Skocz do zawartości
AndyN

Asus A7n8x/-x/-e/-deluxe-porady Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd mogę ściągnąć Bios Ubera i czy płyta będzie się lepiej na nim sprawowała?

Link do Biosu Ubera jest na pierwszej stronie w FAQ, które radzę przeczytać, przed zadaniem kolejnych pytań. Czy lepiej?? W każdym bądź razie możliwości regulacji róznych parametrów są większe.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no to ja zapytam jak jest z tą aktualizacją biosu... z poziomu systemu??

Da sie czy nie? chodzi mi o wgranie biosu ubera przez asus update.. Jak to zrobić :?:

Skąd można zassać tą aplikację bo oryginalna płyta niestety mi sie troche porysowała ...:/

Szukałem na stronie asusa ale niestety tam tego nie ma:-(

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no to ja zapytam jak jest z tą aktualizacją biosu... z poziomu systemu??

Da sie czy nie? chodzi mi o wgranie biosu ubera przez asus update.. Jak to zrobić :?: 

Skąd można zassać tą aplikację bo oryginalna płyta niestety mi sie troche porysowała ...:/

Szukałem na stronie asusa ale niestety tam tego nie ma:-(

pozdrawiam

No ręce opadają. :x Chłopaki ( i nie tylko) czytajcie FAQ!! Tam jest link do Biosów Ubera. Pewnie, że go nie ma na stronie ASUSA bo to Bios modyfikowany nieoficjalny. Sciągacie upatrzony BIOS UBERa na dysk, a w Asus Update jest funkcja aktualizacji Biosu z pliku (właśnie tego ściągnietego) Reszta taka samo jak z normalnym Biosem Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.hmmm ja mam juz bios ubera i wiem że nie będzie go na stronie asusa bo to nieoficjalny.... chodziło mi o to skąd można zassać aplikację asus update.. bo mam porysowana płytę i nie da rady zainstalować:/

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.hmmm ja mam juz bios ubera i wiem że nie będzie go na stronie asusa bo to nieoficjalny.... chodziło mi o to  skąd można zassać aplikację asus update.. bo mam porysowana płytę i nie da rady zainstalować:/

Idź na drzewo leniwcze!!. Ja znalazłem w 30s. Ciekawe gdzie Ty go szukałeś??

http://www.asus.com.tw/support/download/se...801.zip~zaqwedc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podoba mi sie ten ton i zwrot,,idź na drzewo"...ale dzięki za pomoic jednak znalazłem już wszystko na ftp.asus.com..

Biosik bez problemu wgrany(1004,potem 1007 oczywiście ubera.)

Robiłem to pierwszy raz i miałem małe obawy...ale wszystko zakończyło się i jest OK...

Widocznie przeoczyłem ten update na tej stronce asusa....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podoba mi sie ten ton i zwrot,,idź na drzewo"...ale dzięki za pomoic jednak znalazłem już wszystko na ftp.asus.com..

Biosik bez problemu wgrany(1004,potem 1007 oczywiście ubera.)

Robiłem to pierwszy raz i miałem małe obawy...ale wszystko zakończyło się i jest OK...

Widocznie przeoczyłem ten update na tej stronce asusa....

pozdrawiam

Ty się nie obrażaj! Wszytkie leniwce, a Ty mi na takiego wyglądasz mieszkają na drzewach. :D I zauważ, iż pomimo wysłania Cię na drzewo w celu uskuteczniania zajęć charakterystycznych dla leniwców, pomocy Ci udzieliłem i właściwego linka dostałeś.

Standardowa odpowiedź mniej życzliwych i cierpliwych forumowiczów na takie leniwcowe prośby jak Twoja brzmi: www.google.pl albo coś w ten deseń!!

Pozdrawiam i jak by się kto pytał też idę na drzewo i nie będę już szukał żadnych linków dla innych leniwców. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL 110 stron LOL

dzisiaj sobie kupilem ta plyte i....

LUDZIE, KIEDY JA TO PRZECZYTAM ??? :D:D:D

(wlasnie proboje ustawic odpowiednio glosniki w soundstormie ale nie za bardzo mi idzie, chyba sie poloze spac..) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL 110 stron LOL

dzisiaj sobie kupilem ta plyte i....

LUDZIE, KIEDY JA TO PRZECZYTAM ??? :D:D:D

(wlasnie proboje ustawic odpowiednio glosniki w soundstormie ale nie za bardzo mi idzie, chyba sie poloze spac..) :)

Witamy na forum! :D

Lektura obowiązkowa to FAQ na stronie 1!!

Resztę przeczytasz sukcesywnie, może zdążysz przed emeryturą?? :?:

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebuje porady. Bede chyba sprzedawal Asusika ,bo niedlugo wyjezdzam na 2-3 miechy i moze potem po przyjezdzie sobie cos kupie. Na razie mysle nad Abitem AN7 ze wzgledu na lepszy dzwiek(nawet od NF-S) ,lepszy OC no i cena nizsza niz teraz nowego Asusa. Jak myslicie?? Juz gadalem z jednym co mial wczesniej rev1.04 i mowi ,ze jest cool :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karas, zapominj o AN7. Jesli idzie o OC to jest ZDECYDOWANIE gorsza niż NF7 S. Z DFI z kolei jest maaaaaase problemów ( vide topik o niej). Pozostaje tylko NF7...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu ,ale ja nie bede sie bawil w ekstremalny OC ,bo na razie kaski na pamieci porzadne nie bede mial i nie zapowiada sie na to ,zebym w tym roku zmienial pamieci. Chodzi mi tylko o to zeby mi plyta trzymala stabilnie napiecia no i AN7 napewno to ma, plus lepszy dzwiek i napewno krecic sie lepiej bedzie niz Asus. Zreszta jeszcze mam czas i sie zobaczy.

Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile mi wiadomo to AN7 ma ten sam dźwięk co nasze a7n8x (e) deluxe. Tyle że asus ma cyfrowe wejście i wyjście coaxial czyli koncentryczne a abit światłowodowe czyli na laser, a różnicy w jakości dźwięku chyba niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Zgadzam sie z Hanu. Lepiej przemysl, bo jak wiadomo moboo to kregoslup, podstawa, fundament!

eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee?? Czyli wedlug ciebie ten Abit jest gorszy od Asusa?? Bo mi sie wydaje ,ze jest akurat inaczej. A co do SS to na Asusie i Abicie jest ten sam ,ale kodek uzyty w Abicie to ALC658 a w Asusie ALC650 i dzwiek jest podobno lepszy ,sa mniejsze szumy na wyjsciu i sa glebsze basy. Zreszta bede sie jeszcze zastanawial :wink:

Karaś chłopie! Co Ty myslisz, że my się do zdrady przyczynimy?? Zapodaj takie samo pytanie na forum Abit'a zobaczysz jak diametralnie inne będą reakcje. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Obie płyty są bardzo dobre. Każdy ma inne potrzeby. Dla jednych lepszy jest Abit dla innych Asus, jeszcze inni kupuję Epox'y.

Ja kupiłem Asusa, bo uważam, że Asus jest najlepszy -> DLA MNIE.

Myślę, że inni użytkownicy Asus'ów sądzą podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karaś chłopie! Co Ty myslisz, że my się do zdrady przyczynimy?? Zapodaj takie samo pytanie na forum Abit'a zobaczysz jak diametralnie inne będą reakcje. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

nie chcę zakładać nowego tematu pytanie dotyczy ASUSA A7N8X-E

z wbudowanym kontrolerem SATA , dysk mam podłączony pod IDE po właczeni komkutera pojawia się w pewnym momęcie okno z napisem

"Press (Ctrl+S) or F4 to enter RAID utility".

po naciśnięciu (Ctrl+S) albo F4 nic się nie dzieje.

Pytanie czy da się to wyłączyc i gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby nie pojawiał Ci się ten ekran przełóż zworkę na płycie odpowiadającą za SATA RAID na OFF.

No chłopaki, teraz to ja mam zagwozdkę 8) Chodzi o SS. Otóż, nie wiem co się stało ( jeśli w ogóle coś się stało) ale zaczęły sie pojawiać jakieś dziwne zniekształcenia sygnału przy odsłuchu mp3. W piosenkach z baaardzo niskim basem pojawia się leciutkie "skrzypienie, trzeszczący szum" na pół sekundy. W jednych jest , w innych nie ma. Używam Foobar'a + ASIO codec. Stery do SS 4.13. Jakies sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tzw. Post Reporter 8). Informuje nas o ewentualnych bledach, lub mowi ze wszystko OK.

BTW: Kupiles te plyte i nie wiedziales ze ma cos takiego :?: :D 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otuż ta przemila pani powiadamia o stanie ogólnym komputera. Jak coś jej nie pasuje to ci to powie chociaz tez nie zawsze. A jak cie drażni to wyłącz. Post report disable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...