Sh4d0W Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Jak jak zwykle poczekam na BIOS od Ubera :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Usunięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na Ubera trzeba będzie poczekać jeszcze ładnych parę dni - ma imprezowy weekend. Wgrałem właśnie nowy BIOS i u mnie lekko poprawiły się możliwości podkręcania (ale i tak zostawiłem jak było). Mam natomiast takie dziwne wrażenie, co do temperatur. Czy zauważyliście zmiany w temperaturze procka po zmianie biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na ile ustawić AGP Aperture Size w mojej konfiguracji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na ile ustawić AGP Aperture Size w mojej konfiguracji? Ja mam 128MB i przy takich konfigach tyle się zaleca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No ja tez mam 128MB. Aha wgralem tego biosa nowego i jest calkiem fajny. Co do temp to na razie nie patrzylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No ja tez mam 128MB. Aha wgralem tego biosa nowego i jest calkiem fajny. Co do temp to na razie nie patrzylem. A coś więcej ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 hmmm tzn ,ze chodzi :wink: Jakos mi sie wydaje ,ze plynniej chodzi mi q3 ,ale to moze jakies zludzenie. Potestuje ,wiecej to dam znac. Obnizylem napiecie na procku i na razie chodzi. Wiec mozliwosci o/c sa chyba zblizone do 1003U. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 hmmm tzn ,ze chodzi :wink: Jakos mi sie wydaje ,ze plynniej chodzi mi q3 ,ale to moze jakies zludzenie. Potestuje ,wiecej to dam znac. Obnizylem napiecie na procku i na razie chodzi. Wiec mozliwosci o/c sa chyba zblizone do 1003U.:D W tym BIOS'ie TYLKO dodali obsługę nowych procesorów, nic więcej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No a magistrala do 300MHz to co? Naleśnik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No a magistrala do 300MHz to co? Naleśnik? To pod xp 3200+ który jest na 200 MHz 300MHz :?: :!: Czekam na pierwszego odważnego ... :lol: :lol: Pamiętając o BIOS-ach, które czasem "nie wstają" powyżej 200MHz ... Wystarczyło zmienić BIOS i 300 MHz, ciekawe co ta płyta jeszcze może pokazać ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No a magistrala do 300MHz to co? Naleśnik? :lol: Zwiekszyli magistrale do 300MHz ? :) Heheh ;P Plonk rotfl i lol normlanie :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 A kto ktorej wersji BIOSu mowicie - 1005? Bo to juz dosc stare , macie cos nowego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 A kto ktorej wersji BIOSu mowicie - 1005? Bo to juz dosc stare , macie cos nowego?Nie ma nowego Biosu i pewno predko nie będzie :( No chyba, że nasze ulubione mobo obsłuzy jakieś nowe procki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 A kto ktorej wersji BIOSu mowicie - 1005? Bo to juz dosc stare , macie cos nowego?Nie ma nowego Biosu i pewno predko nie będzie :( No chyba, że nasze ulubione mobo obsłuzy jakieś nowe procki?? 1006 zarówno dla rev 2.x jak i dla rev 1.0x. Dodano obsługe nowych Duronów oraz magistarle FSB do 300MHz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndru Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Witam czy na tej plycie istnieje mozliowsc operowania taktowaniem pamieci ddr spod np. poziomu biosu? chodzi o to zeby puscic bartona 2500+ zamiast 12x166 Mhz na 12x200 Mhz (podobno wiekszosc kreci si na tyle bez problemu) i teraz do tego ramy PC 400 zeby bylo synchronicznie ram/cpu pytanie o to ze jesli kupie ram pc 400 i bartona ktory okaze sie z serii nie krecacej sie dobrze i nie pojdzie na fsb 200 to co wtedy z pamieciami ? chodzi mi caly czas o ustawienie synchroniczne cpu/ram... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A gdzie mozna znalezc Bios 1006? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A gdzie mozna znalezc Bios 1006?Mozna użyć ASUSUdate załączony na płytce do mobo i on znajdzie ten BIOS sam albo ręcznie ściągnąć z http://www.asus.com.tw/support/download/it...st&SLanguage=pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zapraszam do wątka: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=512451#512451 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A gdzie mozna znalezc Bios 1006? www.asus.com wcale nie tak trudno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A gdzie mozna znalezc Bios 1006?Stefek, Stefek czytaj nasze odpowiedzi a nie pytajw koło o to samo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel154 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Czy jest możliwe zwiększenie napięcia na procu powyżej 1,85v?? na płycie a7n8x-x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Czy jest możliwe zwiększenie napięcia na procu powyżej 1,85v?? na płycie a7n8x-x W obecnej chwili nie ma. Być może ASUS wprowadzi wyższe napięcia V Core w nowszych BIOS'ach (skoro wprowadził FSB do 300MHz :lol:), tak więc narazie trzeba czekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Witam, Macie juz jakas opinie o Biosie 1006 bo mi sie XPki zaczely crashowac ale moze jest jakis inny powod .....? Mam plyte A7N8X2.0 ( deluxe) jednak soft asusa pokazuje Mobo A7N8X2.0 Rev 1.xx Rozumiem ze w sensie wersji BIOSU mam revision 2.0 ? I do tej wersji mam dobierac BIOS ?( moze to glupie pytanie ale czuje ze musze sie upewnic) A swoja droga na stronie ktora sadze do tego zostala przygotowana czyli http://www.asus.com/support/download/item....=A7N8X%20Deluxe nie ma jeszcze wersji 1006 , ciekawe dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Witam, Macie juz jakas opinie o Biosie 1006 bo mi sie XPki zaczely crashowac ale moze jest jakis inny powod .....? Mam plyte A7N8X2.0 ( deluxe) jednak soft asusa pokazuje Mobo A7N8X2.0 Rev 1.xx Rozumiem ze w sensie wersji BIOSU mam revision 2.0 ? I do tej wersji mam dobierac BIOS ?( moze to glupie pytanie ale czuje ze musze sie upewnic) A swoja droga na stronie ktora sadze do tego zostala przygotowana czyli http://www.asus.com/support/download/item....=A7N8X%20Deluxe nie ma jeszcze wersji 1006 , ciekawe dlaczego? Jak nie ma jak jest :?: "FileName an8d1006.zip Version 1006 Date 2003/08/20 Description A7N8X Deluxe BIOS 1006 for PCB revision 1.03, 1.04, and 1.06 only. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moje glowne pytanie to : Czy plyta A78NX2.0 to to samo co A78NX rev 2.0? U mnie Asus PC Probe pokazuje : plyta A78NX2.0 rev 1.xx. Czyli ktora wersje BIOSu zastosowac dla 2.0 czy dla 1.xx? Do tej pory myslalem ze A78NX2.0 to rev 2.0 i stad aplikowalem BIOS dla tej wlasnie rewizji, poniewaz jednak wynik mam totalnie niestabilny zaczalem miec watpliwosci. Dzieki i sor za byc moze basic pytania. Stefan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moje glowne pytanie to : Czy plyta A78NX2.0 to to samo co A78NX rev 2.0? U mnie Asus PC Probe pokazuje : plyta A78NX2.0 rev 1.xx. Czyli ktora wersje BIOSu zastosowac dla 2.0 czy dla 1.xx? Do tej pory myslalem ze A78NX2.0 to rev 2.0 i stad aplikowalem BIOS dla tej wlasnie rewizji, poniewaz jednak wynik mam totalnie niestabilny zaczalem miec watpliwosci. Dzieki i sor za byc moze basic pytania. Stefan To sparwdz jakie masz oznaczenia na plycie. Pomiędzy 2 a 3 slotem PCI jest wszystko wypisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moje glowne pytanie to : Czy plyta A78NX2.0 to to samo co A78NX rev 2.0? U mnie Asus PC Probe pokazuje : plyta A78NX2.0 rev 1.xx. Czyli ktora wersje BIOSu zastosowac dla 2.0 czy dla 1.xx? Do tej pory myslalem ze A78NX2.0 to rev 2.0 i stad aplikowalem BIOS dla tej wlasnie rewizji, poniewaz jednak wynik mam totalnie niestabilny zaczalem miec watpliwosci. Dzieki i sor za byc moze basic pytania. Stefan To sparwdz jakie masz oznaczenia na plycie. Pomiędzy 2 a 3 slotem PCI jest wszystko wypisane. Ja mam dokładnie takie same wyniki jak Stefan, a mam na 100% rev. 2.0 (wiem bo sprawdziłem przed montażem) Poza tym Asus Autoupdate proponuje mi tylko sterowniki z rev.2.x . Właściwie czemu Stefanie nie używasz autoupdate'a?? Myslę, że jeżeli nie uzywasz BIOSu UBERA (albo innego nieoryginalnego) to to jest najprostszy sposób aktualizowania BIOSU. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Na plycie mam A7N8X 2.0 jesli to jest rev :) to OK, a sciagam nie automatycznie bo stale bylo 'to many connections on ftp server' . Dzieki , Stefan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 u każdego tak pokazuje (rev. 1.xx) ale to na pewno 2.0 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...