tomzet Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Windows XP oraz win98se na Asusie A7N8X Deluxe, nie potrafią uruchomić kontrolera firewire. Wypisują komunikat "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Dawniej było wszystko w porządku, a na linuxie działa bez problemu. Spotkał się ktoś z Was z tym problemem? Proszę o ewentualne wskazówki w czym rzecz. U mnie też nie działa. Może ktoś z Wielkich podpowie co robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Witam moi Asusowi Bracia!:) Zastanawiam sie tez czy czasem ten radiatorek nie siedzi za luzno na NB?W koncu wczesniej byl mocno przyklejony do chipsetu!Co o tym myslicie? ..... ..Jakie radiatory stosujecie na NB? Czy jakos je modyfikujecie? Czy macie jakas uleprzona technike zakladania? Marcin tak wogle to jeśli sie radiatorek grzał to znaczy ze odprowadzał ciepło.. ja stosuje standardowy radiatorek.. przesmarowałem go tylko swoją srebrzanką.. po tym zabiegu z otwartą buda przy fsb 190 czy nawet 200 temperatura max to 24'C.. tyle tylko ze bude mam otwartą.. wydaje mi sie ze jesli chodzi mi stabilnie na 200Mhz to chyba bez sensu jest wsadzanie tam kolejnego wiatraka.. jesli juz miałbym zmieniac to wymienił bym go na jakis miedziany.. ale bez wiatraka.. aha i na 2 kołeczkach bez kleju czy innych wynalazków gumopodobnych to musi sie lekko ruszać.. poprostu nie nalezy go dotykać.. :D Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Ja na NB zostawiłem standartowy radiatorek tyle że go zdjąłem i przesmarowałem - jest OK; a odnośnie flashowania to już było niedawno o tym mowa i nie ma co się powtarzać - patrz wstecz "HANU" opisał metodę flashowania i podał wszystkie parametry(atrybuty), których powinno się użyć. Pozdrawiam @ll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Wstępne osiągi mojej macierzy Sandra - 58325 HDTach max - 67770 min - 10287 aver - 45340,0 access - 12,6 cpu - 8,6 Na więcej testów na razie nie mam czasu. Teraz WinXP dłużej się zamyka niż uruchamia :lol: Tylko po skonfigurowaniu macierzy MBM przestało odczytywać temperatury dysków. Gdy oba dyski były połaczone "ot tak" temperatury odczytywało. Za jakiś czas jak dodam WC na grafikę i pożyczę cyfraka - wrzucę w końcu linka do mojej WWW ze zdjęciami kompa i wynikami benchmarków. Mam nadzieję, że do końca roku dam radę .... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witam moi Asusowi Bracia!:) Udalo mi sie zdiac radiator z NB co poszlo bezproblemowo - zrobilem to na cieplo (tak jak mi doradziliscie). Na tej gumie do zucia komp mi chodzil ale radiatorek parzyl (potem domontowalem wiatrak 40x40). Teraz posmarowalem NB nowa pasta (Arctic Ceramique) i zalozylem radiator Zalman ZM-NB32J, ktorego tez uzbroilem w wentyl. Jak juz przymierzalem sie do zalozenia tego Zalmana zwrocilem uwage ze szerokosc jego powierzchni stykowej jest MNIEJSZA nie dosc ze od calego NB (ten kwadracik:) ),to nawet od srednicy samego jego rdzenia (tego koleczka:) ). Zastanowilem sie czy aby dobrze robie ze go zakladam? Ale postanowilem sie przekonac. Jednak po ktoryms z rzedu meczeniu w 3DMark'u komp nie zwisl (nigdy mi nie zwisa.. :) ), ale na ekranie obraz sie skopal!!Jakies wielkie pixele, czarne plamy, wszystko skacze - jednym slowem KICHA! Pomyslalem ze moze to wina tego radiatora i "wycyckawszy" radiator oryginalny zalozylem go sprorotem (+ pasta AC oczywiscie). Niestety sytuacja sie powtorzyla!:( Po kilku testach w 3dMarku i po jakims czasie w jakiejs tam grze. Zaczalem zmieniac rozne ustawienia w biosie i mam pytania: 1. Co to jest i co powoduje zmiana VDDQ Voltage? 2. Czy oplaca sie (jakie korzysci) zmieniac AGP Frequency? Zastanawiam sie tez czy czasem ten radiatorek nie siedzi za luzno na NB?W koncu wczesniej byl mocno przyklejony do chipsetu!Co o tym myslicie? Zmienilem przed chwila stery od karty (GeForce 4 MX440 Ultra) i niby jest zupelnie dobrze, ale... testy w toku! Jakie radiatory stosujecie na NB? Czy jakos je modyfikujecie? Czy macie jakas uleprzona technike zakladania? No jak tam Panowie? Poprosze o jeszcze jakies spostrzezenia/rady. Po wymianie sterow od grafy sprawa wyglada juz mniej wiecej ok. Ale zauwazylem,ze radiator na NB (ten oryginalny+Arctic Ceramique) bardzo sie grzeje (parzy)!Tak wiec bez wentyla wyztepuja "anomalie"! M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ja również zauważyłem że od kilku dni zaczyna być coraz cieplej na moim NB chociż nie mam pojęcia dlaczego :( nie odkręcam kaloryferka i temp. w pokoju jest bez zmian a jednak na mostku coraz cieplej !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 KRZYSZTOFIE GRUSZCZYŃSKI, z tego co napisałeś o Abicie NF7 jest sporo prawdy, ale nie do końca. Zupełnie nie rozumiem co ma według ciebie znaczyć,że Asus dorasta mu pod względem podkręcania nieco powyżej kolan. Przyznam otwarcie, iż sam bardzo zastanawiałem się przy wymianie Asusa rev. 1.04 czy nie zdradzić tej firmy i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> właśnie Abita. Od 7 lat do domowego kompa biorę MoBo tej firmy i byłaby to pierwsza płyta innego producenta. Ale ja należę do osób, które bardzo gruntownie wykonują kwerendę przed zakupem czegoś do kompa. Wyprosiłem od znajomych z firmy tegoż Abita na weekend i potestowałem sobie. W jednym przyznam Ci 100% racji: TO NIE JEST PŁYTA DLA POCZĄTKUJĄCYCH. Ma dość nieczytelny dla laika BIOS, choć rasowy overclocker będzie w raju. Trzeba zauważyć, że większość opcji do podkręcania jest u Abita rozdzielona na pomniejsze. Asus również je udostępnia, ale niejako "spaczkowane" np. CPU Interface. Dla niektórych, będzie to wadą, mnie jednak nie przeszkadza. Abit rzeczywiście lepiej sobie radzi ze schodzeniem na niższe FSB, u Asusa trzeba chwilkę poczekać. Jednakże zasięg FSB jest na tych płytach podobny. Asus jest w Polsce mało popularną do overclockingu płytą, toteż niewielu potrafi na tej płycie COŚ osiągnąć. Na zachodnich forach można wyczytać, że ludzie potrafią wycisnąć bez modów nawet i FSB 240. Wszystko zależy od odpowiedniego doboru pamięci. Mówi się,że większość Abitów hula 230. Na moim egzemplarzu były mocne probelmy z 223 i powyżej. Nawet jeśli Abit daje lepsze stabilizatory to jaki z tego pożytek. Przyznam, że nie spotkałem Abita który przekroczył stabline 240. Na topicu o tej płycie wszystko jest poniżej 240. A są i egzemplarze co i z 200 mają kłopot. Nie ma zasady. Prawdą jest jednakże ,że duża część Asusów ma problemy powyżej 220. Próbowałem jakiś czas temu zbadać ten problem, ale bez echa. Sądzę,że zaistniało coś na kształt "procesorowej" słabej serii płyt, a raczej partii chipów nf2. Sam wyciskam z płyty FSB 225 stable i to tylko przez niewyrabiające pamięci. Mam nadzieję,że kiedy zagoszczą u mnie OCZ 230 padnie bez bólu. Skłamałbym jednak, gdybym powiedział, że Abit jest lipny, bo jakoś ciężko go się konfiguruje. To bardzo dobra płyta, ewidentnie pierwsza trójka płyt na nf2. Ale ma kilka dziwnych niedoróbek BIOSu ( vide włączająca się syrena jak nie wyłączy się w BIOSie paru opcji dla CPU). Jeśli nie miałbym jednak możliwości posiadania Asusa, na pewno kupiłbym Abita. Ta płyta ma coś w sobie, coś co przyciąga w jakiś niewytłumaczalny sposób. Ale jest Asus, któremu jestem wierny i choć czasem zdarzy się tej firmie gniot w stylu sławnego w pewnych kręgach P3C2000 na i820, to jednak było nie było to firma nr 1 wsród MoBo. I powiem sobie raz jeszcze : Asus rocks!!!.....dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 A mój NB ledwie letni..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Gruszczyński Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Hanu, muszę przyznać Ci rację - w historii znalazło się więcej płyt-knotów od Abita, niż od Asusa. Poza tym rzeczywiście zbyt surowo oceniłem możliwości podkręcania Asusa - dla mnie przejrzystość biosu Abita jest większa :-) (może dlatego, że długo miałem Abita BH6) a i zakres regulacji parametrów jest większy - np. Vproca - tylko dzięki 2.1V koleś kręci 1700+ do rozwalających wartości (pozostaje kwestia trwałości procka...). Ja czuję większą kontrolę, jak widzę mocno rozdrobnione opcje overclockerskie - umówmy się też, że porównujemy płyty na firmowych biosach, a nie przerabianych (np. napięcie chipsetu). Generalnie też widać, że osiągane FSB są większe niż na Asusie. Ja jestem zadowolony z Asusa - zawsze chiałem taką płytę mieć i teraz nie żałuję. Przepraszam, jeśli kogokolwiek uraziłem moimi słowami - przede wszystkim Ciebie - ale dla mnie zbyt ostrymi są słowa "Asus rocks" przy obecności chociażby właśnie NF7-S. Z resztą nie ma sprawy :-) Pozdrawiam. Krzychu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Nie ma sprawy oczywiście :D No i małe sprostowanie: Mk1 osiągnął właśnie na NF7 S FSB 250 :cry: :D Z małymi przeróbkami, ale jest. Kiedy Asus? Myślę tak: "Dajcie mi punkt oparcia, a podniosę Ziemię" AndyN, na Odyna chłopie, co za wynik!!!!! 8O Respect!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Krzychu i Hanu! Prociem kończyć wątek o wyższości Świąt Bozego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy i skupić się na doradzaniu pozostałym maluczkim jak wycisnąć z posiadanego topicowego Asusika siódme poty, bez konieczności użycia gaśnicy :). No chyba, że Krzychu podeśle, forumowiczom płyty Abita do testów, wtedy możemy wrócić do tematu :P. Hanu! Też przymierzam się do wymienionych przez Ciebie OCZ 3200, tylko caly czas kombinuję co lepsze 1 X 512 MB czy 2 X 256 MB. Czy może lepiej pójść na calość, zaoszczędzić jeszcze kasy i kupić 2 X 512 MB. Wiem, ze to nieco OT, ale ciągle nie uzyskalem Twojej ani inych forumowiczów opinii o przydatności posiadania pamięci powyżej 512 MB. Ja słyszałem, że duża ilość MB potrzebna jest przy obróbce video (której nie dokonuję). Czy gry i multimedia wyraźnie odczują ulgę, jęsli będę miał 1024 MB zamiast 512 ?? Bo jeśli mają się u mnie nudzić to postawię tylko na jakość a z ilością sobie odpuszczę. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 I ja mam podobny dylemat :D Na dzień dzisiejszy kupiłbym 1x512 zamiast 2x256. Wstrzymuję na razie oddech i zbieram na drugą kość i kupię razem. Dziś standard do gier to 512, jutro to już może być 1 GB. A kości do których się przymierzamy to nie taka pierdułka cenowa, by potem pluć sobie w brodę, że się wybrało 2x256 a trzeba dokupić jeszcze 512. Moga się gryźć itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Tak czy inaczej - nie zwlekaj za długo ram drożeje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 I ja mam podobny dylemat :D Na dzień dzisiejszy kupiłbym 1x512 zamiast 2x256. Wstrzymuję na razie oddech i zbieram na drugą kość i kupię razem. Dziś standard do gier to 512, jutro to już może być 1 GB. A kości do których się przymierzamy to nie taka pierdułka cenowa, by potem pluć sobie w brodę, że się wybrało 2x256 a trzeba dokupić jeszcze 512. Moga się gryźć itp.Hanu! Przypomnij jaki model konkretnie polecaleś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Hej! Czy ktos moglby odpowiedziec na moje pytanka: 1. Co to jest i co powoduje zmiana VDDQ Voltage? 2. Czy oplaca sie (jakie korzysci) zmieniac AGP Frequency? Musze wymyslec cos z tym chlodzeniem NB - moze przykrecic go srubkami z nakretkami zeby mosniej przylegal? Jak ktoc cos experymentowal to niech da znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 książe: Ten codegen daje radę? Nie boisz reszty sprzętu zasilać tym zasilaczem? Jak odczyty napięć przy obciążonym komputerze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 +12 = 12,48 ~ 12,68 +5 = 4,919 +3,3 = 3,264 ~ 3,29 Core = 1,846 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 +12 = 12,48 ~ 12,68 +5 = 4,919 +3,3 = 3,264 ~ 3,29 Core = 1,846 Wyniki moim zdaniem b. dobre. Natomiast nurtuje mnie inny wynik z Twojego podpisu?? 11 X 230!! = 2530!! Jakim cudem masz takie wyniki?? Twój Volcano to wprawdzie b. dobry wiatrak, ale jednak tylko wiatrak. Jak udało Ci się osiągnąć tak wysokie FSB?? Na ile jest to zasługa odlotowych pamięci?? Wiedziałem że niektóre serie Athlonów 1700+ są ekstra podkręcalne, ale aż 2530 Mhz!!?? Dobij nas i podaj jakie masz temperatury?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a ja tam uwazam ze 0.5gb to optymalna ilosc ramu - wiecej przydaje sie tylko w obrobce video a przy mniejszej ilosci windows moze swapowac ;) zreszta teraz karty graficzne maja nawet 256mb takze odpada koniecznosc "przekladania" tekstor do RAMu i nietrzeba juz tak bardzo martwic sie o mala ilosc pamieci ram 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Temp idle 54 st, stress 66 st :( z buda non-stop otwarta (nigdy jej jeszcze nie zamknalem :) ) No nie chwalac sie wynik mi sie udal, ale czuc w powietrzu ze wszystko chodzi na granicy wytrzymalosci :) - nie wiem czy przy nim zostane. aha - temp z soketu (boje sie sprwdzic diode :) ) tylko czy te temp. sa rzeczywiste? kto z nas to wie..? moze z nastepnym biosemn bede mial -10 st.? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam, wczoraj i dzisiaj przeprowadzałem kolejne próby podkrecenia mojego AXDA2000DUT3C AIUHB0324MPMW. Wczoraj na napięciu 1,8 V (default: 1,6) z FSB 200 zaczynając od mnożnika 9,5 w dół (do 8.5) płyta nie startowała wogóle. Dzisiaj jednak po wczorajszym załamaniu się :lol: spróbowałem na 11x190 (w biosie 65 C) :cry: , wszystko piękne, Windows się załącza. Jednak po właczeniu w gadu-gadu i przegladarce co chwilę wywalało mi błąd, wróciłem na 166x12.5 1,6 V i wszystko wróciło do normy :) Reszta konfigu mam w podpisie, prosiłbym o jakieś zalecnia aby wreszcie proek stabilnie mi chodził na FSB 200. Nie wiem czy to będzie bardzo ważne, ale mam leciutko skruszony rdzeń, czy może to chociaż troszkę przeszkadzać w podrecaniu ?? Czy ten post dać lepiej tu czy w dziale podkrecanie :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam, wczoraj i dzisiaj przeprowadzałem kolejne próby podkrecenia mojego AXDA2000DUT3C AIUHB0324MPMW. Wczoraj na napięciu 1,8 V (default: 1,6) z FSB 200 zaczynając od mnożnika 9,5 w dół (do 8.5) płyta nie startowała wogóle. Dzisiaj jednak po wczorajszym załamaniu się :lol: spróbowałem na 11x190 (w biosie 65 C) :cry: , wszystko piękne, Windows się załącza. Jednak po właczeniu w gadu-gadu i przegladarce co chwilę wywalało mi błąd, wróciłem na 166x12.5 1,6 V i wszystko wróciło do normy :) Reszta konfigu mam w podpisie, prosiłbym o jakieś zalecnia aby wreszcie proek stabilnie mi chodził na FSB 200. Nie wiem czy to będzie bardzo ważne, ale mam leciutko skruszony rdzeń, czy może to chociaż troszkę przeszkadzać w podrecaniu ?? Czy ten post dać lepiej tu czy w dziale podkrecanie :?: :wink: Ten post jest u nas jak najbardziej OK. Co do mnożników to nie jesteś pierwszym, który miał kłopoty z tymi poniżej 11. Co do 11 X 190, to spróbuj jeszcze podnieść napięcie, albo spuszczaj po kroczku FSB na na 11 X 189, 11 X 188. Można jeszcze kombinować z timingami pamiątek. Co do skruszonego rdzenia się nie wypowiadam, ale pomagać w podkręcaniu to to na pewno nie będzie. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Wlasnie osiagnalem fsb 212 - to juz kres. Powyzej czarno, ciemno, glucho, zimnno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a ja tam uwazam ze 0.5gb to optymalna ilosc ramu - wiecej przydaje sie tylko w obrobce video a przy mniejszej ilosci windows moze swapowac ;) zreszta teraz karty graficzne maja nawet 256mb takze odpada koniecznosc "przekladania" tekstor do RAMu i nietrzeba juz tak bardzo martwic sie o mala ilosc pamieci ram 8) ja mam kiepską kartę z jedynie 64 Mb, więc nie wiem czy Twoje wnioski w odniesieniu do mojej konfiguracji nadal będą słuszne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Oki jest jakiś postęp w podkrecaniu 8) , poszło 175x12 na 1.7V :wink: nie jest to jakiś super wynik, ale niech narazie pochodzi cała noc bez restartu to będe próbował dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi99 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Panowie i Panie - oficjalne stery od nvidii 3.13 (winXP) http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_3.13 Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Oki jest jakiś postęp w podkrecaniu 8) , poszło 175x12 na 1.7V :wink: nie jest to jakiś super wynik, ale niech narazie pochodzi cała noc bez restartu to będe próbował dalejPróbuj! Jak bedzie się zwieszać, podnieś napięcie o 0,025V i sprawdzaj dalej. Niestety moje 12,5 X 177 jest stabilne jedynie na 1,85 V (testowane pod Prime 95) Masz lepszą pamięć i chłodzenie chyba też, więc powinieneś osiągnąć więcej. No chyba, że ukruszony rdzeń da znać o sobie. A byłbym zapomniał, cały czas pamięci szły synchronicznie z procesorem, ale pod koniec musiałem obniżyć timingi pamięci z defaultowych 2,5-3-3-7 na 2,5-3-3-9. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam. Po rozwiązaniu problemu z podkręcaniem (narazie 175x12.5 mi styknie) mam kolejny problem 8) . Czasami zdarzają się w Windowsie problemy z dzwiękem, a dokładniej, chodzi o to ze w pewnym momencie (nie ma reguły kiedy) w głośnikach zaczyna mi piszczeć :( . Pisk przestaje "piszczeć" :lol: gdy w ustawieniach dzwięku w Windowsie zaznacze wycisz wszystkie. Po zauważeniu, własnie tego, próbowałem wyłączać każdy po kolei radzaj głośniości, aż doszedłem do tego, że wyłączyłem wszystkie rodzaje dzwięko oprócz "wycisz wszystkie" a dzwięk ciągle był. Dopiero po zaznaczeniu wycisz wszytkie poskutkowało. Błąd ten miał zarówno na Xp Proffesional SP1 jak i na 2k Proffesional SP4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja mam to samo może ktoś ma na to radę denerwująca sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiaze Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Na nowych sterach w Winie (Winamp, filmy) nie chodza mi tylne kolumny pomimo, ze w tym panelu na "Ton testowy" odpowiadaja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...