funkylemon Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ja za swoja zaplacilem 585zl i nie zaluje. plyta glowna to malo powiedziane... to jest prawdziwa malina!!! :) osobiscie mam zle doswiadczenia z allegro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 witam płyte mam od wczoraj i kilka pytań -mam tylko jedna kostke pamieci do ktorego banku ja wlozyc, bo jak wlozylem do pierwszego to system dzialal nie stabilnie PRIME sie wywalal a jak teraz jest w drugim jest OK -no co jest z ta płytą ustawiam na 200 FSB i pamiec wszystko chodzi spoko jak juz na 205 do [gluteus maximus] wczesniej miałem MSIKT6 to na 205 bez łachy mi wszystko chodzilo - Pamięci mam ustawione na 2T-3-3-6 w Sandrze na single mam 2905 dużo to czy malo? -strasznie cichy dzwiek mam jak ogladam filmy do cos sie z tym zrobic mp3 graja głośno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ja za swoja zaplacilem 585zl i nie zaluje. plyta glowna to malo powiedziane... to jest prawdziwa malina!!! :) osobiscie mam zle doswiadczenia z allegro... Nie ma się czym chwalić ja za swojego asus'a dałem 825 zł ;-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 widze ze w niedziele nikt tu nie zaglada :) z dzwiekiem juz sobie poradzilem ale FSB powyzej 200 mnie rozwala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A jakie Vmem dla tych kostek ustawiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mam pytanie dotyczące mojej płyty i pamięci, które kupiłem (2x256MB PC400 CL 2,5 GEil) Pamięci po ustawieniu FSB 200MHz i 6-3-3 cl2 działają na defaultowym napięciu. Po zmianie na 6-2-2 cl2 nie wstają nawet po podniesiu napięcia do 2,8V (więcej podnieść nie mogę) Czy można te pamięci jakoś jeszcze podkręcić na FSB200? Jak mam ustawić parametry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Witam wszystkich. Siedze wlasnie na modemie ,bo od srody padlo mi neo+ i czekam cierpliwie ,az te tele<span style="color:red;">[ciach!]</span>y to naprawia. Zapodalem ten nowy bios i jestem mile zaskoczony. Bios sata szybciej wykrywa dyski i co najwazniejsze podskoczyly mi wyniki. Dla przykladu w sandrze na FSB200 na jednej kostce 622 2.5 2.7V mam 3050/2822. W aquamarku wynik podskoczyl o 100pkt dla CPU i mam teraz ponad 7100pkt. Tylko niestety nadal mam ten problem z SATA. I takie pytanie .Ma moze ktos pozyczyc na kilka godzin przejsciowke SATA>ATA?? Moze ma ktos kumpla na Abitem NF7-s i on nie korzysta z niej w tej chwili? o tylko przejsciowka mi zostala do sprawdzenia. Bede ogromnie wdzieczny. Oczywiscie propozycje tylko z Łodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A jakie Vmem dla tych kostek ustawiłeś? Jest na auto a na jakie mam ustawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Nie mam niestety przejściówki, bo i dysku takiego nie posiadam. Ale resztą służę. A co do BIOSu, to sprawdzę dziś i jutro reportaż :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 JODLASTY, sprawdź na stronie GeILa, tam jest rozpiska Vmem. Oficjalnie przedział Vmem jest do 2,8V. Może podbicie coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 JODLASTY, sprawdź na stronie GeILa, tam jest rozpiska Vmem. Oficjalnie przedział Vmem jest do 2,8V. Może podbicie coś da. o kurcze bo bios mi ustawial na 2,6V teraz ustawilem na 2,7V wlasnie sie doczytalem ze powinno byc na 2,7 lub 2,8 moze teraz nie bede mial problemow zaraz zobaczy czy bede mogl zwiekszyc FSB a i jeszcze napiecia mam takie: 3,3V - 3,22 5,0V - 4,76 12,0V - 11,55 chyba musze zmienic zasilacz Własnie zmieniłem ustawienia c CL 2 na CL 2,5 Prime przechodzi juz od godz. min mecze kompa i nie rozumiem teraz wyników Sandra na ustawieniech CL 2 pokazywała 2900 a na CL 2,5 3000 zgłupiałem o co chodzi? Ale nadal nie moge podnieść FSB powyzej 200 na razie MSI KT6 wydaje mi się lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 LEPIEJ NA BIEGU ZMIEŃ ZASILACZ BO WYKORKUJE CI SPRZET AN DOBRE. Zegar tyka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Właśnie, Jodlasty, jaki masz zasilacz? Bo reszta konfigu jest dość wymagająca pod względem zasilania: ASUS A7N8X DELUXE/ Athlon XP 1700+@2200Mhz (11x200) Radeon Sapphire 9100 275/550 / 512MB GeIL ULTRA CL.2 /SEGATE 120GB/ 10,193-3D Marków 01...1395-3D Marków 03...17,767 AquaMark3 / DSL TP / Powered by Water Cooling-Open Air Ja chyba "dzięki" staremu Enlightowi 250W posłałem do Krainy Wiecznych Łowów Solteka 75FRN-RL i Athlona Xp 2000+ Więc lepiej miej to na uwadze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mam pytanie dotyczące mojej płyty i pamięci, które kupiłem (2x256MB PC400 CL 2,5 GEil) Pamięci po ustawieniu FSB 200MHz i 6-3-3 cl2 działają na defaultowym napięciu. Po zmianie na 6-2-2 cl2 nie wstają nawet po podniesiu napięcia do 2,8V (więcej podnieść nie mogę) Czy można te pamięci jakoś jeszcze podkręcić na FSB200? Jak mam ustawić parametry? Andy a jak wyniki?? Warto było kupować lepsze pamiątki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 AndyN, czuję się trochę winny,że ci poleciłem te pamiątki. VIP je zachwalał, była mowa o CL2. Ale dam głowę, że osiągniesz na nich wysokie FSB przy 2-3-3-6. Problem w tym, że nforce 2 lubi niskie timingi i może się okazać,że na FSb 200 przy 2226 będą wyższe osiągi niż 210 2336... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mam pytanie dotyczące mojej płyty i pamięci, które kupiłem (2x256MB PC400 CL 2,5 GEil) Pamięci po ustawieniu FSB 200MHz i 6-3-3 cl2 działają na defaultowym napięciu. Po zmianie na 6-2-2 cl2 nie wstają nawet po podniesiu napięcia do 2,8V (więcej podnieść nie mogę) Czy można te pamięci jakoś jeszcze podkręcić na FSB200? Jak mam ustawić parametry? Andy a jak wyniki?? Warto było kupować lepsze pamiątki?? Na pewno warto pod tym względem, że nie sypią teraz błędami pod Memtestem na FSB200 (Seiteki to robiły). Jeśli chodzi o przyrost wydajności to muszę zaznaczyć kilka zastrzeżeń: * nie zapisałem ustawień x-x-x-x moich poprzednich pamięci (Seitec) * mierzyłem przepustowość pamięci tylko przy pomocy SiSoftSandra * nie miałem czasu w ten weekend na więcej testów. Wiecie, narzeczona przyjechała do mnie :D * nie ustawiałem FSB większego niż 200MHz Prz ustawieniach FSB 200MHz i 6-3-3-2 przyrost pod Sandrą rzędu 2-3% (w porównaniu z Seitekami)- na więcej testów nie mam czasu na razie. Nie wiem też jak testować, na co zwracać uwagę, jak ustawiać sprzęt, jakimi progsami testować. Wiecie, ja ciągle się uczę ... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 AndyN, czuję się trochę winny,że ci poleciłem te pamiątki. VIP je zachwalał, była mowa o CL2. Ale dam głowę, że osiągniesz na nich wysokie FSB przy 2-3-3-6. Problem w tym, że nforce 2 lubi niskie timingi i może się okazać,że na FSb 200 przy 2226 będą wyższe osiągi niż 210 2336... Nie przejmuję się tym. Mam pewność, że jak będę chciał pamięci wymienić na inne (wyższe FSB, większa pojemność) to wymieni mi je ten, który sprzedał mi te GEil'e. Nie będę się musiał "bujać" z Allegro. No i mam dożywotnią gwarancję ... Bardziej zależy mi na stabilności i jakości sprzętu niż na wyśrubowanych osiągach. I nie bedę miał problemów przy ewentualnej odsprzedaży Spróbuję poeksperymentować z wyższym FSB ale wyniki dopiero za ok 2 tygodnie bo komputer mam tylko w weekendy a w ten wyjeżdżam w tournee po "nowej" rodzinie .... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Właśnie, Jodlasty, jaki masz zasilacz? Bo reszta konfigu jest dość wymagająca pod względem zasilania: ASUS A7N8X DELUXE/ Athlon XP 1700+@2200Mhz (11x200) Radeon Sapphire 9100 275/550 / 512MB GeIL ULTRA CL.2 /SEGATE 120GB/ 10,193-3D Marków 01...1395-3D Marków 03...17,767 AquaMark3 / DSL TP / Powered by Water Cooling-Open Air Ja chyba "dzięki" staremu Enlightowi 250W posłałem do Krainy Wiecznych Łowów Solteka 75FRN-RL i Athlona Xp 2000+ Więc lepiej miej to na uwadze :wink: Zasilacz to IMPET 300W Decyzja zapadła zmieniam zasilacz tylko na jaki? możeci mi coś polecić do 250zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zasilacz to IMPET 300W Decyzja zapadła zmieniam zasilacz tylko na jaki? możeci mi coś polecić do 250zł Ładna nazwa .... :wink: Chieftec 360 Watt? Może Dual Fan? Chć nie znam dokładnie cen Ja miałem kolegę w wejściami z hurtowni komputerowej i za 300 zł kupiłem Chiefteca 420 Watt. Zawsze większy zapas w razie rozbudowy ... DRUGA BARRACUDKA DO RAIDA JUŻ NIEDŁUGO POCZTĄ PRZYJDZIE!! :D :D :D Podzielę się wrażeniami po pierwszych testach .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Hanu ,a moze bym ci kiedys podrzucil moja przejsciowke i bys sie dyskiem pobawil na SATA przez pare dni ,posprawdzal. Bo ja juz nie wiem co robic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zasilacz to IMPET 300W Decyzja zapadła zmieniam zasilacz tylko na jaki? możeci mi coś polecić do 250zł Ładna nazwa .... :wink: Chieftec 360 Watt? Może Dual Fan? Chć nie znam dokładnie cen Ja miałem kolegę w wejściami z hurtowni komputerowej i za 300 zł kupiłem Chiefteca 420 Watt. Zawsze większy zapas w razie rozbudowy ... DRUGA BARRACUDKA DO RAIDA JUŻ NIEDŁUGO POCZTĄ PRZYJDZIE!! :D :D :D Podzielę się wrażeniami po pierwszych testach .. i jak z napięciami trzyma wzorowo? czyli jak kupie ta zasiłke na fakturkę to bedzie mnie kosztowac "tylko" 234zł czyli mieszcze sie w 250zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 czym sie rozni ST od SPP ? takie chipsety sklepy podaja nawet na stronie asusa pisze ST a w specyfikacji jest SPP moze ktos wyjasnic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 AndyN bardzo hałasuja te 2 wentylatory? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 jak poznac ver.2.0 ? a najlepiej gdzie ja kupic ? czy gold to jest ver.2.0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkylemon Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 1. na laminacie plyty pomiedzy slotami pci powinno byc napisane REV2.0 2. pierwszy lepszy benchmark, lub dolaczony do plyty glownej program ASUS PC PROBE pokaze ci wersje. 3. przy starcie kompa wyskoczy ASUS A7N8X2.0 wybierz, ktore chcesz :) gold nie musi byc koniecznie wersja 2.0. polecam rowniez, zajrzec tu... szczegolnie przeczytac uwage uzytkownika Strawbs: http://www.techimo.com/forum/t62374.html oraz tu: http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware...n8x_dx2/3.shtml mnie natomiast od kilku dni zastanawia, to co pokazuje asus pc probe: co na ten temat myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zasilacz to IMPET 300W Decyzja zapadła zmieniam zasilacz tylko na jaki? możeci mi coś polecić do 250zł Ładna nazwa .... :wink: Chieftec 360 Watt? Może Dual Fan? Chć nie znam dokładnie cen Ja miałem kolegę w wejściami z hurtowni komputerowej i za 300 zł kupiłem Chiefteca 420 Watt. Zawsze większy zapas w razie rozbudowy ... DRUGA BARRACUDKA DO RAIDA JUŻ NIEDŁUGO POCZTĄ PRZYJDZIE!! :D :D :D Podzielę się wrażeniami po pierwszych testach .. Ja moją zasilkę Chieftec 420 W DF kupiłem za 299 zł, bez żadnej hurtowni w Siriusie. 360 W są jeszcze trochę tańsze bo za 259 zł, a na dodatek w testach mialy lepsze wyniki jeżeli chodzi o trzymanie napięć. Myślę, że jest to jedna z lepszych propozycji w tej cenie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 1. na laminacie plyty pomiedzy slotami pci powinno byc napisane REV2.0 2. pierwszy lepszy benchmark, lub dolaczony do plyty glownej program ASUS PC PROBE pokaze ci wersje. 3. przy starcie kompa wyskoczy ASUS A7N8X2.0 wybierz, ktore chcesz :) gold nie musi byc koniecznie wersja 2.0. polecam rowniez, zajrzec tu... szczegolnie przeczytac uwage uzytkownika Strawbs: http://www.techimo.com/forum/t62374.html oraz tu: http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware...n8x_dx2/3.shtml mnie natomiast od kilku dni zastanawia, to co pokazuje asus pc probe: co na ten temat myslicie? To oznacza, że ponad 3000 Mhz nie wykręcisz, choćbyś ciekłym azotem go chłodził. No chyba, że się mylę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi99 Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A moze ktos napisze cos o biosie 1007? U mnie np: 1. na uber 1004 athlona 10.5x200 pokazal jako 3000+, zas na 1007 jako 3200+ ??? 2. na uber 1004 wszystko chodzi bez zarzutu, zas na nowym biosie wywala mi sie komp na warcrafcie 3, neverwinter i pinbalach ??? Jesli ktos ma podobne problemy, to moglby je opisac - dla mnie ten bios to siajs. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi99 Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Zapomnialem - jesli ma ktos uber biosa 1007 to chetnie go potestuje (nie moge sciagnac go ze stronki Dem)- bede wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo von Zaraz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Czy miał ktoś kłopoty ze zintegrowanymi karatami sieciowymi??? Wcześniej po znajomości załączyłem kabelek od stałki, ustwiłem IP, maskę itp i było ok. W domku jadę na modemie :( Ale ostatnio dwa wieczory męczyłem się z kompem bo nie było ani netu, ani 2 kompy się nie widziały :( Czy kontrolki od nVidi obie mają świcić (mruga tylko pomarańczowa - o drugiej nawet nie wiem czy jest)??? A od 3com'a zilona mruga stale... ??? Dwa różne syxtemy XP miały ten sam objaw - poprawnie wysyłały PINGi, szczątkowe połączenia i transfery z sieci osiedlowej (0,2% dostepnego pasma) a ston ZERO.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...