michael_21 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Jeśli swojego 2000+XP puszczę na 12,5x166 dostaję 2600+XP A co dostaję gdy puszczę go na: * 11x200 *11,5x200 :?: Czesć Aida 32 pokazuje te ustawienia jako 2700+ i 2800+. Ale wiadomo, że to fikcja, bo takich procków nie ma. Też się przymierzam do zmiany pamiątek, ale zastanawiam się czy nie iść dalej za ciosem i nie kupić DDR 433. Tylko, że jeżeli nie uda się podkręcić FSB na 433 to będzie wydatek bez sensu, bo asynchro jest do d... a przetaktowywanie w dół pamiątek?? Stąd pytanie, czy komuś udalo się ustawić stabilne 11*217 bo już o 11,5*217 nawet nie marzę. P.S. Andy. Żebys Ty wiedział co ja musialem robić, żeby cichaczem przemycić zasilkę Chiefteca (dokładnie taką jak Ty masz). Kumpel wiózł mi ją prawie z nad morza a kupowałem ją w Siriusie. Więc inwestuj w kompa póki możesz,bo potem juz nie będzie tak łatwo. jasne ze pojdzie ,jesli masz mozliwosc i kase kupuj ddr 433 ,napewno nie pozalujesz , po podniesieniu napiecia na chipie moje mobo chodzi spoko powyzej 230 fsb tylko ze mnie ram blokuje :( i dlatego tylko ustawilem na 220 :twisted: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 POMOCY :!: :!: :D Czy warto do mojego konfigu kupić 2 x GeIL 256 MB PC400 CL2,5 za 280 zł sztuka? Chcę puścić procka na 11x200MHz i dalej eksperymentować, obecne pamięci na to nie pozwalają W dodatku koleś weźmie moje obecne kostki po 164 zł sztuka - to dla mnie ważne, bo nie mam się ich jak pozbyć Doradźcie :!: Pliiizzz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 lepsze od GEILii są OCZ PC3200 256MB Rev2 349 zł w ProLine ale co wtedy ze starymi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Jeśli swojego 2000+XP puszczę na 12,5x166 dostaję 2600+XP A co dostaję gdy puszczę go na: * 11x200 *11,5x200 :?: Czesć Aida 32 pokazuje te ustawienia jako 2700+ i 2800+. Ale wiadomo, że to fikcja, bo takich procków nie ma. Też się przymierzam do zmiany pamiątek, ale zastanawiam się czy nie iść dalej za ciosem i nie kupić DDR 433. Tylko, że jeżeli nie uda się podkręcić FSB na 433 to będzie wydatek bez sensu, bo asynchro jest do d... a przetaktowywanie w dół pamiątek?? Stąd pytanie, czy komuś udalo się ustawić stabilne 11*217 bo już o 11,5*217 nawet nie marzę. P.S. Andy. Żebys Ty wiedział co ja musialem robić, żeby cichaczem przemycić zasilkę Chiefteca (dokładnie taką jak Ty masz). Kumpel wiózł mi ją prawie z nad morza a kupowałem ją w Siriusie. Więc inwestuj w kompa póki możesz,bo potem juz nie będzie tak łatwo. jasne ze pojdzie ,jesli masz mozliwosc i kase kupuj ddr 433 ,napewno nie pozalujesz , po podniesieniu napiecia na chipie moje mobo chodzi spoko powyzej 230 fsb tylko ze mnie ram blokuje :( i dlatego tylko ustawilem na 220 :twisted: :D Ja mam jednak wątpliwości, czy Twoje osiągi to nie zasluga znacznie lepszego niż mój proca. Może się okazać, że pamiątki OK ale wyższe FSB jest blokowane przez proca. Bartony standardowo chodzą na FSB 166 a T-Bred'y tylko na 133. Mówię, rzecz jasna o danych fabrycznych, ale z 166 bliżej do 217 niż od 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 POMOCY :!: :!: :D Czy warto do mojego konfigu kupić 2 x GeIL 256 MB PC400 CL2,5 za 280 zł sztuka? Chcę puścić procka na 11x200MHz i dalej eksperymentować, obecne pamięci na to nie pozwalają W dodatku koleś weźmie moje obecne kostki po 164 zł sztuka - to dla mnie ważne, bo nie mam się ich jak pozbyć Doradźcie :!: Pliiizzz :!: Kupuj, kupuj, ciężko dostać markowe pamiątki DDR 400 w tej cenie, mogąc oddać stare za przyzwoite pieniądze. Po za tym jak kupisz to będę wiedział czy u mnie ma to sens bo przecież mobo i proca mamy takiego samego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Jeśli swojego 2000+XP puszczę na 12,5x166 dostaję 2600+XP A co dostaję gdy puszczę go na: * 11x200 *11,5x200 :?: Czesć Aida 32 pokazuje te ustawienia jako 2700+ i 2800+. Ale wiadomo, że to fikcja, bo takich procków nie ma. Też się przymierzam do zmiany pamiątek, ale zastanawiam się czy nie iść dalej za ciosem i nie kupić DDR 433. Tylko, że jeżeli nie uda się podkręcić FSB na 433 to będzie wydatek bez sensu, bo asynchro jest do d... a przetaktowywanie w dół pamiątek?? Stąd pytanie, czy komuś udalo się ustawić stabilne 11*217 bo już o 11,5*217 nawet nie marzę. P.S. Andy. Żebys Ty wiedział co ja musialem robić, żeby cichaczem przemycić zasilkę Chiefteca (dokładnie taką jak Ty masz). Kumpel wiózł mi ją prawie z nad morza a kupowałem ją w Siriusie. Więc inwestuj w kompa póki możesz,bo potem juz nie będzie tak łatwo. jasne ze pojdzie ,jesli masz mozliwosc i kase kupuj ddr 433 ,napewno nie pozalujesz , po podniesieniu napiecia na chipie moje mobo chodzi spoko powyzej 230 fsb tylko ze mnie ram blokuje :( i dlatego tylko ustawilem na 220 :twisted: :D Ja mam jednak wątpliwości, czy Twoje osiągi to nie zasluga znacznie lepszego niż mój proca. Może się okazać, że pamiątki OK ale wyższe FSB jest blokowane przez proca. Bartony standardowo chodzą na FSB 166 a T-Bred'y tylko na 133. Mówię, rzecz jasna o danych fabrycznych, ale z 166 bliżej do 217 niż od 133. zapomnialem dodac ze na 1700+ po drut modzie osiagnalem takze 11x220 fsb ;) a nawet 230 tylko ze z bledami ramu :twisted: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 POMOCY :!: :!: :D Czy warto do mojego konfigu kupić 2 x GeIL 256 MB PC400 CL2,5 za 280 zł sztuka? Chcę puścić procka na 11x200MHz i dalej eksperymentować, obecne pamięci na to nie pozwalają W dodatku koleś weźmie moje obecne kostki po 164 zł sztuka - to dla mnie ważne, bo nie mam się ich jak pozbyć Doradźcie :!: Pliiizzz :!: Kupuj, kupuj, ciężko dostać markowe pamiątki DDR 400 w tej cenie, mogąc oddać stare za przyzwoite pieniądze. Po za tym jak kupisz to będę wiedział czy u mnie ma to sens bo przecież mobo i proca mamy takiego samego. He he, dobra argumentacja ... :D Chyba się zdecyduję na nie Jeszcze jedna rzecz: kupił ktoś Was Chipa 10/2003? Gdzieś zawieruszyła mi się płyta CD od niego a chciałbym zobaczyć materiały z tego CD dotyczące tego testu pamięci (dane techniczne pamięci, wyniki testu itd) mógłby ktoś mi to podesłać na maila: analyzer@polbox.com? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ANDY Wiedziałem, że moja argumentacja Ci się spodoba, Chipa poszukam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 michael :D Ja mam jednak wątpliwości, czy Twoje osiągi to nie zasluga znacznie lepszego niż mój proca. Może się okazać, że pamiątki OK ale wyższe FSB jest blokowane przez proca. Bartony standardowo chodzą na FSB 166 a T-Bred'y tylko na 133. Mówię, rzecz jasna o danych fabrycznych, ale z 166 bliżej do 217 niż od 133. zapomnialem dodac ze na 1700+ po drut modzie osiagnalem takze 11x220 fsb ;) a nawet 230 tylko ze z bledami ramu :twisted: :) Wszystko OK, ale lutownica to nie moja specjalność :( A XP 2000+ bez drot moda może na 217 nie pójść. Czy jak pamiątki przetaktować w dół to można mieć chociaż lepsze timeningi?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 michael :D Ja mam jednak wątpliwości, czy Twoje osiągi to nie zasluga znacznie lepszego niż mój proca. Może się okazać, że pamiątki OK ale wyższe FSB jest blokowane przez proca. Bartony standardowo chodzą na FSB 166 a T-Bred'y tylko na 133. Mówię, rzecz jasna o danych fabrycznych, ale z 166 bliżej do 217 niż od 133. zapomnialem dodac ze na 1700+ po drut modzie osiagnalem takze 11x220 fsb ;) a nawet 230 tylko ze z bledami ramu :twisted: :) Wszystko OK, ale lutownica to nie moja specjalność :( A XP 2000+ bez drot moda może na 217 nie pójść. Czy jak pamiątki przetaktować w dół to można mieć chociaż lepsze timeningi?? Pozdrawiam niestety nie :evil: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Panowie mam problem: Otoz pare osob tutaj wie ,ze mialem problemy z kontrolerem SATA i oddalem plyte do serwisu. Myslalem ,ze przyjdzie nowa ,a dostalem naprawiona. Ale z tego co widac nie do konca. Nie wiem co to jest. Zmienialem stery i wogole. Nie wiem tez dlaczego to sie dzieje jedynie na partycji d. Zaraz beda nastepne obrazki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Czy mozecie mi powiedziec ,czy z tym mozna isc na gwarancje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Wiec wczoraj pobojowalem troche i tak. Zmienialem stery ,wczesniej na biosie Ubera ktory ma nowszy bios od SATA mialem to samo ,formatowalem D i nic. Na d mam wszystkie gry i podczas grania czasami jak mam ten error kontrolera wszystko sie zatrzymuje i po 30 sek znowu wszystko dziala. Juz sam nie wiem co mam robic. Czy jest moze jakies przedstawicielstwo Asus-a ,gdzie moglbym porozmawiac z serwisantem ,bo ci ludzie z lucky-stara to mi nic nie zalatwia i pewnie bede czekal 2 tygodnie i dostane ta sama plyte. Help. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 ładne obrazki :D Zajżyj pod ten adres i ściągnij sobie to co jest, może akurat pomoże. Niestety nie jestem w stanie bardziej pomóc. 1. http://homepage.ntlworld.com/michael.mcclay/ 2. http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....d9fe72e7f4d0ecf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo von Zaraz Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Witam jako nowy uczestnik a stały student wątku... Jak można skutecznie przeprowadzić podkręcanie Thoroughbred'a na FSB166??? A może jakieś fatum na płycie a może tylko procku??? Rev2.0 BIOS 1006. Usunięte smarki z radiatorka. Procek AXDA 1800DLT3C 9870957270040 AIRGA 0323VPMW Jak wynik to 1800+, napiŕcie 1,5V. Na mnożniku (drut-mody :) 10x poszedł na magistrali 185 i ani troszkę więcej. Nawet napięcie 1,75 nie pomagało. Co ciekawe dało się zejść do 1,65-1,625V aby komp się uruchamiał. Po podłączeniu macierzy SA 2x80GB 8MB cache, 1xHD 40 tradycyjnie, CD-RW no i grafa+TV+modem dał się uruchomić stabilnie dopiero na jakieť 160MHz. Na mnożniku 10,5x też tylko jakieť 160MHz na zimno do 155MHz na gorąco. Na mnożniku 11x stabilnie tylko 155MHz. Oryginalnie 11,5x. To samo z tendencją na 150MHz. Przy 12x BIOS pokazał nawet raz 2400+!!! Ale to był płonne nadzieje. 140pare MHz to wszystko... :( Wniosek. Niezależnie od mnożnika i napięcia, nie mogę przekroczyć magicznego FSB166!!! :( Pamiątki na 160 bez problemu chodzą na 6-2-2-2CL (napięcie 2,7V) więc tu raczej spoko. (TwinMos'y DDR400 DualPack). Zmiana na optimal nic nie pomagaao. Komp albo nie wstawał albo WinXP pada│ :(. Czy ktoś poradził się z takim problemem :(. Czy to może wina zasilania ??? Obudowa Tracer-a 350W ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 1. Jakie napięcia i jak się zmieniają pod obciążaniem? 2. Jakie temperatury? 3. Przesmarowałeś NB? 4. Zapodaj radiatorki na mosfety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Dziwne z tymi plytami. Przez ostatnie trzy dni bawilem sie kompem dla wujka A7N8X dlx rev2.0(juz biosem 1006 fabrycznie) i Bartonem 2600+ i Kingstone DDR400 cl2.5. Wiec tak FSB200 chodzilo bezproblemu. Ustawilem 10x200 co dalo mi 2800+ dla Bartona pamiatki na 622 2.5 i wszystko chulalo. Cos mi sie wydaje ,ze ta moja plyte musze opchnac i kupic nowa. No i wyniki dla pamieci wyzsze niz na mojej mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Karas, ta płyta mocno mi śmierdzi. Z tego co piszesz nie sądzę by coś manualnie dużo naprawiali. Pisałeś kiedyś że miałeś zabarwienia przy SATA. Nawet jeśli wymienili porty to przecież jest jeszcze kontroler. Sądzę,że płyta jest poważnie uszkodzona i choćby nie wiem jak się starali to kontrolera nie naprawią. Ten Lucky Star totaki sam szmatławiec jak ACT. Tylko pójść i ryje obić. Nie wiem jak stoisz z kasą, ale ja bym poszedł na giełdę, płytę spylił i wziął nową. Szkoda stresu. Nie wiem jak SATA u mnie, ale na dniach kupuję dysk SATA to się zobaczy. Zapytaj AndyN, on ma taki dysk i może byście porównali transfery i czasy dostępu z HDtacha. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Pablo von Zaraz, podaj koniecznie jaki masz zasilacz. Całkiem możliwe ,że przy tylu urządzeniach nie starcza już mocy na pociągnięcie wyżej FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Chłopaki , darujcie sobie ten test Chipa, jest o kant d... potłuc. Śledziłem ostatnio testy pamięci i dyskusje na forum w tym temacie i stwierdzam,że warto kupić: do 300 zeta - GeIL PC 3200 cl2,5, niebieskie radiatory do 350 zeta - GeIL PC 3200 cl 2, miedziane radiatory powyżej 350 zeta Corsairy PC3200 cl 2, złote lub czarne, OCZ PC 3200 Premier Series cl2 lub totalny high end w postaci Mushkinów Level II. Porównując koszty pamiątek i ich osiągi nie warto TERAZ kupować 466. Spójrzcie na osiągi Geili PC 3200 cl2,5: przy cl2 460 MHz! I to bez bicia napięcia pow. 2,6! Chyba,że tak jak VIP chcecie walić FSB pow. 240 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Chłopaki , darujcie sobie ten test Chipa, jest o kant d... potłuc. Śledziłem ostatnio testy pamięci i dyskusje na forum w tym temacie i stwierdzam,że warto kupić: do 300 zeta - GeIL PC 3200 cl2,5, niebieskie radiatory do 350 zeta - GeIL PC 3200 cl 2, miedziane radiatory powyżej 350 zeta Corsairy PC3200 cl 2, złote lub czarne, OCZ PC 3200 Premier Series cl2 lub totalny high end w postaci Mushkinów Level II. Porównując koszty pamiątek i ich osiągi nie warto TERAZ kupować 466. Spójrzcie na osiągi Geili PC 3200 cl2,5: przy cl2 460 MHz! I to bez bicia napięcia pow. 2,6! Chyba,że tak jak VIP chcecie walić FSB pow. 240 :wink: Hanu! :) Rozumiem, że podajesz ceny kości 256 MB. jeszcze nie mam kasy ale chce przeznaczyć na pamiątki ok 800 PLN. Nie wiem tylko czy proc (z podpisu) łyknie FSB przynajmniej 217?? Jakie w tej cenie polecalbyś pamiątki?? A spotkałem na wątku o podkręcaniu pamiątek, opinię że w zwiążku z tym, że TWINBANK w AMD daje tylo 2-3 % zysku to lepiej kupić 1X512MB niż 2X256 9nawet gdy są wyselekcjonowane do duala!) bo wyżej się podkręci jedną kość niż dwie (sprawdzone doświadczalnie). Po za tym kusi mnie by zapodać więcej niż 512 MB (no wtedy już raczej nie w jednej kości), ale czy ma to sens?? Okaże się zaraz, że sama modernizacja RAMu przekroczy 1/5 wartości kompa. Jakie macie doświadczenia, kiedy wypadałoby mieć więcej niż 512 MB RAMu?? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Jak komp startuje mam info o pamiątkach, że chodzą na 166 Mhz (to się zgadza) i w Single Channel Mode. Co do tego drugiego mam do Was pytanie czy też tak macie, a jeśli nie to jak i gdzie to zmienić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Ja mam inaczej - a pamięci włożyłeś w odpowiednie sloty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Po podłączeniu macierzy SA 2x80GB 8MB cache, 1xHD 40 tradycyjnie, CD-RW no i grafa+TV+modem oooo, raid na serial ata? i jak osiągi takiego cuda? jakie dyski? seagate? maxtor? coś innego? bo czasem sobie o czymś takim myślę .. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Aby działał Dual Channel pamięci muszą być osadzone w bankach 1-3,2-3 lub 1-2-3.Zawsze musi być obsadzony bank 3. Do 400 zeta za kostkę 256 to zdecydowanie OCZ PC 3200 Premier Series. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Acha, i prawdą jest,że w Singlu wydajność jest niższa o ledwie 3-5% , ale za to można uzyskać wyższe FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na mojej płycie przy FSB 200MHz jakie byłyby różnice w wydajności między: * 2xGeil 256MB PC400 2,5 CL * 2xGeil 256MB PC400 2 CL Które z nich bardziej warto kupić? Dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na 99.9% te z cl 2.5 będzie chulał na cl2. Potem różnica między oficjalnym cl2 będzie tyczyła się maks. FSB jakie wyciągniesz. Nie sądzę by była ona większa niż 5-10 MHz na korzyść GeILa z cl2 standardowym. A różnica w cenie 2 kostek to ponad 130 zeta. Ja zamierzam się na OCZ 3700 Premier ( z TwinMosów już się wyleczyłem :wink:, i postanowiłem polecieć na wypas z tymi OCZ ), ale brakuje mi jeszcze stówy, toteż dopiero po połowie miesiąca kupię. Ale bardzo poważnie myślałem wczećniej nad tymi GeILami 3200. Bardzo solidne, niezależnie czy te cl2.5 czy cl2. Jakbyś nie wybrał będziesz zadowolony. A, 3200 cl2 są sprzedawane po dwie do Duala, czyli są selekcjonowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Aby działał Dual Channel pamięci muszą być osadzone w bankach 1-3,2-3 lub 1-2-3.Zawsze musi być obsadzony bank 3. Do 400 zeta za kostkę 256 to zdecydowanie OCZ PC 3200 Premier Series. A ja chyba mam obsadzone 1-2 jesli się nie mylę, w kazdym razie to są te dwa obok siebie. Zrobie test AIDA, zobaczę o ile zmienią si,ę wyniki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...