kostek11 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Hanu, drugi (chyba) raz zadzieram z Tobą, ale ja - żeby czuć się prawdziwym mężczyzną - nie muszę mieć podkręconego kompa... Po co się rejestrowałeś, nie wiesz co w swiecie informatyki oznacza tajemnicze "TWEAK" ??? Proponuję: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=468 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Jodlasty, jesli chodzi o to ze komp Ci sie czasem nie wlacza to mysle ze to zasilacz. Ja mam to samo jak podkrece mocno - pisalem o tym niedawno. Przy kazdym wlaczeniu musialem reset robic, a czasem komp uruchamia sie w trybie Safe mode. Yasin, kup baterie Energizer - powinno pomoc. wheelerfan, jestes zadowolony ze swojego zasilacza?? Hanu, za ile chcesz opchnac swoje pamiatki? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Jodlasty! Twój pomysł z tą chłodniczką doprawdy mnie powalił :lol: :lol: :lol: "Niech sąsiadom hałasuje" - dobre!!! :lol: :lol: :lol: HEHE moze z tym hałasem to troche przesadzilem ale rzeczywiscie w nocy troche słychac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Jodlasty, jesli chodzi o to ze komp Ci sie czasem nie wlacza to mysle ze to zasilacz. Ja mam to samo jak podkrece mocno - pisalem o tym niedawno. Przy kazdym wlaczeniu musialem reset robic, a czasem komp uruchamia sie w trybie Safe mode cholera nie możliwe przeciez własnie dlatego zmieniłem zasilacz na wiekszy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Wychylać się nie chcę bo można wypaść i się nawet zabić - tak mówi mama :lol: Po prostu chcę zmusić "niektórych" do mocniejszej pracy nad configiem, bo jak widzę niektóre podpisy to aż krew mnie zalewa, że się "cacuszka" marnują, a potencjał mają sporawy... Hanu, drugi (chyba) raz zadzieram z Tobą, ale ja - żeby czuć się prawdziwym mężczyzną - nie muszę mieć podkręconego kompa... Krzychu! Nikt nie musi! Znam takich co jak słyszą o podkręcaniu to pytają" A po co, skoro u mnie wszystko jak na razie działa" I co tu takiemu odpowiedzieć?? Dla mnie ważniejsze jest pytanie za ile?? Oczywiście, kiedy z posiadanej konfiguracji wycisnąłem już siódme poty. Każda modernizacja to koszt. więc ja wolę zapytać ile mnie będzie kosztować kolejny 1 MHz lub kolejny Fps?? Może się okazać, że koszty znacznie przekraczają zyski i wtedy nie warto. Reasumując można czuć się prawdziwym mężczyzną bez podkręconego kompa (w zamian syn, drzewo, dom :) ), ale mnie umiejętność podkręcania poprawia samopoczucie, fajnie mi się mysli, że posiadłem nową umięjetność i jest mi przyjemnie jak mogę różnym krewnym i znajomym poprawić osiągi ich komputerów bez wydawania przez nich ani jednej złotówki. Bo po za wszystkimi względami praktycznymi, overclocking to fajne zajęcie, niosące kawałek wiedzy. Ale każdy ma prawo lubić co innego. Jedni lubią sporty ekstremalne, inni ekstremalne podkręcanie kompa, inni lubią zaliczyć ekstremalnie dużo panien, a są tacy co wolą ciepłe kapcie i ekstremalnie duży telewizor. Kazdy robi to co lubi, w związku z tym ja podkręcam i udzielam się w naszym topicu. Mam również pierwsze miejsce w OT, ale jak dotychczas nikt zażaleń nie wnosił. Pozdrawiam wsiech forumowiczów tych niepodkręconych też :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, jestes zadowolony ze swojego zasilacza?? :) Hmm, jak by Ci tu odpowiedzieć?? To zależy co ma być przedmiotem tego zadowolenia?? Napięcia nie są idealne (prawie idealne są jak komp jest zupełnie niepodkręcony), ale sporo lepsze niż na 300 W Codegenie. Mam uczucie jakbym miał w drużynie solidnego zawodnika, takiego co mi nigdy nie nawali. Więc od czasu jak go mam, jesli coś nie gra to winnego szukam gdzie indziej. Jesli będziesz chciał cos więcej na temat napięć to pytaj. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Krzychu! Nikt nie musi! Znam takich co jak słyszą o podkręcaniu to pytają" A po co, skoro u mnie wszystko jak na razie działa" I co tu takiemu odpowiedzieć?? Dla mnie ważniejsze jest pytanie za ile?? Oczywiście, kiedy z posiadanej konfiguracji wycisnąłem już siódme poty. Każda modernizacja to koszt. więc ja wolę zapytać ile mnie będzie kosztować kolejny 1 MHz lub kolejny Fps?? Może się okazać, że koszty znacznie przekraczają zyski i wtedy nie warto. Reasumując można czuć się prawdziwym mężczyzną bez podkręconego kompa (w zamian syn, drzewo, dom :) ), ale mnie umiejętność podkręcania poprawia samopoczucie, fajnie mi się mysli, że posiadłem nową umięjetność i jest mi przyjemnie jak mogę różnym krewnym i znajomym poprawić osiągi ich komputerów bez wydawania przez nich ani jednej złotówki. Bo po za wszystkimi względami praktycznymi, overclocking to fajne zajęcie, niosące kawałek wiedzy. Ale każdy ma prawo lubić co innego. Jedni lubią sporty ekstremalne, inni ekstremalne podkręcanie kompa, inni lubią zaliczyć ekstremalnie dużo panien, a są tacy co wolą ciepłe kapcie i duży telewizor. Kazdy robi to co lubi, w związku z tym ja podkręcam i udzielam się w naszym topicu. Mam również pierwsze miejsce w OT, ale jak dotychczas nikt zażaleń nie wnosił. Pozdrawiam wsiech forumowiczów tych niepodkręconych też :D OK :-) Racja, wheelerfan - chylę czoła przed Twoim zdrowym osądem sytuacji. Znowu będę Was przepraszał, ale wydaje mi się, że padły trochę za ostre słowa. Biorę jednak winę na siebie - nie powinienem tak zareagować, powinienem to przemilczeć. Liczę, że będziecie tolerancyjni i mam nadzieję, że oprócz porywczego Pana kostek11 od innych nie dostanę bana. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Poprosimy bana dla tego Pana. Po co się rejestrowałeś, nie wiesz co w swiecie informatyki oznacza tajemnicze "TWEAK" ??? Proponuję:http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=468Tak naprawdę to rejestrowałem się po to, żeby czytać i rozmawiać o realnych problemach płyty, problemach z urządzeniami i sterami. Myślałem, że tragedii typu "działa mi na 232MHz, a na 233 nie!!! DLACZEEEGO???" będzie mniej na tym topicu. Pozdrawiam. P.S: To w cudzysłowiu to NIE CYTAT, tylko mój przykład. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Nie chcę być złośliwy dla Krzyśka Gruszczyńskiego, ale w pełni popieram wypowiedź Kostka11. Forum Tweak.pl powstało w celu dzielenia się informacjami o zaawansowanym posługiwaniu się kompami, toteż wypowiedź typu "czy każdy musi podkręcać" jest tu jakoś nie na miejscu. Dla mnie kombinowanie przy kompie jest czystą przyjemnością. Coś idzie nie tak, wieje nudą czy zdarzyło się coś przykrego to siadam do kompa i działam. Nie wiem, może jestem uzależniony. Przed maszynką spędzam dziennie jakieś 10-12 godzin ( z czego 8 w pracy). Kiedyś pewnie to się odbije negatywnie na bańce, ale to będzie kiedyś... :D I jeszcze jedno: może sobie z tego niektórzy nie zdają sprawy, ale właśnie na podkręcaniu człowiek najlepiej poznaje co w kompie piszczy, a nie od czasu do czasu odkręcając obudowę by go wyczyścić czy jakiś elementy wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 OK. Poniosło mnie. W porzo - niek każdy musi podkręcać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 OK. Poniosło mnie. W porzo - niek każdy musi podkręcać :wink:Spoko ;-) I tak Was lubię i chyba jeszcze Wam pomarudzę :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 OK. Poniosło mnie. W porzo - niek każdy musi podkręcać :wink:Spoko ;-) I tak Was lubię i chyba jeszcze Wam pomarudzę :-PProciem tylko marudzić konkretnie i na temat :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Na dniach moich dwoch qmpli za moja namowa qpuja naszego asusika [za 430zl!! :)] i do tego pamieci. Wiem ze na pewno nie polece im moich Kingstonow 256 cl3 400mhz. Tylko .... ? nowlasnie co.. za jakas przyzwoita kase.. czyli cos 220-250zl ?? GeIL 2,5 256 400 ? Twimosy jakies? Oczywiscie pamieci maja sie dobrze krecic, bez extremalnych wartosci.. ale zeby przy 400 chodzily w miare na niskich timingach... _________________ Tunio Asus A7N8X Dlx rev2.0 1006; Athlon 1700+@[11x200]; 2x256 Kingston 400mhz cl3 [9-3-3-2,5]:( Chieftec 360 302; WhisperRockIV; 30gb maxtor, gf2mx400; teac12x10x32; cd50x 2. 300A@450; 384ram; 6,4GB; Vanta 16mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 TwinMos, ja swoje 256 MB PC 3200 kupowałem 2 miechy temu za 212 zł. Chodzą bez problemowo, nawet na podkreconym kompie. A Timingi, wczesniej działałem na 3,2,2, teraz są troszkę inne, bo tak to bym mi komp nie wystartował :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, bo caly czas sie waham czy wziac 360 czy 420W. Czytalem ze 360 lepiej trzyma napiecia. Sam juz nie wiem. Hanu, za ile bys chcial spylic swoje pamieci??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 w kompie siedzi duron 1.6 i 512mb ramu pc3200, gf4ti 4200 i zasiłka modecom'a 300gt, na procu falcon rock2, a w budzie dwa arctic silent'y, acha i barka 7, właściwie to komp mojej siostry, nie był kręcony, bo nie było takiej potrzeby, clear cmos był robiony, płyta była reklamowana, i wiem że gość programował bios (niepotrzebnie zresztą), bateria jest w 100% oki bo ładnie trzyma ustawienia, wogóle komp wygląda na sprawny i stabilny, 14 godzin prime i zero błędów, ale ten bios mnie wkur*** bo nawet nic spokojnie nie można ustawić, czy ktoś już miał coś takiego (?), jeden gość z giełdy na batorego mi mówił że asusy tak mają, że się czasami biosy wieszają :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Na dniach moich dwoch qmpli za moja namowa qpuja naszego asusika [za 430zl!! :)] i do tego pamieci. Wiem ze na pewno nie polece im moich Kingstonow 256 cl3 400mhz. Tylko .... ? nowlasnie co.. za jakas przyzwoita kase.. czyli cos 220-250zl ?? GeIL 2,5 256 400 ? Twimosy jakies? Oczywiscie pamieci maja sie dobrze krecic, bez extremalnych wartosci.. ale zeby przy 400 chodzily w miare na niskich timingach... Moje chodzą na timingach z podpisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, bo caly czas sie waham czy wziac 360 czy 420W. Czytalem ze 360 lepiej trzyma napiecia. Sam juz nie wiem. A z drugiej strony 420 to większy zapas mocy w razie rozbudowy za jakiś czas ... Chyba że ATX zostanie zastąpiony przez inny, niekompatybilny oczywiście, standard Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Mam pytanie, troche OT, ale.... Na jakich ustawieniach w Prime95 robicie Torture Test :?: Bo u mnie, niezależnie jak ustawię (Overloced i standard) to zawsze mam jakieś błędy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Mam pytanie, troche OT, ale.... Na jakich ustawieniach w Prime95 robicie Torture Test :?: Bo u mnie, niezależnie jak ustawię (Overloced i standard) to zawsze mam jakieś błędy :( To niestety masz jednak kompik niestabilny! jeśli błędy wyskakują od razu to znaczy, że jest za wysoko taktowany. Jeśli pojawiają się sporadycznie i nie od razu, można próbować z timingami to czasem pomaga. Tak tu gadam, ja tym czasem mam swojego Prime95 bardzo dziwnego. Nigdzie w opcjach nie mam hasła Torture Test i iteracje lecą cały czas z serwera (na szczęście mam stałe łącze więc mi to nie przeszkadza). Tak sie pytam, bo może to co trzymam za stabilne ustawienia to fikcja?? Gdzie i co mam ewentualnie zmienić?? Czy może znalazłem jakąś okrojoną wersję Prime95?? Na marginesie co ma w podpisie, czasem potrafi kilka godzin chodzić bez błędu, a przy kolejnym uruchomieniu kompa rzuca błędami, raz w pętli innym razem pojedyńczymi. Specjalnie się tym nie przejmuje, bo komp się nie wiesza. Strasznie nie chciałbym rezygnować z cieżko wywalczonych 11 X 200, ale dałem sobie samopostanowienie, że chodzę na ustawieniach stabilnych. Vcore już nie podkręcę bo mam max, timingi mam już najlepsze jakie się dało, nie mam już pomysłów jak poprawić stabilność ?? Pozdrawiam :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, bo caly czas sie waham czy wziac 360 czy 420W. Czytalem ze 360 lepiej trzyma napiecia. Sam juz nie wiem. A z drugiej strony 420 to większy zapas mocy w razie rozbudowy za jakiś czas ... Chyba że ATX zostanie zastąpiony przez inny, niekompatybilny oczywiście, standard Tak właśnie kombinowałem jak decydowałem o wyborze między 360W a 420W. Jak masz mało urządzeń w budzie bierz 360W, rzeczywiście w testach lepiej trzymały napięcia. Jeżeli masz lub będziesz miał w perspektywie prądożerne komponenty to może warto dołożyć kilkadziesiąt PLN i kupić 420 W?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, a nie boisz sie przy twoim chłodzeniu i wogóle ustawiac 1,85 V :?: btw: co do stablinosci mojego kompa,to Prime się wali, ale błędów w systemie nie ma, wszystkie typu 3Dmark też przechodzą bez problemowo :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 wheelerfan, a nie boisz sie przy twoim chłodzeniu i wogóle ustawiac 1,85 V :?: btw: co do stablinosci mojego kompa,to Prime się wali, ale błędów w systemie nie ma, wszystkie typu 3Dmark też przechodzą bez problemowo :roll: A co się mam bać, podobno nasza mobo ma zabezpieczenia przeciwprzegrzaniowe! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 ja próbowałem z ciekawości i na 1,85V w stresie mam UWAGA 70 C :!: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 ja próbowałem z ciekawości i na 1,85V w stresie mam UWAGA 70 C :!: :(No nie, ja więcej niż 64 C jeszcze nie miałem. Ten mój Arctic Cooling Slim Silent Pro TC to nie najgorszy wentyl jak widać, chociaż do najlepszych mu daleko. Z drugiej strony, bardziej niż uszkodzenia sprzętu przy 70 C spodziewłbym się totalnej niestabilności. A i proc tak katowany, może długo nie pociągnąć i będziesz musiał się na Bartonka przesiąść. :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Tyle ostatnio mowicie o chlodzeniu: http://www.sirius.pl/news.php?id=2659 Jackul, a te 70C na diodzie czy na socket?? U mnie po 7 godz. Prime95 na maxa mialem 63 na diodzie przy ustawieniu 11 x 200. wheelerfan, zdecydowalem sie jednak na Chieftec'a 420 - jutro ide kupic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Tyle ostatnio mowicie o chlodzeniu: http://www.sirius.pl/news.php?id=2659 Jackul, a te 70C na diodzie czy na socket?? U mnie po 7 godz. Prime95 na maxa mialem 63 na diodzie przy ustawieniu 11 x 200. wheelerfan, zdecydowalem sie jednak na Chieftec'a 420 - jutro ide kupic :) Gratuluję wyboru! Myślę, że niezaleśnie od tego, który model kupisz to z Chieftekiem w budzie będzie mógł spać spokojnie. A gwoli wyjaśnienia u mnie te 64 C to na sokecie na diodzie było w tym czasie 73 C!! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Wheelerfan, chyba jednak powinienes zastanowic sie nad nowym chlodzeniem. A moze zdecydujesz sie na TT Volcano 7+? Ja go mam i na najnizszych obrotach spoko chlodzi. Ten model tez (tak jak Zalman) jest robiony metoda skrawania! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Nieeeeeee !!!!! Brakuje mi 8 mm żeby założyć Zalmana 7000, chyba sie pochlastam. :cry: :cry: Co za pech. Mam czarne myśli, kupić i zeszlifować z jednej strony o te 8 mm, straci troche powierzchni oddawania ciepła, albo Volcano 11... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Ale kombinujecie z tymi temperaturami. Jak słysze 63 stopnie czy nawet 70 to się od razu zastanawiam czy komuś nie szkoda kompa. Czy tak trudno zadbac o dobre chłodzenie. Jak możecie pisać,że komp jest niestabilny np. 11x200 jak podajecie że macie takie temperatury. Owszem to przejdzie ale dla niekręconego procka w stylu XP1700-2000+ a nie dla procesorów wydzielających 80 i wyżej Watt ciepła. Zdaję sobie sprawę,że wielu z Was ma te coolerki od kupienia kompa i jeszcze nie myślało wtedy za bardzo o podkręcaniu. No ale teraz nadszedł czas na zmianę, jeśli chcecie mieć stabilny, podkręcony komp. Pomyslałem że zaproponuję listę coolerków WARTYCH kupienia dla overclockerów i pasujących na Asusa A7N8X ( kolejność dowolna poza pozycją nr 1 :D ): 1. Zalman CNPS7000 A Cu 2. Zalman CNPS7000 Al Cu 3. Tt Volcano 11 Xaser 4. Tt Volcano 7+ 5. Tt Silent Boost 6. Coolermaster Aero 7+ 7. Coolermaster Aero Jet Dla totalnych zapaleńców do sprowadzenia z zachodu radiatory Thermalright SKL900 U lub SKL800 U + wentyl 80 mm Tt Smart Fan II lub wersja cicha Papst. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...