Jackass_Ass Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Sformatuj najpierw gośniki i monitor, potem juz na luzie bedziesz umiał sformatowac stacje dyskietek. Rota - jeden z najbardziej znanych utworów poetyckich Marii Konopnickiej. Pierwszy raz Rota została opublikowana w roku 1908 w czasopiśmie Przodownicy. Jest utworem o bardzo dużym znaczeniu dla Polaków. Powstała pod wpływem oburzenia prześladowaniami polskości w zaborze pruskim. Sorry za to, ale jak czytam takie pytania to poprostu coś mi sie robi... Edytowane 18 Lutego 2005 przez Jackass_Ass Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBrigante Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Witam Posiadam asusa a7n8x-e deluxe. Mam problem z dźwiekiem, to znaczy podczas wykonywania opercji w windowsie xp, z wyjścia audio wydobywają sie szumy i piski np. podczas kopiowania plików. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardCore Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Teoretycznie ta płyta miała pójść na 224 fsb najwięcej.Mam A7N8X w standardowej wersji i teraz hulam na 230 z synchro pamięciami Kingston3200 Cl2,5 i sempronem 2300.To, że płyta pociągneła 230 to nie jest aż tak tak dziwne, może mam udany egzemplarz, najdziwniejsze jest to,że do 224 sempron chodził stabilnie na standardowym napięciu:D.Przy 230 pamiątki i procek domagają się dodatkowych Voltów, po ustawieniu voltage wszystko chodzi jak zegarek.Jescze nie do końca pewien,że stabilnośc wynosi 100%, zapuszcze prima na noc i zobaczymy jak wyjdzie.Dziwne jest też,że pamięci lepiej kręcą się na CL2,5 niż na Cl3, nie wiem zupełnie dlaczego... Update:Nie jest tak rózowo jak myślałem,pamięc i procek wytrzymują, ale płyta zatrzymuje się na granicy 227 Mhz...:/ Edytowane 20 Lutego 2005 przez HardCore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Posiadam asusa a7n8x-e deluxe. Mam problem z dźwiekiem, to znaczy podczas wykonywania opercji w windowsie xp, z wyjścia audio wydobywają sie szumy i piski np. podczas kopiowania plików. 1285203[/snapback] spróbuj innych sterów. u mnie szczególnie na tych, które otrzymałem do płyty dzwięk nie był rewelacyjny. im nowsze stery tym dźwięk był zdecydowanie lepszy. ostatnio testowałem nowe ustawienia fsb i po ustawnieniu na 216 płyta już nie wstała :((. oddałem na gwarę. jeśli dostanę nowy egzemplaż będę miał możliwość zmiany na coś innego. myślałem o abicie. nie ze względu na większe możliwości podkrecania, ale na możliwość obniżenia napięcia proca poniżej tego co daje fabryka, w wyniku czego procek uzyskiwałby niższe temp. co o tym myślicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 u mnie fsb to max 199. ponad 200 nie ma bata chyba ze drut mod... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Kilka stron wstecz tego postu pytalem sie jakia mam wersje plyty. Niestety na laminacie nie podano. Podalem screeny z sandry. Powiedziano mi ze mam 1.1v. OK. Niedawno dojrzałem w Asus Probe v2.21 ze mam REV 2.XX. Teraz nie wiem co mysleć. Proszę o info od jakiegos specjalisty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Nie wiecie może dlaczego te głupie mobo ASUS A7N8X-E przy biosku 1013 daje mojemu mobilowi 2500+ napięcie 1,575V i nie chce niżej??!! W sumie i tak kręcę, ale do pracy biurowej lepiej byłoby 1,45V, przynajmniej zamknęłoby się skrzynię. Czy jakiś bios z tzw. uber pomoże ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardCore Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 LordBoski:Miałem podobny motyw u siebie. Po przestawieniu z 199 na 200 mhz zaczęly się zwiechy i błędy w prime.Okazało się,że przyczyną jest pamięć(zreszą pamięc mam identyko jak ty chyba,że twoja jest CL3), po przestawieniu do innego slota pamięc dostała kopa i nie wykazywała błędów nawet na 230 mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Wiec moge isc na servis i na gwarancji to zrobic, czy po prostu ten "typ" tak ma?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBrigante Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 spróbuj innych sterów. u mnie szczególnie na tych, które otrzymałem do płyty dzwięk nie był rewelacyjny. im nowsze stery tym dźwięk był zdecydowanie lepszy. ostatnio testowałem nowe ustawienia fsb i po ustawnieniu na 216 płyta już nie wstała :((. oddałem na gwarę. jeśli dostanę nowy egzemplaż będę miał możliwość zmiany na coś innego. myślałem o abicie. nie ze względu na większe możliwości podkrecania, ale na możliwość obniżenia napięcia proca poniżej tego co daje fabryka, w wyniku czego procek uzyskiwałby niższe temp. co o tym myślicie?? 1285471[/snapback] mam wersję 4.57, próbowałem innych ale dalej to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaizen Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Czy na płytce -e działa nTune i/lub cpumsr? Czy naprawdę wasza wiedza sporowadza się do odsyłania (z ostrym o[ciach!]leniem) do FAQ i na nowe pytania nikt nie zna odpowiedzi? Czy nikt nie ma bobile na tej płytce i nie może odpalić tych programików? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) Kaizen - na wersji A7N8X -E nTune DZIAŁA bez problemu. Odsyłam do www.nvidia.com, tam jest jak byk napisane. Procek nie ma znaczenia. Cbrigante - sprawdzałeś czy nie grzeje ci się SB? To może być przyczyną Twojego problemu. Co do kabli to zakąłdam , ze są w porządku.... MeRBI - niestety tak "napięciowo" Mobile jest traktowany przez A7N8X. Uber BIOS nie pomoże. LordBoski - ja nie wiem ile razy to pytanie było już wałkowane :mur: Milion? Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze jest TYLKO JEDEN revision wersji A7N8X-E - 1.01, a AsusProbe i Sandra wykrywają go jako "zwykłą" A7N8X/D ( prznajmniej od strony revision). HardCore - Twoje rewelacje z FSB257 zadziwiły by nawet inzynierów Asusa. Wiesz jaki jest najwyższy STABILNY wynik na tej płycie uzyskany na XS? 240 po modach. Więc z łaski swojej nie wciskaj nam tu bajeczek o stabilnym czyś wyżej niż 230-232. Zęby zjadłem na tej MoBo, kilka egzemplarzy przez ręce mi przeszło z każdej rewizji i ŻADEN nie przekroczył stabilnie 232 niezależnie od zastosowanego BIOSu. Jeśli nadal się będziesz upierał przy swoim to poproszę screen z oknami ukończonych Prime i SuperPI przynajmniej 6h zarówno 230 jak i kosmiczne 257. Choć jak znam życie i tak ich nigdy nie zobaczymy..... wyszukuj - dla Ciebie kandydatura do tytułu "LOL roku" za zdanie: "dzięku a umiesz może formatować stacje dyskietek???? i wiesz może coto jest rota dysku???? Nie kompromitował byś się z takimi stwierdzeniami. Za podkręcanie się bierzesz, a zwykłej, podstawowej terminologii nie znasz. Ech... Edytowane 19 Lutego 2005 przez Hanu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardCore Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Hanu:mój błąd-literówka, stabilnie chodzi na 227. Na 230 wszystko wygląda dobrze, ale po kilkunastu lub kilkudziesięciu minutach męczenia Primem wiesza się bez wykazywania błędów..... I jescze jedno-z kontekstu mojego postu jasno wynikało, że z tymi 257 musiałem sie pomylić. Zamiast 2 napisałem 5,co ty myślisz, że próbował bym wkręcić cały zastęp doświadczonych i obeznanych ludzi, że uzyskałem o 33 Mhz na fsb więcej od nich? Nie miałem zamiaru nikogo oszukiwać, zamiast naskakiwać na kogoś i oskarżać to może byś najpierw dokładnie przeczytał post. Edytowane 20 Lutego 2005 przez HardCore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 posiadam na dysku screena z fsb 247 na a7n8x delux v2.0. na screenie tylko obrazki z cpu-z i asusprobe. nie ma żadnych testów stabilności. nie pamiętam skąd mam to zdjęcie. jest możliwe, że nawet z tego topicu. nie mam gdzie tego wrzucić na serwer. jak ktoś chce tego screena to prosze o pw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 witam ja posiadam screena z FSB 250 także SuperPI 16M 235FSB pozdrawiam skupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 skupa: jak uzyskałeś takie napięcie na procku. robiłeś mody? bo bez modów nie da się więcej jak 1,875V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 witam tak, wystarczyło popatrzeć na podpis ASUS A7N8X2.0 DELUXE (vCore, vMem mod) robiłem mody dla CPU i pamięci pozostało mi jeszcze na NB więcej tu asus mod pozdrawiam skupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) LordBoski:Miałem podobny motyw u siebie. Po przestawieniu z 199 na 200 mhz zaczęly się zwiechy i błędy w prime.Okazało się,że przyczyną jest pamięć(zreszą pamięc mam identyko jak ty chyba,że twoja jest CL3), po przestawieniu do innego slota pamięc dostała kopa i nie wykazywała błędów nawet na 230 mhz :D 1285734[/snapback] Moje pamieci to: KVR400X64C3a/512 Kingston Value. Timing: 3,3,3,8. Nie ma szans na stabilne 200FSB. Przy 199 bez problemu! Probowalem zmieinac gniazda ramu i nic! to samo! CL3 - przeczytałem w FAQ ze ta plyta nie chodzi poprawnie na mojej pamieci. Powodem tego moze byc to ze nie moge nastawic fsb na >= 200?? Edytowane 20 Lutego 2005 przez LordBoski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) skupa, a ile juz jedziesz na takich modach? Bo byl tu kiedys taki jeden (nie pamietam nicka) co zrobil mody i jechal na FSB 245. Plyta padla mu po tygodniu. Pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2005 przez Martinii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Hanu nie mów mi o tytule lola roku, bo nie wiesz nawet jak to wygląda. Podczas bootowania kompa na czarnym ekranie włącza się błąd i jest napisane sformatuj dysk A:. A windowsie też nie widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) HardCore - jeśli tak, to ZWRACAM HONOR. Wszystko jest w takim wypadku logiczne. Jesli pokonasz problem ze zwiechami ( IMHO proc ma dość) i uda Ci sie utrzymać 230 stabilnie to musze powiedzieć , ze masz dobry egzemplarz MOBO. Powodzenia. skupa - zalecałbym daleko idącą ostrożność z modem na Vmem. Swego czasu pisałem na forum, jak po Vmem modzie moja MoBo poszła w zaświaty. Wszystko elegancko działało 2 dni i po prostu przy n-tym odpaleniu już nie wstała... Vcore jest banalny i raczej bezpieczny. Martinii - ten koleś to Beno. Działał kilka dni na zmodowanej MoBo na 247. No i dnia pewnego mógł tylko na nią patrzeć...... BTW - screena z windy to można dawać. Dla mnie liczy się tylko stable i nic innego wrażenia nie zrobi... UPDATE: wyszukuj - wiem DOSKONALE jak to wygląda, bo przy OC niejednokrotnie wywalało mi taki błąd. Clear CMOS i po problemie. Jeżeli nadal uważasz, ze chodzi o sformatowanie DYSKU A: to sorki, ale nie mamy o czym rozmawiać. Z rotem też dałes czadu - wpisz sobie niezawodne Google słowo ROOT i będziesz wiedział jaką gafę rąbnąłeś... Edytowane 20 Lutego 2005 przez Hanu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardCore Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Hanu:Te zwiechy przy dużym fsb są dziwne, wsztko nagle freezuje, prime chodził na 229 pomyślnie przez ponad godzinę, a tu zwiecha.Nie pojawiają się żadne raporty o błędach ani bluescreeny, tylko wszystko staje nawet kursor myszki.Nie sądze,że to jest wina procka, mój sempronik przechodził prima na częstotliwościach rzędu 224 Mhz na stock napięciu(standardowo ma magistale 166,czyż on nie jest cudowny ?:D).Dałem mu 0,15 V wiecej na czas najcięższych testów, dlatego nie sądze, że to jego wina.Ja stawiam raczej na mobo.... LordBoski:Zupełnie nie mam pomysłu, dlaczego tak kiepsko chodzi.Mi pamięć najlepiej śmiga na slocie najdalej od CPU.Wyprubuj wszystkie po kolei, w moim przypadku to pomogło.Jak nie pomoże to zanieś do kumpla z mocnym kompem i zobacz czy u niego bedzie chodziło dobrze jak nie to znaczy ze cos jest z kostką... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 skupa, a ile juz jedziesz na takich modach? Bo byl tu kiedys taki jeden (nie pamietam nicka) co zrobil mody i jechal na FSB 245. Plyta padla mu po tygodniu. Pozdrawiam 1287948[/snapback] witam czytałem o tym, ale z tego co pamiętam, dopiero po modzie na chipset mu padła ja swoje mody wykonałem ok 7 miesięcy temu, ale nie jade na nich na codzień narazie po wyżej 235FSB nie mogę liczyć na stabilność, bo pamięci sypią błedami w memteście przy 3.2v, może kiedyś......chyba że pierwsza płyta padnie jak pisał Hanu pozdrawiam skupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adixo Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Umów się po prostu ze sprzedawcą, że w razie co oddasz za dwa dni. Na pewno się zgodzi. Jak będziesz mial problem to daj znać, dam Ci namiar gdzie będziesz mógł się tak umówić. 1282470[/snapback] Jak możesz to podaj adres tego sklepu, bo na giełdzie totalna klapa - nic nie ma Ewentualnie proszę użytkowników tej płyty o podanie dobrych kości, z którymi ta płyta nie ma problemów Jak wcześniej pisałem Geil 2x512 cl 2,5 nie chcą mi współpracować z tą płytą ( obsadzone 1-3 czy zmiana banków może pomóc ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Skupa - a ten mod na vCore ile napiecia daje na procek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Hanu:Te zwiechy przy dużym fsb są dziwne, wsztko nagle freezuje, prime chodził na 229 pomyślnie przez ponad godzinę, a tu zwiecha.Nie pojawiają się żadne raporty o błędach ani bluescreeny, tylko wszystko staje nawet kursor myszki.Nie sądze,że to jest wina procka, mój sempronik przechodził prima na częstotliwościach rzędu 224 Mhz na stock napięciu(standardowo ma magistale 166,czyż on nie jest cudowny ?:D).Dałem mu 0,15 V wiecej na czas najcięższych testów, dlatego nie sądze, że to jego wina.Ja stawiam raczej na mobo.... LordBoski:Zupełnie nie mam pomysłu, dlaczego tak kiepsko chodzi.Mi pamięć najlepiej śmiga na slocie najdalej od CPU.Wyprubuj wszystkie po kolei, w moim przypadku to pomogło.Jak nie pomoże to zanieś do kumpla z mocnym kompem i zobacz czy u niego bedzie chodziło dobrze jak nie to znaczy ze cos jest z kostką... 1288386[/snapback] Wsadzilem kosc pamieci w 3 slot i wszystko gra! :) jak na razie stabilne 200 fsb. Wieczorkiem bede sie bawil... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Skupa - a ten mod na vCore ile napiecia daje na procek? 1289802[/snapback] witam przy tych założeniach co jest w projekcie, dawał ~+0.4v teraz zamiast rezystorka mam wstawiony potencjometr 47k (muszę go wymienić na niższy, jakiś ~30k), max można ~2.1v (po wyżej 2.15-2.18v płyta nie wstaje) pozdrawiam skupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fio Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) Po pierwsze witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem (standardowy, jak widzę na tym forum i tępiony mocno) z zakupem odpowiednich pamięci do A7N8X-E. Procesor ma być Sempron 2400+ (mam nadzieję, że nie będzie problemów z mnożnikiem x10). Zestawik ma służyć mi do grafiki oraz mojemu dzieciakowi do gier, więc myślę aby puścić procesor 10x200 oraz synchronicznie z nim pamięci, nic więcej. W tej chwili ten model asusa z tym procesorem to model niskobudżetowy i już jakby troszkę stary (czytając temat widziałe, iż wielu z Was zmieniło już platformę lub lada chwila zmienia na A64), ale właśnie dla mnie przez to cenowo interesujący. Skoro już ograniczam budżet to i pamięci (ma być razem 512) nie będą najwyższych lotów, ale do rzeczy mam w hurtowni do wyboru: KINGSTON DDRAM 256MB KVR400X64C3 128,10 KINGSTON DDRAM 512MB KVR400X64C3 246,44 256 MB PC 400 GOODRAM 111,01 512 MB PC 400 GOODRAM 225,70 DUAL CHANNEL 2PACK 512 MB GOODRAM 231,80 256MB PC400 ELIXIR 109,79 512MB PC400 ELIXIR 224,47 256 MB PC 400 KINGMAX 126,87 512 MB PC 400 KINGMAX 250,09 [edit] i jeszcze w proline: Infineon 256MB PC400 139,00 Infineon 512MB PC400 259,00 TwinMOS DDR 256Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 139,00 TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 265,00 [/edit] Dodam, iż czytałem faq, ale tam tylko opisano pamięci bezproblemowe ciut droższe od tych. Czytałem i wiem, iż z tych Kingstony cl3 value mogą sprawić problem. Co zatem wybrać, wszystkie będą prawdopodobnie sądząc po cenach cl3... Myślę też o dołożeniu w przyszłości drugie 512MB, więc nie wiem czy brać teraz 2x256, czy też narazie jedną kość. Może składaliście komuś niedawno komputer i coś poradzicie, może sami macie jakieś podobne pamiątki. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2005 przez fio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 KINGSTON DDRAM 256MB KVR400X64C3 miałem te kingstony i występowały problemy przy fsb>190MHz TwinMOS DDR 256Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 139,00 mam je obecnie i chodzą do 205 MHz miałem też Goodramy cl3 pc3200- przy nich występowały identyczne problemy jak dla kingostonów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 KINGSTON DDRAM 256MB KVR400X64C3 miałem te kingstony i występowały problemy przy fsb>190MHz TwinMOS DDR 256Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 139,00 mam je obecnie i chodzą do 205 MHz miałem też Goodramy cl3 pc3200- przy nich występowały identyczne problemy jak dla kingostonów 1290918[/snapback] A ja mam 2x KINGSTON DDRAM 256MB KVR400X64C3 i bez problemu chodzi mi 203 Mhz. Pisałem już wcześniej, że nowy bios 1013 redukuje błędy współpracy a7n8x-e deluxe z tymi pamięciami. Wcześniej owszem max FSB to 181 Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...