Siloss Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 odnośnie pamiątek to pojawiła się nowa kolekcja OCZ na stronce ProLine http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=Pami%EAci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 @Hanu Te firmowe programy do niczego się nie nadają. Zaisntaluj MoreTV i/lub iuVCR (do oglądania średnio się nadaje, ale najlepszy do zgrywania) i/lub BorgTV - najlepszy progs do oglądania, tylko kilka małych ale. Ostatnia wersja Borga kaszni NTFS pod xp, przedostatnia u mnie chodzi czarnobiała - kwestia grafiki (u Ciebie powinno chodzić OK), a starsze nie chodzą pod XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Trochę OT: Mam teraz zainstalowane Catalyst'y 3.6. Ściągnąłem 3.7 (także z nowym panelem) i myslę żeby je zainstalować. Jak to zrobić? Odinstalować 3.6 i zainstalować 3.7? Zainstalować 3.7 bez odinstalowywania 3.6? Najpierw odinstalowuje się panel a później sterowniki? Odwrotnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Na Ubera trzeba będzie poczekać jeszcze ładnych parę dni - ma imprezowy weekend. Wgrałem właśnie nowy BIOS i u mnie lekko poprawiły się możliwości podkręcania (ale i tak zostawiłem jak było). Mam natomiast takie dziwne wrażenie, co do temperatur. Czy zauważyliście zmiany w temperaturze procka po zmianie biosu? A BIOS'u 1006 od Ubera jak nie ma tak nie ma .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 mnie kiedys po upgradzie bieosu na A7V333 spadla temperatura o 10C, to juz chyba przesada :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 AndyN, zawsze przed instalacją nowych Catalystów odinstaluj stare z Dodaj /usuń. Najpierw Control Panel, później stery. Po restarcie najpierw stery , później Panel. I powinno grać. A tak swoją drogą to 3.7 nic u mnie w kwestii wydajności nie zmieniły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 mnie kiedys po upgradzie bieosu na A7V333 spadla temperatura o 10C, to juz chyba przesada :) LOL, u ciebie też - mam to samo, ASUS proobe pokazuje mi 10 stopni mniej (jak dałem proca 5x166MHz to miałem 28'C!!). Ale Speedfan już pokazuje ok. Jednak muszę przyznać, że wachania temperatury Idle/stress są bardzo małe (kilka stopni), a sam radiator jest tylko troszkę ciepły, wręcz chłodny - więc może jednak dobrze pokazuje. Ale i tak niedługo zmieniam na A7N8X Deluxe - a tą co mam będę powoli próbował sprzedać. A jak jest z dźwiękiem na tej płycie w porónaniu do SB Live 5.1 - bo nie wiem, czy dźwiekówke też sprzedawać? Jest sens zakładać cooler na North Bridge, czy wystarczy sam wentylek 40x40 na standardowy radiator? Aha - skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wtyczkę do zasilania dysków Serial Ata - są może w komplecie z płytą, czy trzeba kupić osobno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 (...) A jak jest z dźwiękiem na tej płycie w porónaniu do SB Live 5.1 - bo nie wiem, czy dźwiekówke też sprzedawać? juz na "normalnym" A7N8X dzwiek wzglendem SB Live! 5.1 jest o niebo lepszy (wiem bo wlasnie wywalilem SBka i odrazu jakosc dzwieku podskoczyla :)) takze na Deluxe moze byc tylko lepiej 8) Jest sens zakładać cooler na North Bridge, czy wystarczy sam wentylek 40x40 na standardowy radiator? (...) ja bym wymienil ten cooler na NB bo jest tak szajski ze szkoda gadac :? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Odnośnie dzwięku spora recka http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/154-107 a odnośnie coolera to jush jak kto chce ja mam tylko standardowy radiatorek tyle że go ściągnąłem i przesmarowałem i jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Dźwięk jest naprawde wypasisty ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Świetnie, no to dźwiękówka do sprzedania... Na mostek wykorzystam mojego CrystalOrba - tylko będzie trzeba FanMate'a zastosować. Ale co z tymi dyskami Serial ATA - ma to ktoś - jak się tam zasilanie podłącza, bo nie ma normalnego 4-pinowego wejścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Do zasilania potrzebna jest odpowiednia przejściówka której asus jednak nie daje i trzeba kupić ją samemu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Ciekawostką dla mnie jest fakt iż to rev. 1.03 - 1.06 lepiej w testach wypadają od rev. 2.0 teraz można tylko pozazdrościć <lol> http://www.pclab.pl/?art=&sid=5929 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Ciekawostką dla mnie jest fakt iż to rev. 1.03 - 1.06 lepiej w testach wypadają od rev. 2.0 teraz można tylko pozazdrościć <lol>http://www.pclab.pl/?art=&sid=5929Tak właśnie zazdroście nam :-). Karaś znowu jesteśmy górą :!: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ciekawostką dla mnie jest fakt iż to rev. 1.03 - 1.06 lepiej w testach wypadają od rev. 2.0 teraz można tylko pozazdrościć <lol>http://www.pclab.pl/?art=&sid=5929Tak właśnie zazdroście nam :-). Karaś znowu jesteśmy górą :!: :lol: Yeah :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: No ja czekam ,az uzbieram na Bartona i wtedy sie dopiero zacznie :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ja bym nie był do końca o tym przekonany. Miałem rev. 1.04 i przy takiej samej konfiguracji wyniki na 2.0 są leciutko wyższe. jakieś 1-2% czyli niezauważalne przy codziennej pracy, ale testy wykazują jednak różnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ja bym nie był do końca o tym przekonany. Miałem rev. 1.04 i przy takiej samej konfiguracji wyniki na 2.0 są leciutko wyższe. jakieś 1-2% czyli niezauważalne przy codziennej pracy, ale testy wykazują jednak różnice. Dobra Hanu wiemy że to boli, ale musiscie się w tym pogodzić :-D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co ja biedny najlepszego zrobiłem!!! Wymieniłem taki wypasiony rev 1.04 na szmelcowatego 2.0!!! :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co ja biedny najlepszego zrobiłem!!! Wymieniłem taki wypasiony rev 1.04 na szmelcowatego 2.0!!! :cry: :cry: :cry: wreszcie to przynałeś :) :) :) :D :) :D 8) 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Co ja biedny najlepszego zrobiłem!!! Wymieniłem taki wypasiony rev 1.04 na szmelcowatego 2.0!!! :cry: :cry: :cry: wreszcie to przynałeś :) :) :) :D :) :D 8) 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: 8O :( :( :( :( :( :( :( :( :D Ups! A ja biedny nawet nie mialem wyboru :( Od razu wcisnęli mi rev. 2.0. Nie ma jak usprawnienia i postęp technologiczny!! Dzięki nim udało się Asusowi wypuścić gorszą płytę niż była. A ile jeszcze na tym zarobili Ci spece w Asusie?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Chłopy, tak już serio. Widziałem swego czasu testy A7N8X na obu revisionach i rzeczywiście wynikało z nich, że rev. 1.0x są wydajniejsze. Różnice mikroskopijne, ale przecież wynik się liczy :lol: Ja jednak miałem oba i stwierdzam co innego. Nie zmieniałem przy tym pozostałej konfiguracji toteż wyniki są miarodajne. Największe różnice wystąpiły w Sandrze ( Memory) oraz 3dMark2001 (~250 pkt. na korzyść 2.0). Quake z kolei preferował 1.04 o prawie 5 fps. To samo Wolfenstein. Dziwne to, bo engine Quake zawsze był podatny na przepustowość pamięci a Sandra pokazywała większą dla rev. 2.0. Comanche, Splinter Cell, no i w końcu 3D Mark 03 minimalne różnice na korzyść 2.0. Z testów "niegrowych" przeprowadziłem jedynie kompresję do DivX. Tu jednak czas kompresji był na tyle podobny , że nie warto o tym wspominać. Myślę, że dyskusję na temat "użytkowności" tych płyt wypada skierować raczej na możliwości OC, bez modowania płyt of koz, bo mimo wszystko muszę przyznać, że FSB 200 & higher lepiej funkcjonuje na 2.0. Ale to moja opinia i wysunięta na podstawie mojego configu. Przecież u was może być nieco inaczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Chłopy, tak już serio. Widziałem swego czasu testy A7N8X na obu revisionach i rzeczywiście wynikało z nich, że rev. 1.0x są wydajniejsze. Różnice mikroskopijne, ale przecież wynik się liczy :lol: Ja jednak miałem oba i stwierdzam co innego. Nie zmieniałem przy tym pozostałej konfiguracji toteż wyniki są miarodajne. Największe różnice wystąpiły w Sandrze ( Memory) oraz 3dMark2001 (~250 pkt. na korzyść 2.0). Quake z kolei preferował 1.04 o prawie 5 fps. To samo Wolfenstein. Dziwne to, bo engine Quake zawsze był podatny na przepustowość pamięci a Sandra pokazywała większą dla rev. 2.0. Comanche, Splinter Cell, no i w końcu 3D Mark 03 minimalne różnice na korzyść 2.0. Z testów "niegrowych" przeprowadziłem jedynie kompresję do DivX. Tu jednak czas kompresji był na tyle podobny , że nie warto o tym wspominać. Myślę, że dyskusję na temat "użytkowności" tych płyt wypada skierować raczej na możliwości OC, bez modowania płyt of koz, bo mimo wszystko muszę przyznać, że FSB 200 & higher lepiej funkcjonuje na 2.0. Ale to moja opinia i wysunięta na podstawie mojego configu. Przecież u was może być nieco inaczej.Różny konfig to też, ale rownie dobrze, te wyniki mogłbyć blędami pomiarowymi i nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 No właśnie. Chciałbym jednak poznać tę "jedyną" prawdę o realnych róźnicach między rev. 1.0x a 2.0. Dorwać tak głównego inżyniera z Asusa i z bejsbolem przy uchu zapytać po co to całe zamieszanie. Czy rzeczywiście odnaleziono jakieś istotne nieprawidłowości w "pierwszych"chipach nforce 2 A2, na tyle poważne by od razu nie móc dać oficjalnego wsparcia dla FSB 200. Przecież masa użytkowników 1.0x wyciska takie wartości bez problemu. Z drugiej strony na nforcershq.com dużo ludzi ma kłopoty z tym na rev. 2.0. Mój egzemplarz chodzi stabilnie na 215, ale poprzedni też nie był wiele gorszy bo mykał na 210. I bądź tu pan mądry... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Te firmowe programy do niczego się nie nadają. Zaisntaluj MoreTV i/lub iuVCR (do oglądania średnio się nadaje, ale najlepszy do zgrywania) i/lub BorgTV - najlepszy progs do oglądania, tylko kilka małych ale. Ostatnia wersja Borga kaszni NTFS pod xp, przedostatnia u mnie chodzi czarnobiała - kwestia grafiki (u Ciebie powinno chodzić OK), a starsze nie chodzą pod XP. Swego czasu na W98 i ME Borg byl najlepszym proramem do ogladania TV. Jednak pod XP nie dziala. Ktora to jest ostatnia/przedostatnai wersja Borga ? U mnie zarowno 2,52 jak i 2,55 pod XP nie dzialaja - "brak pamięci" Moze masz jakąś nowszą wersje / Pozdawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 @Undertaker Zrobił się ładny OT, ale dlaczego nie lookniesz na google? Ostatnia wersja to Borg PRO 2.1. Pisząc o przedostatniej miałem na myśli PRO 1.1 Wszystkie wersje PRO chodzą pod XP. http://borgtech.org/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Jeżeli chcecie sobie pogadać o TunerachTV i Borg'u to proponuje założyć oddzielny wątek, bo jak powiedział Wawelski, zrobił się duuuuży OT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko-Mjuzik Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam wszystkich. Z góry przepraszam za długi post, ale jestem tu pierwszy raz i niezmiernie ciesze sie, ze istnieje takie forum. Po przejrzeniu kilkunastu postow zauwazylem, ze "urzeduja" tu glownie overclockerzy; stad moj problem bedzie dosc nietypowy dla niektorych z Was. Otoz niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem plyty Asus A7N8X 2.0 deluxe. Polecono mi ja jako bardzo stabilna, a na tym mi najbardziej zalezy. Nie stosuje zadnego podkrecania, z uwagi na zastosowanie komputera (praca z dzwiekiem, DTP) zalezy mi przede wszystkim na stabilnosci. Po przesiadce z P3 1000, i815 (Abit) pierwsze rozczarowanie: nie dziala karta dzwiekowa Audiotrak Maya44. Drivery instaluja sie poprawnie, da sie odtwarzac mp3 w winampie, ale po jakims czasie dzwiek sie zawiesza i trzeba resetowac karte. Dziala to tylko w trybie 44.1 kHz, proba przelaczenia na 48 kHz spelza na niczym. Poza tym nie ma dzwieku w zadnym programie wielosladowym do montowania muzyki (Sonar, Cubase) - nie dziala ani odtwarzanie, ani nagrywanie, mimo ze program normalnie widzi drivery. Chodzi tylko Cool Edit, ale ten uzywa raczej driverow MME, a nie WDM. Zwrocilem sie z tym problemem do producenta karty, dowiedzialem sie ze In case of music work, Controlling non-synchronous data is not compatible with Via or nforce board. Wydalo mi sie to dziwne, poniewaz wedlug tego co mowia ludzie, na omawianej plycie dzialaja inne zawodowe karty, rowniez tego samego producenta (np. waveterminal 192). Sprawdzilem u siebie jeszcze SB Audigy - dziala, zarowno jako karta systemowa jak i w programach do robienia muzyki. Producent karty zalecil zainstalowanie najnowszych driverow nForce (2.45) - nic to nie dalo, rowniez nic nie dal upgrade BIOSu na najnowszy, jaki mozna sciagnac ze strony Asusa. Mieli mi przetestowac karte z plyta na nForce2 (sprawdzili z Soltekiem), ale napisali lakonicznie, ze nie mogli znalezc problemu (nie wiem czy w koncu karta im zadzialala, czy nie). Zalecano mi rowniez ustawienie PCI latency na zero, ale w ani w moim poprzednim BIOSie ani w ostatnio zainstalowanym nie ma takiej opcji. Zauwazylem ze wielu uzytkownikow uzywa Uber Biosa - co to takiego i czy instalacja takowego powoduje utrate gwarancji na plyte ? A moze ma on opcje PCI latency ? Ktos mi tez powiedzial, ze nForce2 nie wspolpracuje z pamieciami Kingstone. Ja mam kosci KVR333X64C25/256 PC2700 CL2.5. System XP zainstalowal sie bez problemu, nie ma tez problemow ze startem ani stabilnoscia - zadnego zwisu ani restartu jak do tej pory, moze w 2 programach wystapily jakies bledy, ale to chyba byla wina tych programow. Czy faktycznie pamiec moze byc problemem? Wyczytalem w jednym z waszych postow, ze mostek poludniowy piekielnie sie grzeje i ze nalezy zastosowac radiator. Nie sprawdzalem tego, ale to moze kolejna potencjalna przyczyna problemu ... Czy problem z grzaniem wystepuje rowniez przy normalnej pracy niepodkreconego systemu ? To tak mniej wiecej w skrocie wyglada. Czy ktos jest w stanie mi pomoc ? Z gory dziekuje ! Moja konfiguracja: Asus A7N8X 2.0 deluxe, Athlon 2000+ XP, 2x256 DDR333 Kingston, RivaTNT32, zasilacz Modecom 300W, dzwiek: Audiotrak Maya 44 + ew. SB Audigy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 A więc tak zacznie po rusku od końca :-). 1. Co do południowego mostka. SB nie grzeje się przy podkręcaniu, a przy używaniu SoundStroma (zapewne słyszałeś o tym, jak nie poszukaj w tym wątu jest link do opisu tego rozwiązania na www.frazpc.pl), czyli prościej mówiąc przy słuchaniu muzyki. 2. Słyszało się o problemach z pamięciami, ale to również inne rodzaje płyt na nForce2 lubią wybrzydzać, więc jeżeli Ci chodzi wszystko stabilnie nie ma ma powodu do zmartwień. 3. uberBIOS to mod orginalnego bios'a od ASUS'a. Dodaje on dodatkowe (ukryte) możliwości dostępne w BIOS'ie. Być może również PCI Latency ( nie wiem bo nawet nie patrzyłem na to a nie chce mi się komputera resetować ). CO do utraty gwarancji to myślę że nikt Ci za dobrze wgrany BIOS nie zabierze tej gwarancji, gorzej jak się nie uda, ale na to są baaaaaaardzo małe szanse. 4. Niestety nie pomogę Ci w związku z tą kartą muzyczną gdyż używam SS na płycie. Nie obrabiam dźwięku i jest mi on wsytatrczalny. Spróbuj może wyłączyć dźwięk z płyty. Lub zagladnij na www.nfrocershq.com na forum, być może tam znajdziesz odpowiedź. P.S. Kiedy do cholery wyjdzie UberBIOS 1006 ;-). Coś chłopak się za bardzo rozbrykał ostatnio ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Mam pytanie z innej beczki czy ktos robil na plycie z rev 2.0 vmoda ??? bo te 1.85 to dlamnie za malo tylko nieodsylajcie mnie na zadne angielskie strony bo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Jako nowy.. witam wszystkich gorąco.. nareszcie dotarła do mnie płytka asusa.. pierwsze co zrobiłem to przed montażem pozbyłem się różowiutkiej gumy z pod radiatorka.. (metoda na suszarkę - poszło bez problemów bo guma ledwo dotykała chipsetu) po wysmarowaniu pasta OCZ ultra2 założyłem ten kawałek blachy.. i mam wrażenie ze lekko tylko dotyka powierzchni chipsetu.. radiator nie jest wcale sztywno zamontowany.. lekko "pływa" po powierzchni.. czy to normalka? czy kombinować nowe zatrzaski - jakieś lepsze? płyta jeszcze siedzi w kartonie.. tak przy okazji podam co przeczytałem na NB: G39229.1 0320A1 Ultra 400.. wcześniej miałem gigabite Gigabyte GA-7N400 Pro2 ale bez sound storma.. pozbyłem się szybciutko.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...