Junior Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Buda zamknięta czy otwarta? U mnie na tym co poniżej jest idle 42, stress 47. I gratisowo nieziemski hałas, bo Dragon nie ma regulacji obrotów. A i jeszcze jedno: Jak twarda jest zapinka? Łatwo wchodzi ? Bez śrubokręta? Zapinka jest twarda i trzeba ją brac śróbokrętem ale właśnie dlatego dobrze przylega do proca tylko . Buda otwarta. POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Oj stary, ile ja się naszukałem. Nawet monity do 4max.com.pl słałem i powiedzieli mi ,że nie wiadomo czy będzie bo to limitowana seria i ciężko dostać. Nie będe chyba czekał w nieskończoność i zainwesuję w Tt Volcano 11 Xaser. Uważacie,że to dobry pomysł? Jest chyba wydajnością podobny do Volcano 7+ , ale nieco cichszy na low. Owszem, z porównania na pclab.pl wynika, że X dream SE jaet lepszy, ale czy warto czekać. Ostatnia szansa to znajomy, który jedzie do Niemiec i ma pod karą wykastrowania wywiedzieć się czy mają tam takie cóś. Jak będzie to postaram się załatwić, chętnym też ( na forum trzeba sobie w końcu pomagać, nie?). No jasne :-). Jakbyś coś wiedział o cenach i dostępnośći u szwabów to wal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ponawiam pytanie w sprawie wywalającego się 3dmark2001 przy FSB 200 i wyżej. Przypominam, że Prime chodzi do bółu i komp stabilny. Jak u was? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ponawiam pytanie w sprawie wywalającego się 3dmark2001 przy FSB 200 i wyżej. Przypominam, że Prime chodzi do bółu i komp stabilny. Jak u was? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jeżeli Prime chodzi bez błędów to 3DsMarkiem bym się nie przejmował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Mam coś wrażenie, że ten test jest strasznie uczulony na ustawienia pamięci tak więc oleję skurczybyka i wio dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Zacznijmy od tego iż test 3D Marka zawsze był testem kontrowersyjnym i jest to test syntetyczny. Skoro ci chodzi Prime95 i gry bez najmniejszych problemów to czym się przejmować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Mało tego ,nie tylko Prime się nie wywala, ale także Memtest nie pokazuje błędów, gierki pomykają luzacko ( z Chrome i Unrealem2 włącznie) no i co dziwne 3dMark03 wali w pętli bez problemu. Ale to zawsze nieco wku.. , że coś jednak się buntuje. A tak na marginesie przydałby się jakiś nowy BIOS, bo od maja nic nie wyszło.... Przynajmniej byłoby co potestować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 No własnie też czekam na 1005 jak na zbawienie bo już nie mam co robić. Radek podkręcony i zmodowany (nowe Omegi), z procka też już nic nie wycisnę (musze zasiłke wymienić bo ta przy 2100MHz wali resetami). Pewnie jak nie wyjdzie w niedługmi czasię to się zajmę moddingiem budy :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ja z braku laku próbuję wyciszyć kompa, choć na razie z miernym skutkiem. Ale to nie temat na to forum... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ponawiam pytanie w sprawie wywalającego się 3dmark2001 przy FSB 200 i wyżej. Przypominam, że Prime chodzi do bółu i komp stabilny. Jak u was?U mnie zawsze sie wali jezeli mam timing 3 a nie 2,5 lub2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Moze ktos wyjasni mi taka sprawe: mam w biosie temp proc na poziomie 54-55 a program Asus Probe pokazuje na poziemie 40-41 O co tu chodzi? Asus A7N8x rev.2 Deluxe bios C1005, proc AMD 2100+Xp podkrecony do 2600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Sprawa jest prosta. Otóż Asus Probe podaje odczyt temperatury z socketu, natomiast BIOS podaje z diody termicznej i temu pomiarowi należy wierzyć. Asus Probe był zawsze mało wiarygodny jeśli chodzi o temperatury. A 55 C na 2600+ można zdecydowanie zbić na lepszym coolerze. Podaj jaki masz wentylek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Dzieki ale w takim razie troche mnie to niepokoi. Mam Zalman 6000 AlCu + pasta ACIII - racze wszystko dobrze zalozone. Ale w takim razie mam jedno pytanie: w jaki sposob w WIN mozna podgladac temp te wlasciwa tzn z BIOSU? Aha, i jeszcze jedno . Temp podane przeze mnie to sa temp w spoczynku. Po grzaniu Prime 95 temp proc ustabilizowala sie na poziomie 49 st ale w ASUS Probe - czyli ta wlasciwa (w Biosie) ..............? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Sorry, zapomnialem dodac, ze temp proc w MBM albo Aida taka sama jak w Probe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Sprawa jest prosta. Otóż Asus Probe podaje odczyt temperatury z socketu, natomiast BIOS podaje z diody termicznej i temu pomiarowi należy wierzyć. Asus Probe był zawsze mało wiarygodny jeśli chodzi o temperatury. A 55 C na 2600+ można zdecydowanie zbić na lepszym coolerze. Podaj jaki masz wentylek. Hmmm, ja też używam Asus PC Probe ... 8O Jakiego programu użyć, żeby pokazywał wszystkie temperatury :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Zainstaluj Mainboard Monitor 5. Mocno wiarygodny. Na nforcershq.co w dziale Forum - ASUS w jednym z topiców są dostępne pliki *.ini do obsługi naszej płyty, dzięki którym nie musisz kombinować z ustawianiem i kalibracją sensorów w programie. Odpalasz tylko Dashboard i wszystko widzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 MBM taka jak w Probe???? W takim razie chyba nie ustawiłeś by odczyt w tym programie następował z diody. Przy sensorze 3 masz dostępne odczyty W-coś tam,coś i W-coś tam - diode. Wybierz to drugie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Tak zgadza sie - mialem zle ustawione w MBM - teraz mam OK. Dziekuje. No ale co dalej - wentylek chyba mam dobry a temp uwazam za wysoka. Dodam ze buda tez niezla, wszystko poukladane jak nalezy, obieg powietrza powinien byc OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Zainstaluj Mainboard Monitor 5. Mocno wiarygodny. Na nforcershq.co w dziale Forum - ASUS w jednym z topiców są dostępne pliki *.ini do obsługi naszej płyty, dzięki którym nie musisz kombinować z ustawianiem i kalibracją sensorów w programie. Odpalasz tylko Dashboard i wszystko widzisz. Gdzie można znaleźć te *.ini do mojego Asusa? A może możesz mi je podesłać na maila? analyzer@polbox.com thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ja tez mam klopot z tymi plikami .INI - moze moglbys jakos pomoc - byloby fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Kurcze, mam tylko do rev. 1.04-1.06. Do rev. 2.0 nie ściągałem. Mogę podesłać jutro jak wezmę z domu, bo piszę z pracy ( przywilej admina :D ). Postaram się znaleźć też do 2.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Dziekuje, bede czekal. Ale doradz cos co mam robic dalej. Po ustawieniu MB okazuje sie mam (bez zadnego stresu - w tej chwili) az 60 stopni. Przeciez wentyl mam dosc dobry, kurde. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Kurcze, mam tylko do rev. 1.04-1.06. Do rev. 2.0 nie ściągałem. Mogę podesłać jutro jak wezmę z domu, bo piszę z pracy ( przywilej admina :D ). Postaram się znaleźć też do 2.0. Z góry dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No leniuszki, znalazłem to dla was na sieci... Oto link:MBM5 *.INI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No leniuszki, znalazłem to dla was na sieci... Oto link:MBM5 *.INI He he thx dla obu "rewizji" jest solidny opis, wszystko jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No leniuszki, znalazłem to dla was na sieci... Oto link:MBM5 *.INI Zainstalowałem. Moje temperatury (procek obciążony SETI): diode - 50C socket - 36C case - 24C w pokoju - 24C Trochę dziwi mnie temperatura "diode" - niby chłodzenie wodne od Mate'a (bloczek, rezerwuar, duża chłodnica) - fakt, że przed założeniem nie wypolerowałem bloczka i używam pasty silikonowej w obawie przed zwarciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Hallo, ja tez zainstalowalem i wszystko zaczelo dzialac. Jeszcze raz dziekuje za podpowiedz. Martwi mnie tylko jedna rzecz i prosilbym Was o opinie. A mianowicie: Zaraz po wlaczeniu komp (calkowicie zimny - powielu godzinach) mam nastepujace temp w Biosie: CPU 43 st C - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: MB 23 st C - to sie zgadza z temp otoczenia (zamknieta buda) Po kilkunastu minutach (bez zadnych ociazen proc) w MBM: dioda: 63 st C socket: 43 st C case: 33 st C Co moze byc przyczyna takich glupich wskazaniach - glownie chodzi mi o wyniki zaraz po wlaczeniu? Pomozcie cos!!!!!!! Aha, Bios mam najnowszy do rev 2 :C1005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzwoj Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 I jeszcze jedna sprawa: Jak to jest na tych naszych plytach? ile jest w koncu tych czujnikow temperatur? dwa czy trzy? w Biosie pokazuje CPU (i zdaje sie jest to socket) i MB w AsusProbe CPU i MB - j.w. w MBM natomiast pojawia sie temperatura "dioda" - skad ona jest i gdzie jest ten czujnik? Uwazam ze warto do konca wyjasnic te rzeczy - przydadza sie wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 w MBM natomiast pojawia sie temperatura "dioda" - skad ona jest i gdzie jest ten czujnik? dioda-wskazania czujnika wbudowanego w procesor socket-czujnik na płycie pod procesorem case-czujnik w obudowie poprawcie jeśli coś bredzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...