Hanu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Kostek11, strasznie szkoda ,że brakuje ci tych 8mm. Nie próbuj nawet ciąć coolera bo strasznie spadnie jego wydajność. Ciepło będzie nierówno odprowadzane. Gdzie brakuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Kostek11, strasznie szkoda ,że brakuje ci tych 8mm. Nie próbuj nawet ciąć coolera bo strasznie spadnie jego wydajność. Ciepło będzie nierówno odprowadzane. Gdzie brakuje? Od strony zasilacza, ehh chyba go wywale na zewnątrz, obudowe szkoda mi zmieniać bo mam całkiem przyzwoitego Modecom Enjoy'a. Myślę w związku z tym o Volcano 11, tylko że do kompletu nie dodają słuchawek wyciszających :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Ale kombinujecie z tymi temperaturami. Jak słysze 63 stopnie czy nawet 70 to się od razu zastanawiam czy komuś nie szkoda kompa. Czy tak trudno zadbac o dobre chłodzenie. Jak możecie pisać,że komp jest niestabilny np. 11x200 jak podajecie że macie takie temperatury. Owszem to przejdzie ale dla niekręconego procka w stylu XP1700-2000+ a nie dla procesorów wydzielających 80 i wyżej Watt ciepła. Zdaję sobie sprawę,że wielu z Was ma te coolerki od kupienia kompa i jeszcze nie myślało wtedy za bardzo o podkręcaniu. No ale teraz nadszedł czas na zmianę, jeśli chcecie mieć stabilny, podkręcony komp. Pomyslałem że zaproponuję listę coolerków WARTYCH kupienia dla overclockerów i pasujących na Asusa A7N8X ( kolejność dowolna poza pozycją nr 1 :D ): 1. Zalman CNPS7000 A Cu 2. Zalman CNPS7000 Al Cu 3. Tt Volcano 11 Xaser 4. Tt Volcano 7+ 5. Tt Silent Boost 6. Coolermaster Aero 7+ 7. Coolermaster Aero Jet Dla totalnych zapaleńców do sprowadzenia z zachodu radiatory Thermalright SKL900 U lub SKL800 U + wentyl 80 mm Tt Smart Fan II lub wersja cicha Papst. Hanu ! Thx za info, z tym chłodzeniem i jego wpływem na stabilność oczywiście masz rację, w związku z tym rozpętałem ten temat. Ale jak już wiemy poza płytą, montowalność wentyla może ograniczać buda. Czy wszystkie te wentyle (po za nr.1 i 2 o których wiemy, że są za duże) wejdą w Codegena ??(co go niektórzy kupwali, nie wiedząc, że mm różnice w wielkości obudowy będą miały takie kolosalne znaczenie :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Jeśli osobiście miałbym wybierać coś poza Zalmanem to chyba Tt Volcano 11 Xaser. Głośny na ustawieniu max jak cholera, ale wydajny. Na ustawieniu Middle całkiem cichy i do normalnej pracy na kompie spox. Ustawienia Low nie warto nawet próbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 A co do zasilacza Chieftec 360 W to stwierdzenie typu " nadaje się do niezbyt rozbudowanych konfiguracji" jest raczej chybione... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 A co do zasilacza Chieftec 360 W to stwierdzenie typu " nadaje się do niezbyt rozbudowanych konfiguracji" jest raczej chybione...Ja tak napisałem: "Jak masz mało urządzeń w budzie bierz 360W, rzeczywiście w testach lepiej trzymały napięcia. Jeżeli masz lub będziesz miał w perspektywie prądożerne komponenty to może warto dołożyć kilkadziesiąt PLN i kupić 420 W??" Nie twierdzę, że jak urządzeń bedzie więcej to 360W się nie sprawdzi, natomiast 420 W daje większą rezerwę mocy przy minimalnie gorszych osiągach. Ale tak po prawdzie trudno jednoznacznie i niepodważalnie wykazać wyższość jedngo modelu nad drugim. Myslę, że każdy z nich to będą dobrze wydane pieniądze i pewny element kompa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Teraz lepiej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Włąśnie mam ciągle dylemat, większa buda, czy wentyl....... Jednak czasu mam troszkę, bo musze najpierw czekac na kase od Allegro. Jak się zdecyduje na wentyl to Tt Silent Boost Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Włąśnie mam ciągle dylemat, większa buda, czy wentyl....... Jednak czasu mam troszkę, bo musze najpierw czekac na kase od Allegro. Jak się zdecyduje na wentyl to Tt Silent Boost Ty nie masz tego problemu co ja z uzasadnianianiem wymiany budy. W związku z powyższym uważam, że najpierw zbieraj na większą budę (taką aby Ci Zalman 7000A - Cu w nią wszedł) a potem zbieraj na ww. Zalmana. Bowiem jak kupisz teraz wentyl (inny niż Zalman), potem uzbierasz na większą budę to już zostaniesz z tym wentylem co kupiłeś, albo będziesz kombinował ze sprzedażą (pewnie stracisz na tym) a dopiero potem zakupem Zalmana. Zresztą zrobisz jak chcesz, ale ja na Twoim miejscu, nawet przy mocno ograniczonych środkach finansowych przyjąłbym kolejność proponowaną na wstępie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 W swoim kompie mam Spire WhisperRock IV i zwykly wentyl nad prockiem w obudowie. Cooler wydajny, cichy i tani bo 46zl! 21dB. Proca mam na 1,675 i temp w Prime po 2-3h do 51 przy otwartej obudowie a zamknietej do 55C [wdl Probe] I jestem happy czlowiek za 50zl chlodzenie do tak przetaktowanego proca... :lol: Ogolnie polecam ten cooler sa dosc tanie www.pc-cooler.com.pl Jak za ta cene to dla mnie super:) W przyszlosci Zalman pewnie i tak albo WC, tylko za bardzo nie lubie sie bawic w malego majsterkowicza:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ok prubowalem przebrnac przez caly topic ale si epoddalem wiec jesli jest odpowiec gdzies w tresci to powieccie na ktorej stronie :) mianowicie; jak podlaczyc zewnetrzne urzadzenie dzwiekowe(tj tv) do plyty ,bo wywalilem SB 5,1 i zapodale sound storma dzieki czemu odezwal sie wreszcie glosnik centralny ale pojawia sie pytanie gdzie wpic tv ?? bo jak wiemy glosniki w ss sa podlaczone to mikrofony line in i jeszcze jednego gniazda ? hmm a moze sie nie da a tu bym sie zawiudl bo sb jusz pchnolem na allegro pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ok prubowalem przebrnac przez caly topic ale si epoddalem wiec jesli jest odpowiec gdzies w tresci to powieccie na ktorej stronie :) mianowicie; jak podlaczyc zewnetrzne urzadzenie dzwiekowe(tj tv) do plyty ,bo wywalilem SB 5,1 i zapodale sound storma dzieki czemu odezwal sie wreszcie glosnik centralny ale pojawia sie pytanie gdzie wpic tv ?? bo jak wiemy glosniki w ss sa podlaczone to mikrofony line in i jeszcze jednego gniazda ? hmm a moze sie nie da a tu bym sie zawiudl bo sb jusz pchnolem na allegro pozdro Ja mam dźwięk do wieży podłączony na 3 kable jack - cinch. ale nie wiem czy o to Ci chodzi?? Jeśli tak to potwierdź, wtedy służę szczegółami. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Witam! Chieftec 420W kupiony i juz na nim jade :) . Poniewaz mam stara bude - taka, ze zasilka siedzi po boku pionowo (przykrywajac ladnie wentyl na TT Volcano 7+: odleglosc wentyl-obudowa zasilacza ~ 8mm!!) - postanowilem ja przerobic tak by zasilacz byl normalnie - poziomo i pod sama gorna scianka. Poszly w ruch nozyce do blachy, kombinerki, mlotek... Czulem sie jak hirurg na operacji :) . Musialem obnizyc o cala ta blache do ktorej przykrecona jest mobo, wyciac otwor z tylu do gory na zasilacz i porobic sporo drobnych wycinek! Efekt wizualny (przynajmniej od tylu obudowy) nie jest zachwycajacy, ale ujdzie. Za to efekt po podkreceniu kompa (11 x 200) w porownaniu do poprzednich prob jest interesujacy: 1. Poniewaz wentyl od TT Volcano 7+ zostal odkryty, temp. procka po kilku godz. Prime95 wynosi max 53C! Poprzednio mialem do 63~65. 2. Zadnych problemow z wlaczeniem kompa. 3. Napiecia: +5: 4,95 +3,3: 3,39 +12: 11,8~11,89 Mysle ze jest ok. Najbardziej cieszy mnie spadek temp procka. Dalsze testy w toku... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ok prubowalem przebrnac przez caly topic ale si epoddalem wiec jesli jest odpowiec gdzies w tresci to powieccie na ktorej stronie :) mianowicie; jak podlaczyc zewnetrzne urzadzenie dzwiekowe(tj tv) do plyty ,bo wywalilem SB 5,1 i zapodale sound storma dzieki czemu odezwal sie wreszcie glosnik centralny ale pojawia sie pytanie gdzie wpic tv ?? bo jak wiemy glosniki w ss sa podlaczone to mikrofony line in i jeszcze jednego gniazda ? hmm a moze sie nie da a tu bym sie zawiudl bo sb jusz pchnolem na allegro pozdro Ja mam dźwięk do wieży podłączony na 3 kable jack - cinch. ale nie wiem czy o to Ci chodzi?? Jeśli tak to potwierdź, wtedy służę szczegółami. Pozdrawiam z telewisora mam wyprowadzony jack stereo ktorego poprostu nie mam gdzie wpiac bo do wyjsc na plycie line in i do mikrofonu sa podlaczone glosniki i wydaje mi sie ze wszyscy ktory wlaczyli sound storma tak maja bo jak wlacz sie kreatora konfiguracji glosnikow to tak pisze ale jak w tym przypadku podlaczyc tv lub nawet sam mikrofon ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ok prubowalem przebrnac przez caly topic ale si epoddalem wiec jesli jest odpowiec gdzies w tresci to powieccie na ktorej stronie :) mianowicie; jak podlaczyc zewnetrzne urzadzenie dzwiekowe(tj tv) do plyty ,bo wywalilem SB 5,1 i zapodale sound storma dzieki czemu odezwal sie wreszcie glosnik centralny ale pojawia sie pytanie gdzie wpic tv ?? bo jak wiemy glosniki w ss sa podlaczone to mikrofony line in i jeszcze jednego gniazda ? hmm a moze sie nie da a tu bym sie zawiudl bo sb jusz pchnolem na allegro pozdro Ja mam dźwięk do wieży podłączony na 3 kable jack - cinch. ale nie wiem czy o to Ci chodzi?? Jeśli tak to potwierdź, wtedy służę szczegółami. Pozdrawiam z telewisora mam wyprowadzony jack stereo ktorego poprostu nie mam gdzie wpiac bo do wyjsc na płycie line in i do mikrofonu są podlaczone glosniki i wydaje mi sie ze wszyscy ktory wlaczyli sound storma tak maja bo jak wlacz sie kreatora konfiguracji glosnikow to tak pisze ale jak w tym przypadku podlaczyc tv lub nawet sam mikrofon ??Ja mam podłączone na 5 kanałów do wejścia różowego (mikrofonowe) bladozielonego (tego obok) i w szeregu pionowym pomarańczowe (CNTL/LFE) Oczywiście do tego mam skonfigurowany dźwięk w Sound Stormie jak do 6 kanałów (6 tego nie mam bo nie posiadam subwoofera) Tyle ode mnie nie wiem czy to Ci pomoże. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzet Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 ok prubowalem przebrnac przez caly topic ale si epoddalem wiec jesli jest odpowiec gdzies w tresci to powieccie na ktorej stronie :) mianowicie; jak podlaczyc zewnetrzne urzadzenie dzwiekowe(tj tv) do plyty ,bo wywalilem SB 5,1 i zapodale sound storma dzieki czemu odezwal sie wreszcie glosnik centralny ale pojawia sie pytanie gdzie wpic tv ?? bo jak wiemy glosniki w ss sa podlaczone to mikrofony line in i jeszcze jednego gniazda ? hmm a moze sie nie da a tu bym sie zawiudl bo sb jusz pchnolem na allegro pozdro Na jeden koniec kabelka którym się podpina CDROM do karty dźwiękowej załóż jacka a następnie podepnij tuner TV do wejścia AUX1 na MoBo. Być może można kupić taki kabelek, ja go zrobiłem sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Panowie jak ten asus ma socketa - blisko kraewedzi plyty ile dokladnie w cm/mm czy zalmana do standardowej budy na tej plycie wcisnie zeby nie wlazlo mi na zasilacz?? Mam tez inne zajebiscie krotkie pytanko ;) czy ten asus jest wybredny na pamieci?? np te co mam w podpisie?? i czy sa jakies problemy przy kreceniu z mnoznikiem kolo 10 jak w abicie?? wiem ze moze to gdzies gleboko bylo ale juz przewalilem pare tych 60 postowych watkow i nie mam praiwe oczu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Panowie jak ten asus ma socketa - blisko kraewedzi plyty ile dokladnie w cm/mm czy zalmana do standardowej budy na tej plycie wcisnie zeby nie wlazlo mi na zasilacz?? Mam tez inne zajebiscie krotkie pytanko ;) czy ten asus jest wybredny na pamieci?? np te co mam w podpisie?? i czy sa jakies problemy przy kreceniu z mnoznikiem kolo 10 jak w abicie?? wiem ze moze to gdzies gleboko bylo ale juz przewalilem pare tych 60 postowych watkow i nie mam praiwe oczu ;) Zależy co uważasz za standard. jeśli budę Codegena to raczej nie wciśniesz. Tak ten ASUS też ma swoje sympatie i antypatie, szczególnie nie lubi tych z CL3 ale i tu są wyjątki (w pamieciach referencyjnych są 2 typy z CL3) Co do Twoich konkretnie to nie wiem. Tak, część użytkowników zgłaszała problemy z mnożnikami 10 i 10,5, po prostu płyta u niektórych nie wstaje, a uruchamia się z tą samą szyną na mnożniku 11. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 siemka ja serdecznie polecam wiatraczek Vulcano 11 X i jestem naprawde z niego zadowolony ustawiony jest na czujnik pod prockiem i sam sobie reguluje obroty i sa okolo 3000 - 4000 u mnie gdzie procek jest podkrecony i buda chieftec zamknieta z wiatrakiem na dolocie i dwoma z tylu na wylocie z wytlumieniem Be queita i jest naprawde cicho i tem w normalu ma 45 a w Prime jakies 52 czasami . Nie polecam maxymalnych obrotow na panelu bo to w tedy to silnik odzutowy ,aha polecam wywalic ta blache na wiatraku jest ciszej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 wheelerfan - ma bude modecom winner ale zasilke chiefteca 360df http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5050&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 wheelerfan - ma bude modecom winner ale zasilke chiefteca 360df http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=5050&sid=1 U góry tej strony jest post kolegi z budą, ModeCom Enjoy, stwierdził, po dokonaniu pomiarów, że Zalman u niego nie wejdzie, a wymiary Twojej i jego budy są identyczne. Pozdrawiam P.S A do tej budy to nawet Burek się zmieści nie tylko Zalman popatrzcie sami: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5985&sid=1 "przyczapił się do budy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no to bede wiercil i cial a apropos asusa czy nie zawyza temp ta plyta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 @thingrim Podłącz jak bozia przykazała głośniki (do gniazd obok wyjścia cyfrowego) - zostaje Ci wolny Line in i Microphone analogowo i spdifa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 no to bede wiercil i cial a apropos asusa czy nie zawyza temp ta plyta?? zawyża? raczej zaniża Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 to raczej nie za dobrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jesli chodzi o temp. podawaną przez płytę to rzeczywiście jest ona lekko zaniżana. jak podawałem wczesniej jest to ok. 5-7C. Ktoś tu wspomniał,że ma Spire Whisper Rock IV i jest zadowolony, bo ma w stress 55 C. Jak dla mnie MEGA LOL :lol: . Panowie nie róbmy sobie tu jaj. Aby byc pewnym , że procek nie jest powodem zwisów temperatura musi byc utrzymywana na poziomie max. 50 C stress. Nie mówię tutaj o "zwykłych" procach ale przetaktowanych powiedzmy do poziomu 11x200. Chyba nadal niewielu zdaje sobie sprawę ile ciepła wydziela taki proc i to jeszcze z podniesionym napięciem - ok.80-90 W!!! I paplanie,że cooler za 50 zeta sobie radzi IMHO jest bez sensu. Radzi sobie ale do czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 a jak wspolgra ta plyta z pamieciami twinmosa pc3200 mtech w dualu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jesli chodzi o temp. podawaną przez płytę to rzeczywiście jest ona lekko zaniżana. jak podawałem wczesniej jest to ok. 5-7C. Ktoś tu wspomniał,że ma Spire Whisper Rock IV i jest zadowolony, bo ma w stress 55 C. Jak dla mnie MEGA LOL :lol: . Panowie nie róbmy sobie tu jaj. Aby byc pewnym , że procek nie jest powodem zwisów temperatura musi byc utrzymywana na poziomie max. 50 C stress. Nie mówię tutaj o "zwykłych" procach ale przetaktowanych powiedzmy do poziomu 11x200. Chyba nadal niewielu zdaje sobie sprawę ile ciepła wydziela taki proc i to jeszcze z podniesionym napięciem - ok.80-90 W!!! I paplanie,że cooler za 50 zeta sobie radzi IMHO jest bez sensu. Radzi sobie ale do czasu... Cześć Hanu!' Fakt niepodkręcany proc nie wydziela tak dużo ciepła, stąd producenci dodają różne boxowe badziewiaki. Rozumiem, że ten odrzutowiec co mi go proponujesz w miejsce nie mieszczącego się Zalmana, powinien mi to zapewnić (temp. stress <50 C) ?? W którym trybie?? Tym odrzutowym?? A czy w koszty mam doliczyć takie słuchawki, które noszą robotnicy obsługujący młoty pneumatyczne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 zawsze mozna podniesc zasilke i powiercic ze 2 dziurki na sruby do zasilki w budzie i zalman wejdzie - to jest chyba najnizszy koszt aby miec zalmana nie zmieniajac budy na zalozmy chiefteca.. ja sam wlasnie mysle ze chyba tak zrobie bo zalmana musze miec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 zawsze mozna podniesc zasilke i powiercic ze 2 dziurki na sruby do zasilki w budzie i zalman wejdzie - to jest chyba najnizszy koszt aby miec zalmana nie zmieniajac budy na zalozmy chiefteca.. ja sam wlasnie mysle ze chyba tak zrobie bo zalmana musze miecGdzie podnieść, bo ja nie widzę miejsca :?: Nie mniej jeżeli taka operacja ci się uda, daj znać jak tego dokonałeś. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...