nightstalker Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja do siebie kupiłem dual channel kit i nei działało :| Sprzedałem, kupiłem sobie inne kości ( good ram i coś tam jeszcze - bo tanio bylo ) Ruszyło w DC :D A jeszcze jedno co się tyczy ASUSA : http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1706296 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Właśnie widzę nowy bios do A7N8X Deluxe BIOS 1009 for PCB revision 1.04, and 1.06 only może ktoś się skusi http://support.asus.com/download/download_...SLanguage=en-us i mam mały problem z kontrolerem SATA i raidem wywala mi taki błąd Urządzenie \Device\Scsi\si3112r1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Problem się pojawia cyklicznie i nie wiem czym jest spowodowany, po tym błędzie dyski nie odpowiadają przez jakieś 20-30 sek. po czym wszystko działa normalnie aż do nast. błędu. Nigdzie nie znalazłem sensownego rozwiązani tego problemu. Mówiąc krótko RATUNKU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 A7N8X Deluxe BIOS 1009 for PCB revision 1.04, and 1.06 only Support AMD Sempron CPU Patch 3D Labs AGP card compability issue Update SATA ROM czyzby formacik sie klanial ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 i mam mały problem z kontrolerem SATA i raidem wywala mi taki błąd Urządzenie \Device\Scsi\si3112r1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Problem się pojawia cyklicznie i nie wiem czym jest spowodowany, po tym błędzie dyski nie odpowiadają przez jakieś 20-30 sek. po czym wszystko działa normalnie aż do nast. błędu. Nigdzie nie znalazłem sensownego rozwiązani tego problemu. Mówiąc krótko RATUNKU 1707288[/snapback] No i problem rozwiązany okazało się, że klient UnitedDevice bruździ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 sorki problem z moim kontrolerem SATA nie ustąpił. Ale chyba już nikt nie wchodzi na ten wątek, więc pozostaje zbierać na DFI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Czasem jeszcze ktos wchodzi, ale pewnie nikt nie miał takiego problemu jak Ty Edytowane 1 Listopada 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Czesc, No i przyszedl czas i na mnie - zmieniam platforme na A64... Z wielka przykroscia porzucam Asusa A7N8X Deluxe... :( A robie to z tylko z powodow ekonomicznych. Plyte wraz z procesorem (swietnym - AXP1700+@2467MHz!) juz sprzedalem (kompletnemu lamerowi - max word/internet/filmy/mp3). Serce mi pekalo gdy zdejmowalem z plytki wszystkie moje mody, zmienione/didatkowe chlodzenia itd! :( Kilka slow nazakonczenie? Coz... Uwazam, ze jest to NAJLEPSZA plyta jesli chodzi o platforme SocketA! Ma wszystko co potrzeba, a nowe biosy by trats oraz BANALNE w wykonaniu mody daja jej wielkie mozliwosci! Tym ktorzy boja sie robic mody ze wzgledu na ludowanie polecam wielce chwytaki pomiarowe. Zastepuje to lutowanie, nie ma zagrozenia, ze uszkodzi sie element plyty, zawsze mozna zdjac i spokojnie oddac na gwarancje. Bede tu zagladal i odpowiadal na wszystkie pytania dotyczace problemow jakie napotkacie - mozecie na mnie liczyc w tym topicu. Sam topic tez jest bardzo porzadny! FAQ na pierwszej stronie odpowiada na chyba wszystkie pytania dotyczace tej plyty. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 @Martinii No to już nie długo nie będzie tu starych userów :cry: Postęp technologiczny robi swoje. Powodzenia na nowej platformie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 @wheelerfan na Ciebie też nadejdzie pora...wezmiesz śrubokręt w rekie- ciach ciach-"kochanie nie mówie ci dowidzenia- mówie żegnaj na zawsze" :cry: Mimo ze sprzet chodzi bezawaryjnie i nie brakuje mu mocy w grach sam zmieniłbym na coś nowszego z czystej ciekawosci.. braku nowych wrażeń ... bo tu już wszystko sie wydarzyło i nic sie raczej nie zmieni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 @wheelerfan na Ciebie też nadejdzie pora...wezmiesz śrubokręt w rekie- ciach ciach-"kochanie nie mówie ci dowidzenia- mówie żegnaj na zawsze" :cry: Mimo ze sprzet chodzi bezawaryjnie i nie brakuje mu mocy w grach sam zmieniłbym na coś nowszego z czystej ciekawosci.. braku nowych wrażeń ... bo tu już wszystko sie wydarzyło i nic sie raczej nie zmieni... 1734134[/snapback] Ja tam stary jestem :( No ale może dzięki temu kompik na Asusie będzie miał jeszcze trochę emerytalnego żywota jako komp 8 letniej dziewczynki. Do tego czego ona używa to mocy starczy, może się ewetualnie sie grafę zmieni jesli cos w sensownej cenie na AGP będzie dało radę wyrwać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Mógłby wyjść jakiś nowy biosik. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ja jeszcze z moim asusem przetrzymam roczek:) Naprawde super płytka, stabilna i zero problemów od 1,5roku:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 U mnie zostanie tak jak jest, jeśli się sporo zarobi to będzie drugi komp. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) IMO nie będzie już nowych Biosów. Z perspektywy firmy ( i nie tylko) to już przestarzała technologia. Szkoda kasy na pracowników, którzy mieliby robić BIOSy do nieprodukowanego już produktu. Dla nich to zamknięty rozdział :cry: A nasz topic żyje póki zyją Tweak'owcy ich używający. A postów mniej bo Ci co mieli problemy to albo je rozwiązali, albo zmienili już mobo i platformę. Czasem zdarza się ktoś z czymś nietypowym jak artk. Pozdrawiam pozostałych jeszcze użyszkodników topic'owej mobo :D Edytowane 3 Listopada 2005 przez wheelerfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 pozdrawiamy rowniez:) i milej przesiadki na inny bardziej przyszlosciowy sprzet:) z tego topicu sie nauczylem wiele o swojej mobo! dzieki za to:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam. Mam nadzieje,ze nie powiele pytania. Ale mam taki problem. Posiadam A7N8X-E Delux wersje Wifi. Gdy wkladam karte Wifi to znika gigabitowa sieciowka. Widzi tylko zwykla. Czy ktos sie spotkal z tym problemem? Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam Nimitz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larius Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 to ja jeszcze mam co innego: A mianowicie mam obobudowę z usb na masce z przodu i jak wkładam PENDIRVE'A z przodu, to komp wogóle go nie wykrywa, a jak wsadze od tylca :) to wszystko działa... Dziwne nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Widoczeni zle podlaczone masz przednie usb , albo w ogole nie podlaczone sprawdz to lepiej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Czy nikt nie jest w stanie mi pomoc? Gdy tylko podlacze karte Wi_fi do specjalnego dla niej slotu to przestaje mi widziec karte scieciowa gigabitowa. Help me :-) PLZ Nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 to ja jeszcze mam co innego: A mianowicie mam obobudowę z usb na masce z przodu i jak wkładam PENDIRVE'A z przodu, to komp wogóle go nie wykrywa, a jak wsadze od tylca :) to wszystko działa... Dziwne nie? Zobacz czy czasem nie masz odwrotnie podlaczonej wtyczki. Ja tak mialem. Obrocilem o 180 stopni i ladnie dziala. Dobra rada nie kombinuj z zamiana kabelkow przy wtyczce bo sie moze to zle skonczyc!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam.Gdy pewnego slonecznego dnia, wszedlem do Biosu i patrze jest opcja: Graphic aperature Size (ustawiona na 64 MB!). Czy tutaj chodzi o mb w karcie graficznej? Moja ma 128, a tam jest ustawione 64... moge ustawic 128, 256 i 512. Walnac te 128? Plx o odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam.Gdy pewnego slonecznego dnia, wszedlem do Biosu i patrze jest opcja: Graphic aperature Size (ustawiona na 64 MB!). Czy tutaj chodzi o mb w karcie graficznej? Moja ma 128, a tam jest ustawione 64... moge ustawic 128, 256 i 512. Walnac te 128? Plx o odp.O ile wiem ( to chyba już było w tym topic'u) to jest ilość pamięci jaka może być uzyta z RAMu komputera, kiedy grafie zabraknie jej własnego RAm'u. Mobo ustawia chyba na 1/8 tego co masz w kompie zainstalowane, ale mozna to ręcznie zmienić. Jak zmieniesz ten parametr róznicę zobaczysz na pewno w wynikach 3DMarków, a czy w grach, to już nie wiem, zależy pewno od konkretnej gry i jej ustawień, to już musisz sam przetestować. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Czy ktoś widział BIOSy TRATS do płyt w wersji poniżej 2.0 ?? Na swojej wyciągam bezproblemów 200x12 ale chciałbym troszkę więcej, największa szyna z jaką odpalił komp to 211 ale nawet nie testowałem tego czy działa stabilnie, o 1 więcej już nie wstawał. Czy ktoś widział BIOSy TRATS do płyt w wersji poniżej 2.0 ?? Na swojej wyciągam bezproblemów 200x12 ale chciałbym troszkę więcej, największa szyna z jaką odpalił komp to 211 ale nawet nie testowałem tego czy działa stabilnie, o 1 więcej już nie wstawał. No, nie dopisałem Płyta to A7N8X DeLuxe ver. 1.4 (chyba 1.4) ale napewno nie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 bo deluxa chyba 2.0 nie ma;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 bo deluxa chyba 2.0 nie ma;))@Ciebie to się peseq żarty trzymają :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 @Ciebie to się peseq żarty trzymają :-Pco racja to racja :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 bo deluxa chyba 2.0 nie ma;)) Spójrz na moją sygnaturę i będziesz miał odpowiedź. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpik Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 witam wlasnie zostalem uzytkownikiem plytki a7n8x-x i mam jeden problem po jakim kolwiek resecie kompa jesli zaliczy zwieche to system nie wstaje i tak samo sie dzieje jak pamiatki podkrece do 202 moglibyscie napisac w czym tkwi blad i jak temu zaradzic tylko nie piszcie przeczytaj stare posty bo jest ich juz ponad 5000 i to by zajelo dluuug czas ich przestudiowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 witam wlasnie zostalem uzytkownikiem plytki a7n8x-x i mam jeden problem po jakim kolwiek resecie kompa jesli zaliczy zwieche to system nie wstaje i tak samo sie dzieje jak pamiatki podkrece do 202 moglibyscie napisac w czym tkwi blad i jak temu zaradzic tylko nie piszcie przeczytaj stare posty bo jest ich juz ponad 5000 i to by zajelo dluuug czas ich przestudiowanieWitam! Nic nie napisałeś o konfiguracji kompa, ustawień proca, pamięci ich typu, zasilacza itp., więc ciężko coś dokładnie powiedzieć. Ale po opisanych objawach sądząc, komp jest zanadto podkręcony. Który konkretnie podzespół to powoduje, ciężko na razie powiedzieć, za mało danych. W każdym, razie objawy nie są mi obce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpik Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) hej konfig teraz mam taki duron 1,4@1,75 szyna jego aktualnie 166 ale standartowa szyna 133 nic nie pomaga prubowalem pamiatki twinmos cl 2,5 pc 3200 leca teraz na 200mhz a zasilacz nowka prawie 420W chieftec niejestem pewien ale wersja biosa to chyba 1010 Edytowane 10 Listopada 2005 przez malpik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...