Hanu Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Wgrać nieoficjalny BIOS UBER, numer dowolny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subprzemo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 A skąd mogę ściągnąć Bios Ubera i czy płyta będzie się lepiej na nim sprawowała? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 A skąd mogę ściągnąć Bios Ubera i czy płyta będzie się lepiej na nim sprawowała?Link do Biosu Ubera jest na pierwszej stronie w FAQ, które radzę przeczytać, przed zadaniem kolejnych pytań. Czy lepiej?? W każdym bądź razie możliwości regulacji róznych parametrów są większe. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 heh no to ja zapytam jak jest z tą aktualizacją biosu... z poziomu systemu?? Da sie czy nie? chodzi mi o wgranie biosu ubera przez asus update.. Jak to zrobić :?: Skąd można zassać tą aplikację bo oryginalna płyta niestety mi sie troche porysowała ...:/ Szukałem na stronie asusa ale niestety tam tego nie ma:-( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 heh no to ja zapytam jak jest z tą aktualizacją biosu... z poziomu systemu?? Da sie czy nie? chodzi mi o wgranie biosu ubera przez asus update.. Jak to zrobić :?: Skąd można zassać tą aplikację bo oryginalna płyta niestety mi sie troche porysowała ...:/ Szukałem na stronie asusa ale niestety tam tego nie ma:-( pozdrawiam No ręce opadają. :x Chłopaki ( i nie tylko) czytajcie FAQ!! Tam jest link do Biosów Ubera. Pewnie, że go nie ma na stronie ASUSA bo to Bios modyfikowany nieoficjalny. Sciągacie upatrzony BIOS UBERa na dysk, a w Asus Update jest funkcja aktualizacji Biosu z pliku (właśnie tego ściągnietego) Reszta taka samo jak z normalnym Biosem Asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 .hmmm ja mam juz bios ubera i wiem że nie będzie go na stronie asusa bo to nieoficjalny.... chodziło mi o to skąd można zassać aplikację asus update.. bo mam porysowana płytę i nie da rady zainstalować:/ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 .hmmm ja mam juz bios ubera i wiem że nie będzie go na stronie asusa bo to nieoficjalny.... chodziło mi o to skąd można zassać aplikację asus update.. bo mam porysowana płytę i nie da rady zainstalować:/ :wink: Idź na drzewo leniwcze!!. Ja znalazłem w 30s. Ciekawe gdzie Ty go szukałeś?? http://www.asus.com.tw/support/download/se...801.zip~zaqwedc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 nie podoba mi sie ten ton i zwrot,,idź na drzewo"...ale dzięki za pomoic jednak znalazłem już wszystko na ftp.asus.com.. Biosik bez problemu wgrany(1004,potem 1007 oczywiście ubera.) Robiłem to pierwszy raz i miałem małe obawy...ale wszystko zakończyło się i jest OK... Widocznie przeoczyłem ten update na tej stronce asusa.... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 nie podoba mi sie ten ton i zwrot,,idź na drzewo"...ale dzięki za pomoic jednak znalazłem już wszystko na ftp.asus.com.. Biosik bez problemu wgrany(1004,potem 1007 oczywiście ubera.) Robiłem to pierwszy raz i miałem małe obawy...ale wszystko zakończyło się i jest OK... Widocznie przeoczyłem ten update na tej stronce asusa.... pozdrawiam Ty się nie obrażaj! Wszytkie leniwce, a Ty mi na takiego wyglądasz mieszkają na drzewach. :D I zauważ, iż pomimo wysłania Cię na drzewo w celu uskuteczniania zajęć charakterystycznych dla leniwców, pomocy Ci udzieliłem i właściwego linka dostałeś. Standardowa odpowiedź mniej życzliwych i cierpliwych forumowiczów na takie leniwcowe prośby jak Twoja brzmi: www.google.pl albo coś w ten deseń!! Pozdrawiam i jak by się kto pytał też idę na drzewo i nie będę już szukał żadnych linków dla innych leniwców. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 hhhee :D :D :D :D dzięki nie no w żadnym razie sie nie obraziłem skąd taka sugestia..:) W sumie to nie jestm leniwcem chyba ale raczejtakim slepym krecikiem:):):):) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 LOL 110 stron LOL dzisiaj sobie kupilem ta plyte i.... LUDZIE, KIEDY JA TO PRZECZYTAM ??? :D:D:D (wlasnie proboje ustawic odpowiednio glosniki w soundstormie ale nie za bardzo mi idzie, chyba sie poloze spac..) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 LOL 110 stron LOL dzisiaj sobie kupilem ta plyte i.... LUDZIE, KIEDY JA TO PRZECZYTAM ??? :D:D:D (wlasnie proboje ustawic odpowiednio glosniki w soundstormie ale nie za bardzo mi idzie, chyba sie poloze spac..) :) Witamy na forum! :D Lektura obowiązkowa to FAQ na stronie 1!! Resztę przeczytasz sukcesywnie, może zdążysz przed emeryturą?? :?: Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 FAQ, FAQ i jeszcze raz FAQ. Chłopaki zlitujcie się, ile razy można to samo wałkować :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Panowie potrzebuje porady. Bede chyba sprzedawal Asusika ,bo niedlugo wyjezdzam na 2-3 miechy i moze potem po przyjezdzie sobie cos kupie. Na razie mysle nad Abitem AN7 ze wzgledu na lepszy dzwiek(nawet od NF-S) ,lepszy OC no i cena nizsza niz teraz nowego Asusa. Jak myslicie?? Juz gadalem z jednym co mial wczesniej rev1.04 i mowi ,ze jest cool :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Karas, zapominj o AN7. Jesli idzie o OC to jest ZDECYDOWANIE gorsza niż NF7 S. Z DFI z kolei jest maaaaaase problemów ( vide topik o niej). Pozostaje tylko NF7... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy. Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subprzemo Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 o ile mi wiadomo to AN7 ma ten sam dźwięk co nasze a7n8x (e) deluxe. Tyle że asus ma cyfrowe wejście i wyjście coaxial czyli koncentryczne a abit światłowodowe czyli na laser, a różnicy w jakości dźwięku chyba niema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy. Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament! eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy. Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament! eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink: Karaś chłopie! Co Ty myslisz, że my się do zdrady przyczynimy?? Zapodaj takie samo pytanie na forum Abit'a zobaczysz jak diametralnie inne będą reakcje. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ... eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink: Obie płyty są bardzo dobre. Każdy ma inne potrzeby. Dla jednych lepszy jest Abit dla innych Asus, jeszcze inni kupuję Epox'y. Ja kupiłem Asusa, bo uważam, że Asus jest najlepszy -> DLA MNIE. Myślę, że inni użytkownicy Asus'ów sądzą podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy. Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament! eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink: Karaś chłopie! Co Ty myslisz, że my się do zdrady przyczynimy?? Zapodaj takie samo pytanie na forum Abit'a zobaczysz jak diametralnie inne będą reakcje. :D:wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 witam nie chcę zakładać nowego tematu pytanie dotyczy ASUSA A7N8X-E z wbudowanym kontrolerem SATA , dysk mam podłączony pod IDE po właczeni komkutera pojawia się w pewnym momęcie okno z napisem "Press (Ctrl+S) or F4 to enter RAID utility". po naciśnięciu (Ctrl+S) albo F4 nic się nie dzieje. Pytanie czy da się to wyłączyc i gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Aby nie pojawiał Ci się ten ekran przełóż zworkę na płycie odpowiadającą za SATA RAID na OFF. No chłopaki, teraz to ja mam zagwozdkę 8) Chodzi o SS. Otóż, nie wiem co się stało ( jeśli w ogóle coś się stało) ale zaczęły sie pojawiać jakieś dziwne zniekształcenia sygnału przy odsłuchu mp3. W piosenkach z baaardzo niskim basem pojawia się leciutkie "skrzypienie, trzeszczący szum" na pół sekundy. W jednych jest , w innych nie ma. Używam Foobar'a + ASIO codec. Stery do SS 4.13. Jakies sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Sprawdzales equalizer?? Moze masz jakies efekty wlaczone?? Albo mp3 sie juz zestarzaly :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja bym spróbował z innymi sterownikami do SS, miałem podobne problemy bodajże już kiedyś, a wymiana sterów na inna wersję pomogła :-). P.S. Dawno mnie tu nie było :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Czy u was w czasie właczania komputera też słychać kobiecy glos,co to jest iczemu to słuzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 To tzw. Post Reporter 8). Informuje nas o ewentualnych bledach, lub mowi ze wszystko OK. BTW: Kupiles te plyte i nie wiedziales ze ma cos takiego :?: :D 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Otuż ta przemila pani powiadamia o stanie ogólnym komputera. Jak coś jej nie pasuje to ci to powie chociaz tez nie zawsze. A jak cie drażni to wyłącz. Post report disable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 :twisted: To jest ostrzeżenie, że kobiety nie lubią maniaków komputerowych :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...