AndyN Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Andyn a Aquamarka tez jeszcze raz robiles?? Bo ja na moim radku ,ale 370/644 i 11.5x200 mam 37.5k ...ciekawe...bo ja mam jedynie 9500Pro... Przy ustawieniach jak pozniej mam 35 :8O Robiłem jeszcze raz. Wcześniej miałem ok. 34 tys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Andyn a Aquamarka tez jeszcze raz robiles?? Bo ja na moim radku ,ale 370/644 i 11.5x200 mam 37.5k ...ciekawe...bo ja mam jedynie 9500Pro... Przy ustawieniach jak pozniej mam 35 :8O Robiłem jeszcze raz. Wcześniej miałem ok. 34 tys. hmmm no i nadal masz tyle samo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Andyn a Aquamarka tez jeszcze raz robiles?? Bo ja na moim radku ,ale 370/644 i 11.5x200 mam 37.5k ...ciekawe...bo ja mam jedynie 9500Pro... Przy ustawieniach jak pozniej mam 35 :8O Robiłem jeszcze raz. Wcześniej miałem ok. 34 tys. hmmm no i nadal masz tyle samo.... Ajć!! Nie zamieniłem screena, powinno być ok. 40 tys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 sorki jakies lagi w sieci byly... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Nie wiem jak to sie stalo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Podnies napiecie na pamieciach.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 ej no sorki ale nie wiem jak to sie stalo ze 3 razy to samo napisalem, w tym czasie gralem, chyba to wina serwera tweaka bo strasznie to ciezko ostatnio chodzi... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 ej no chopie 3 raz to samo!!!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Podnies napiecie na pamieciach.............. Nowlsanie :( nasz asus pozwala do 2.8V i tak wlasnie jest... :(( Moze jakies inne propozycje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 hm... komp siostry - podobny config do mojego tylko, ze codeshit 400W i xp 2000+ czy mi sie wydaje, czy to normalne, ze po zmianie FSB w biosie i wyjsciu z niego komp jakby sie resetowal nie raz a dwa ? /wydaje mi sie, ze troche dluzej trwa zanim zaladuje sie i pokaze jaki ma proc i pamiec/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 obecnie mam bios 1006 i zreszta tak jak w Faq'u za cholere nie działa mi mnożnik 10 oraz 10.5 ale kiedyś tak dla próby wgrałem 1007 i z tego co pamietam to chyba mi sie odpalił komp na mnożniku 10.. mam takie pytanie czy ktoś z Was może ma wgranego obecnie biosa 1007 ew. 1007UBER i jak wygląda sytuacja z athlonem xp oraz tym nieszczęsnym mnożnikiem! inna sprawa: to ze w uberze nie działa chip voltage czy jak to sie nazywa to wiem..ale jak to jest z Vmem..czytałem ze działa do 2.9V - jak to jest?co do ubera to mam jakieś mieszane uczucia.. ale nigdy nie wgrywałem :roll: .. Pozdrawiam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 U mnie osobiście UBER1007 bardzo się sypie :( ale może to wina płyty. Jutro będę miał nową to wypróbuję jeszcze raz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastaz Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 obecnie mam bios 1006 i zreszta tak jak w Faq'u za cholere nie działa mi mnożnik 10 oraz 10.5 ale kiedyś tak dla próby wgrałem 1007 i z tego co pamietam to chyba mi sie odpalił komp na mnożniku 10.. mam takie pytanie czy ktoś z Was może ma wgranego obecnie biosa 1007 ew. 1007UBER i jak wygląda sytuacja z athlonem xp oraz tym nieszczęsnym mnożnikiem! ja mam ubera 1007 i mnoznik x10 za cholere nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 u mnie 1007 ale nie uber i nie narzekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 No ja rowniez uzywam 1007. Ostatnio testowalem Uber 1004 z najnowszym biosem od SATA ,bo niby mialo FSB200 lepiej chodzic. No ale po testach sie okazalo ,ze na 1004 fsb200 chodzi ,ale jedynie w windowsie. 3d sie sypie ,timingi memorkow tez zmienialem ale nic to nie dalo. Powrocilem na 1007 i nawet pamieci na CL2 poszly ,bo wczesniej na 1004 sie wywalaly ,wiec na tym nowym nigdy nie probowalem zmieniac :DD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam po przerwie! Zmiana adresu , łącza, trochę nie pisałem :( Parę zmian w sigu i pytanie, jakie macie napięcia wg. mbm w Prime? Mi przy vcore 1.7 skaczą nawet 4.78, 12.62, 3.39. Jakiś cienki Enlight czy wszystkie tak mają? I z innej beczki, nie chodzą mi mnożniki 10 i 10.5, bios 1006, czy to prawda że na 1007 chodzą? I jak w końcu z fsb a wersja biosu, wyżej post że 1004 gorzej niż 1007, więc może ktoś jedzie na 1007 i się wypowie? Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 U mnie napiecia na Chieftecu 360W PFC przy tym co w podpisie 3.35 ,4.87 ale spada pod obciazeniem do 4.81 i 12.29 .Ja to mam jakies odczucie jakby sama plyta byla jakas rozregulowana i nie dawala normalnych napiec. Nawet jak nic nie podkrecam 5V pokazuje max 4.94 i mialem tak od poczatku uzytkowania tej zasilki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 myślałem ze od kiedy kupie chiefteka to problem dziwnych napięć zniknie, ale się bardzo myliłem. Sprawa wygląda w tak: zresztą już kiedyś poruszałem ten temat.. na procesorze mam 1.575 w biosie, co daje real 1.61. Ale podczas Pime lub jakiejś gry – napięcie waha się 1.54 –1.63! masakra... ale skoro system stabilny jak skałą to chyba musi być to jakiś bug Asusa w połączeniu z brakiem mnożnika x10 oraz zamulaniem z nową wersją biosu – asus daje po tyłach!:evil: J a tak poważnie to jak przyjadę do domu to wrzucę 1007 i potestuję ... ale relacja dopiero za tydzień.. nie mam w domu netu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 U mnie podobna sytuacja chociaż wywaliłem dużo kaski na zasiłke :(. Mam podobne odczucia co Karas. Hmmm... no cóż może doczekamy się nowej rev. naszej mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ~3,35 ,~4,9,~ tylko +12 jusz nie wyrabia bo mam ~12,7 no ale ja dalem za zasialcz 30 zl wiec nie mam co wymagac i tak dobrze ze tyle wyciagnol najwazniejsze ze te napiecia sa w miare stabilne i sie nic nie sypie :),co do napiesia na procu to w biosie mam 1,75 i a MBM pokazuje ~1,8 wiec zawyza o 0,05 ale nie sie lame wazne ze jest stabilne (dzieki temy moge wieksze vcore dac bez vmoda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopik Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam Jestem tu nowy ale znam zasady działania forum :) (przynajmniej tak mi się wydaje) zanim zabrałem sie do napisania posta szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale nie znalazłem nic co by mi dało jednoznaczną odpowiedź ... :( Kilka dni temu kupiłem sobie płytę Asus A7n8x Delux Gold Rev 2.0 w internetowym sklepie Proline (mój błąd) po otworzeniu paczki okazało się że brakuje mi 1 kabelka Serial ATA i "chyba" śledzia SPDIF .... co do kabla serial ata to już chyba sobie odpuszczę bo po kilku telefonach do "wspaniałej" firmy Proline zorientowałem się że ich domeną jest - KLIENT NASZ WRÓG jednak nie jestem pewien jak wygląda sytuacja ze śledziem SPDIF! jestem ciekaw czy jest on dołączony w kąplecie do plyty ( http://www.wredny.eu.org/~lopik/dane/asus-spdif.jpg ) czy też zaopiekowali się nim panowie z "firmy"! w instrukcji napisane jest że śledź jest dodawany opcjonalnie z drugiej jednak strony płyta jest w wersji Delux więc powinno chyba być w niej wszystko! na początku postu jest napisane : "P: Do jakiej wersji jest dołączony śledź z wejściem i wyjściem cyfrowym? O: Do żadnej. Trzeba go dokupić osobno." to mi nieco wyjasniło jednak w opisach na stronach niektórych sklepów napisane jest że śledź ten znajduje się w pudełku ( http://sklep.benchmark.pl/pelny_5172.html ) 8O czy w waszych wersjach pyty też go brakowało :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 hmm ja dostalem takiego sledzia choc go nie montowalem nawet :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 A ja za to sledzia nie dostalem. Tak jak w 2 innych plytach ktore mialem okazje montowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 proline... i wszystko jasne ;D w zestawie do gold`a daja 2x sata i sledz SPDIF /i to nie opcja, w gold - musi to byc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ja kupiłem gold w siriusie i śledzia SPDIF nie miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ProLine to najgorszy sklep w jakim kupowałem a kupowałem tam mojego herca i dostałem owszem ale bez płyt CD na które czekałem przeszło miesiąc a jak już przyszły to okazało się, że to nie te wrrrrr...... To kupa gnoju a nie sklep i proszę wszystkich aby nie wymieniali nazwy tego sklepu na tym forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Hmmm... a ja nie mam śledzia tylko SPDIF mam od razu na płycie. Kable wszytkie mam... i w sumie mam pewność, że tak producent dał bo płytka była ładnie zapakowana fabrycznie, więc w hurtowni nic nie gwizdnęli. A zamawiałem u kumpli w sklepie, więc wiem jak to czasem wygląda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopik Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No to się teraz troszke zagubiłem ... albo producent robi loterie (spdif w co drugim pudełku) albo w sklepach jest nowa moda na zbieranie śledzi Asusa :? ! co do Proline to nie odpuszcze - może coś z tego wyjdzie i mi wyślą to za co zapłaciłem (swoją drogą wystawie im komentarz w stosownym dziale)! w sumie jest mi to złącze na nic nie potrzebne ale raz w życiu chciałem sobie kupić płyte ze WSZYSTKIM :P a tu taki ZONK! Jedynym plusem jest to że płyta działa i nie mam z nią rzadnych problemów (no może poza nieco małą możliwością OC mojego Athlona 1G :wink: ale to raczej wina serii procesora) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus666 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Panowie zwracam sie do was o pomoc. Jak juz kiedys pisalem mam problem z ASUSIKIEM i SEAGATEM SATA 120GB. Problem jest takie natury: BIOSY wszystkie dostepne testowalem; Sterowniki sata wszystkie mozliwe. Zawsze jest to samo, przycinki sytemu na 20 sec ( bez zadnej wyraznej przyczyny) zwiechy windy i po restarciku duzo utraconych danych(choc nie zawsze bo to zalezy od tego w ktorym momencie sie zawiesil czyt. jaka aplikacja byla odpalona).Poprostu w stosunkowo krotkim czasie windows sie sypie i to mocno (jestem z tych userow co 10 razy sie zastanowia zanim cos zainstaluja wiec smieci w windzie mozna wykluczyc) Zasilacz , plyta, pamieci i dysk sa nowe. Pamieci wymienialem wiec to chyba nie to. Zasilacz miernikiem badalem tez jest oki. Pozostala plyta i dysk. Problem jest tej natury ze nie mam jak serwisowi uowodnic ze cos jest nie tak. Co to moze byc i jak mozna to przetestowac. Dodam ze na dysku ATA wszystko dzialalo super ( przez tydzien byl system i bylo oki a instalowalem wszystko co popadlo przed czystym systemem). Dysk testowalem Seagate tools i tez niby wszystko oki. Nie wiem jak przetestowac SATA na plycie. Czy moze byc to wina windowsa i sp1 (orginal). Bylbym wdzieczny za jakies sugestie. Ja maiałem podobny problem. Dysk SATA Smsung 160 GB, na sterach ze strony asusa lipa. To samo co u ciebie. Problem rozwiązałem instalując stery z podpisem cyfrowym. Skąd je miałem, nie wiem ale mozna sciagnac z: http://morus.ynet.pl/SATARAID.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ech, chłopaki, ile jeszcze razy będzie wracał temat z mnożnikami 10, 10,5 ? Sprawa jest jasna jak drut. Na rev. 2.0 nie będą działały z FSB 200. Na 1.04 z BIOSami 1004, 1005 wchodzą i mają się dobrze ( przynajmniej tak zauważyłem). Jest to nie tyle bug Asusa co raczej płyt na nf2. Kilka innych marek ( np. Epox) też ma ten problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...