sqza Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Witam ma takie pytanie : Jestem posiadaczem kontrolera SCSI Adaptec 19160 + 2XBaracuda 20 GB Czy oplaca sie przesiadac na Serial ATA ?? Czy sa jakies przejsciowki z ATA na Serial ATA jezeli tak to gdzie mozna takie kupic ?? I jak wogole sprawuje sie ten kontroler Serial ATA na plycie ASUSA ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Pietrek jak mierzysz temp na NB???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro6 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A czy Twoje napędy chodzą w trybie DMA?? Bo raczej powinny! Chodza w DMA, Teraz zainstalowalem znowa najnowsze sterowniki nVidi bo one podobno dzialaja z moja plyta glowna i obsluguja IDE dla WinXP. Nie pomoglo na napedy ale reszta dziala OK. ............................................... Athlon 2500+ Barton Asus A7N8X - Dlx nForce2 2x256 RAM Dual Seagate Barracuda SATA 120G DvD & CD-RW Lite On WinFast G4Ti-4200 128M VIVO WinFast TV 2000 XP Dlx SB Audigy OS: Win XP Pro PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus_666 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Witam. Jestem nowy na forum Przeczytałem topic od początku do końca (ciekawa lektura tak wogole) i rozwiązania nie znalezłem. Problem jest taki: Gdy odpalam Windowsa xp pro (wszystkie dostepne łatki) to komp robi taką jakby pauze na ekranie startowym. Ekran widać tak jakby za mgłą. Po około 30 sekundach robi cos takiego jak fade in i leci dalej. Czasami jest to dluższe niz 30 sekund. Konfig jak w podpisie. Samsung 160 sata jako dysk systemowy. Bios 1007. Stery do raida najnowsze ze strony SISa. nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_english. Wie ktos moze co jest grane? Procka mam nie podkreconego narazie. Z góry dzięki Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Pietrek jak mierzysz temp na NB???????? Asus Probe albo w BIOSie sprawdzam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 @MoGwAy Pierwsza zakładka w panelu nForce i "Digitized Input". Tylko u mnie z poprzednimi driverami działało bez problemu, z obecnymi coś szaleje i nie mogę zdigitalizować karty TV podpiętej do line in (z mikrofonem nie sprawdzałem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam takie oto pytanie: czy jesli w sklepie koles mi powiedział i zreszta dał gwarancje na 12miesiecy na płyte asusa to czy mnie nie przekantował? przeciez asus ma 24miesiace gwarancji.. jak to jest? mam padnieta sieciówke na płycie od nowości i w sumie poczekałbym sobie na wymiane płyty az wyjdzie jakas nowa revizja.. Czy moge isc i walczyc o 24 miesiace? czy moge oddac płyte do jakiegos innego sklepu który ma servis asusa? prosze o jakies propozycje! dziękuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Pietrek jak mierzysz temp na NB???????? Asus Probe albo w BIOSie sprawdzam :P Ale to temperatura wnętrza kompa a nie NB. NB nie ma wbudowanego czujnika :!: Zobacz w instrukcji do płyty rozmieszczenie czujników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 W takim razie metoda "sparzonego palca" powinna wystarczyć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Owszem Asus daje 24 miesiące gwarancji, ale od siebie. Dystrybutor lub firma rezerwuje sobie 12 miesięcy,na ewentualne problemy z umową dilerską. generalnie jest to wykorzystywanie klienta. Kłóc sie o 24 miesiące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 fajne.. dzięki.. znaczy ze musze walczyc o swoje.. jak sie beda bardzo czepiać to poskaże sie asusowi.. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 W moim kompie doszedl kolejny wentyl, a wlasciwie... wentylek - 20x20mm na SB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupa Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 witam Mam pytanie : czy ktoś z Was robił "drut-moda" na vCore :?: Zbytnio nie znam się na elektronice, widziałem ten link do moda http://www.maximumoc.com/guides/a7n8x_modding_2.html i pytanie czy zamiast tego rezystora można dać potencjometr obrotowy :?: I jakiej wartości ma być ten potencjometr :?: pozdrawiam skupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Prime mnie wkurza!!! Zmienilem Kingstony cl3 400 256mb na GeIL 256 cl2,5 400. Na poczatku pamiecia troche obnizlylem timingi niewiele bo do 6-3-2-2. Puszczam Prime i co? po 10 tescie blad, dalej.. Zmieniam timingi na fabryczne 6-3-3-2,5. Prime. Test 10. Blad! Qrcze na poprzednich kingstonach takich rzeczy nie bylo! Nie wazne jakie dam napiecie na pamieciach i tak to nic nie pomaga! W czym problem tylko nie mowcie ze w pamieciach?! Wszystko inne mi chodzi dobrze w Sandrze mam do 3047mb/s. Wszystkie jakies inne benchmarki przechodza tylko ten Prime, komp stabilny nic sie nie zawiesza, tylko prime! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Tunio: Te swoje Geile puściłeś na 6-3-2-2 przy częstotliwości 400 MHz? Przy jakim napięciu? Ja swoje próbowałem puścić na 6-2-2-2, niestety nie udało się :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Prime mnie wkurza!!! Zmienilem Kingstony cl3 400 256mb na GeIL 256 cl2,5 400. Na poczatku pamiecia troche obnizlylem timingi niewiele bo do 6-3-2-2. Puszczam Prime i co? po 10 tescie blad, dalej.. Zmieniam timingi na fabryczne 6-3-3-2,5. Prime. Test 10. Blad! Qrcze na poprzednich kingstonach takich rzeczy nie bylo! Nie wazne jakie dam napiecie na pamieciach i tak to nic nie pomaga! W czym problem tylko nie mowcie ze w pamieciach?! Wszystko inne mi chodzi dobrze w Sandrze mam do 3047mb/s. Wszystkie jakies inne benchmarki przechodza tylko ten Prime, komp stabilny nic sie nie zawiesza, tylko prime! :( Drogi Tunio! problem w tym, że własnie Prime służy do testowania stabilności :D Pozostałe benche mierzą wydajność kompa, grafy itp, ale nie są miarodajne dla stabilności, co oznacza, że jesli Twój komp nie przechodzi Prime, to możesz długo nie mieć problemów, aż tu nagle w najmniej oczekiwanym momencie....................................... P.S. Niestety twoje problemy to może być kwestia pamięci. Nasz Asusik przy FSB 400 była kapryśny i nie zawsze się ogląda na renomę marki pamięci którą do niego wkładasz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Tunio: Te swoje Geile puściłeś na 6-3-2-2 przy częstotliwości 400 MHz? Przy jakim napięciu? Ja swoje próbowałem puścić na 6-2-2-2, niestety nie udało się :( Przy na napieciu 2,6 chodza ok ale prime ich nie lubi! Bo wkrurza mnie prime tym ze dobre, markowe kosci na fabrycznych ustawieniach nie przechodza testu. To moze prime jest walniety a nie moje kosci? Bo dla mnie to juz przesada wydawac ponad 500zl za 512mb ram tylko po to zeby prime nie wykrzaczal sie. Trzeci raz pamieci nie bede zmieniac dla 1 programu. Chyba ze mialem mega pecha i ze akurat trafily mi sie kiepskie kosci Geil ale to chyba juz odpada... A tak sobie jeszcze glosno mysle.... moze to mostek polnocny nie lubi pamieci 400mhz na niskich timingach? Moze mu sie polepszy jak mu sie chlodzenie poprawi? Co wy na to? Przesmarowac pasta lepsza i dac mu moze jakiegos zalmana. Koszt nie duzy a korzysci moga byc?? Co wy sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Tunio: Te swoje Geile puściłeś na 6-3-2-2 przy częstotliwości 400 MHz? Przy jakim napięciu? Ja swoje próbowałem puścić na 6-2-2-2, niestety nie udało się :( Przy na napieciu 2,6 chodza ok ale prime ich nie lubi! Bo wkrurza mnie prime tym ze dobre, markowe kosci na fabrycznych ustawieniach nie przechodza testu. To moze prime jest walniety a nie moje kosci? Bo dla mnie to juz przesada wydawac ponad 500zl za 512mb ram tylko po to zeby prime nie wykrzaczal sie. Trzeci raz pamieci nie bede zmieniac dla 1 programu. Chyba ze mialem mega pecha i ze akurat trafily mi sie kiepskie kosci Geil ale to chyba juz odpada... Tunio! Twoje pieniądze, Twoje pamięci i Twoje ewentualne zwiechy z winy sprzętu. Nikt nie musi mieć ustawień przechodzących Prime'a, ale jeśli takie uzyskasz, wiesz wtedy, że podkręcony sprzęt nie jest powodem nispodziewanych zawieszeń, BSODów itp. W przeciwnym wypadku nigdy nie będziesz wiedział czy zawinił sprzęt czy program. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Niestety, Wheelerfan ma rację. Prime95 jest programem do poszukiwania liczb pierwszych, a w takich progsach NIE MOŻE być błędów. Program wprost operuje na mozliwościach sprzętu i jak mu coś nie gra to o tym mówi. Wykorzystuje CAŁE, MAKSYMALNE, możliwości obliczeniowe kompa. Nie ma zmiłuj się. Realnie rzecz biorąc wszystkie podzespoły Tunia mogą być OK, ale niestety coś się gryzie na tyle upierdliwie, że Prime"owi to przeszkadza. I ON powie ci to po 5 minutach, ostrzeże ,że coś jest nie tak. Olejesz, twój problem, ale jak będziesz powiedzmy w coś grał, będziesz toczył finałową walkę, miał najlepszy wynik....i nagle FREEEEEEZ, BSOD i koniec. Generalnie, inne progsy mogą fikać dobrze, ale licz się z tym , że zwieszą właśnie wtedy kiedy ty tego najmiej potrzebujesz ( Murphy's Laws ? :lol: ), bo olałeś ostrzeżenie programu Prime. IMHO Geile już od dłuższego czasu są w kłótni z A7N8X. Spójrz, kilkanaście stron temu , jak AndyN, "wyrażał swoje niezadowolenie" z marnych timingów tych kości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Tunio, zjedz z magistrala np do 197 a mnoznik zostaw ten sam i wtedy sprawdz. Np u mnie (jak juz wczesniej pisalem) na ustawieniu 11x200 komp nie wstaje (tzn. dopoki nie wylacze komap, bo tak to przechodzi spokojnie Prime95!!), ale na 11x197 lub 11,5x197 wstaje i przechodzi testy. Niestety te 3MHz ponizej 200 FSB kosztuja jakies -300 pktow w Sandrze na pamieciach! Stad wole ustawienie 10,5x200 bo uzyskuje o wiele leprzy wynik niz na 11,5x197! Odnośnie chlodzenia NB to ja po sciagnieciu gumy do zucia przesmarowalem pasta Arctic Ceramique, a poniewaz (przynajmniej u mnie) radiatorek byl nadal WRZACY przy FSB=200MHz, zalozylem jeszcze na niego wiatraczek 40x40mm ze zwolnionymi obrotami i juz jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Mysle ze nikt sie nie pogniewa - calkiem OT, ale troszke humoru nikomu nie zaszkodzi! ;) Refleksje na temat lamania lodow w nawiazywaniu stosunkow towarzyskich: Kawa sie nadawa, lecz gorzała szybciej dziala! Koktajle mleczne sa bezskuteczne, ale wóda czyni cuda Butla terjera - wciąż jest bariera, łyk Krwawej Mery - nie ma barjery Melba z bananem - podejsciem wyszukanem, 100 gram z grzybkiem - szybkiem Po toniku brak wynikow, po Ginie rezerwa ginie Kawa sie nadawa, lecz gorzała szybciej dziala! Kakao tez by dzialalo, ale jest szybszy program - 100 gram! Herbata tez zbrata, ale Martini szybciej to czyni Sok z pomarańczy jest duzo tanszy lecz dolac wodki.... sa skutki! Kawa sie nadawa lecz gorzala szybciej dziala! Tort podany na tacy jest cacy, Whiskey wlana do wnetrza jest pretrza Sodowa woda to tez metoda lecz sukces towarzyski zapewnia prosta Whiskey Sok grejfrutowy jest bardzo zdrowy - zmieszany z ginem daje wiekszy plus: LUZ! pozdrawiam! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Czolem, od wczoraj jestem posiadaczem Asusa :D. Wczoraj tez zlozylem calego kompa, o 23 mialem dosc sily by sprawdzic czy i jak postuje, instalka windy + stery dzisiaj. Postowal spoko na 11x200, wiecej na FSB juz mi sie nie chcialo dawac wczoraj, jak dojde do jakis konkretnych wynikow to zapodam (heh, licze powaznie na moje ocz-ki :twisted: ). Hmm, co jeszcze mozna chlodzic na tej plycie poza SB, mosfetami i tym malym chipem (100C na zdj. z BigBruin)?? :wink: :wink: Aha, plyta w serii z biosem 1007, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) pozdro dla wszystkich Asusmanow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Czolem, od wczoraj jestem posiadaczem Asusa :D. Wczoraj tez zlozylem calego kompa, o 23 mialem dosc sily by sprawdzic czy i jak postuje, instalka windy + stery dzisiaj. Postowal spoko na 11x200, wiecej na FSB juz mi sie nie chcialo dawac wczoraj, jak dojde do jakis konkretnych wynikow to zapodam (heh, licze powaznie na moje ocz-ki :twisted: ). Hmm, co jeszcze mozna chlodzic na tej plycie poza SB, mosfetami i tym malym chipem (100C na zdj. z BigBruin)?? :wink: :wink: Aha, plyta w serii z biosem 1007, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) pozdro dla wszystkich Asusmanow Też jestem ciekaw tych OCZ, głównie dlatego jak wypadną w porównaniu do moich. Na początek dobra rada z BIOSem. JAk chcesz poszaleć z FSB zapodaj 1006 lub 1004C. 1007 to lipa totalna. Zresztą sam sie przekonasz... 8) Napisz coś wiecej jakiego masz Bartona i co to za R9800? I NAJWAŻNIEJSZE: Jak przebiegła instalacja systemu z tym dyskiem SATA, jakich dokładnie sterów użyłeś, w jakiej kolejności co robiłeś. Jest to ważne, ponieważ sporo osób ma tu problemy i szukamy złotego lekarstwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Barton to AQZEA 0334 od krostrego, przestraszylem sie tych blokowanych i kupilem z wyprzedzeniem. Radoslaw jest od HiS-a, z chlodzeniem ICE-Q, pamiatek na nim nie widac (radiatorki) wiec nie wiem na bank jakie sa, ale z tego co gdzies czytalem to moga byc samsungi od 2,86 do 3,3 - wyjdzie w praniu. Dla wyjasnienia to ten 9800 przyszedl zamiast 9800pro (tez ice-q, i wiem ze wychodze na lamke z tym pro :) ) 500pln taniej. Z BIOS-em fucktycznie zobacze, jestem zwarty i gotowy do zmiany w razie kiepskich rezultatow. A co do ramow kupowalem je pod katem pewnosci dzialania i stabilnosci, o oc tez myslalem i sadze ze tak jak w twoim wypadku to mobo bedzie ograniczeniem, poza tym nie chce bic rekordow, stabilne 230 mi wystarczy :wink: a serio to na razie wole nie zapeszac, jak zrobie to zapodam konkrety co i jak idzie i na ile stabilnie. Tylko cholera klopoty z czasem bede mial male chyba - praca, kobieta, komputer, imprezy - sila zlego na jednego hehe... update: a z flaszowaniem biosu to mam male ciary na plecach, bo mieszkam na obrzezach Gdyni i mam ch...owa linie energetyczna - jakas wiejska podobno 8O :evil: :evil: i mi raz, dwa razy w miesiacu prad wysiada :evil: , lookam na ups-y teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 d_3vil, nie podałeś odpowiedzi na NAJWAŻNIEJSZE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 A ja w 1 moim poscie napisalem ze systemu nie instalowalem jeszcze, dzisiaj dopiero bede to robil po poludniu/wieczorem, teraz stukam z pracy... a co do sata to faktycznie mam pewne obawy, bede robil wg rad z tego forum i powinno pojsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Yo panowie wiecie, Asus ma wypuścić nową versje naszej płyty A7N8X-E Deluxe Więcej info na www.frazpc.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Czy jest ktoś z tych 62 stron któremu nie udało się wgrać nowego BIOS-u za pomocą programu dołączonego do tej płyty pod nazwą ASUS UPDATE bezpośrednio spod systemu windows, jeżeli tak to proszę niech podzieli się swoimi uwagami, radami, sposobami na udane update Biosu tylko z ww programu, może są jakieś kruczki o których warto wiedzieć, szczególnie chodzi o osoby które są laikami w DOS-owym wpisywaniu poleceń które obowiązują przy AwdFlash. Czy ASUS UPDATE potrafi bezproblemowo i automatycznie wgrać nowy BIOS, niech wypowiedzą się ci którzy robili to ty programem - pozdrówko - czytam każdy wasze posty z wiekim zainteresowaniem i tylko chyba 1 raz ktoś wspomniał o tym sposobie, czekam na uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ta "nowa wersja" naszej mobo juz jest - do bani!! Oto link:http://www.sirius.pl/news.php?id=2720 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Czy jest ktoś z tych 62 stron któremu nie udało się wgrać nowego BIOS-u za pomocą programu dołączonego do tej płyty pod nazwą ASUS UPDATE bezpośrednio spod systemu windows, jeżeli tak to proszę niech podzieli się swoimi uwagami, radami, sposobami na udane update Biosu tylko z ww programu, może są jakieś kruczki o których warto wiedzieć, szczególnie chodzi o osoby które są laikami w DOS-owym wpisywaniu poleceń które obowiązują przy AwdFlash. Czy ASUS UPDATE potrafi bezproblemowo i automatycznie wgrać nowy BIOS, niech wypowiedzą się ci którzy robili to ty programem - pozdrówko - czytam każdy wasze posty z wiekim zainteresowaniem i tylko chyba 1 raz ktoś wspomniał o tym sposobie, czekam na uwagi. Ja updateowałem już wiele razy i jak narazie żyje ;-). Po prostu ściagasz na dysk plik z BIOS'em i lecisz. Nie radziłbym updateować bezpośrednio z Internetu jedynie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...