AndyN Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Czemu nasz wątek został "odklejony" :?: :!: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 ktos chyba odkleil wszystki tematy o plytach glownych :? "niech zyje forum" :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Nie no , pochlastać się można. Przecież jak odkleją topiki o płytach to od razu pojawią się tysiące idiotycznych topików z błagalnymi pytaniami o rozwiązanie prostych problemów!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 MoGwAy, powiedz no stary , czemu Audigy wylądował Ci w szafie? Pytam, bo sam używam Audigy i jakoś nikt nie może mnie solidnie przekonać do SS. Ucha nie mam tępego, ale po prostu jakoś nie mogę do końca przekonać się do dzwięków zintegrowanych. Spoko, SS jest potężnym kodekiem, ale czy lepszym od Audigy. Skreśl parę zdań wyjaśnienia.A wiec tak roznice jakie obadalem: SS lepsza wydajnosc dzwiek jest bardziej "czytelny" Audigy lepiej slyszalne efekty wieksze mozliwosci jesli chodzi o gry (pewnie dlatego ze wszystko jest robione pod Creativa). SS ma wg mnie lepiej dekoduje i rozdziela kanaly co przeklada sie na lepsze odwzorowanie przy ogladaniu np DVD. Wydaje mi sie takze ze SS ma lepszy dekoder moze innaczej . Lepiej sobie z tym razie i mniej zasobow zrzera. Poza tym SS potrafi z niczego zrobic DD Jak juz pisalem wczesniej troche sie bawie muzyka i sa to tylko moje subtelne odczucia. Na dzien dzisiejszy uwazam ze oba rozwiazania sa dobre a SS narazie testuje(tez jestem przeciwnikiem integracji na plycie ) i jak narazie najwieksza wada jaka znalazlem to sa malo klarowne i slabo slyszalne efekty (chorus, reverb) w porownaniu z Audigy. Poza tym Creativ juz chyba wyczerpal mozliwosci rozwoju SBLive i Audigy bo produkuje marketingowe cudenka(Audigy2 exdigy itp ). Jak ktos ma jakies opinie na ten temat chetnie sie wymieni spostrzezeniami. P.S. Problem z SS rozwiazany(w rejestrach mialem jakis glupi wpis o podstawowym sterowniku dzwieku). Teraz dziala jak nalezy. MoGwAy, a może wiesz jak uzyskać większą dynamikę dźwięku z SS, dla słuchawek ? Jak uzywałem Audigy, to różnica między nim a SS, był taka jakby dźwięk był podrasowany znaną z amplitunerów funkcją "Loudness", na korzyść Audigy. Da sie tak z SS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Cześć! Ja inaczej opiszę Wasze wątpliwości dotyczące SS. Ja kupując naszą płytę cieszyłem się, że ma dobrej klasy sześciokanałówy dźwięk. Ile kosztuje porównywalnej klasy Audigy?? Dla mnie zintergrowany dźwięk tak, a zintegrowana grafika nie!! Ale to jak zawsze kwestia gustu, zastosowań i pieniędzy. Ci co mają obydwa rozwiązania do wyboru bo Audigy już nabyli, nie mają innego wyjścia jak przetestować i samemu zdedycować co im bardziej pasi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Nie no , pochlastać się można. Przecież jak odkleją topiki o płytach to od razu pojawią się tysiące idiotycznych topików z błagalnymi pytaniami o rozwiązanie prostych problemów!!!!No odklili i zrobili przyklejony jeden wspólny z podtematami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Na szybkiego. Aqrat skrecam kompa siostrze ciotecznej i na jutro rano ma byc. Jakie ustawienia proponujecie zeby wycisnac z tych komponentow maxa wydajnosci przy max stabilnosci: SPRZET: ASUS a7n8x deluxe 2.0 AMD Duron 1400 [DHD 1400 DLV1C MIXID 0335 VPMW] 2x256 400mhz GeIL 2,5-6-3 Radeon 9200 64mb Saphire Zasilacz wdl sprzedawcy mocna 300 FEEL Case FAN CoolerMaster doozy do athlona 2800+ niby Teac cd-r 52 hdd 40 Czekam na wasze propozycje, sam niby powinienem poprobowac ustawienia ale czasu za wiele nie mam wiec z gory dziekuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Witam wszystkich i bez zbędnych gadek przejde do rzeczy zmieniłem sobie dysk twardy na Sata 120 gb barac 7 i mam problem z zainsalowaniem windowsa po przeczytaniu waszych postów doszłem do wniosku że trzeba załadować sterowniki silicona z dyskietki i pytanie skąd je <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> nie mam doświadczenia z dysami Sata więc prosze o pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 1 Durona bym zamienił na jakiegoś Athlona 1,7 (szukaj na allegro, jest ich sporo), chyba, że będziesz go przerabiał na Athlona 2 Zmień tego [ciach!]ianego Radka 9200 na coś przekroju Radeon 8500/9100, GeForce 3 TITANIUM, GeForce 4 TITANIUM 4200. Karty te dostaniesz również na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 z doswiadczenia wiem ze instalka winxp ma problemy z zainstalowaniem sie na dyskach sata (nawet gdy sa drivery) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Może ktoś miał z tym jusz doświadczenie i podpowie krok po kroku co z tym fantem zrobić :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Ok panowie jusz sobie poradziłęm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Czy w koncu ktos mnie oswieci mowiac co to jest temp. Case?? Czy to jest temp. chipsetu? Gdzies slyszalem, ze to poprostu temp. mobo - ale to bardzo ogolne! Bo jesli tak, to w ktorym miejscu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 moim zdaniem "case" to obudowa i chyba chodzi o to, żeby na wyciągu wentylator miał czujnik temperatury :D ale skąd ten problem, co za program pokazuje Ci tego case'a ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 1 Durona bym zamienił na jakiegoś Athlona 1,7 (szukaj na allegro, jest ich sporo), chyba, że będziesz go przerabiał na Athlona 2 Zmień tego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> Radka 9200 na coś przekroju Radeon 8500/9100, GeForce 3 TITANIUM, GeForce 4 TITANIUM 4200. Karty te dostaniesz również na allegro. Hehe.. no tak... jak dla graczy to tak taki sprzet pewnie... Ale to ma byc komp do podlaczenia pod kino domowe, dla 4 latka zeby chodzil Bob budowniczy:) i do internetu. Sam zegar podkrece mysle pod 2000mhz nie wiecej a radek taki bo najtansze w sklepie ATI tylko po to zeby TV-out bylo dobre... [ a teraz mi sie dran nie chce wlaczyc, wszystko podlaczone, dioda na plycie sie swieci wlaczam power i nic i nic.. kabel od Power SW podlaczalem juz na kilka opcji i dalej nic... moze cos innego nie gra?] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Do Tunio: Może ten Feel nie daje rady? Możesz do tego siostrzanego kompa swój zasilacz przełożyć i sprawdzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Do Tunio: Może ten Feel nie daje rady? Możesz do tego siostrzanego kompa swój zasilacz przełożyć i sprawdzić? qrcze - odlaczylem wszystkie kable i pozniej kazdy po kolei podlaczylem i poszlo jakims cudem.. widac cos nie bylo... hmm docisniete? Dziwne nie spotkalem sie z takim czyms... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 qrcze - odlaczylem wszystkie kable i pozniej kazdy po kolei podlaczylem i poszlo jakims cudem.. widac cos nie bylo... hmm docisniete? Dziwne nie spotkalem sie z takim czyms... Miałem też coś takiego. Coś grzebałem w obudowie, odłączyłem wszystkie kable, zasilanie itd. Po podłączeniu wszystkie w te same gniazdka komputer nie chciał się uruchomić. Trochę się przestraszyłem, że coś się stało. Odłączyłem CDROM'y uruchomiłem kompa na moment, podłączyłem resztę, komp działa Jakaś magia ... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 MBM pokazuje mi temperature case. Nie wiem jaki jest jej przedzial normalnej temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Czy temp. Case w MBM (w windowsie) to to samo co temp. MBM w biosie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 @thingrim I co z tym prockiem, co spadł z TIRa, a Ty kupiłeś na allegro za bezcen?? Dostałeś go? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Tu było FAQ - ale dzięki AndyNowi przeniosło się do pierwszego topica, więc nie ma sensu zostawiać go tutaj. Jak coś uaktualnię, dodam czy poprawię (propozycje i wszelkie uwagi zawsze mile widziane) to poślę w nowym poście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 nie no wawelski :D jetem pod wrażeniem szczena mi opadła że Ci się chciało ale BRAVO !! :D !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 WOW! Wawelski - NOBEL! :) Swietna robota stary! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 podoba mi sie i w koncu sie dowiedzialem jak to jest z tymi czujnikami dzieki stary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Kawał solidnej roboty! Ja uwag nie mam. Prędzej znajdę jakieś nowe pytanie, ale na razie nic mi do głowynie przychodzi. Jak znam Hanu to on coś wymyśli, a raczej pewnie tytułem uzupełnienia niż krytyki. Na marginesie Wawelski jesteś dowodem na to, że wkurzony człowiek, może dokonać wiele konstruktywnej pracy i chwała Ci za to. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Jest to wersja prealfa ? zapraszam do poprawiania błędów i uzupełniania białych plam. A jak już dotrzemy FAQ i uzupełnimy, to prośba do AndyNa o umieszczenie tego w pierwszym poście w topicu. Z przyjemnością to zrobię, tylko napiszcie jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 wciskasz zakładkę "ZMIEŃ" i umieszczasz tekst Wawelskiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Panowie powiedzcie mi jak można ściągnąć sobie nowe sterki Silicon 3112 ?? Próbowałem ze stronki Sil. Image ale jakoś nie potrafię :( Pomóżcie albo zapodajcie jakiegoś linka :) Wszędzie znajduję informację, że "Silicon Image wypuścił nowe sterki..." i gdy próbuję się do nich dobrać to nic z tego nie wychodzi. Jeżeli ktoś z Was już je ma to prosiłbym o wysłanie na mój e-mail: lepo1976@tlen.pl. Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam @ll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Nie wiem czy dobrze zrozumialem odnosnie SPDiF. Ze trzeba dokupic sledzia z wyjsciem? W instrukcji jest ze to wejscie z zolta koncowka to jest wlasnie SPDiF. Tak nie jest? Trzeba miec dodatkowego sledzia? Myle sie czy nie? Bo znajomi qpili sprzet na takiej plycie i maja dobre kino domowe i namowilem ich zeby podpieli kompa wlasnie po przez SPDiF. Czy bede musieli cos kupic wiecej poza kablem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...