Pablo von Zaraz Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 A miał ktoś taką przypadłość, że jak kopiuje z CD to mp3 mi zwalnia, obraz w TV szarpie a myszka skacze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 http://download.nvidia.com/Windows/nForce/...y/nvsu_1.00.zip sciagajcie i nie pytajcie co to :) niespodzianka 8) Przynajmniej na razie nie działa z naszymi płytami :( Jak to u mnie działa!! tylko, że pożytku z tego nie mam bo i tak mam wszystko wykręcone na maxa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 siemanko koledzy wlasnie dolaczylem do grona Asusowcow z plytka 400 wpakowalem Infineonka 256 Mb 400 setke i Bartka 2500+ i odrazu wykrecilem go na 11x200 i poszedl ale dopiero po zmianie Arctica na Vulkano 11 ale zostalem przy starym zasilaczu 300 Wat ale chyba noname ,kiedys przy EcSie i 1700Xp wystarczyl ale w sytemie sa dwa dyski 30 i 80 MB i dvd i dvd-rw i G4TI4200-MSI i zastanawiam sie czy to kiedys nie zrobi bum z powodu slabego zasilacza jak myslicie ????? plyte i procka kupilem w sobote i zamontowalem w niedziele tak ze jestem swierzutki odnosnie Asusika Co się pieklisz?? :twisted: O ile wiem to A7N8X-X to nie to samo co A7N8X Deluxe. Pewnie w jakimś stopniu są podobne, ale w jakim, ja nie wiem 8O Bum to mocno powiedziane, raczej Cię spotka martwa cisza. I to miało być to niezwykle ważne pytanie na które dopominasz się odpowiedzi??!! Bo innych jakoś nie zauważyłem :P Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 A miał ktoś taką przypadłość, że jak kopiuje z CD to mp3 mi zwalnia, obraz w TV szarpie a myszka skacze :(miałem - wymien cdrom , jak masz nuwke pokombinuj z kablami oddzielnie podepni niz dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixtrol Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 DO Pablo von Zaraz - objw wskazuje raczej na to, że CDROM pracuje w trybie PIO (duże obciążenie proca). Włącz DMA i wszystko będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Przepraszam wszystkich za pytanko nie w temacie ale czy mógłby mi ktoś z posiadaczy Radków >=9700 odpowiedzieć czy wasze karty również grzeją się tak mocno ?? Czy to przypadłość mojego egzemplarza :( I czy ktoś zna może jakiś programik do pomiaru temp. na karcie ATI Mój 9500@9700 bardzo się grzeje. Niedawno zamknąłem obudowę i ze zdziwieniem stwierdziłem, że blacha obudowy na wysokości karty grafiki jest znacznie cieplejsza (ale nie gorąca) niż w innych miejscach :!: 8O :lol: A taki program sam chciałbym mieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Radki R300 to całkiem niezłe piekarniczki. Ale bez obaw,tak już jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zdarzyło mi się to jak do tej pory 2-3 razy. Praktycznie zawsze gdy mam uruchomiony komputer w tle pracuje MBM. Skonfigurowałem go tak, żeby m. in. alarmował gdy przekroczone jest -/+ 5% na napięciach. Przy procku 11,5x200 (vcore 1,8V) i grafie 9500@9700 (z tego co pamiętam, też na zmienionych częstotliwościach na wyższe) zdarzyło się, że syrena w MBM się włączyła, bo napięcie przekroczyło 12,6V :!: 8O Konfig w podpisie Wiem, że odczyt z płyty nie jest do końca miarodajny, ale myślałem, że mając 420W mnie to nie spotka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zdarzyło mi się to jak do tej pory 2-3 razy. Praktycznie zawsze gdy mam uruchomiony komputer w tle pracuje MBM. Skonfigurowałem go tak, żeby m. in. alarmował gdy przekroczone jest -/+ 5% na napięciach. Przy procku 11,5x200 (vcore 1,8V) i grafie 9500@9700 (z tego co pamiętam, też na zmienionych częstotliwościach na wyższe) zdarzyło się, że syrena w MBM się włączyła, bo napięcie przekroczyło 12,6V :!: 8O Konfig w podpisie Wiem, że odczyt z płyty nie jest do końca miarodajny, ale myślałem, że mając 420W mnie to nie spotka Cześć AndyN! Ja mam ten sam zasilacz, też podkręconą grafę i praktycznie na stałe 12,6 V (w prime 12,7) Alarmy mam defaultowo na +/- 10%, więć mnie nic nie ryczy. Nie wiem co powiedzą inni, ale ja się bym tym nie przejmował. Martwiło mnie to jedynie kiedy na COdegenie 300 W maiłęm 12,9 --13 V z praktycznie tym samym sprzętem w budzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Sprawdzaliście już System Utility? Koncą coś o A7N8X-E, a reszty brak. Może jednak działa? Znalazłem tego stwora. To wersja płyty z Wi-Fi i Gigabit LAN http://www.asus.com/products/mb/event/wifi...Home/model.html http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/di...0908141617.html http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=34145 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Pytanie: w BIOS mam napięcie pod procesorem ustawione na 1.5v ale i tak czujnik w biosie pokazuje mi 1.54Volt! Myślę sobie, ze pewnie to wina płyty głównej, przecież to ona jest odpowiedzialna za napięcie na procesorze. ( zmiana bosa na 1007 poza lepsza Dużo lepszymi osiągami w podkręcaniu procka nic nie dała ) Tylko ze jak pogram troszkę w cos, to napięcie spada mi nawet do 1.49 Volta.. od kiedy ustawiłem zegary w moim herkulesie 9100 288/288 (zero artefaktów, ale po którymś z kolei 3Dmarku komputer robi restart.. chyba za nisko spada napięcie na procku) Mam 350Wattowego Modecoma P-450 Zmieniam go na Chifteka.. Niebawem... Ale mam obawy czy nie trzeba tez lecieć z płytą do serwisu. Proc pracuje 11x189Mhz Napiecia na procku 1.49Volt - 1.58Volt 5Volt 4.81-4.90Volt 12Volt zawsze 11.80Volt aha i karta sieciowa nvidi mi nie dziala.. ale to mi nie przeszkadza.. Prosze o jakies porady...bardzo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Pewnie jestem szalony że wywaliłem tyle kaski na zasilacz ale powiem wam jedno wykresy w ASUS Probe są idealnie proste. Zdaję sobie sprawę że to mnóstwo hajsu ale polecam każdemu kogo stać bo wart jest swojej ceny. Chieftec pewnie też jest równie dobry ale u mnie 12V to maksymalnie ma odchyły +/- 0,01V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Nareszcie sie doczkałem na nowy coolerek aero cholera głośne to ale 33 stopnie na defalucie .... rozkosz // Płytka śmiga bez pierdnięcia ... normalnie sie w niej zakochałem :)) pytanko mam jak wyłaczyć na starcie szukanie raida ? dodam ze mam bios 1006 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 zeby wyłączyc raida zobacz do ksiazki od płyty bo mozna to zrobic tylko zworka na płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 tia znalazlem ale jak to zmienilem na off to mi grafy nie widzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 A dobrą zworkę przestawiłeś? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 a nie wiem, hehe w instrukcji obsługi pisało ze tak .... hyba ze inżynierowie z nasa yyy asusa mnie w bambuko zrobili i zrobili mi specjalną zworke co grafe wyłącza tak dl;a jaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 po zakupie markowego zasilacza ponownie zaczalem krecic procka i teraz mam 11X215 czyli 2365Mhz przy 1,7V :) i krece dalej wczesniej FSB208 to max bylo mam nadzieje ze PCI jest na tej płycie blokowane bo inaczej dysk zepsuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 walka o FSB 217 zakonczyła sie resetem BIOSU :( nie wiem czy to procek czy pamiec czy płyta szkoda... wracam do swoich normalnych ustawień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Stawiam na płytę. Nie każdy Asus bez Vdd moda poleci powyżej 220. Taka to już smutna prawda. Mój jest jakiś gibki i 225 bez moda idzie. Jak dalej nie wiem, bo nie ma "lepsiejszych"pamiątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Pietrek, a jak zachowuje się ten zasilacz na linii 5V i 12V w Prime95? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 chłopaki pomocy!! co jest z tym napięciem na procu?? dlaczego mi spada nawet do 1.49V..a i potrafi podbic sie do 1.58V?? wina płyty czy zasilacza??? macie jakies pomysły.. na pewno cos wiecie.. podzielcie sie! prosze was!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 prawdopodobnie wina zasilacza wczesniej na zasilaczu noname mialem podobna sytuacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Pietrek, czy zasilacz ten to napewno do końca przemyślana decyzja? Spójrz jak wypadł w porównaniu do połowę tańszego Chiefteca 360 W TEST Ja wiem,że to super zasiłka, ale czy na tyle super? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Spróbujcie tego: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Wyszło mi ok. 370 Wat :!: 8O Plus Belinea 17' - chyba już wiem czemu u mnie w pokoju się ciepło zaczyna robić gdy komputer włączę :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Pietrek, czy zasilacz ten to napewno do końca przemyślana decyzja? Spójrz jak wypadł w porównaniu do połowę tańszego Chiefteca 360 W TEST Ja wiem,że to super zasiłka, ale czy na tyle super?Hmmm :) test jak test może i przepłaciłem i może nie warto ale jakoś nie żałuję :) Podrawiam Hanu. P.S. mam nadzieję że za tyle kasy to chociaż wystarczy mi na kilka lat. A ogólnie jestem z niego zadowolony. Apropos trestu w Prime jak tylko sprawdzę to podam wyniki napięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 napięcia spisałem z Probe i wyglądają następująco : 11,968 bez zmian 4,892 bez zmian 3,28 - 3,292 temp. procka 49 stopni niestety barton to farelka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Dodatkowe 256kB cache robi swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Pietrek, czy zasilacz ten to napewno do końca przemyślana decyzja? Spójrz jak wypadł w porównaniu do połowę tańszego Chiefteca 360 W TEST Ja wiem,że to super zasiłka, ale czy na tyle super?Hmmm :) test jak test może i przepłaciłem i może nie warto ale jakoś nie żałuję :) Podrawiam Hanu. P.S. mam nadzieję że za tyle kasy to chociaż wystarczy mi na kilka lat. A ogólnie jestem z niego zadowolony. Apropos trestu w Prime jak tylko sprawdzę to podam wyniki napięć.A ile to cudo Cię kosztowało?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Czesc Czy ktos moglby mi podpowiedzec lub wskazac jakis link jak zdiac radiator z NB?? Odczepilem te nozki, ale jest jeszcze przyklejony ta "guma do zucia" i za nic nie chce sie ruszyc!! :cry: Probowalem na sile go poprostu zerwac, ale nic z tego i nie chcialbym uszkodzic plyty. Kupilem juz radiator zalmana na NB + Arctic Ceramique ale na razie wszystko lezy w szufladzie! Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...