xpablox Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Witam Mam mały problem z płytą główną MSI K7N2 i tunerem TV WinFast TV2000 Deluxe (wcześniej jakiś AverTV, to samo było). Cały problem polega na tym, że po kilku minutach oglądania TV wcina mi dźwięk z tunera (jak się zrzuca do .mpg to też wcina dzwięk); wizja pozostaje OK. To samo jest z sygnałem radiowym - minuta słuchania a później cisza. Nie wiem zabardzo w czym leży problem. Wcześniej był tuner AverTV (na Conexant 878, dokładnie modelu nie pamiętam), teraz jest WinFast na Philipsie. System: WinXP PRO + SP1 Proc: Athlon XP 2000+ Płyta: MSI K7N2 RAM: 2x512 DDR400 (kingstone) Grafa: WinFast GF4MX440 Dźwięk: ALC650 (zintegrowany) Jeśli ktoś wie jak to wyleczyć, lub miał podobny problem, to proszę o komentarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Ja miałem podobny problem ;) tzn. identyczny - rozwiązaniem było przeproszenie SB Live i wyłączenie SS :( szalę przechyliły problemy z dźwiękiem w Splinter Cell (dziś wiem że podobno w tym ostatnim przypadku pomaga zmniejszenie sprzętowej akceleracji) - ale i tak zostaję przy Live z uwagi na Tuner (problem tutaj przy SS był też taki, że sygnał był tylko na przednie głośniki w układzie 4 głośnikowym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...