jedna rzecz mnie trapi: dual ddr chodzi na FSB 266 czy tylko wyższych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 dual jest zawsze niezaleznie od fsb trzeba tylko w odpowiednich bankach ramy postawic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Jeszcze jedna rzecz mnie trapi: dual ddr chodzi na FSB 266 czy tylko wyższych?Masz na myśli naprawdę FSB 266?? Czy 133 i wyższe?? Bo prawdziwych 266 (mówię o wartości którą ustawia się w BIOSIE żeby nie było watpliwości) to na naszej płycie jeszcze nikt nie osiągnął. Jeśli masz na mysli jednak 133 i wyższe to do 166 a u większości nawet do 180 nie ma żadnych problemów z pamięciami w dualu. Między 180 a 200 bywa róznie ale większości się udaje poprawna praca. Powyżej 200 to już różnie, baardzo zalezy nie tylko od modelu a czasami nawet od egzemplarzy pamięci. Najwyższy znany nam wynik osiagnął Hanu i to było chyba 234, ale na baardzo wypasionych pamiatkach. To tyle ode mnie. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 kurcze ja wlasnie mialem problemy z fsb >180mhz ale zwalalem to na chlodzenie chipsetu :? kurcze korci czlowieka zeby zagrac na calego i ustawic fsb=200mhz tylko jak asusika, athlona i twinmosy szlag trafi to bedzie plooom :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Myślę, że jeśli nie przesadzisz z napięciami, a co za tym idzie z temperaturą to nie ba się co bać o sprzęt. Najwyżej będzie trzeba zworką resetować bios, jeśli sam tego nie zrobi po 30 sek braku posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabes Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 No o 13 X 200 będzie trudno Ale troszku podkręcić możesz spróbować. Przynajmniej się nie będziesz martwic, że pamięci tego nie uciągną P.S. A w podpisie masz inny procek, czemu?? ten z opisu jest pożyczony, a ten nowy 3000+ poszedł na 11.5 x 200 stabilnie, bez rewelacji ale przynajmniej pamięci mogą iść 1:1. Na 12 x 200 już była zwiecha w Primie, ale to dopiero początek, w ogóle nie kręciłem pamięci, tylko procek i jego napięcie. Dzięki za wszystkie podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 No o 13 X 200 będzie trudno Ale troszku podkręcić możesz spróbować. Przynajmniej się nie będziesz martwic, że pamięci tego nie uciągną P.S. A w podpisie masz inny procek, czemu?? ten z opisu jest pożyczony, a ten nowy 3000+ poszedł na 11.5 x 200 stabilnie, bez rewelacji ale przynajmniej pamięci mogą iść 1:1. Na 12 x 200 już była zwiecha w Primie, ale to dopiero początek, w ogóle nie kręciłem pamięci, tylko procek i jego napięcie. Dzięki za wszystkie podpowiedzi No ale widzę, że on ma nieblokowany mnożnik :?: :!: Skoro 12 X 200 to za dużo, spróbuj 11,5 X 202 i wyżej, może jeszcze trochę pójdzie. Piszesz stabilny, czy masz na myśli stabilność by Prime 95?? Bo jeśli nie to z tą stabilnościa może być róznie. Należałoby "zapytać" Prime'a o opinię, bo możesz się kiedyś w najmniej spodziewanym i dogodnym momencie zdziwić np. nagłym resetem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Witam wszystkich grupowiczów, szczególnie posiadaczy A7N8X(-E Deluxe) Od mniej więcej pół roku zbieram się żeby napisa coś na Waszym forum i powiem szczerze myślałem, że odpuszczę sobie, aż do dziś... Nie przypominam sobie by na forum ktoś opisał przypadek kręcenia Bartona 2600+ do stabilnego 2381MHz. Jeszcze bardziej dziwne jest to, że udało sie to zrobi przy boxowym coolerze i pamięciach które w FAQ i forum nie mają najlepszych opinii (KVR400X64C3/256) ze względu na duży cl3. Czy to możliwe, że upgrade Biosu do rev. 1013 odblokował możliwości Asusa jeśli chodzi o współpracę z DDR z większymi timingami ??? Do tej pory maksymalna akceptowalna przez mojego Asusa FSB to 181x11,5 a po upgrade biosu system uruchamiał się nawet z 215x11,5 tylko temperatura skoczyła od razu pod 80st. ?? Napiszcie jakie są wasze opinie. Wyniki testów: HL2 - wzrost o ok. 20-30 fps 3DMark01se - było 15800PKT a teraz 18525PKT Prime95 - bez zastrzeżeń ( po małych zmianach vcore) Hehe no a miałem już zamówionego mobilka 2500. Teraz mi się zupełnie nie opłaca !!! Jutro jadę na giełdę po dobrego coolera i sprubuję doloży jeszcze jedną koś 512 z cl3. Zobaczymy czy pójdzie to wszystko z 1GB Ram. Jakiego coolera polecacie ?? Proszę tylko nie odsyłajcie mnie do forum bo na samą myśl werowania tego kolosa aż mnie ściska. ________________________________________________ AMD Barton BOX 2600+@2381Mhz(11,5X207) ASUS A7N8X-E Deluxe rev.1013 Hercules 3D Prophet 9800 325/580@419/648 256bit 128mb HDD Baracuda SATA 120GB Kingston 2x256mb 400Mhz cl 3 3 3 11 Chieftec 360watt 3DMark 2001: 18525PKT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 ... Jakiego coolera polecacie ?? Proszę tylko nie odsyłajcie mnie do forum bo na samą myśl werowania tego kolosa aż mnie ściska. Moi faworyci to: Zalman CNPS7000B-Cu - niestety cena ok. 200 PLN Pentagram Freezone QC-80 Cu - kopia pomysłu Zalmana za to prawie połowę tańsza ok. 110 PLN a wyniki tylko trochę gorsze. Pentagram Freezone QC-92 Cu - brat poprzednika z nieco innym wentylatorem, ale z ciagle nienajgorszymi wynikami - cena ok. 100 PLN Cała ta trójka ma jednak większą niż standard szerokość, przed zakupem należy upewnić sie czy zmieszczą się w obudowie od strony zasilacza, na płycie mieszczą się podobno bez problemu. Natomiast w ramach kostrukcji o standardowych wymiarach na szerokość polecam: Thermaltake eXtreme Volcano 12 - niezwykle wydajny wentylator dla nieco przygłuchych posiadaczy kompa (wiem bo sam taki posiadam) - cena ok. 160 PLN Thermaltake® SilentBoost K8 - podobno znacznie cichszy ale i mniej wydajny brat poprzednika - cena tez ok. 160 PLN CoolerMaster CP5-8JD1F-OL Silent - wentylator o ciagle przyzwoitych osiagach, ale dużo nizszej cenie ok. 35 PLN Ceny podane przeze mnie należy traktować bardzo orientacyjnie i proszę się o nie nie czepiać, ponieważ istnieją spore różnice między sklepami. W samym internecie widziałem ww. Zalmana za 199 PLN, ale i za 219 PLN też. Podobnie z Volcano 12 widziałem za 155 PLN i za 169 PLN. Zapewne jeszcze taniej wyjdzie na Allegro, ale jak jest z kupowaniem na Allegro chyba każdy wie. Aby uniknąć niepotrzebnych polemik, zaznaczam wyrażnie, że to są jedynie moje typy, koledzy z topicu dorzucą Ci zapewnie z 30 innych równie dobrych a może nawet lepszych propozycji po lekturze, których w najlepszym wypadku będzisz wiedział jakiego wentyla nie kupować :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zalman A-Cu 7700 lub Thermalright SLK97/XP 120. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 To jeszcze tylko 28 propozycji :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 kolega ma taka plyte jak ja i rowniez 2600 box i pojechal na 214fsb! i nie grzal mu ise az tak! cos moze z czujka!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 zalman 7000 cu wystaje okolo 1 cm poza plyte heheh tesh sie zastanawialem bo zamiezam zakupic go mimo sporej ceny gdyz posiada bardzo dobre wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Polecam Zalmana 7000/7700Cu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuncStans Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Witam wszystkich! Dostało mi się 5 stówek więc pomyślałem wymienię "palomino" na coś bardziej "mobilnego" tzn. popularnego ostatnio Athlona XP-M 2500+ 1.45v. Jako że nie często dostaję takie prezenty, muszę być pewny że zakup będzie odpowiedni. Jakie napięcia V Core będą dostępne w [oryginalnym] biosie A7N8X-E rev.2... po zamontowaniu w/w procesora. A może kupić zwykłego Bartona 2500+ a za resztę Pentagrama? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indi Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Witam wszystkich szanownych forumowiczow Moj problem zapewne jest banalnie prosty do rozwiazania, ale ja po kilku godzinach sie poddalem. Otoz mam Bartona 2500+ na Asusie A7N8X-E Deluxe i do tego Radka 9600 firmy Sapphire. Wszystko byloby dobrze, gdyby nie to, ze gdy wchodze w ustawienia ekranu i dokopie sie do ustawien mnoznika AGP /zakladka SMARTGART/ to okazuje sie, ze AGP jest off. Nic nie pomaga przelaczenie na x4 lub x8 i restart kompa, bo wyglada to tak jakby po restarcie przez chwile chodzil na tym mnozniku, ale po chwili jest mrugniecie ekranu i z powrotem wraca na off. Nic nie pomogly ani najnowsze Catalysty ani Omega 2.5.90. Powrot do defaultowego BIOSu tez nic nie zmienil. Nic nie pomaga tez googlowanie ani szperanie po forach komputerowych. Najciekawsze jest to, ze moj kumpel ma prawie taka sama konfiguracje /tylko zamiast 9600 ma 9200/ i mu smiga x4 /to zdaje sie max tej karty/. Moze ktos spotkal sie z tym problemem i wie jak go rozwiazac, bo szkoda chodzic na x1 jak mozna x8 :cry: Pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 wejdz do biosu i ustaw karte na agp potem agp 8 z disabled na enabled zapisz ustawienia i powinno dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indi Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Dzieki za odpowiedz, ale to nie to :(. Mam ustawiona karte na AGP w Integrated pheripherals i AGP x8 Support tez jest Enabled. Nadal czekam na pomysly. Dodatkowo skutkiem ubocznym moich kombinacji ze sterownikami stala sie niemoznosc przelaczenia ekranu na TV przez S-Video. Diabli wiedza co sie pokombinowalo. Moze ktos ma inny pomysl na ustawienie AGP x8?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Dzieki za odpowiedz, ale to nie to :(. Mam ustawiona karte na AGP w Integrated pheripherals i AGP x8 Support tez jest Enabled. Nadal czekam na pomysly. Dodatkowo skutkiem ubocznym moich kombinacji ze sterownikami stala sie niemoznosc przelaczenia ekranu na TV przez S-Video. Diabli wiedza co sie pokombinowalo. Moze ktos ma inny pomysl na ustawienie AGP x8?? Pozdrawiam Mnie to wyglada na konflikt sprzętowy. Masz wszytkie dodatkowe śledzie do płyty zamontowane?? Sprawdź w "informacje o systemie" zasoby sprzętowe zakładkę konflikty/udostepnianie. prosze również innych topicowych forumowiczów o sprawdzenie i potwierdzenie, czy w tej zakładce nie powinno byc pusto?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam wszystkich grupowiczów, szczególnie posiadaczy A7N8X(-E Deluxe) Od mniej więcej pół roku zbieram się żeby napisa coś na Waszym forum i powiem szczerze myślałem, że odpuszczę sobie, aż do dziś... Nie przypominam sobie by na forum ktoś opisał przypadek kręcenia Bartona 2600+ do stabilnego 2381MHz. Jeszcze bardziej dziwne jest to, że udało sie to zrobi przy boxowym coolerze i pamięciach które w FAQ i forum nie mają najlepszych opinii (KVR400X64C3/256) ze względu na duży cl3. Czy to możliwe, że upgrade Biosu do rev. 1013 odblokował możliwości Asusa jeśli chodzi o współpracę z DDR z większymi timingami ??? Do tej pory maksymalna akceptowalna przez mojego Asusa FSB to 181x11,5 a po upgrade biosu system uruchamiał się nawet z 215x11,5 tylko temperatura skoczyła od razu pod 80st. ?? Napiszcie jakie są wasze opinie. Wyniki testów: HL2 - wzrost o ok. 20-30 fps 3DMark01se - było 15800PKT a teraz 18525PKT Prime95 - bez zastrzeżeń ( po małych zmianach vcore) Hehe no a miałem już zamówionego mobilka 2500. Teraz mi się zupełnie nie opłaca !!! Jutro jadę na giełdę po dobrego coolera i sprubuję doloży jeszcze jedną koś 512 z cl3. Zobaczymy czy pójdzie to wszystko z 1GB Ram. Jakiego coolera polecacie ?? Proszę tylko nie odsyłajcie mnie do forum bo na samą myśl werowania tego kolosa aż mnie ściska. ________________________________________________ AMD Barton BOX 2600+@2381Mhz(11,5X207) ASUS A7N8X-E Deluxe rev.1013 Hercules 3D Prophet 9800 325/580@419/648 256bit 128mb HDD Baracuda SATA 120GB Kingston 2x256mb 400Mhz cl 3 3 3 11 Chieftec 360watt 3DMark 2001: 18525PKT Witam ponownie ! A jednak miałem rację odnośnie najnowszego biosu (rev.1013) do A7N8X-E Deluxe. Doczytałem sie dzisiaj na stronie Asusa, że poprawili jednak możliwości kręcenia CPU co tłumaczy racjonalnie podkręcenia mojego Bartka 2600+@2300Mhz /11,5x200/ http://www.asus.com.tw/support/download/it...7N8X-E%20Deluxe cyt.:" 1. Patch new Samsung DDR400 DRAM to fix enter WinXP problem 2. Fixed Speech IC detect abnormal for CPU overclocking 3. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/...cpusupport.aspx Przy okazji dzięki za rady odnośnie coolerów, zdecydowałem się na QC-80Cu. Wczoraj zamówiłem w Multimedia Vision, dziś przywiózł kurier, założyłem i temperatura spadła o ok. 10 st.C (Asusprob) Teraz w stresie w zamkniętej obudowie mam 58st.C a na "luzie" 49st.C przy max. obrotach coolera ale w końcu kręcę swojego Bartka przy zablokowanym mnożniku 11,5 i na @2300Mhz czyli teoretycznie o 100Mhz więcej niż 3200+. Czy wersja E-Delux Myślicie, że takie temperatury są OK ? ________________________________________________ AMD Barton BOX 2600+@2300Mhz(11,5X200) ASUS A7N8X-E Deluxe rev.1013 Hercules 3D Prophet 9800 325/580@419/648 256bit 128mb HDD Baracuda SATA 120GB Kingston 2x256mb 400Mhz cl 3 3 3 11 Chieftec 360watt 3DMark 2001: 18525PKT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...