fraaanz Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 eh, jak mi kto rozwiąże problem z wkurzającą myszą to i razem możemy coś obalić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fraaanz Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam nowe informacje od skaczącej myszy. Jeśli zmniejszę w WinXP poziom akceleracji sprzętowej (czyli wyłączę sprzętowe wspomaganie kursora) - to mysz działa OK. Ale to mnie nie satysfakcjonuje - w końcu na porządnej płycie głównej i porządnej grafice (Asus 9950 gforce 5900XT) chyba powinno wszystko chodzić bez wyłączania kursora sprzętowego. Zmieniałem taktowanie AGP z Auto na 66MHz, ale to nic nie daje - komuś ponoć pomogło - u mnie bez zmian. Tak jak pisałem wcześniej - gforce2 MX działa na pełnej akceleracji i mysz nie skacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 już sie o to pytałem razu tu .. zero odzewa .. raz w ramach .. zero rezultatu po tamtych pomocach więc .. będe na tyle upierdliwy że wyskocze ponownie ze swoim pytaniem .. imo wczesniej zasiłka mnie trzymała teraz już wyeliminowałem ten kłopot więc : bartek 2600+ leci tera na 2800+ + reszta w opisie wiec kłopot to na szynie 200 dzieją sie bugi pierwsze starcie synchro szyna 200 czyli proc 200 (9,5*200) ramy 200 timingi standart 3 3 8 volt na ram 2,8 dodałem na 1,6 dla płyty i proca na 1,75 system zwiecha zaraz po wladowaniu 2 starcie to samo ramy timingi doszedłem, od 3-4-11 do 6-6 - 11 ten sam efekt aby wyeliminować ze to wina proca pusciłem asynchro też dopa zimna kolejne próby z cl3 dla ramów ... efekt taki sam winda niestabilna wiesza sie zaraz po wladowaniu ostatnia próba z 1 kością i pracą single ... na 4-4-11 cl2,5 udało sie wejść do windy ale prime wysypał sie po 1 teście czy macie jakiś pomysł jak postawić system na szynie 200 czy to ewidenta wina ramów .. acha jesio jedno bios oryginal 1,006 troche boje sie bawić w ubera bo słyszałem ze po podmianie biosu niektórym w ogóle nie wstał i serwisa mieli .. a w chwili obecnej takie rozwiązanie nie jest dla mnie wskazane .. i juz nie wiem co mam robić .. jedyne wyjście to jazda na hurtownie i wymiana kości na takie co pójdą w dualu na 200 ale obawiam sie ze dadzą mi jakies elixiry ... i pozbęde sie tych twinmosów ... doradzcie coś bo ręce załamuje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wedlug mnie to ewidentna wina pamieci. Po prostu sa za slabe do pracy na 200MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wedlug mnie to ewidentna wina pamieci. Po prostu sa za slabe do pracy na 200MHz.jeno jest jedno ale .. kupiłem je jako dual i obie są ddr 400 s/n po numerze i to mnie dziwi .. jakiś wybrak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Jakiej marki/firmy polecacie pamieci na ASUSa A7N8X Deluxe rev.2.0? Hanu, Wawelski, napiszcie jakieś konkretne info na ten temat, to przeniosę je do FAQ'a Bo ten wątek co jakiś czas powraca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqza Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam pytanie??? Mam juz ta plytke kawal czasu ale jakos do tej pory nie zwrocilem uwagi na napiecie jakie mam na procku. Mam procka Bartek 2500+ i coolerka Volcano7+ i temp naprawde wysokie. W ASUS Probe pokazuje mi ze mam na procku temp. 1,712 i tak sie wacha. W biosie mam ustawione 1,65 nie wiem czemu jest inaczej. Czy zna ktos na to lekarstwo:( Niestety na naszej plycie nie da sie zmniejszyc napiecia ponizej 1,65. Nie wiem co robic. Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wahania Vcore, jak i jego zawyzanie sa normalne dla tej plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wahania Vcore, jak i jego zawyzanie sa normalne dla tej plyty.a mierzył już ktoś jak odczyty z asus probe mają sie do rzeczywistości ? u mnie na megabajcie 350w 12V było 12,86 w porywach 13,05 teraz na 300gt wsio stabilniejsze 12v mam 12,352 5v mam 4,919 3,3 mam 3,344 1,65 mam 1,696 mógłby mnie ktoś oświecić jak się to ma do rzeczywistości tzn ile średnio zawyża na każdej linii ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Hanu, Wawelski, napiszcie jakieś konkretne info na ten temat, to przeniosę je do FAQ'a Bo ten wątek co jakiś czas powraca Jestem jak najbardziej ZA! Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 AndyN, a jak się sprawują twoje Geile? :) Czytałem, że nie poleca się ich do AMD (bardziej nadają sie do p4), ale dużo osób mających ASUSa właśnie ich używa. Czy z twinMosami 512MB 400MHz CL 2,5 ktoś miał z Was problem na ASUS A7N8X-Deluxe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 AndyN, a jak się sprawują twoje Geile? :) Czytałem, że nie poleca się ich do AMD (bardziej nadają sie do p4), ale dużo osób mających ASUSa właśnie ich używa. Czy z twinMosami 512MB 400MHz CL 2,5 ktoś miał z Was problem na ASUS A7N8X-Deluxe?ja mam z 2x512 wlasnie twinmos 400 za h.. nie chca isc na fsb200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 adaś gdzieś już było pisane, że ogólnie pamiątki 512MB i wyżej nie chcą się za bardzo kręcić ja osobiście mam OCZki ale też żadna rewelka lepiej się kręcą 256MB kostki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 ja mam z 2x512 wlasnie twinmos 400 za h.. nie chca isc na fsb200Hmm...to nie dobrze :) . Chciałem właśnie na tę płytkę wrzucić bartona 2500+ i te TwinMosy (1*512), po czym ustawić go na fsb200 MHz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ale z tego co widze u adama_M 200MHz to ich czestotliwosc nominalna, wiec powinny isc spokojnie, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 no i to mnie wku.. na maxa, pamięci dual czestotliwość nominalna 400 i mam piepszone zonki juz nie mam pomysła co z tym zrobic ... niby pc 3200 a o szynie fsb200 na nich se moge pomarzyc na vcore 2.8 żadnej róznicy z 2.6 ... nie wiem moze przy 2.9 sie dopiero rozbiegają ? ... ale z biosem ubera troche peniam ... przynajmniej teraz po zmianie zasiłki mam pretekst ze nie z winy zasilacza ale właśnie pamięci fsb 200 nie wstaje ...więc pora sie wybrac do serwisu i powyzywać aby mi wymienili na kości PC 3200 aby chodziły wezme bude i niech włożą cokolwiek co pójdzie na fsb 200 asynchro aby mi nie mówili , ze proc blokuje pamięci sa 200 i mają chodzić 200 g... mnie obchodzi co wsadzą ma byc 200. jak pójdą w asynchro w dualu obie 200 to potem sie zajme procem już w domciu i wyżyłuje ile wlezie ... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violator Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 moje twin mosy sa pc2700 2x512MB a chodzą na pc 3200 przy standardowym napieciu procesor to xp 2700+ a realnie chodzi 12*200MHz dziwne ze nowsze u was sie nie spisuja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Pietrek, to wyklęcie nie był dla Ciebie tylko dla Wheelerfana za OCZ :wink: Cześć! To rzeczywiście ja stwierdziłem na podstawie podpisu, że Pietrek jest odstepcą od wiary (bo skąd miałem wiedzieć, że ma Asusa na drugim kompie) Za co Hanu nazwał mnie odstępcą do dzisiaj nie wiem :?: :?: :?: Na umieszczanie w FAQ info o najlepiej współpracujących z naszą mobo pamiątek składam votum separatum :!: :twisted: Jak się o to Was pytałem spotkała mnie totalna olewka :x Teraz jak już zamówiłem pamiątki i we wtorek mam je odebrać, to będziecie snuć wątek złośliwie wymieniając jako świetnie podkręcalne pamiątkie pewnie 300 - 400 PLN tańsze niż zamówione przeze mnie OCZki :!: Pozdrawiam :D wsiech od dzisiaj ponownie na naszym Asusuiku, ale na innym egzemplarzu niż ten któremu załatwiłem kostkę BIOSu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Wheelerfan, odstępstwo od wiary to był skrót myślowy, joke taki.... A co do pamięci... Eee, no tego, tamten..... W sumie to w FAQ podałem kilka typów, które w mniej bądź bardziej złośliwy sposób "dają w kość". Z tym, że było to już jakiś czas temu. Teraz jest sporo nowych modeli i może warto coś skrobnąć. Zrobimy tak - postaram się przygotować w ciągu paru dni, może nawet na jutro to co wynika z moich doświadczeń na tym polu. Nie chcę teraz nic pisać, bo wiadomo, że pisząc nazwę modeli "z głowy" czasmi coś się może pokręcić, a później ktoś kupi i problem gotowy. Tak więc chłopaki - Stay tune!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 AndyN, a jak się sprawują twoje Geile? :) Czytałem, że nie poleca się ich do AMD (bardziej nadają sie do p4), ale dużo osób mających ASUSa właśnie ich używa. Czy z twinMosami 512MB 400MHz CL 2,5 ktoś miał z Was problem na ASUS A7N8X-Deluxe? Mam dwie kości 256 MB cl 2,5 Na FSB 200MHz ustawiam je na 6-3-2-2 bez podnoszenia napięcia Robiłem małe próby z FSB 223 i poszły (z tego co pamiętam) 8-4-4-2,5 (odrobinę zmodyfikowałem ustawienia SPD) bez podnoszenia napięcia Nie testowałem Memtest'em - tylko grami i benchmarkami - nie było problemu ze stabilnością Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Wheelerfan, odstępstwo od wiary to był skrót myślowy, joke taki.... A co do pamięci... Eee, no tego, tamten..... W sumie to w FAQ podałem kilka typów, które w mniej bądź bardziej złośliwy sposób "dają w kość". Z tym, że było to już jakiś czas temu. Teraz jest sporo nowych modeli i może warto coś skrobnąć. Zrobimy tak - postaram się przygotować w ciągu paru dni, może nawet na jutro to co wynika z moich doświadczeń na tym polu. Nie chcę teraz nic pisać, bo wiadomo, że pisząc nazwę modeli "z głowy" czasmi coś się może pokręcić, a później ktoś kupi i problem gotowy. Tak więc chłopaki - Stay tune!!!! Hmm! Ok. Hanu! Joke powiadasz, a ja na Pietrka to prawie :lol: poważnie za zdradę doniosłem, niesłusznie jak się okazało. Jutro odbieram OCZki, a tym czasem jeszcze raz (inny egzemplarz płyty, inny BIOS oraz lepsze chłodzenie) przetestuje moje badziewiarskie SPECTEC'i (DDR 333), które wstają nawet na FSB 210, niestety ze stabilnością mierzoną Prime'm jest już gorzej. Mam nadzieję, że OCZki okażą się stabilne na tym poziomie, bo jak nie to kasę w błoto wyrzuciłem. A to z okazji jubileuszu 100 strony forum na poprawę nastroju, przypomnienie niusa z polskiej wersji strony Asusa "Czytelnicy Tom's Hardware, największego na świecie serwisu internetowego poświęconego sprzętowi komputerowemu, już po raz trzeci z rzędu uznali firmę ASUS za najlepszego producenta płyt głównych. Płyta A7N8X Deluxe została natomiast uhonorowana mianem najlepszej płyty głównej w roku 2003." Nieźle chyba jak na produkt, który wszedł do produkcji w 2002 roku?? Pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Jutro odbieram OCZki, i sie wkur.. na moje twinmosy byłem na hurcie opisałem problema .. i jutro bedą nowe kości ... cholera coswspominał o elixirach .. ale kategorycznie powiedziałem elixirom mówie NIE za dużo negatywów na forum miały, wiec powiedział ze coś cl2 mają w zanadrzu .. i tera peniam czy nie bedzie jaki niewypał... ps czy noname też zdażają sie w kostkach 512 na cl2 ?? czy tylko konkretne firmy robią ?? no ale jutro jak odbiore to zdam relacje .. na wszelaki wypadek biore bude na hurtownie i nie ruszam sie z tamtąd jak nie zobacze magicznych 200MZH na fsb i stabilnym prime (chyba ze macie lepszy pomysł na szybki test pamięci nie chce mi sie slęczeć 2 godzin na gapieniu sie na literki w prime) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Panowie ,czemu mi nie powiedzieliscie ze jak robię clear CMOS na uber biosie to są kłopoty??Jak właczyłem kompa to pisze Cmos Error.Jak serce mi zaczeło bic to sie nawet nie pytajcie.Wchodzę do biosu właczam load defaults bios o wychodzę z biosu a ...... komp sie juz nie włącza ,koszmar.Na szceście znalazłem opcję F1 to continue no i poszedł ,wprawdzie z defaultem na 1100 proc.No i sciągnałem biosa najnowszego i wgrałem (nastepny stres ).Wszystko poszło i teraz jest ok.Ale teraz to nawet boję sie podkrecic o 10 mghz :( Psycha mi wysiądzie przez tego kompa :) A czemu jak wgrałem nowy bios to jak uruchamiam kompa to jest nazwa starego biosu ??Moze rzeba wgrac przez ASus liveupdate?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Witam...a czy wyszla jakas nowsza wersja biosu do mojej plyty co jest na screenie (AIDA) i co to jest za bios video Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Nie Kasprzak, to jest najnowsza wersja BIOSu, co wcale nie znaczy najlepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 witam a jak wgrałem bios z Asus Update to juz nazwa nowego biosu sie pojawiła na początku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Nie Kasprzak, to jest najnowsza wersja BIOSu, co wcale nie znaczy najlepsza.Ba, ja się coraz bardziej obawiam, że to już definitywnie ostatnia wersja BIOSU tzn. następnej może już nie bedzie :( . Ten C 1007 jest przecież z 10.06.2003 r.. To już niedługo rok będzie :( Produkcja A7N8X Deluxe już ponoć zakończona, robią jeszcze jedynie A7N8X-E Deluxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Chyba pozostanie nam tylko czekanie na nieoficjalne BIOSy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio_55 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 a ja mam taki problem ze jak dam fsb wyższe niz 200 to mi komp nie chce stabilnie chodzić.... i nie wiem czemu !! , a poza tym nie moge dac mnoznika więcej niż 12,5x :( a to wszystko właśnei an asus a7n8x deluxe pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Moga byc rozne powody - np. procek lub pamieci nie wyrabiaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...