wheelerfan Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Więc tak: Ustawiłem najpierw 11x202 1,8V - komp ruszył Później przyszedł czas na 11x205 1,8V - komp nie wstaje Na więcej nie miałem czasu. Co jest?! Skoro działa na 11,5x200. Pamięci nie powinny być problemem Czemu nie ruszył na 11x205? Procek? 205 to jakaś felerna częstotliwość? Być może po prostu już procek nie daje rady ... dla niego to 60Mhz więcej, więc ... blisko tej wartości może być jego ostateczna granica podkręcalności. Ale procesor działa na 11,5x200=2300; tu by nie dawał rady z 11x205=2255? 8O Może mniejszy mnożnik? Jaki? Bo 10 i 10,5 nie działają Ja jednak obstawialbym ze winne sa pamieci. sprobuj 11 X 204 lub 11,5 X 199 i sprawdz stabilnośc. Mniejsze mnozniki chyba nie maja sensu skoro 10,5 i 10 nie chodzi. Bo ile 9,5 x 242 ?? Nawet na 9,5 X 231 myslę, że nie ma najmniejszych szans, jesli w ogóle komp wstałby w co wątpię. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja jednak obstawialbym ze winne sa pamieci. sprobuj 11 X 204 lub 11,5 X 199 i sprawdz stabilnośc. Mniejsze mnozniki chyba nie maja sensu skoro 10,5 i 10 nie chodzi. Bo ile 9,5 x 242 ?? Nawet na 9,5 X 231 myslę, że nie ma najmniejszych szans, jesli w ogóle komp wstałby w co wątpię. Pozdrawiam GEiLe PC400 :?: 8O Z timingami z BIOS'a :?: 8O Nie mogę uwierzyć, wybaczcie ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzet Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Tomzet, a gdzie ty mieszkasz? 17.11.2003 będe cały dzień w Łodzi więc jeżeli na testy wystarczy ci kilka godzin to no problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Jak dla mnie wytłumaczenia są dwa: 1. Niestety, mimo że DDR 400 to na 85% stawiam na pamięci. Nie od dziś wiadomo, że Asus jest zajedwabiście wybredny na memorki. Aby wykluczyć pamięci daj ustawienie 9x202 i zobacz czy ruszy. Jak tak to 9x205 i sprzawdź. Jak nie wstanie to na 100% pamiątki, bo procek przy tak niskim taktowaniu nie może być powodem zwiechy nawet jak na FSB pow. 200. 2. Mało prawdopodobne, ale może procek nie wytrzymywać nie tyle wysokiej częstotliwości, a raczej wysokiego FSB przy wysokiej częśtotliwości. Mk1 by osiągnąć FSB 260 puścił procka tylko na 1,55 8O GHz, a napięcie musiało być aż 1,8V by w ogóle wstał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Szlag by to trafił, Tomzet przecież to poniedziałek. Ten dzień mam strasznie zabity i będę w chacie około 22. Mieszkam na Dołach. Nie pasuje inny dzień? A i jeszcze jedno: jakie to DOKŁADNIE OCZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzet Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Szlag by to trafił, Tomzet przecież to poniedziałek. Ten dzień mam strasznie zabity i będę w chacie około 22. Mieszkam na Dołach. Nie pasuje inny dzień? A i jeszcze jedno: jakie to DOKŁADNIE OCZ? http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...54c444350452d4b Może środa lub czwartek, dam Ci znać jeżeli jesteś zainteresowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zainstalowałem ForceWare 3.13. Wcześniej miałem 2.45. Po zainstalowaniu 3.13 dźwięk w Command&Conquer Generals zaczął się rwać, charczeć, itp. Instalacja starych (2.45) nic nie dała, dźwięk nadal był sp$%#@ Dobrze że miałem świeży image systemu .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zainstalowałem ForceWare 3.13. Wcześniej miałem 2.45. Po zainstalowaniu 3.13 dźwięk w Command&Conquer Generals zaczął się rwać, charczeć, itp. Instalacja starych (2.45) nic nie dała, dźwięk nadal był sp$%#@ Dobrze że miałem świeży image systemu .... Co zrobic, ja u siebie zainstalowalem 3.13 i wszystko dobrze gra w C&C Generals?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Zainstalowałem ForceWare 3.13. Wcześniej miałem 2.45. Po zainstalowaniu 3.13 dźwięk w Command&Conquer Generals zaczął się rwać, charczeć, itp. Instalacja starych (2.45) nic nie dała, dźwięk nadal był sp$%#@ Dobrze że miałem świeży image systemu .... Co zrobic, ja u siebie zainstalowalem 3.13 i wszystko dobrze gra w C&C Generals?! A u mnie nie! Jestem pewien, że nic innego nie instalowałem .... Magia jakaś! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja jednak obstawialbym ze winne sa pamieci. sprobuj 11 X 204 lub 11,5 X 199 i sprawdz stabilnośc. Mniejsze mnozniki chyba nie maja sensu skoro 10,5 i 10 nie chodzi. Bo ile 9,5 x 242 ?? Nawet na 9,5 X 231 myslę, że nie ma najmniejszych szans, jesli w ogóle komp wstałby w co wątpię. Pozdrawiam GEiLe PC400 :?: 8O Z timingami z BIOS'a :?: 8O Nie mogę uwierzyć, wybaczcie ... :? Ja mam powody nie ufać timingom z BIOSa. Pamietaj, że masz dość mocno względem ustawień defaultowych (masz 11 X 200 zamiast fabrycznych 12,5 X 133!!) przetaktowany procesor i płyta próbuje dobrać timingi i raz to wychodzi a raz nie. Do tego co mam w podpisie Bios ustawia mi 3-4-4-8 i zapomnij o stabilności. Ręcznie wymusiłem 2,5-3-3-8 i jest rock stable pod Prime 95. A propo spróbuj pokombinować z timingami to może (ale nie musi) coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jergen Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 czesc, zamierzam, kupic sobie taka plytka - A7N8X Deluxe, tylko ze na stronie asusa jest napisane ze plyta ta obsluguje dual-DDR tylko dla DDR400: http://pl.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X%2...Deluxe&langs=15 Chcialem do tej plytki kupic Bartona 2500+ i 2 x DDRAM 512MB 2700 Pc333 Kingston i puscic je w dualu, ale jak to sie ma do rzeczywistosci? Pojdzie to w dualu??? U kogos tak dziala? A moze jakies inne pamieci kupic?? pozd., Jergen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 do takiego sprzeta to tylko jak masz kase wal najmniej 400 bo jak masz jeszcze barka zamiar kupic to juz wogule tylko 400 . bartek idzie na 400 i plytka tez obsluguje 400 to po co ci potem problemy z wolniejszymi pamatkami. dawaj najmniej 400 i to dwie!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jergen Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 hej, wlasciwie to najpierw chcialem kupic 1 x 512MB DDR333, a pozniej dorzucic druga, aby pracowaly w dualu. powiedzmy ze kupie bartka 2500+ kopne go na 3000+ (10.5x200), do tego jedna kosc 512MB DDR400 - takie cos powinno chodzic ok, nastepnie w przyszlosci zakup dodatkowej kosci, aby dwie chodzily w dualu. ale zalozmy, ze nie podkrece bartka - zostanie 2500+ a pamiec bedzie DDR 400 - wyplynie to na wydajnosc??? pozd., Jergen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 bartek smiga na 333 jak go podkrecisz na 400 to wszysko bedzie smigalo szybcie bo bedzie to FSB 400 ale jak nie podkrecisz to pamiec ustawisz na 400 (200 w biosie ) i tez bedzie smigalo dobrze ale troche wolniej. A jak dobrego trawisz Bartka (AQZEA lub AXEA ) to wykrecisz go jeszcze lepiej i to bez duzego stresu. :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 hej, wlasciwie to najpierw chcialem kupic 1 x 512MB DDR333, a pozniej dorzucic druga, aby pracowaly w dualu. powiedzmy ze kupie bartka 2500+ kopne go na 3000+ (10.5x200), do tego jedna kosc 512MB DDR400 - takie cos powinno chodzic ok, nastepnie w przyszlosci zakup dodatkowej kosci, aby dwie chodzily w dualu. ale zalozmy, ze nie podkrece bartka - zostanie 2500+ a pamiec bedzie DDR 400 - wyplynie to na wydajnosc??? pozd., Jergen Hmmm. Jakby Ci to wyjaśnić, nie każąc Ci czytać całego topicu?? Twój Bartek standardowo chodzi na 11X166 i z chyba wszystkim pamiątkami DDR 333 będzie śmigać jak złoto, jak będą dwie to możesz je ustawić w dualu. Problem w tym, że to nie bedzie overclocking. 10,5 X 200 może być problem, bo nasza płyta wyjatkowo nie lubi tego mnożnika ale jest duża szansa, że pójdzie Ci przy przyzwoitym chłodzeniu na 11 X 200 a może nawet wyżej. Wtedy do pracy synchronicznej dobrze by było mieć kosci DDR 400. Wprawdzie może być jedna, ale w dualu bedą szybciej śmigać. Problem w tym, że o ile chyba wszystkie DDR 333 spokojnie chodzą w ustawieniach 11 - 12,5 X 166, to do ustawień 11 -12,5 X 200 nasza mobo nie ze wszystkimi pamięciami DDR 400 chce współpracować. Oczywiście można szukać kości zalecanych przez Asusa, w pozostałych przypadkach nieco ryzykujemy, chyba, że masz informację od kogoś, że na naszej płycie wybrany przez Ciebie model pamięci DDR 400 śmiga. A więc po pierwsze trzeba kupować kości sprawdzone, albo zarezerwować sobie w sklepie możliwośc zamiany na inny model Po drugie najlepiej kupić od razu dwie kości jednego modelu i o identycznych parametrach, a jak Cię stac to szarpnąć się nawet na kości wyselekcjonowane do dualu. Można chyba DDR 400 przetaktować w dół ale sensu w tym nie ma, jak róznież mija się z celem asynchroniczna praca procesora (np. 11 X 166) a pamięci DDR 400 na 200 Mhz. Mam nadzieję, że rozjaśniłem Ci zagadnienie wystarczająco dokładnie, Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ja jednak obstawialbym ze winne sa pamieci. sprobuj 11 X 204 lub 11,5 X 199 i sprawdz stabilnośc. Mniejsze mnozniki chyba nie maja sensu skoro 10,5 i 10 nie chodzi. Bo ile 9,5 x 242 ?? Nawet na 9,5 X 231 myslę, że nie ma najmniejszych szans, jesli w ogóle komp wstałby w co wątpię. Pozdrawiam GEiLe PC400 :?: 8O Z timingami z BIOS'a :?: 8O Nie mogę uwierzyć, wybaczcie ... :? Ja mam powody nie ufać timingom z BIOSa. Pamietaj, że masz dość mocno względem ustawień defaultowych (masz 11 X 200 zamiast fabrycznych 12,5 X 133!!) przetaktowany procesor i płyta próbuje dobrać timingi i raz to wychodzi a raz nie. Do tego co mam w podpisie Bios ustawia mi 3-4-4-8 i zapomnij o stabilności. Ręcznie wymusiłem 2,5-3-3-8 i jest rock stable pod Prime 95. A propo spróbuj pokombinować z timingami to może (ale nie musi) coś da. a ja juz pisalem pare razy o tym ze cl3 jest nie trawione........ co do FSB 200 synchro z mem (333 słobopodkrecalnymi) też pisałem tyle ze ja mam rev1,4 :) i to działa (200/200 :twisted: )w biosie 1004 a nie wiem jak jest z rev 2,0 :( :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Geil ultra 400 gryzie sie z asusem na fsb 200 - w tym momencie co kilka godzin mam reset - jak je puszcze asunchro na 166 to niema problemu i moge smigac z szyna pod 230 fsb Jakie kijowe te 400 na 203 komp mi juz niestartuje i podaje memory test fail Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Geil ultra 400 gryzie sie z asusem na fsb 200 - w tym momencie co kilka godzin mam reset - jak je puszcze asunchro na 166 to niema problemu i moge smigac z szyna pod 230 fsb Jakie kijowe te 400 na 203 komp mi juz niestartuje i podaje memory test fail No OK Beno. Ale czy max wyniki wasynchro masz lepsze niż najwyższe osiągane na synchro?? Sprawdzałeś to np. Sandrą lub PCMarkiem?? Bo powszechnie wiadomo. że asynchro daje dużo gorsze wyniki niż synchro, ale porównywane dla podobnego taktowania proca np. 12,5 X 166 synchro z pamięciami DDR 333 da lepsze wyniki niż 11 X 200 asynchro z DDR 333. No ale jeżeli mógłbyć wycisnąć np. 12 X 200 to byc moze straty spowodowane asynchronicznością skompensowałyby Ci dodatkowe Mhz na procu. W skrócie być może asynchroniczne 2400 Mhz bedzie lepsze niż synchroniczne 2066, ale 2100 czy nawet 2200 asynchro możę być gorsze. Być może takie rzeczy jak się ma WC w kompie są możliwe, u mnie jednak zdecydowanie lepiej wychodzą wszelkie ustawienia synchromiczne (szkoda tylko, że moje DDR333 nie idą wyżej niż na 182 (364) Mhz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze jedna sprawa odnośnie OCZ'a do Naszych płytek są rekomedowane kości OCZ PC2700 EL DDR Dual Channel OCZ PC3200 EL DDR Dual Channel OCZ PC3500 EL DDR Dual Channel Natomiast wersje Platinum EL Dual Channel DDR niestety nie :( dlaczego?.... i co oni sie tak uwzieli tej jazdy asynchro na naszych asuskach.... eeeee.....chyba kupie 1GB noname 3200.....bo jak nie pójdą to zawsze mniejsze rozczarowanie niż markowymi :lol: :lol: :lol: ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Moje smieszne Geil Ultra 400 z timingami 2-3-3-6 niechca chodzic powyzej 190 mhz - juz wtedy reseryja mi kompa a asus sluzy mi do testowania procesorow wiec potrzebuje stabilnego kompa a nie wywalajace sie pamiatki - dlatego chodza one asynchro 83% a proc na 200 i ponad - jak proc idzie na 12 x 200 to juz dobrze ale ja lubie ponad 12.5 X 200 Ruznic w synchro i asynchro niesprawdzalem bo niemialem takiej potrzeby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 [quote="wheelerfan" ..... (szkoda tylko, że moje DDR333 nie idą wyżej niż na 182 (364) Mhz. Pozdrawiam spróbuj tego co napisałem na str 44 tylko u Ciebie jest to bios C1004....może pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze jedna sprawa odnośnie OCZ'a do Naszych płytek są rekomedowane kości OCZ PC2700 EL DDR Dual Channel OCZ PC3200 EL DDR Dual Channel OCZ PC3500 EL DDR Dual Channel Natomiast wersje Platinum EL Dual Channel DDR niestety nie :( dlaczego?.... i co oni sie tak uwzieli tej jazdy asynchro na naszych asuskach.... eeeee.....chyba kupie 1GB noname 3200.....bo jak nie pójdą to zawsze mniejsze rozczarowanie niż markowymi :lol: :lol: :lol: ........ U mnie platinium chodza spoko na 5-3-3 cl2 i jak na razie bez problemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze jedna sprawa odnośnie OCZ'a do Naszych płytek są rekomedowane kości OCZ PC2700 EL DDR Dual Channel OCZ PC3200 EL DDR Dual Channel OCZ PC3500 EL DDR Dual Channel Natomiast wersje Platinum EL Dual Channel DDR niestety nie :( dlaczego?.... i co oni sie tak uwzieli tej jazdy asynchro na naszych asuskach.... eeeee.....chyba kupie 1GB noname 3200.....bo jak nie pójdą to zawsze mniejsze rozczarowanie niż markowymi :lol: :lol: :lol: ........ U mnie platinium chodza spoko na 5-3-3 cl2 i jak na razie bez problemowo daj jakies testy: sandra, 3dmark....,próbowałeś fsb pow 200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze jedna sprawa odnośnie OCZ'a do Naszych płytek są rekomedowane kości OCZ PC2700 EL DDR Dual Channel OCZ PC3200 EL DDR Dual Channel OCZ PC3500 EL DDR Dual Channel Natomiast wersje Platinum EL Dual Channel DDR niestety nie :( dlaczego?.... i co oni sie tak uwzieli tej jazdy asynchro na naszych asuskach.... eeeee.....chyba kupie 1GB noname 3200.....bo jak nie pójdą to zawsze mniejsze rozczarowanie niż markowymi :lol: :lol: :lol: ........ U mnie platinium chodza spoko na 5-3-3 cl2 i jak na razie bez problemowo daj jakies testy: sandra, 3dmark....,próbowałeś fsb pow 200? Cześć Enerricco! Popieram wniosek o podanie przez Ciebie wiekszej ilości szczegółów. Jak taktowany masz procesor?? Na jakim FSB chodzą Twoje pamiątki?? Masz jedną czy dwie kości?? Czy pracują w dualu?? Spora grupa forumowiczów przymierza się do zmiany pamiątek i OCZ są w kręgu naszych zainteresowań, stąd chcielibyśmy wiedzieć jak się u Ciebie sprawują. Pozdrawiam Overclocker bez pomysłu na majstrowanie (BEZ LUTOWNICY!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze jedna sprawa odnośnie OCZ'a do Naszych płytek są rekomedowane kości OCZ PC2700 EL DDR Dual Channel OCZ PC3200 EL DDR Dual Channel OCZ PC3500 EL DDR Dual Channel Natomiast wersje Platinum EL Dual Channel DDR niestety nie :( dlaczego?.... i co oni sie tak uwzieli tej jazdy asynchro na naszych asuskach.... eeeee.....chyba kupie 1GB noname 3200.....bo jak nie pójdą to zawsze mniejsze rozczarowanie niż markowymi :lol: :lol: :lol: ........ U mnie platinium chodza spoko na 5-3-3 cl2 i jak na razie bez problemowo Patrzałem na Twój wynik z 3D marka 01 i powiem Ci szczerze, że myślałem, że mając kartę graficzną 3-4 klasy lepszą ode mnie bedziesz miał więcej nij 2000 pkt różnicy. Bo to tak było, że w tej serii kart ja mam najniższy model (R 9500 64Mb) a Ty najwyższy (R 9700 Pro 128 Mb). Pamięci RAM też masz dwa razy tyle. Dotychczas uważałem, że mam słabiuchny wynik w 3D Marku 2001, ale myślę, że Ty możesz wykręcić znacznie więcej. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Tak Enerrico, podaj coś więcej. A swoją drogą czemu nie puścisz tych pamięci na 2-2-2-6 lub 2-2-2-11? I tak OT: Co tak marny wyniczek w 3dMark przy tej konfiguracji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Sorki za kolejny OT ale jak wygląda u Was sprawa z szybkością działania Jedi Academy? Nie mogę się w innych topicach doprosić odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Sorki za kolejny OT ale jak wygląda u Was sprawa z szybkością działania Jedi Academy? Nie mogę się w innych topicach doprosić odpowiedzi.Nie mam Jedi Academy, sorki. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 1. Dzięki Hanu za radę z tym MBM, zainstalowałem i faktycznie wskazania są ok, problem 126 stopni zniknął. Temp. "diode" rośnie od 38 do 48-52 stopni, chyba przydałby się lepszy cooler. 8) 2. I tu jest gorzej. Mam dysk SATA WD Raptor, sztuk jeden. 4 partycje, Wszystko działa jak należy, dopóki w menadżerze urządzeń RAID widnieje z wykrzyknikiem jako niezainstalowany. Jak próbuje instalować sterowinki do niego, wszystko przebiega pięknie, prosi o restart, i po restarcie do momentu z tym czarnym ekranem i napisem że uruchamia się Windows Xp (biega taki niebieski pasek), wszyzstko wygląda ok, ale ten ekran jest jakiś taki spowolniony, ten pasek co chwila się zacina, i w efekcie Windows się nie uruchamia, stoi w miejscu. Dysku też chyba nie słychać. Po prau minutach czekanie, mogę najwyżej zrestartować komputer po chamsku (guziczkiem :lol: ) i uruchomić Windoze wybierając z menu "ostatnia działająca konfiguracja". Co jest grane ?? Moja rozpacz sięga zenitu. 3. Dwa urządzenia audio, w menadżerze urządzeni w grupie "kontrolery dżwięku, wideo i gier", widnieją z wykrzyknikami (jako nie zainstalowane) i choćbym nie wiem ile razy je instalował, wszystko przebiega ładnie, rozpoznaje je, prosi potem o płytke z Windowsem, i kibel, można tak w kółko, a wykrzykniki jak były tak są, a dźwięku nadal nie ma. Mam wersję biosu 1007, drivery RAID'a najnowsze ze strony ASUS'a, i już nie mam siły... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...