inesian Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) zaflashowalem bios tratsa i komp spoko wstaje na fsb 200 z mnoznikiem 10 z wiekszym fsb tez chodzi max 210 (dalej pamieci nie wyrabiaja :() ale mam wysokie temperatury, prime przestaje sie wywalac kiedy daje napiecie 1.8V ale dioda potrafi do 75 skoczyc, procek ma fabrycznie temp. max 90 czy jezeli przekrocze to od razu pojdzie sie !@#$%? chcielam jeszcze podkrecic mnoznik, plyta wskazuje tylko 45 st max, ale czy go nie przegrzeje? chlodzenie jak w sigu hmm... ach i bym zapomnial czym najlepiej zmierzyc temperatury? te co podalem byly mierzone przez everesta Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez inesian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Hej Mam pytanko: co trzeba zrobic zeby dalo sie ustawic napiecie pamieci powyzej 2.8v??? zmienic bios? na jaki? jak tak to poprosze o linka. Wiem ze pewnie to juz bylo ale temat ten ma 178stron i wybaczcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 http://www.hwtweakers.net/postx4741-0-0.html awdflash nowy_bios. bin /py /sn /cp /cc /cd /ld /e FAQ 1str. :) poczytaj bo warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Asus A7N8X-E Deluxe: Ufficiali: Link alla pagina ufficiale download Modded by Uber: 1008 1011 1011 Beta 1012 (SATA 4247) 1012 (SATA 4250) 1013 (SATA 4247) 1013 (SATA 4250) Modded by Trats: 1012 (SATA 4250) 1012 (SATA 4250) CPC OFF 1013 (SATA 4250) 1013 (SATA 4250) CPC OFF Ktory mam sciagnac zeby byl dobry i zebym mogl zwiekszyc napiecie pamieci powyzej 2.8v? ??? Od nowosci jeszcze nigdy nie zmienialem Biosu (1012) to mam teraz CPC ON czy OFF ?? Jak lepiej waszym zdaniem? Majac lepsze pamieci lepiej miec ON? Pytam bo komplenie nie mam o tym pojecia... W FAQ jest napisane ze lepiej zmieniac bios w DOSie bo wtedy calkowicie zamienia sie caly bios a nie updateuje jak przy uzyciu narzedzia ASUS Update. Czy moge zmienic Bios na np. 1013 by Trats CPC ON przy pomocy ASUS Update? czy nic sie nie zwali?? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez AdaS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Asus A7N8X-E Deluxe: Ufficiali: Link alla pagina ufficiale download Modded by Uber: 1008 1011 1011 Beta 1012 (SATA 4247) 1012 (SATA 4250) 1013 (SATA 4247) 1013 (SATA 4250) Modded by Trats: 1012 (SATA 4250) 1012 (SATA 4250) CPC OFF 1013 (SATA 4250) 1013 (SATA 4250) CPC OFF Ktory mam sciagnac zeby byl dobry i zebym mogl zwiekszyc napiecie pamieci powyzej 2.8v? ??? Od nowosci jeszcze nigdy nie zmienialem Biosu (1012) to mam teraz CPC ON czy OFF ?? Jak lepiej waszym zdaniem? Majac lepsze pamieci lepiej miec ON? Pytam bo komplenie nie mam o tym pojecia... W FAQ jest napisane ze lepiej zmieniac bios w DOSie bo wtedy calkowicie zamienia sie caly bios a nie updateuje jak przy uzyciu narzedzia ASUS Update. Czy moge zmienic Bios na np. 1013 by Trats CPC ON przy pomocy ASUS Update? czy nic sie nie zwali?? 1625672[/snapback] Cześć! Ja użyłem Asus Update i wsio hula! CPC ON daje lepsze efekty, chyba, że potrzebujesz mieć wyższe stabilne FSB do przechwalania się, a wydajność Ci ryra?? Niestety maksymalne napięcie oferowane w BIOSach modowanych to tylko 2,9V :-| @Inesian Ja też mam wysoie temp. niestety, ale 73C pod Primem nie przekroczyłem, choć i to jest wysoko. Może trzeba by Ci pomyślec nad zmianą/dodatkowym chłodzeniem?? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Ok dzieki. Czyli bez ingerowania w sprzet recznie nie ma innej metody do napiecia >2.9v? Czym sie roznia nasze ASUSY rev 1.01 (taki mam) od rev 2.0 ?? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez AdaS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 mi sie wydaje ze rev 2 dla E nieistnieje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) w takim razie dlaczego wheelerfan ma w opisie E ? Czy na moja plyte spokojnie wejdzie (nie zawadzi o nic) Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ Edytowane 1 Września 2005 przez AdaS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 mi sie wydaje ze rev 2 dla E nieistnieje :? 1626446[/snapback] No i luchuma masz rację :) A ja narobiłem zamieszania niechcący. Poprzednio miałem 2 szt. A7N8X DeLuxe obie rev. 2. w zamian za pierwszą dostałem niby uzywaną sprawną, ale nie była sprawna bo miała walnięte główne wyjście dźwieku. w zamian za nią dostałem tą z obecnego sig'u czyli -E Szczerze mówiąć na rev. nie patrzałem. a Everst pokazuje w DMI/Płyta głowna takie info: Właściwości płyty głównej Producent ASUSTeK Computer INC. Nazwa A7N8X-E Wersja REV 2.xx Numer seryjny xxxxxxxxxxx Przyjąłem skoro zwykły deluxe mógł mieć rev. 2 to może -E tez go ma, Ale specjalnie dla Was wczoraj wywaliłem na chwilę grafę i sprawdziłem, a tam jest napisane rev. 1.01 Więc to niniejszym zmieniam i sorki za spowodowane zamieszanie :) Pozdrawiam Was Sherlock"i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 @wheelerfan .."Przyjąłem skoro zwykły deluxe mógł mieć rev. 2 to może -E tez go ma"... kolego zwykłu deluxe miał rózne rev ponieważ miał różne NB..... a jak nam wiadomo Nforce2Ultra był jego ostatnią odsłoną zastosowaną w rev2.0 bez E i w rev 1.1 z E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 BIOS Trats'a 1010 CPC ON dla a7n8x-x ma chyba blad bo mi sie komp wieszal raz na jakies 2, 3 godzinki, nie wiedziec dlaczego zmienilem na moj stary bios ASUS'a 1010 (bez modow) i jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) @wheelerfan .."Przyjąłem skoro zwykły deluxe mógł mieć rev. 2 to może -E tez go ma"... kolego zwykłu deluxe miał rózne rev ponieważ miał różne NB..... a jak nam wiadomo Nforce2Ultra był jego ostatnią odsłoną zastosowaną w rev2.0 bez E i w rev 1.1 z E 1629799[/snapback] Zapewne masz rację, nie interesowałem się historią naszego mobo tak mocno. Nie mam też wiedzy o zmianach technologcznych, które powodują zmianę rev. Obecnie mam jednak rev. 1.01 a nie 1.1 jak napisałeś ( nie wiem czy to błąd czy rzeczywiście jest taka rev.??) A Everest i CPU-Z pokazują rev. 2.XX nawet w przypadku płyt -E, zapewne dlatego,że maja NF2 Ultra właśnie. W każdym razie myślę, że sprawa zsotała dogłębnie wyjaśniona Pozdrawiam Edytowane 3 Września 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VertebraliS Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam ja mam dziwny problem z odczytem przez asus probe na asusie a7n8x-e deluxe otoz jak wlacze proba to pokazuje mi ze wentyl na procku ma 2500 obr/m a naprawde ma 2800 obr/m w biosie tez pokazuje ze 2500 wiec juz naprawde nie wiem co i jak......kolejnym problemem jest jakis konflikt z asus probem gdy np odpale cpu-z probe pokazuje jakies kosmiczne wartosci np ze napiecie spada do 0 albo wentylatory sie nie obracaja a pozniej jak wylacze cpu-z to i tak nie wraca wszystko do normy napiecia pokazuje ok ale obroty wentyli nie przekraczaja 800 odr/m nie wspominajac o sandrze bo tam to byl kosmos niemaly :huh: jak ktos wie jak temu zaradzic bardzo prosze o porade....pozdrawiam wszystkich... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) @Vertebralis I to mają być problemy?? Co do wentyla, to jakie to ma znaczenie ile on ma dokładnie obrotów?? Nie jest ważniejsze czy chłodzi tak jak trzeba, lub hałasuje mniej lub bardziej niż tolerujesz?? Skąd wiesz ile ma naprawdę?? Pomiary płyty zapewnie nie są precyjne jak i producent nie zagwarantuje Ci +/- 0 róznicy miedzy tym co deklaruje a tym co osiąga Twój wentyl. Zwłaszcza, że napięcie podawane na wentylator rzadko = 12,00 V czy 5,00 V. A zauważ, że zmiana napięcia powoduje zwiększenie lub zmniejszenie obrotów wentyla. Twój ma obecnie (prawdopodobnie, o ile pomoary z płyty nie klamią) 2500 obr/min i musisz się z tym pogodzić. A ASUS Probe, CPU-Z, SISoft Sandra i inne im podobne korzystają z tych samych czujników na płycie i nie powinny być uruchamiane równocześnie, bo wariują próbując w tym samym czasie dokonać odczytu. Jedyne co możesz zrobić, to wyłączać jeden przed włączeniem drugiego wtedy konfliktów nie ma. Pozdrawiając zyczę, Ci abyś nie maił nigdy większych problemów niż te, które opisałeś. NO Update :lol2: Edytowane 13 Września 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VertebraliS Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 oks dzieki za info.....i napewno zglosze sie jak beda powazniejsze problemy :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VertebraliS Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 mam jeszcze pyanie czy Pentagram Freezone QV-100 wejdzie na tego asusa czy beda jakies problemy z zalozeniem ?? czy lepiej 80 kupic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Cześć wam wszystkim. Poleciłem dla kumpla płytkę właśnie: ASUS A7N8X-E DELUXE (rev 1.01, bios 1013) Przyszła wczoraj. Podłączyłem wszystko czyli: DYSK 40GB ATA100 PROCEK ATHLON 1000Mhz GF2 ti 64MB DDR266 256MB Właczam instalacje windy i moim oczom ukazuję się to: :mur: :mur: Nie wiedziałem co jest grane, zaczelem sie bawic w biosie przełaczając rózne opcje i nic:/ Wzielem innego kompa i zaczelem sprawdzac WSZYSTKIE KOMPONENTY oprócz mobo ofkors:) Dalej to samo. W koncu posłuchałem się błędu który mamy wyżej i poszedlem do siebie do domu i zaczelem sciagac biosy starsze.. dokładnie ze strony asusa. ściągnelem bios 1007 (liczba taka którą mam na swojej non-deluxe) i na wszelki wypadek 1008. z TEJ strony sciaglem AWDFLASHA 7.72 i nagralem to na dyskietke- BIOS i AWDFLASH. Uruchomiłem kompa z dyskietki startowej, włożyłem dyskietke z biosem i wpisałem: awdflash nazwaBIOSA.bin /py /sn /cp /cc /cd /ld /e Moim oczom ukazało się awdflash i czytał, czytał i wyskoczyło Unknown Flash Type :mur: :mur: Próbowałem różne sposoby (napomne, że u siebie biosa zmieniałem milion razy i działa, i wiem raczej chyba jak to robić:) Zrestartowałem kompa i sie okazało że BIOS padł na płycie :mur: :mur: ale moim oczom ukazał się komunikat, INSERT DISK A. Włożyłem Dysk Startowy lipa, chce AWDFLASH.. ok włożyłem dysk z biosem i aw.. i wczytało AWDFLASHA, bios 1007 w ogóle nie widział. Pomyslalem ze AWDFLASH jakis dziwny, wiec sciaglem z TEJ strony różne wersje, dokładnie 8.22, 8.16, 8.10 i dwa biosy 1007 i 1008. Zrobiłem 6 dyskietek i włączając przetestowałem każdą czy sie bios w gra. Na biosie 1007 i obojetnie jaki awd to niestety UNKNOWN.. na biosie 1008 i na którymś awd nawet załapało i jak pojawiły sie te kratki które powinny sie zapelniac przy flashowaniu nic sie nie działo.. Płyta "PIKNEŁA" pare razy i restart.. i tak w kółko.. CZY PŁYTA JEST USZKODZONA? CZY MAM SPROBOWAC INNEJ METODY:/ Naprawde zmarnowalem dzisiaj caly dzien na to. Teraz jak włacza sie kompa, nie ma biosa i wyskakuje zebym włożył Dyskietke z AWD i BIOSEM. Tyle.. Potrzebuje pomocy :sad: :sad: Edytowane 15 Września 2005 przez peseq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Obawiam się, że popsowaleś kość Biosa. Do Asusa potrzebne są specjalne programatory o ile dobrze pamiętam. U mnie taka awaria skończyła się wymianą płyty!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 ale jak moglem popsuc.. przeciez nie chcialo nawet sflashowac.. hmmm u siebie normalnie robilem.. moze ktos jeszcze cos napisac co moglm zle zrobic? wheelerfan, mimo wszystko dzieki za odp. to nie moja plyta i glupio mi na oczach kumpla:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Oddaj plyte na gwarancje. Tuz po zakupie masz szanse dostac nowa od reki. Ja mialem podobny problem z moim pierwszym asusem, a byl to rev 1.06... Moim zdaniem problem kwalifikuje plyte do szybkiej wymiany. Pokasz/udostepnij fotke bledu. Przedstaw wszystko w czarnych barwach i napewno pojdzie gladko ;) Pozdrawiam PS. To naprawde dobra plyta! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) PS. To naprawde dobra plyta! ;) 1651198[/snapback] Zgadzam się! Mam ją od około roku, ale... :) mam taki problemik że gdy post reporter raportuje stan systemu przed bootowaniem słyszę "memory test failed" :( Potem system wstaje juz normalnie... Wcześniej albo tego nie było albo miałem reportera wyłączonego... Mam 1007 i zastanawiam się czy nie wystarczy zmienić biosu... Znalazłem w oficjalnym change logu asusa taki text : 1002.004 *was posted before version 1002.003 *Users indicate temps seem to be lower with this revision. perhaps giving false readings. *Some users experience 'system failed memory test' after flashing. *Apparently this bios has been removed from ASUS websites and any user upgrading to this bios should do so at their own risk. As this bios may not be supported by ASUS due to problems it may have had. Tak jak pisałem mam bios 1007 więc czy ten błąd w 1002 mógł jakoś przetrwać w moim przypadku ? Ram już zmieniałem i mam w pełni zgodny z tą płytką... Jeszcze raz zaznaczam że po tym nieciekawym komunikacie system wstaje bez żadnych oporów i jak narazie śmiga aż miło ;) Ktoś może doświadczył czegoś takiego ??? Denerwuje mnie to troche bo nie wiem czy to tylko bug w biosie czy mam się fatygowac z płytką do serwisu ( to oznacza jakieś 3 tygodnie bez kompa ) Hlp me! :) UPDATE : Na zagranicznym forum czytałem że takie rzeczy czasami się dzieją kiedy na płycie siedzi jedna kośc ramu, a kiedy jest ich więcej system czasami nie wstaje... Z tych informacji wywnioskowałem że może Asus zjada sporo mocy na każdy bank pamięci podczas pracy i czasem gdy jest jakiś spadek raportuje błąd ? Spróbuje wsadzić więcej ramu i zoabczymy, później sprawdze tez na mocniejszym zasilaczu, który i tak muszę kupić ze względu na planowaną kartę graficzną... Edytowane 19 Września 2005 przez nightstalker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 ale jak moglem popsuc.. przeciez nie chcialo nawet sflashowac.. hmmm u siebie normalnie robilem.. moze ktos jeszcze cos napisac co moglm zle zrobic? wheelerfan, mimo wszystko dzieki za odp. to nie moja plyta i glupio mi na oczach kumpla:/ 1651154[/snapback] Witaj @peseq Ja też nie wiem jak moją zepsułem :mellow: ?? Czy zrobiłem jakieś drobne zwarcie czy też wyłączyłem komp nie w takiej chwili?? Do dziś zachodzę w głowę. Nie mniej na 99,99% płyta kwalifikuje się do reklamacji. Jak będą mili i sprytni to przełożą ze sprawnego egzemplarza, sprawdzą, czy to rzeczywiscie był powód i oddadzą Ci tą samą mobo, ale z nową kością BIOSu. OFkoz, niestety to wariant optymistyczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 juz plyte odeslalem, koles ze sklepu (KOMSAD) mówił że z miejsca (jak dostaną odesłaną) pakują nową i wysyłają.. mam nadzieje ze ten BlueScreen znowu nie wyskoczy przy instalacji windy (windows oryginalny). heh.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Życze Ci abys nigdy nie musiał oglądac tego blue screena ponownie ;) Może teraz ktos pokusi się o jakieś sugestie co do mojego problemu, który opisałem 2 posty wyżej ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) juz plyte odeslalem, koles ze sklepu (KOMSAD) mówił że z miejsca (jak dostaną odesłaną) pakują nową i wysyłają.. mam nadzieje ze ten BlueScreen znowu nie wyskoczy przy instalacji windy (windows oryginalny). heh.. 1658501[/snapback] No to czekamy na wieści od Ciebie z placu boju! UPDATE: @nightstalker A próbowałeś zmienić BIOS na inny nowszy?? Zanim odwiedzisz serwis spróbuj tego. Edytowane 19 Września 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Spróbuje dzisiaj z tym biosem, tylko kurde trochę sią boje bo na tej płytce jeszcze nei zmieniałem... Mam nadzieje że nie spartole i wszystko będzie ok... Życzcie mi powodzenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Spróbuje dzisiaj z tym biosem, tylko kurde trochę sią boje bo na tej płytce jeszcze nei zmieniałem... Mam nadzieje że nie spartole i wszystko będzie ok... Życzcie mi powodzenia :P 1658902[/snapback] No to życzymy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mam taki "problem" mianowicie mam dwie kości ramu po 256 mb z tym ze jedne są 333mhz a drugie 400mhz. Wsadziłem je w 1 i 3 spot na karcie i bios mi pokazuje ze jest na dual channel.Czy to możliwe czy coś sie skopało z płytą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 :arrow: nightstalker wylacz post reportera :arrow: pok to mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 @pok .. to chyba oczywiste ze jest dual........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...